Nya Zeeland är ett fantastiskt fotogent land som ger turisterna en fantastisk utsikt att utforska. Öarna har täta skogar, berg, stränder, glaciärer etc. Landet blandas med den traditionella maorikulturen tillsammans med de urbana kosmopolitiska städerna, pittoreska byar och jungfrulig vildmark. Den saliga önationen har något att erbjuda för alla.

Kända och vackra turistorter i Nya Zeeland:

Låt oss titta på de bästa turistmålen i Nya Zeeland.

1. Christchurch:

Nya Zeelands turistplatser

Christchurch är den näst största staden i Nya Zeeland. Det är högt utvecklat i affärsmässiga aspekter. Havet ansluter till internationell handel, underhållning, shopping, med det bästa av fritidsanläggningarna för turister. Christchurch på stadssidan ger bara inte stadslivet, men det fungerar också som en väg till stränderna och bergen. Christchurch erbjuder det bästa av Nya Zeeland.

2.Milford Sound:

milford-sound_new-zealand-turist-platser

Milford Sound är en av de mest besökta turistattraktionerna i Nya Zeeland. Det ligger i norr och är tillgängligt för Fiordlands nationalpark. Denna plats ger fantastisk kustutsikt med sina vackra toppar och vattnet är mörkblått. Området är välsignat med frekventa nederbörd som förbättrar denna södra skönhet och vattenfall rinner vackert nerför klipporna.

3. Bay of Islands:

bay-of-islands_new-zealand-turist-platser

Bay of Islands är ett romantiskt turistmål. Området innehåller 144 öar och några avskilda vikar och sandstränder. Du kommer sannolikt att bevittna en stor mängd marina djur som valar, delfiner och den stora marlinen. Det här är anledningarna till att människor älskar att komma över. De seglar på yachter, stora kryssningar och tar tillbaka några riktigt minnesvärda minnen.

4. Rotorua:

rotorua_new-zealand-turist-platser

Rotorua är en välkänd turistplats i Nya Zeeland. Den har en särpräglad kultur som kallas maorierna som hade hållit turisterna förvånade vid varje besök i staden. De infödda är ganska hjärtliga och de skulle definitivt hjälpa dig på din turné. De konstnärliga färdigheter som reflekterar över kulturella platser är utan tvekan en anledning till att denna stad är så viktig i Nya Zeeland.

5. Tongariro nationalpark:

tongariro-national-park_new-zeeland-turist-platser

Tongariro var den första nationalparken som byggdes på Nya Zeeland. Parken har ett mångsidigt ekosystem som inkluderar sjöar, medicinska buskar, skogar, ökenliknande platåer och till och med vulkaner. Du kan börja vandra från Whakapapa Visitor Center och även se Taranaki Falls som är en tre timmars resa därifrån.

6. Auckland:

auckland_new-zealand-turist-platser

Auckland är en storstad som ligger på norra ön i Nya Zeeland och har en stor befolkning i staden jämfört med andra städer här. Turister njuter av den urbana sidan av Nya Zeeland och tycker också att landskapet är vackert och tillsammans med spännande stadsliv. Auckland är en plats där turister gärna skulle besöka varje besök i Nya Zeeland.

7. Coromandelhalvön:

coromandel-peninsula_new-zealand-turist-platser

Coromandelhalvön är en strand som är känd bland öns lokalbefolkning och även bland besökare som kommer hit för att njuta av de varma temperaturerna i vattnet, som stiger upp till 60 grader Celsius. De varma källorna och sandstränderna är värda en god stund med avkoppling och besökarna uppdaterar och föryngrar sig och njuter av några bra strandsporter.

8. Franz Josef Glacier:

franz-josef-glacier_new-zealand-turist-platser

Franz Josef Glacier ligger på Westland National Park i sydväst och är väl tillgänglig för alla turister. Besökare får gå upp till foten av den gigantiska glaciären och vissa tar till och med en helikopter och har den bästa utsikten över glaciären. Detta, tillsammans med Fox Glacier i South Westland, är två mest attraktiva turistplatser.

9. Wellington:

Wellington City i skymningen från Mount Victoria

Nya Zeelands huvudstad är Wellington. Det är grupperat längst ner på norra ön. Platsen har vackra omgivningar med det bästa av stadslivet, med byggnader och monument och till och med konst och kultur. Te Papa -museet är ett måste besök här med stora visar historierna från det förflutna. Nattlivet är otroligt extravagant där du kan hålla dig kvar i staden och njuta av god mat, dryck, musik och dans.

10. Canterbury:

Vintersoluppgång tittar över Tasmanfloden mot Aoraki / Mt Cook täckt av snö, Mackenzie Country, Canterbury, Nya Zeeland - Bild, duk, konsttryck

Den största attraktionen på Canterbury är Mt Cook som är den högsta toppen i Nya Zeeland. Å ena sidan är berget 3754 meter högt, medan det å andra sidan finns djupa ubåtgravar utanför Kaikouras kust, vilket är en stor attraktion för valar, delfiner och sälar. Christchurch och Timaru är grannstäder. Du kommer sannolikt att hitta arv och kultur från gamla tider, väl bevarade här.

11. Westland Tai Poutini National Park:

westland-tai-poutini-national-park_new-zealand-turist-platser

Tai Poutini Nation Park ligger på södra ön. Det grundades 1960 med en yta på 1175 km². De två berömda glaciärerna Franz Josef och Fox ligger i parkens lokaler. Parken låter dig jaga kronhjortar, sämskor och tahr. Det finns också faciliteter för att gå på helikoptrar och jaga.

12. Marlborough:

marlborough_new-zealand-turist-platser

Marlborough är känt för sina vingårdar. Du kan utforska dess historia och också gå igenom vilda djur. Det finns delfiner, sälar, små pingviner i blått, infödda klockfåglar och några andra fågelarter i hela regionen och även i havets fristad.

13. Sky Tower:

sky-tower_new-zealand-turist-platser

Sky Tower fungerar som ett observations- och telekommunikationstorn. Tornet har byggts med högteknologiska anläggningar och är cirka 328 meter högt vilket gör det till den högsta fristående strukturen på hela södra halvklotet. Sky Tower är en ikonisk struktur i Aucklands skyline. Tornet ger den bästa utsikten från Orbit -roterande restaurang som ligger cirka 80 km från byggnaden.

14. Abel Tasman National Park:

abel-tasman-national-park_new-zeeland-turist-platser

Abel Tasman National Park ligger i den nordligaste spetsen av södra ön. Folk tycker om att vandra här. De transportabla fordonen är båtar, till fots eller småplan, men resan kommer att vara värd en upplevelse. När du går genom den bergiga terrängen kan du spåra blå pingviner, vedduvor, wekas och några andra sällsynta fåglar här.

15. Napier Art Deco:

napier-art-deco_new-zealand-turist-platser

Napier är en liten stad i Hawke’s Bay. Det är välkänt för art deco -arkitekturen. Staden förstördes helt efter jordbävningen 1931. Det finns tusentals besökare som kommer till Napier varje februari under Art Deco -helgen. Det är en viktig kulturell händelse för de infödda.