Shimla är en populär kulle station och romantisk smekmånad destination i nordvästra Himalaya regionen. Det har välsignats med naturskönhet, snötäckta berg och sublim grönska. Det är en utmärkt plats för semester och har rekommenderats av många reseguider som har besökt Shimla och uppskattat dess faciliteter och naturliga miljö.

Shimla turistplatser

Bästa turistmålen i Shimla:

Här är en lista över några bra smekmånad och turistplatser att se i Shimla Himachal Pradesh Indien tillsammans med foton.

1. Summer Hill:

sommar-hill_shimla-turist-platser

Summer Hill ligger i utkanten av Shimla och är verkligen en idealisk och underbar destination. De riktiga trädhusen, leksakståg, panoramautsikt över bergen, naturskönhet och anmärkningsvärda matfogar är några av de vanliga men mest underbara sakerna du hittar här. Att gå en trevlig långpromenad med din vän är verkligen inspirerande.

2. Chail:

chail_shimla-turist-platser

Chail är världens största mark för cricket och ligger 63 kilometer från Shimla. Det är känt för sina berömda tempel, Chail Wildlife Sanctuary, Heritage Palace och hotell. Det erbjuder också fantastiska picknickställen, äventyrliga aktiviteter som vandring och något så coolt som fiske.

3. Kufri:

kufri_shimla-turist-platser

Kurfi är en liten kulle station som ligger cirka 13 kilometer från Shimla. Denna plats är känd för sina coola och roliga äventyrssporter som vandring, vandring, skidåkning och yakridning. Indian Tourist Park och Himalaya Nature Park är några av de stora attraktionerna du hittar här.

4. Mashobra:

mashobra_shimla-turist-platser

Mashobra är en vacker by som ligger cirka 15 kilometer från Shimla. Denna plats är idealisk för alla natur- och miljöälskare på grund av panoramautsikten över bergen och kullsidan. Wildlife Resort är en berömd turistattraktion här och så är gudinnan Durga -templet. Att komma till denna plats kommer aldrig att orsaka ånger.

5. Naldehra:

naldehra_shimla-turist-platser

Naldehra är en av de gamla golfbanorna i Indien och ligger cirka 46 kilometer från Shimla. Det är ett viktigt internationellt nav och har några av de bästa templen du någonsin kommer att se i denna region. Det finns ganska många toppar här som erbjuder panoramautsikt och vädret är också väldigt kallt och romantiskt.

6. Jakhoo:

jakhoo_shimla-turist-platser

Jakhoo Hill är den högsta toppen i Shimla och ligger cirka en kilometer från The Ridge. De vintergröna dalarna, vackra vyer, snötäckta Himalaya-berg och det gamla Hanuman-templet gör denna plats populär och har lockat flera besökare och turister från hela världen. Om du letar efter en tid med lugn och ro bör du definitivt komma till Jakhoo.

7. Kinnaur Kailash:

kinnaur-kailash_shimla-turist-platser

Kinnaur Kailash har erkänts som sagornas land; mestadels på grund av dess fruktträdgårdar, frodiga gröna dalar, snöklädda toppar, ökenberg och vingårdar. Landskapet i detta område är helt magnifikt och din resa till Shimla kommer att vara ofullständig tills du möter denna skönhet.

8. Solan:

solan_shimla-turist-platser

Solan ligger cirka 50 kilometer från Shimla och är känt som Mushroom City of India. Det är känt bland de religiösa och pilgrimer eftersom templen här är trångt under hela året. Några av de berömda hindutemplen här är Shoolini Mata Devi -templet och Jatoli Shiv -templet. Du kan också besöka Yungdrung tibetanska kloster om du vill.

9. Shoghi:

shoghi_shimla-turist-platser

Shogi är en välkänd turistattraktion i Shimla. Det är en liten och pittoresk by som omges av vackra och underbara landskap. Det ligger på en höjd av cirka 5000 fot och några av de mest spektakulära, täta och tjocka skogarna du någonsin kommer att se. Det är en idealisk plats för alla miljö- och naturälskare.

Hoppas att du aldrig missar dessa fantastiska shimla -turistplatser till din nästa resa! Ha så mycket roligt med din familj.