Hongkong är en ung stad och ger besökarna en fantastisk atmosfär. Det finns väl utvecklade byggnader, snabb livsstil, nöjesparker, rekreationsplatser och turister kommer hit och njuter till fullo. Det naturliga landskapet, affärskulturen och att vara en särskild administrativ del av Kina, är en världsberömd storstad.

Turistställen att besöka i Hong Kong

Under åren har Hongkong utvecklats till en av de mest dekorativa städerna i världen. Det anses vara Vegas i öst och har otaliga saker att göra och platser att se. Arv saknas inte i denna stora stad tillsammans med ett häpnadsväckande nattliv om det bättre flyter din båt. Det finns ett antal saker att göra när du besöker Hongkong och inte många människor har haft möjlighet att se och besöka alla platser på kartan, därför är det några av de bästa ställena att besöka när du besöker Hong. Kong. Denna guide hjälper dig att begränsa din resväg för att få den rätta känslan av denna vackra stad,.

Underbara turistattraktioner i Hongkong:

Det finns flera turistmål i Hong Kong med vackra platser och attraktioner. Här innehåller vi 20 bästa och underbara turistorter att besöka i Hongkong tillsammans med fantastiska sevärdheter.

1. Ocean Park:

ocean-park-hong-kong-turist-platser

Ocean Park ligger i södra änden av Hong Kong Island. Det är en av de bästa nöjesparkerna och har ett akvarium i Sydostasien. De ger det bästa av marin utbildning. Det täcker ett område på 170 tunnland och är en av de största havsparkerna i världen. Folk älskar att komma hit med sina familjer och vänner och har tillbringat en rolig dag.

2. Victoria Bay:

victoria-bay_hong-kong-turist-platser

Victoria Bay är den största hamnen i Kina och kommer trea i världen. Det ligger mellan ön Hong Kong och Kowloon -halvön. Hamnen har varit upptagen med vattenskotrar, direkt från de historiska Star Ferries till kryssningsfartyg, lastfartyg och träfiskefartyg hela dagen och natten. Det är en fantastisk plats för rekreation och avkoppling.

3. Disneyland:

disneyland_hong-kong-turist-platser

Disneyland i Hong Kong ligger på Lantau Island. Orten är ett måste titta på eftersom den har speciella attraktioner och en känsla av kinesisk kultur. Besöket på denna plats kommer inte bara att ta dig igenom en magisk upplevelse utan du kan också hitta det gyllene förflutna och den planerade framtiden. Tillsammans med Musse Pigg och andra Disney -vänner går du runt på en fantastisk plats och bäst av dina barn.

4. Victoria Peak:

victoria-peak_hong-kong-turist-platser

Victoria peak är det bästa stället varifrån du kan få det bästa av lamporna i Oriental Pearl. Peak Tower har en berömd wokliknande arkitektur som står vid utgången till Peak Tram. Det finns ett “Odditorium”, den spännande Peak Explorer Motion Simulator, med terrasser och restauranger är ganska underhållning. Madame Tussaud vaxmuseum ligger här. Det har vaxat statyer av kändisar. På den norra sluttningen av toppen finns dessutom en zoologisk och botanisk trädgård, som du också kan besöka.

5. Wong Tai Sin -templet:

wong-tai-sin-tempel_hong-kong-turist-platser

Wong Tai Sin -templet hade utformats efter ett gammalt kinesiskt palats och hela interiören är rik på kinesisk kultur. Det är det mest kända templet i Hong Kong. Fortuners spelar en aktiv roll. Förutom Wong Tai Sin -templet är ytterligare två kända tempel i staden Man Mo -templet och Po Lin -klostret.

6. Sai Kung:

sai-kung_hong-kong-turist-platser

Sai Kung är en av de vackraste och mest attraktiva turistorterna att besöka i Hongkong. Sai Kung ligger i de östra nya territorierna. Denna plats inkluderar den största countryparken och stranden i Hong Kong. Det ligger långt bort från stadens liv och rörelse, vilket ger dig en lugn stund och det kan skryta med spektakulära landskap. Havet har många restauranger och du kan koppla av genom att simma och njuta av kustlandskapet.

