Greklands turistplatser

Med över sextio öar är historiska platser som har bevarats från århundraden, underbara stränder, bergskedjor, Greklands turné en av de bästa upplevelserna du kan ge dig själv med. Grekland är en av de mest populära turistmålen. I hela Grekland finns det många rester från de gamla civilisationerna som ger oss kunskap om hur livet var förut.

Populära turistmål i Grekland:

1. Aten:

turkiska platser i Grekland

Aten är Greklands huvudstad och också en viktig plats för de administrativa avdelningarna. Denna stad är en av de äldsta i världen och den är känd för att vara över 3000 år gammal. Staden har också varit ett stort bidrag till västerländsk kultur från gamla tider. Det är inte bara administrativt viktigt med alla ekonomiska och rättsliga frågor utan har också en religiös betydelse. Aten är känt för många filosofer som Sokrates, Perikles och Sofokles.

2. Santorini:

santorini_greece-turist-platser

Santorini är en vulkanisk ö, som hör till Kykladernas grupp av grekiska öar. Det är välkänt på grund av dess fantastiska pittoreska, fascinerande skönhet i solnedgångarna och de vitkalkade husen som står i rad, en efter en. Fira, huvudstaden i Santorini, visar en unik blandning av venetiansk och kykladisk arkitektur.

3. Korfu:

corfu_greece-turist-platser

Korfu, som ligger utanför Albaniens kuster och det grekiska området Epirus är en av de viktigaste öarna i Joniska. Kullen, förskönad i grönt, sträcker sig från 2 till 20 km. Kullarna ligger på en höjd av 906 meter till 973 fot. Det har ett milt klimat med färgglada blommor och allt detta gör Korfu till ett mycket lugnt och trevligt semestermål.

4. Myrtos Beach:

myrtos-beach_greece-turist-platser

Myrtos Beach ligger nordväst om Kefalonia. De är kända för sina magiska färger på vattnet och lockar tusentals turister. Havets turkosa färger sätter en kontrast mot det ljusa vita av de släta marmorstenarna på stranden, vilket ger alla besökare en fantastisk tid. De branta bergen och de höga klipporna bakom Myrtos -stranden ökar bara dess skönhet.

5. Epidaurus:

epidaurus_greece-turist-platser

Epidaurus är en gammal teater i Grekland som ger en av de bästa godisarna för ögat, särskilt för människor som intresserar sig för konst. Denna plats rymmer 15 000 åskådare men har fortfarande hållits väl underhållen. Denna teater går tillbaka 2000 år och är en mycket populär turistattraktion. Detta ger en fantastisk glimt av det antika grekiska livet.

6. Mystras:

mystras_greece-turist-platser

Mystras är en medeltida stad och har vackra kyrkor, palats, hus och gator. Men det som får folk att gå på gaga är de fantastiska slottarna med toppmöten och freskomoster kloster. Denna stad hade övergivits på 1700 -talet och det är en viktig anledning till att när besökare kliver in känner de att de har spolat tillbaka tiden och kommit tillbaka i ålderdom.

7. Mount Athos:

Mount Athos_Grekland turistplatser

Mount Athos är ett halvö med berg i Grekland. Den östra delen av denna halvö är hem för över 1400 munkar och 20 östortodoxa kloster. Detta är en autonom stat men faller under den grekiska suveräniteten. Denna plats har några strikta regler och förordningar. en sådan regel är att endast män får komma in här.

8. Samaria Gorge:

Turistplatser i Samaria Gorge_Grekland

Samaria Gorge är en lång kanjon som ligger på sydvästra Kreta. Den är cirka 16 km lång. Turisterna får gå genom hela ravinen och miljontals turister kommer och besöker denna plats varje år. Promenaden tar minst 4 till 7 timmar och guiderna leder dig genom skogar av gamla cypresser och tallar. Sedan skär det mellan vertikala klippor genom bergen för att dyka upp vid Agia Roumeli vid Libyska havet.

9. Mykene:

mycenae_greece-turist-platser

Mykene var beläget i centrum av Mykene. Agamemnon och Achilles et at hörde hemma här. Detta är en viktig arkeologisk plats och den har bevarats väl. Det brukade vara en av de viktiga städerna för flera år sedan och nu fungerar det som ett viktigt turistmål där människor utforskar många saker som Lejonporten, befästa murar, terrasspalatset, Agamemnons grav, etc..

10. Delphi:

delphi_greece-turist-platser

Den arkeologiska platsen Delfi är populär för sina ruiner som inkluderar Apollon -templet och atenernas skatt. Detta ansågs en gång vara jordens centrum. Du skulle behöva spara lite tid för att se den här platsen ordentligt.

11. Parthenon och Akropolis:

parthenon-and-acropolis_greece-turist-platser

Parthenon, som ligger på Akropolis är känt för att vara ett av de bästa templen som definitivt finns på listan över alla måste besöka. Denna arkitektoniska plats hade börjat etablera sig från 447 f.Kr. och den hade ersatt andra tempel i Persien. Parthenon har fungerat som ett tempel, fästning, kyrka och en moské under sitt långa liv.

12. Hephaestos tempel:

tempel-av-hephaestus_greece-turist-platser

Hephaestus -templet är ett av de bästa grekiska templen som fortfarande finns. Det överskuggas ofta av Parthenon på Akropolis men det är verkligen bättre underhållet och mindre trångt vilket skulle ge dig ett tyst och lugnt läge för att känna omgivningen.

13. Mykonos:

mykonos_greece-turist-platser

Mykonos är en kosmopolitisk destination som är en av de bästa öarna i Grekland som du kan åka till. Staden är fantastisk med hus i labyrint av de små gatorna. Husen är mestadels vitkalkade. Sandstränderna och det attraktiva nattlivet gör att folk vill komma hit ännu mer.

14. Meteora:

meteora_greece-turist-platser

Meteora har en av de stora attraktionerna i Grekland som består av medeltida kloster. Där är torn byggda av höga stenar, som verkar hänga över hundratals meter från marken. Detta hade byggts för att hålla de turkiska styrkorna borta som hade vunnit över Grekland på 1300–1500 -talet. Denna hisnande utsikt över klostren måste vara ett besök, eftersom det kommer att bli ett minne att för alltid förkrossa.

15. Knossos:

knossos_greece-turist-platser

Knossos är centrum för en gammal civilisation, minoisk. Denna plats har ett berömt palats och var hem för kung Minos. Det skulle vara lättare att gå igenom guiderna för att veta de bästa platserna att besöka i detta område.