Pune är en av de mest etablerade storstäderna i delstaten Maharashtra. Det är statens kulturhuvudstad och är känt för sitt moderna och snabba liv. Det har några av de bästa konstgallerierna, museerna, trädgårdarna och nationalparkerna för turismändamål. Det finns också ganska många påkostade hotell här där du kan koppla av efter en lång dag. Om du planerar en semester till Indien har du inte råd att missa Pune. Det är ett bra ställe att besöka och har ett stort antal attraktioner för dig att se.

Bästa och attraktiva turistorter i Pune:

Här är en kort reseguide för turistorter i Pune bara för din bekvämlighet.

1. Sinhagad:

Turistplatser i Pune

Sinhagad ligger cirka 30 kilometer från Pune. Det är en berömd fästning där kända strider utkämpades. Den viktigaste striden här ägde rum år 1670. Det var tidigare känt som Kondhana och har stor historisk betydelse och relevans.

2. Aga Khan Palace:

aga-khan-palace_pune-turist-platser

Aga Khan -palatset byggdes 1892 av den stora kungen Sultan Muhammed Shah Aga Khan III. Det är mest känt för sin lysande arkitektur och struktur. Denna magnifika struktur är helt vacker och bör definitivt besökas på din resa till Pune.

3. Vetal Hill:

vetal-hill_pune-turist-platser

Vetal Hill är Punes mest framstående och vackra kullar att se. Det är den högsta kullen i staden och står på en höjd av cirka 2600 fot. Det är mest känt för Vetala -templet som ligger på toppen av kullen. Verkligen är denna plats värd att besöka.

4. Rajiv Gandhi nationalpark:

rajiv-gandhi-national-park_pune-turist-platser

Rajiv Gandhi nationalpark ligger i Katraj, som ligger nära staden Pune. Det hanteras och underhålls av Pune Municipal Corporation. På din resa till Pune bör du definitivt komma hit eftersom det här kommer att vara ditt gyllene tillfälle att upptäcka och utforska indiskt djurliv. De exotiska djuren och djuren kommer säkert att fascinera dig.

5. Tribal Museum:

tribal-museum_pune-turist-platser

För att förstå den indiska stamkulturen måste du besöka Tribal Museum of Pune. Den visar kulturen, sederna och traditionerna hos olika stammar och ger dig en inblick i de underbara och färgglada livet för stammarna som bor i Maharashtra och på andra håll.

6. Shaniwar Wada:

shaniwar-wada_pune-turist-platser

Shaniwar Wada är ett palatsfort som byggdes 1746. Det var säte för alla Peshwa -härskare i Mughal -imperiet. Utseendet på detta palats är oklanderligt, vackert och mycket påkostat. Det står som en återspegling av den lysande arkitekturen och traditionen som fanns under Mughal -styret.

7. Parvati Hill:

parvati-hill_pune-turist-platser

Parvati Hill har fått sitt namn från det berömda Parvati -templet som ligger här. Det är tillägnat de hinduiska gudarna Parvati, Vishnu, Ganesh, Kartik och Devadeshwar. Det ligger i södra Pune och är på en höjd av 2100 fot över havet. Det är en av de bästa platserna att besöka i Pune.

8. Mariakyrkan:

st-marys-church_pune-turist-platser

St, Mary’s Church of Pune ligger i byn Ghorpuri. Det är den äldsta regionen i hela Deccan -regionen och är också mycket känd. Utseendet på denna kyrka är mycket attraktiv och har ganska många besökare varje år.

9. Bund Garden:

bund-garden_pune-turist-platser

Bund Garden byggdes av Sir Jamshedji Jeejeebhoy. Det ligger nära floden och är en idealisk plats för dem som letar efter en tid av fred, lugn och avkoppling. Det frodiga gröna gräset och de välskötta buskarna ökar dess skönhet. Båtfaciliteter finns också här för dem som vill prova det.

10. Pataleshwar Cave Temple:

pataleshwar-cave-temple_pune-turist-platser

Detta historiska tempel ligger i hjärtat av staden. Det går tillbaka till 800 -talet. Templet är tillägnat Lord Shiva. Strukturen huggades ut av en enda bit basaltsten som liknar Elloragrottorna som på något sätt är desamma. Det berömda templet innehåller också många statyer av andra hinduiska gudar och gudinnor som dyrkas i Indien. Ristningarna och skulpturerna är en visuell behandling.

11. Pu La Deshpande trädgårdar:

pu-la-deshpande-gardens_pune-turist-platser

Kallas även Pune-Okayama Friendship-trädgården, det är en grönskande trädgård inspirerad av en trädgård i Okayama, Garden. Trädgårdens vidsträckta grunder har vackert anlagda gräsmattor. Trädgården har också en lekplats. Man kan koppla av och ha roligt bland grönskan på denna plats och återvända och känna sig uppdaterad. Den här är bland de vackra platserna att besöka i Pune.

12. National War Museum:

pune-turist-platser_pune-turist-platser

National War Museum är ett krigsmuseum som är tillägnat alla de armémän och soldater som har offrat sina liv för att skydda detta land i Indien efter självständigheten. Det finns en 25 fot lång huvudstruktur. Ett MIG -flygplan visas också för folket. Monumentet är byggt av de medel som samlats in från folket i Pune till soldaternas minne. Gör levande patriot i dig här.

13. Shaniwar Wada Palace:

shaniwar-wada-palace_pune-turist-platser

Shaniwar wada är verkligen prisvärd för sin blandning av mughalarkitektur och Maratha -hantverk. Det ligger nära floden Mula-Mutha och är en av de bästa och fridfulla historiska platserna att besöka i Pune. Du kan njuta av utsikten över vackra trädgårdar och skulpturer och också delta i den fantastiska ljud- och ljusshowen som genomförs varje kväll i lokalerna sig. Om du någonsin besöker Pune kan du aldrig missa de olika små kulle stationerna nära staden med din familj och vänner. Det finns också många backstationer som är några av de bästa turistmålen i närheten av Pune.

14. Katraj Ormträdgård:

katraz-orm-trädgård_pune-turist-platser

En av de mest besökta och kända turistorterna i Pune. Katraj Snake Garden var ursprungligen hem för endast ormar och andra reptiler och det är också känt som Rajiv Gandhi Zoological Park. Idag har det helt blivit ett fullvärdigt djurpark med en sjö inom sina lokaler. Du kan också njuta och koppla av i din båtresa när du är klar med att turnera i parken. Det finns också ett minitåg som går genom hela djurparken till stor glädje för unga besökare.

15. Saras Baug:

saras-baug_pune-turist-platser

Sara Baug -templet i Pune är en av platsens mest ikoniska landmärken. Templet ligger vid foten av Parvati Hills och är en behandling för besökarnas ögon. Under Diwali samlas tusentals människor här för att bevittna skönheten som firar “Deepotsav”, dvs ljusfestivalen. Tusentals glittrande lampor tänds inne i templet och i gräsmattorna. Detta är bland de definitiva platserna att se i Pune.

Pune har en blandning av trädgårdar, tempelmuseer och palats som erbjuder något för alla. Denna plats lockar många turister för sin betydelsefulla historia och vackra platser. Här är några av de bästa turistattraktionerna i Pune för att inkluderas i dina resedagböcker.