Malaysia erbjuder dig två olika upplevelser, en från halvön och den andra från Borneo. Landet är en blandning av malaysisk, kinesisk och indisk kultur. Borneo ger oss några intressanta sidor av Malaysia. Den har en vild djungel, som huserar orangutanger, toppar och stammar. De har också fantastiska öar och lyxresorter du kan bo på. Här är information om de bästa turistmålen att besöka i Malaysia.

malaysia-turist-platser

Vackra turistmål i Malaysia:

Turisterna sa att Malaysia har så många turistorter för sightseeing. Denna artikel kommer att guida dig om 20 underbara turistorter att besöka i Malaysia som kan göra din turné så spännande.

1. Mulu -grottor:

mulu-grottor_malaysia-turist-platser

Gunung Mulu National Park har dessa otroliga grottor som bildades i bergiga ekvatoriala regnskogar. Det finns en grottkammare som kallas Sarawak -kammaren och den är utgrävd för att vara den största grottkammaren i världen. Mulu -grottan är en av de mest kända och besöks turistorterna i Malaysia som kan hjälpa dig att döda din tråkiga tid klokt.

2. Langkawi:

langkawi_malaysia-turist-platser

Langkawi är ett känt turistmål i Malaysia. Det är en ö i den nordvästra sidan av landet. Ön har blivit väl underhållen och förblir orörd. Ön är känd för sina attraktioner och du kan hyra en motorcykel och gå runt hela ön på den. Annat än att du kan shoppa på några närliggande köpcentra och äta lite street food delikatess.

3. Sepilok Rehabilitering:

Sepilok Rehabilitation_malaysia turistplatser

Sepilok Orangutan Rehabilitering hade byggts 1964 för att rädda föräldralösa babyorangutanger från olaglig jakt och plantager. Orangutangerna tränas för överlevnad och släpps när de är redo att möta ett normalt liv. Helgedomen faller inom Kabili-Sepilok Forest Reserve. Cirka 60 till 80 orangutanger kan hittas åt gången.

4. Penang Island:

penang-island_malaysia-turist-platser

Penang Island ligger precis bredvid ön Langkawi. Det är mer känt för den autentiska kinesiska touchen och den fantastiska maten, särskilt hos hökarna. Om du frågar folket runt om vad som är så bra med ön än dess natursköna utsikt, skulle de förmodligen svara “mat”!

5. Kinabatanganfloden:

kinabatangan-river_malaysia

Floden Kinabatangan rinner genom delstaten Sabah. Det finns många olika djur som du kan spåra medan du kryssar på en liten båt. En kryssning skulle hjälpa dig att utforska det bästa av öarna Sabah. Denna region i staten är förmodligen de bästa platserna där du kan se många djur, fåglar, insekter och plantager som du inte kommer att hitta någon annanstans i Sydostasien.

6. Petronas tvillingtorn:

petronas-twin-tower_malaysia-turist-platser

Petronas tvillingtorn i Kuala Lumpur är de högsta tvillingbyggnaderna på hela världen. De har 88 våningar i tornet och hade till stor del byggts av armerad betong. De har fasaddesign av stål och glas, som liknar islams konst och lämnar ett avtryck av den muslimska religionen i Malaysia. Det finns en knutpunkt på 41: e och 42: e våningen, mellan tvillingtornen som har en himmelbro.

7. Batu -grottor:

batu-grottor Kuala Lumpurs turistplats

Batu Caves ligger på kullarna som ligger cirka 15 km från norra sidan av Kuala Lumpurs mest kända turistplats i Malaysia. Det finns tre stora grottor, som består av Batu -grottorna. De inkluderar också en grotta, som har ett hindutempel med fantastiska sniderier. Du måste klättra 272 trappsteg och det skulle leda dig till huvudgrottan. Precis bredvid huvudgrottan finns en grotta i Ramayana som illustrerar de mytologiska berättelserna om indisk historia.

8. Cameron Highlands:

cameron-highlands_malaysia

Cameron Highlands är omfattande backstationer runt Malaysia. De utvecklades ursprungligen av britterna runt 1920 -talet. Det bor mer än 34 000 människor som är malaysier, kineser, indianer etc. Lederna är det de är mest populära för. Besökarna leds genom skogen, vattenfall och fantastiska landskap. Förutom de skogsområden är den också känd för sin teplantage.

9. Mount Kinabalu:

Mount Kinabalu högsta topp i Malaysia

Mount Kinabalu är 4092 meter hög och är den högsta toppen i Malaysia. Berget ligger i den norra delen av Sabah, i Borneo. Människor vandrar på berget och de bör utgå från Kota Kinabalu, den närmaste staden nära berget. Resan kommer att bli riktigt ansträngande men du kommer att stå kvar med många minnesvärda stunder och en fantastisk äventyrlig upplevelse.

