Myanmar är ett exotiskt, intressant och mystiskt land i Sydostasien. Den har några av världens bästa platser och platser och om du planerar att åka på semester bör du definitivt besöka de platser som har listats i följande stycken.

Berömda och vackra turistorter i Myanmar att besöka:

Låt oss titta på de 9 bästa turistorterna i Myanmar.

1. Ngwe Saung -stranden:

turistorter i Myanmar

Ngwe Saung -stranden i Myanmar är cirka 9 kilometer lång och har rankats som den längsta stranden i hela Sydostasien. Det ligger nära den vackra staden Yangon och kan nås inom fem timmars bilresa därifrån. Det orörda vattnet, den vita sanden och det underbara vädret är verkligen allt du behöver för att göra din semester minnesvärd.

2. Putao:

putao_myanmar-turist-platser

Putao ligger i staten Kachin i Myanmar och är känt för sina fina orkidéer som växer naturligt och vackert på denna plats. Vädret här är ganska coolt jämfört med andra delar av Myanmar och de snötäckta bergen är några av de mest unika och underbara sevärdheterna du kommer att se här.

3. Monywa:

monywa_myanmar-turist-platser

Monywa ligger cirka 136 kilometer från Mandalay och erbjuder dig några av de bästa platserna för utflykt och turism i Myanmar. De utsökta berggrottorna, fornlämningarna och monumenten och relikerna är några av dem. Men stjärnattraktionen här är Bodhi-tataung som i grunden är ett gäng banyanträd som har en bild av Buddha i slutet av varje träd. Utseendet på dessa exotiska banyanträd kommer verkligen att göra din resa till Myanmar minnesvärd.

4. Golden Rock:

golden-rock_myanmar-turist-platser

Golden Rock är en helig plats för alla människor som tillhör Myanmar. Det är mycket populärt och har lockat ganska många resenärer och turister varje år. Det ligger på toppen av Paunglaungberget och kan nås inom fyra timmars bilresa från Yangon. Det är en legendarisk pilgrimsfärdsplats och har varit en inspiration för många. Detta är de bästa turistorterna i Myanmar.

5. Inle Lake:

inle-lake_myanmar-turist-platser

Inle -sjön ligger i Shan Hills i Myanmar och är verkligen en mycket trevlig plats. Det är en sötvattenkropp och vädret här är alltid svalare och torrare jämfört med andra delar av Myanmar. Några betydande landskap som du hittar här är tomatfälten, blomsterodlingarna och grönska. Lokalbefolkningens vänlighet och värme är några av de unika och fantastiska sakerna du hittar här.

6. KengTung:

kengtung_myanmar-turist-platser

I KengTung är vädret alltid ljummet, svalt och trevligt. Det är en idealisk smekmånad destination och är perfekt för dem som letar efter lite kyligt väder under sin semester. Här får besökarna ett gyllene tillfälle att bevittna kulturen, sederna och traditionerna i Myanmar. Platsen är verkligen vacker! Detta är de underbara turistorterna i Myanmar att besöka.

7. Ngapali -stranden:

ngapali-beach_myanmar-turist-platser

Ngapali -stranden är en av de finaste och bästa stränderna som Myanmar har att erbjuda. Du kan prova roliga aktiviteter här som promenader, cykling, sola eller simma här. Du hittar också hökare som kommer att förmå dig att köpa deras produkter.

8. Bagan:

bagan_myanmar-turist-platser

Bagan ligger i den övre delen av Myanmar -dynastin. Det har mer än två tusen tempel och är populärt känt för sina fornlämningar och fornlämningar. Det finns olika typer av transporter tillgängliga här som hjälper dig att skura och upptäcka denna fantastiska stad! Detta är de gamla turistorterna i Myanmar att besöka.

9. Yangon:

yangon_myanmar-turist-platser

Yangon är huvudstaden i Myanmar. Det var också brittisk kolonial huvudstad på 1800 -talet. Platsen är attraktiv eftersom du alltid hittar traditionellt klädda lokalbefolkningen, vänliga hökare, gamla bussar och bilar och många andra unika och spännande saker.