Puri är en av de sällsynta platserna i Indien där du får den gyllene möjligheten för turism och pilgrimsfärd. Det är fullt av kända hotell, restauranger och exotiska turistattraktioner. Om du planerar en resa till Puri, se till att du hänvisar till platser att besöka i puri som finns i följande stycken.

Sevärdheter i Puri:

Låt oss titta på några av de bästa turistorterna med bilder.

1. Puri Beach:

puri turistplatser

Puri -stranden är en mycket lång och tyst strand. Här hittar du många bås uppställda där du kan köpa de finaste jutepåsarna, vägghängen och andra vackra produkter. Templen nära stranden är också ganska attraktiva och är värda att åka till. På det stora hela är stranden en underbar plats att hitta lugn och ro.

2. Jagannath -templet:

jagannath-temple_puri-turist-platser

Jagannath -templet byggdes på 1100 -talet och är en av de äldsta platserna du hittar i Odisha. Det är tillägnat Lord Krishna och besöks av hundratals människor dagligen. De inre väggarna i detta tempel har prytts med olika bilder och målningar som skildrar de olika stadierna i Krishnas liv. Denna plats är Odishas stolthet och borde säkert besökas en gång.

3. Chilika -sjön:

chilika-lake_puri-turist-platser

Chilika -sjön är Asiens största saltvattensjö. Det ligger nära Bengalsbukten och är en unik plats att besöka. Här hittar du några av de mest exotiska fåglarna som samlas under vintermånaderna. Det blå vattnet, den klara himlen, det ljumma vädret och den trevliga atmosfären kommer säkert att få dig att bli kär i Puri.

4. Sakshi Gopal -templet:

sakshi-gopal-temple_puri-turist-platser

Sakshi Gopal -templet i Puri liknar Jagannath -templet. Detta tempel är ganska populärt och har ganska många besökare varje år. Det är tillägnat Lord Krishna och hans gemal Radha. Platsen är lugn och tyst och arkitekturen är helt lysande. Att komma till denna plats kommer verkligen att vara en underbar upplevelse.

5. Swargadwar:

swargadwar_puri-turist-platser

Swargadwar har en hel del mytiska berättelser knutna till sig. Det ligger nära havet och är en helig plats att besöka. Man tror att människor som går bort på denna plats direkt ska uppnå frälsning och gå till himlen. Man tror också att den berömda Vaishnava -helgen också gick samman i havet som ligger i närheten. Det är en berömd puri -turistplats att besöka, missa inte denna plats när du besöker.

6. Gundicha -templet:

gundicha-temple_puri-turist-platser

Gundicha -templet byggdes på 1500 -talet och ligger nordväst om Jagannath -templet. Det är tillägnat Lord Vishnu och är känt för sin Rath Yatra. Templet är en av de mest kända och väletablerade platserna i Puri och har besökts av flera människor dagligen. När du kommer till Puri, se till att du besöker Gundicha -templet.

7. Sudarshan Craft Museum:

sudarshan-craft-museum_puri-turist-platser

Sudarshan Craft Museum grundades 1977. Här hittar du några av de mest kända och konstnärliga verk som dina ögon någonsin har bevittnat. Inom museet finns också ett buddhistiskt tempel, ett bibliotek och till och med en verkstad. Att komma till denna plats är definitivt värt besväret.

8. Vimala -templet:

vimala-temple_puri-turist-platser

Vimala -templet i Puri byggdes på 900 -talet och är en dedikation till gudinnan Shakti, som är en annan inkarnation av Parvati. Strukturen i detta tempel är magnifik och arkitekturen är helt anmärkningsvärd. Det är ganska enormt stort och är trångt under hela året.

9. Loknath -templet:

loknath-temple_puri-turist-platser

Loknath byggdes på 1000 -talet och är en dedikation till Lord Shiva. Utseendet på detta tempel är oklanderligt och är en av de mest underbara och heligaste platserna du hittar i Puri.

Dessa var några av de mest kända turistorterna i puri. Sluta nu med att skjuta upp hemma och gå upp och åk på dessa fantastiska platser i puri.