7. Aberdeen hamn & Jumbo Kingdom:

aberdeen-hamn-jumbo-rike_hong-kong-turist-platser

Aberdeen hamn hjälper människor att stanna på fiskar. Det finns en enorm kontrast mellan det moderna & traditionell livsstil. Aberdeen-livsstilen kan räknas ut genom att besöka Jumbo Kingdom, ett hjärnskap av Dr. Stanley Ho, den världsberömda Jumbo Floating Restaurant byggdes 1976. Den är utsmyckad i stil med ett underbart och utsökt gammalt kinesiskt kejserligt palats.

8. Lan Kwai Fong:

lan-kwai-fong_hong-kong-turist-platser

Nattlivet i Lan Kwai Fong är fantastiskt som låg mycket nära Hong Kong. Det kretsar kring klubbar, barer och restauranger och människor gillar att njuta av nattlivet. Det är ett måste för festdjur att besöka dessa restauranger i västerländsk stil, nattklubbar, god mat och några drinkar. Festerna hålls på gatorna och folk dansar och har kul.

9. Stanley Market och Murray House:

stanley-market-and-murray-house_hong-kong-turist-platser

Stanley Market är en av de berömda marknaderna på södra sidan av Hong Kong Island. Miljön är ganska avkopplande på grund av den lugna utsikten över havet. Du kan pruta och få några bästa köp att ta med hem som ett minne om minnet. Du hittar ett intressant utbud av små butiker som säljer sidenplagg, sportkläder, konst, kinesiska kostymsmycken och souvenirer. Murray House är en plats där du kan njuta av utsökt mat, som ligger nära marknaden.

10. Våtmarkspark:

våtmark-park_hong-kong-turist-platser

The Wet Land Park består av vilda djur som inkluderar fåglar, trollsländor, amfibier, däggdjur, reptiler, fjärilar och fisk. Hong Kong Wet Land Park fungerar som en ekoturism i världsklass som främjar grön turism, utbildning om miljöskydd och bevarande av våtmarker. Människor kommer hit inte bara som turister utan också för att arbeta och forska med hjälp av denna park.

11. Gyllene Bauhinia -torget:

golden-bauhinia-square_hong-kong-turist-platser

Från den tidigare brittiska kolonin till Folkrepubliken Kina, återlämnades Hongkong vid ett viktigt tillfälle 1997. Sedan inrättades Hong Kong Special Administrative Region. För att fira presenterade Kinas centralregering en förgylld bauhinia -staty till Hong Kong. Statyn placerades på torget bredvid Hong Kong Convention and Exhibition Center. Detta är anledningen till att det är ett viktigt turistmål.

12. Ljussymfoni:

symphony-of-lights_hong-kong-turist-platser

Symphony of Lights tillhandahålls med “Världens största permanenta ljus- och ljudshow” som har skrivits ned i Guinness World Records. De har ytterligare expanderat till att omfatta mer än 40 byggnader på båda sidor av Victoria Harbour. Åskådarna är bedövade med den oförglömliga upplevelsen som har blandats i musik och berättande som firar andan och mångfalden i Hong Kong.

13. Fågelträdgård:

fågel-trädgård_hong-kong-turist-platser

Beläget på Yuen Po Street är en vacker fågelträdgård som har över 70 fågelstånd och ger dig de sorter i fågelarterna som du inte kommer att hitta någon annanstans i ett så stort antal. Det finns en trädgård med gårdar och moongates som ser väldigt härliga ut.

