Kilad mellan stranden av Brahmaputra -floden och foten av Shillong -platån, kallas Guwahati som porten till den nordöstra regionen i Indien. Staden ligger i centrum för Assams turistnäring och har allt att erbjuda, från tempel till djurreservat, museer och basarer. Med så mycket att välja mellan, här är en lista över några av de mer populära turistorterna.

Populära turistattraktioner i Guwahati med bilder:

1. Kamakhya -templet:

guwahati turist platser

Kamakhya -templet som ligger på Nilachal Hill är ett heligt hinduiskt tempel som är tillägnat den viktiga tantriska gudinnan Kamakhya. Kamakhya -templet består av flera enskilda tempel och är vördad av hinduistiska och tantriska tillbedjare och är en berömd pilgrimsdestination, särskilt under den årliga Ambubachi Mela -festivalen.

2. Assam State Museum:

assam-state-museum-guwahati-turist-platser

Assam State Museum, som är ett av de största museerna i Indien, återspeglar det rika kulturarvet i Assam och dess folk genom att visa upp sin varierade samling skulpturer, målningar, hantverk och andra artiklar av historiskt värde som mynt, gamla kungliga plagg, antikviteter, vapen, redskap och några av de finaste terrakottorna. Många sällsynta exemplar av Ahom -dynastin är också inrymda inom museets gränser tillsammans med några gamla manuskript. Museet som grundades 1940. Detta är de stora turistattraktionerna i guwahati.

3. Nehru Park:

nehru-park-guwahati-turist-platser

Nehru Park är en av de bästa platserna att vara om du vill ha lugn och avkoppling. Parken är vackert underhållen med gott om grönska, fiskdammar och lekplatser för barn. Parkens mest gripande inslag är en musikalisk fontän som spelar efter solnedgången. Andra funktioner som en samling betongstatyer som skildrar olika dansformer av assamesisk kultur, ett joggingbana, en klippträdgård och en friluftsteater gör Nehru Park till en stor turistattraktion. Detta är vackra guwahati turist platser att besöka.

4. Assam State Zoo och botaniska trädgård:

assam-stat-zoo-och-botanisk-trädgård-guwahati-turist-platser

Även känd som Guwahati zoo, det är den största djurparken i nordöstra som lockar turister året om. Totalt 113 arter av djur, fåglar och reptiler från olika delar av världen finns i djurparken som ligger i Hengrabari Reserved Forest. En botanisk trädgård var det senaste tillskottet till djurparken 1982, varifrån den blev känd som Assam State Zoo och Botaniska trädgården.

5. Umananda -templet:

umananda-tempel-guwahati-turist-platser

Umanandas tempel byggt på 1600 -talet är ett arv från den mäktiga Ahom -dynastin. Templet ligger uppe på påfågelön mitt i floden Brahmaputra och är enbart tillägnad dyrkan av Lord Shiva. Templet präglas av några stenhuggna figurer som representerar många hinduiska gudar. Att ta sig till templet innebär en färjetur som är lika mycket spännande som besöket i själva templet.

6. Shilpgram:

shilpgram-guwahati-turist-platser

Det rika kulturarvet och traditionen i hela nordöstra regionen visas i Shilpgram, som är den enda hantverksbyn i regionen. Det är en skattkorg av några av de finaste konstverken och hantverk som gjorts av lokalbefolkningens konstnärliga händer. Regelbundna kulturevenemang hålls året runt i en utomhussal som gör Shilpgram till ett viktigt stopp för turister som besöker staden.

7. Chandubisjön:

chandubi-sjö-guwahati-turist-platser

Chapping vid foten av Garo -kullarna är Chandubi -sjön som uppstod från en förstörd skog under Assam -jordbävningen 1897. Djupa skogar, te -trädgårdar och små byar pryder landskapet kring sjön för att göra den till en plats för fullständig lycka bland besökare. En fantastisk sightseeing och picknickplats, andra bestämmelser som fiske och rodd i det lugna sjövattnet ökar attraktionen och får turister att flockas till sjön i stort antal. Detta är det bästa guwahati turistmål att besöka.

8. Navagraha -tempel:

navagraha-tempel-guwahati-turist-platser

Det enda templet i Assam som är tillägnat de nio stora himlakropparna som styr planeten jorden. Navagraha -templet ligger ovanpå Chitrasal -kullen med en helgedom som representerar himlakropparna med hjälp av nio Shiva lingams. Templet som går tillbaka till 1700 -talet är fortfarande ett viktigt centrum för studier av astronomi och astrologi.

9. Pan Bazar:

pan-basar-guwahati-turist-platser

Pan Bazaar i centrala Guwahati är ett livligt turistcentrum med allt från utbildningsinstitutioner, till regeringsbyggnader, köpcentra, restauranger, bokhandlar, traditionella konst- och hantverksbutiker och till och med en stor läkemedels- och läkemedelsmarknad som ligger inom dess gränser. En plats definitivt inte kort om underhållning.