10. Taman Negara:

taman-negara_malaysia-turist-platser

Namnet Taman Negara betyder nationalpark. Borneo är välsignat med djurparker men det är ofta svårt att ha det bästa av allt detta, på grund av brist på tid. Taman Negara är den äldsta primära regnskogen i hela världen som borde finnas i din “måste-besöka” -lista, särskilt om du är på halvöns sida av landet.

11. Pulau Tioman:

pulau-tioman_malaysia-turist-platser

Pulau Tioman är en liten ö, som ligger utanför östkusten. Time Magazine hade valt Tioman som en av världens vackraste öar år 1970. Sedan dess har det varit en ganska viktig turistplats. Ön har vita korallrev överallt. Människor tycker om att dyka och å andra sidan har de ett fantastiskt utseende av de täta skogarna i inlandet.

12. Genting:

genting

Genting är ett område som du skulle behöva resa i ungefär en och en halv timme från huvudstaden, Kuala Lumpur. Regionen är ganska cool och huvudattraktionen här är Genting Sky Venture. Detta är den enda anläggningen som ger dig erfarenhet av fallskärmshoppning i Asien. Sedan är Genting X-pedition Wall en populär turistplats med en internationell standardklättervägg på en 15 meter vid 6 meter lång hängande klippa. Människor har också ett bowlingkomplex och en mängd olika spel för underhållning.

13. Georgetown:

georgetown_malaysia-turist-platser

Georgetown ligger på nordöstra hörnet av ön Penang. Det hade fått sitt namn efter Storbritanniens kung, George III, även om staden mestadels är befolkad av kineser. Staden är känd för att ha en unik arkitektonisk och kulturell stadsbild, som inte på något sätt liknar Sydostasien. Kvällarna är värda en tid för nöje och njutning när alla gator är upplysta och de infödda flyttar till gatuhökarna för att äta och dricka.

14. Pariserhjul:

pariserhjul_malaysia-turist-platser

Pariserhjul är en nöjesresa i Kuala Lumpur. Den når en höjd av cirka 60 meter och ligger precis vid sjön Titiwangsa. Ratten har helt luftkonditionering så att ryttarna inte känner värmen om dagen. Pariserhjul är en av de berömda turistmålen att besöka i Malaysia.

15. Sunway Lagoon:

sunway-lagun

Sunway Lagoon är en nöjes- och vattenpark. Det finns sex områden från vattenparken, med vattenlekar som har rutschkanor, gigantisk vågpool. Nöjesparken liknar Fantasy World i Ancol. Detta är en av de vackra turistmålen i Malaysia för sightseeing.

16. Centralmarknaden i Kuala Lumpur:

central-market-in-kuala-lumpur_malaysia-turist-platser

Central Market är en av Malaysias största turistattraktion bland alla platser att se i Malaysia. En plats du inte vill lämna. Den representerar den malaysiska marknaden från 1700-talet och är fylld med matstånd, spelstånd och otaliga andra butiker. Det finns ju pengar för att köpa saker vi vill ha.

17. En Famosa:

a-famosa_malaysia-turist-platser

En viktig plats bland alla de malaysiska turistorterna, hem till den portugisiska fästningen som är det äldsta beviset på europeisk arkitektur i Asien är A Famosa. Arkeologiskt pratar den med turister i stor detaljnivå. Bortsett från detta har A Famosa allt en turist kan förvänta sig från god mat till oskadd boende.

18. Perhentian Islands:

perhentian-islands_malaysia-turist-platser

Dessa öar är kända för sina konstnärliga korallrev. Deras stränder har klart vatten med vit sand. Om du letar efter att stoppa undervattenssyn är det här du hittar det. Perhentian Island är en av de mest underbara och vackra turistorterna att besöka i Malaysia.

19. Lego Land Malaysia:

lego-land-malaysia_malaysia-turist-platser

Även om det har åkattraktioner för alla åldersgrupper är det ett drömland särskilt för barnen, en LEGO-tema vattenpark. Det är en känd plats i Malaysia. Några av de viktigaste platserna i Asien återskapas här med 30 000 LEGO -klossar. Det är också omgivet av utsökta orter som gör det till ett totalt roligt ställe.

20. Sipadanöarna:

sipadan-islands_malaysia-turist-platser

Det är en av de fem bästa dykplatserna, som röstats av dykare runt om i världen. Sipadanöarna är hem för en mängd olika fåglar, det förklarades tidigare som en fågelreservat. Det är en mycket liten mark omgiven av klart vatten, turister brukar lockas till de olika vattenlevande arter som lever här.

Det finns gott om turistorter att besöka i Malaysia. Malaysia och dess öar är en favorit för alla turister. Det är en mottagare av många prestigefyllda utmärkelser för sin turism och semester platser. Gör dig själv en tjänst och besök Malaysia!