14. Repulse Bay:

repulse-bay_hong-kong-turist-platser

Repulse bay är en av de mest utmärkta turistorterna att besöka i Hongkong. Namnet på bukten kommer från slaget på 1800 -talet, där den brittiska armén avstöt attackerande pirater. Idag är Repulse Bay ett lyxigt bostadsområde där stränderna har fantastiska vågor som slår över varandra och är populärt bland lokalbefolkningen och turister.

15. Chi Lin Nunnery:

Chi Lin Nunnery_hong kong turist platser

Detta är det största buddhistkomplexet som byggdes under 1930 och sedan byggdes om helt med trä. Platsen har försköts med lotusdammar runt tillsammans med teplantor, bougainvillea, etc. Chi Lin Nunnery är en av de mest populära och vackra turistattraktionerna i Hongkong för sightseeing för dig och din familj.

16. Nan Lian Garden:

nan-lian-garden_hong-kong-turist-platser

De presenterade utställningarna visar att den här trädgården är värd att se. Byggd i och omkring 2003 är denna trädgård fylld med exotiska bonsai -växter, stenformationer, fontäner, sjöar och mycket mer. Trädgården är en sann identifiering av Japan och byggdes ursprungligen med tanke på tångdynastins trästrukturer. Det är verkligen en Zen -plats att vara på, särskilt om du besöker Hong Kong med din betydande andra. Detta är en av de bästa nya turistorterna i Hong Kong.

17. Big Buddha:

stor-buddha_hong-kong-turist-platser

Den stora Buddha i Hongkong är en ikon som är ett måste för alla turister. Du kan nå dit antingen genom att ta en rolig hyttbilstur med ett kristallgolv eller genom att ta bussen från Tong Chung station. Vägen på toppen är fylld med butiker som tillhandahåller de bästa souvenirerna som finns i staden. Buddha i sig är ett majestätiskt monument som sitter på toppen av kullen i en fredlig uppträdande så att du kan bevittna äktheten i både Kina och Japan.

18. Lantau Island:

Lantau-Island_hong kong turist platser

Nära flygplatsen är det en stor avskild ö bort från liv och rörelse i Hong Kong. Linbanan i Lantau är den viktigaste turistattraktionen i området, men öns frodiga grönska och traditionella känsla är en individuell attraktion i sig. Försök att boka en tur på linbanorna i förväg för att hoppa över köerna som kan ta mycket lång tid att hindra din tid, särskilt när du har bråttom. Platsen är full av matställen och butiker och transport är alltid tillgänglig vilket gör det enkelt att pendla till ön Hong Kong när det behövs. Det finns gott om platser att se men detta är en av de bästa platserna att se i Hongkong.

19. Mongkok:

mongkok_hong-kong-turist-platser

One -stop fyndbazaren i Hong Kong för alla märken som du älskar till de bästa priserna som finns. Denna plats är fylld med en mängd butiker i hjärtat av bostadsområdet i Hongkong, vilket gör det enkelt för dig att träna dina förhandlingsförmågor för att få tag på de bästa produkterna, vilket märke som helst har att erbjuda. Detta är en av de bästa turistorterna i Hongkong att besöka för att få varor på ett fynd.

20. Madame Tussauds Hong Kong:

madame-tussauds-hong-kong_hong-kong-turist-platser

Precis som dess brittiska motsvarighet Madame Tussauds är en plats fylld med mycket verklighetstrogna vaxskulpturer som skildrar kinesiska och japanska hjältar, filmstjärnor och så vidare. Det är verkligen en mycket trevlig turistattraktion och har hundratals människor som rör sig genom varje dag. Skulpturerna är alla konstverk och visar exakt människorna i gammalt och nytt, vilket gör det till en av de bästa platserna att besöka i Hong Kong.

Den här artikeln talar om några av de bästa turistorterna att besöka när du reser i Hong Kong för att göra din resa till en mer minnesvärd upplevelse. Hongkong är en så utbredd ö att det kan vara svårt att flytta över hela landet. Det är därför det alltid är bättre att veta vilka som är de bästa platserna att besöka för dig