Kenya är mest känt för den klassiska Savanna Safaris. Landet har extrem kontrast med desserter, snö, skog, öppna marker, sötvattenssjöar etc. Djurlivet är de mest efterfrågade turistattraktionerna i Kenya, men vandring i Kenyas berg är inte heller ovanligt. Turister skulle också njuta av snorkling, ballongfärd, skidvatten, kyla ute på stränderna, etc..

Turistplatser i Kenya:

1. Lake Nakuru:

lake-nakuru_kenya-turist-platser

Lake Nakuru är en grund sjö i hjärtat av Kenya. Det har ett överskott av alger vilket är anledningen till att många flamingos flyger hit. Turister kan ha turen att till och med se en miljon flamingos på en gång, vilket får platserna att kallas det största spektaklet för fåglar i världen.

2. Masai Mara Sunset:

masai-mara-sunset_kenya-turist-platser

Maasai Mara är en populär park som har en stor befolkning och migration av gnuer under månaderna juli och augusti. Platsen är också bebodd av många djur. Synen när solen går ner och djuren kan ses vid dess reflektion ger en hisnande stund för alla turister som är där.

3. Lamu Island:

lamu-island_kenya-turist-platser

Lamu Island ligger i landets Lamu -skärgård och fungerar som en berömd turistplats. Lamu -staden är den äldsta staden i Kenya och har därför behållit sin charm genom åren. Lamu -ön kan endast nås genom gränder och gångstigar eftersom inget motorfordon kan passera den. Invånarna i staden går mestadels, reser med båt eller åsnor.

4. Hell’s Gate:

hells-gate_kenya-turist-platser

Hell’s Gate National Park är en liten park som har fått sitt namn på grund av brottet i klipporna. Det var en gång en biflod till en sjö och som var fyndig för människorna i Rift Valley. Det är en unik djurpark bland alla andra eftersom du kan gå eller cykla utan guider. Den natursköna utsikten är vacker och det finns många djur som lejon, leoparder, geparder etc..

5. Tsavo nationalpark:

tsavo-national-park_kenya-turist-platser

Tsavo är den största av alla nationalparker i Kenya och också en av de största i världen. På grund av det enorma området som den täcker delades vägen in på västra och östra sidan. Detta är en plats som är perfekt för alla som söker ensamhet och lugn och också ser djuren i vildmarken bland lite vegetation på sandiga marker.

6. Mount Kenya:

mount-kenya_kenya-turist-platser

Mount Kenya är landets högsta berg och det näst högsta på Afrikas kontinent, med en höjd av 17 057 fot. Berget erbjuder en vacker utsikt med sin topp täckt med snö och backarna täckta med skogar. Det är tufft att klättra uppför berget, men en idealisk plats för trekkare är detta berg som kan ge dem extremt glädje och tillfredsställelse.

7. Malindi:

malindi_kenya-turist-platser

Malindi är en introduktion till kustturistens attraktioner i Kenya. Den har korallrev och vackra stränder som strömmas av kristallklart blått vatten. Folk gillar att surfa, snorkla, djuphavsfiske eller bara ha en lugn stund på stranden och göra sandslott. Malindi har en marin nationalpark för att skydda olika fiskar och djurliv i vattnet.

8. Nairobi nationalpark:

nairobi-national-park_kenya-turist-platser

Nairobi National Park är ett vilda djur i metropolstaden med den vackra natursköna utsikten över skyskraporna. Trots att den har en liten zoo i storstaden, håller den fortfarande huvudet högt och konstaterar att det har det maximala antalet djur skyddade här. Zebra, gnuer, noshörningar är några av de mest efterfrågade djuren i djurparken.

9. Rift Valley:

rift-valley_kenya-turist-platser

Rift valley är en av de mest besökta dalarna i Kenya på grund av dess fantastiska pittoreska. Den sträcker sig från Döda havet till Moçambique och går nästan genom hela Kenya.

Hoppas du gillade de bästa turistattraktionerna i Kenya! lämna din kommentar.