Kambodja är ett av de största länderna i världen. Det ligger på Indokinesiska halvön och har några av de bästa attraktionerna när det gäller kultur, arkitektur, naturskönhet och stränder. De är också kända för sina sjöar, trädgårdar, vattenfall och djungler och fungerar som en av de platser som är perfekta för alla naturälskare, upptäcktsresande och äventyr. Om du planerar att åka på en trevlig långsemester till Kambodja har vi tagit några av de Kambodjanska turistplatserna som du säkert borde besöka.

Turistplatser i Kambodja:

Här hittar du några av de berömda platserna i Kambodja att besöka med bilder.

Sihanoukville:

kambodja-turist-platser

Sihanoukville är en viktig hamnstad och strandort som ligger vid Thailandsbukten. Det är också känt som Kampong Som och är en av de vackra stränderna där du kan njuta och koppla av med din familj och vänner. Det glittrande vattnet, den vita sanden och den natursköna skönheten kommer garanterat att göra din semester värd det.

Silverpagoden:

silver-pagoda_kambodja-turist-platser

Silverpagoden i Kambodja ligger i Kungliga slottet. De bästa attraktionerna här är de väletablerade guld- och juvelerade Buddha -statyerna. Innergårdarna på innergården har dekorerats med en färgstark och detaljerad väggmålning som tillhör myten om Ramayana. Att komma till denna plats kommer säkert att hjälpa dig att förstå kulturen och religionen i Kambodja. Det är en av de bästa Kambodja -platserna att besöka av alla.

Bokor Hill Station:

bokor-hill-station_kambodja-turist-platser

Bokor Hill Station grundades år 1920 av fransmännen. De har övergivits två gånger och är kända för att ge dig en mycket kuslig känsla. Även om vägen har stängts för ytterligare konstruktion sedan 2008, kan du fortfarande besöka denna plats genom att kontakta lokala resebyråer.

Koh Ker:

koh-ker_cambodia-turist-platser

Koh Ker är huvudstaden i det gamla khmerriket. Den har några av de bästa strukturerna, byggnaderna och skulpturerna att se och är verkligen en vacker syn. Denna plats återspeglar Kambodjas traditioner, seder och arkitektur och är idealisk för utforsknings- och äventyrsändamål.

Kratie:

kratie_cambodia-turist-platser

Kratie är en mycket liten och fridfull stad som ligger vid floden Mekong. Den är full av byggnader som konstruerades av fransmännen. Denna plats är rätt för alla Irrawaddy -delfinälskare, som också minskar mycket långsamt. Tydligen finns det cirka sextiosextio till åttiosex delfiner i denna region nu.

Angkor:

angkor_cambodia-turist-platser

Angkor är en av de mest spektakulära och antika platserna i Kambodja. Det har flera religiösa tempel och monument som absolut kommer att spänna dig. Det berömda Angkor Wat -templet och Bayon -templet bör definitivt besökas. Att komma till denna plats borde vara mycket roligt eftersom du verkligen kommer att upptäcka och lära dig mer om den kambodjanska kulturen.

Banteay Srei:

Banteay Srei_Cambodia Tourist Places

Banteay Srei är ett tempel som ligger cirka 25 kilometer från Angkor -komplexet. Den byggdes i röd sandsten 967 f.Kr. och har några av de finaste och välformade väggristningarna som fortfarande är framträdande och tydligt synliga idag. Det är Angkors viktigaste tempel och har tusentals besökare varje år.

Preah Vihear:

preah-vihear_cambodia-turist-platser

Preah Vihear är ett berömt och prestigefyllt tempel för Khmer -imperiet som ligger i gränsen till Thailand och Kambodja. Det byggdes någonstans på 1100 -talet och är tillägnat Lord Shiva. Preah Vihear är inte har också varit föremål för territoriell tvist mellan Thailand och Kambodja i ganska många år.

Tonle Sap:

tonle-sap_cambodia-turist-platser

Tonle Sap är den största sötvattenssjön i Kambodja och är känd för att expandera med årstider. Det är ett hem för många vietnamesiska och Cham -familjer som bor i de flytande byarna som omger sjön.