Rajasthan är inte bara den största staten i Indien utan förmodligen en av de mest historiskt och kulturellt relevanta. Här får du den gyllene chansen att se några av de mest underbara palats, monument, byggnader och tempel. Det har lockat turister från hela världen och fortsätter att vara en av Indiens mest populära destinationer genom tiderna. Om du planerar en semester någon gång snart, skulle vi definitivt föreslå att du överväger Rajasthan. Detta vackra land med rikt arv, kultur, ljus och festivaler kommer verkligen att göra din resa minnesvärd och vacker.

Vackra och berömda turistorter i Rajasthan med bilder:

1. Jaipur:

Rajasthan turist platser

Jaipur, även känd som Pink City, är Rajasthans huvudstad och har ofta kallats för Paris i Indien. Detta är en viktig resmål för staten och är full av internationella besökare under hela året. Den har många attraktioner och turistplatser du kan besöka, från Jantar Mahal, Jal Mahal, Amber Fort, Hawa Mahal och Albert Hall Museum etc. Jaipur är känd för sina berömda festivaler som litteraturfestivalen och drakefestivalen. Denna plats är verkligen ett under och du måste definitivt komma hit i det ögonblick du kommer in i Rajasthan.

2. Udaipur:

udaipur_rajasthan-turist-platser

Udaipur i Rajasthan är en mycket romantisk och fin stad, mestadels på grund av dess parker, trädgårdar och palats. Det har ett stort antal platser att besöka och maten här är ekologisk, god och billig. Om du vill upptäcka Rajasthans historia måste du komma till Udaipur. Dess underbara funktioner kommer att bedöva dig. De natursköna sjöarna och de kungliga palatsen kommer säkert att festa dina ögon. Några av de platser vi rekommenderar dig att besöka är Saheliyon-Ki-Bari, City Palace Complex, Bagore Ki Haweli, Lake Pichola och Ambrai Ghat.

3. Jaisalmer:

Om du funderar på att åka på en romantisk semester i år, skulle vi definitivt föreslå dig att resa och utforska skönheten i Jaisalmer. Denna plats är så romantisk och underbar. Det är ett bra ställe att besöka under vintermånaderna eftersom vädret är ganska ljummet och trevligt under denna tid på året. Templen, monumenten, ökenresorna och kamelsafarierna kommer att inspirera till stor romantik mellan er och göra er resa precis som en saga. Om du inte har sett Jaisalmer har du verkligen missat något väldigt vackert och speciellt.

4. Mount Abu:

mount-abu_rajasthan-turist-platser

Rajasthan är inte bara full av sjöar och palats i Royal Rajas utan också av flera vackra backstationer och en vi måste tala om är Abu -berget. Den här är en populär backstation i bergskedjan Aravalli. Det erbjuder panoramautsikt och natursköna platser där du verkligen kan trivas med familj och vänner. De som letar efter lite lugn och ensamhet bör definitivt komma till det ständigt vackra Mount Abu. Du kommer inte bara att slappna av utan också få möjlighet att besöka prestigefyllda platser som Achalgarh Fort och Guru Shikar Peak.

5. Ranthambore National Park:

ranthambore-national-park_rajasthan-turist-platser

För att utforska djurlivet i Rajasthan, kom till Ranthambore National Park. Denna plats är helt fantastisk. Detta land är hem för tigrar, hyenor, leoparder, djungelkatter, slothbjörnar, hanuman -slöjor etc. Denna park har varit historiskt betydelsefull sedan 10 -talet och representerar Rajasthans kultur, rikedom och vilda djur. Av alla nationalparker och reservat är den här den viktigaste. Så när du kommer hit, se till att du besöker Ranthambore National Park en gång.

6. Jodhpur:

jodhpur_rajasthan-turist-platser

Jodhpur är den näst största staden i hela Rajasthan. Detta är en underbar plats att besöka eftersom det ger dig det gyllene tillfället att besöka några riktigt vackra platser och palats. Av alla platser rekommenderar vi dig att besöka Umaid Bhawan Palace, Balsamand Lake och Mandore Garden. Staden har ofta beskrivits som den blå staden och platserna är verkligen pittoreska och attraktiva. När du kommer till Rajasthan, anteckna denna plats och se till att du stannar där en dag eller två. Din resa kommer att vara värd det.

7. Bikaner:

bikaner_rajasthan-turist-platser

Bikaner är också känd som kamelstaden och ligger i utkanten av den berömda Tharöknen i Rajasthan. Denna stad är vacker och har över hundratals internationella turister varje år. Här hittar du ett brett utbud av palats och fort och du bör besöka är Lalgarh Palace, Sand Dunes, Camel Safari, Camel Breeding Farm och Research Center. Kom också ihåg att prova den läckra Rajasthani thali i Bikaner. Även om det är rent vegetariskt, är varje bit full av smak som kommer att tillfredsställa dig helt.

8. Basarer i Rajasthan:

basarer-av-rajasthan_rajasthan-turist-platser

Rajasthan är känt för sitt hantverk och keramik. När du kommer till platser som Bikaner och Jaisalmer, bör du definitivt besöka de lokala basarerna här. Du kommer att bli positivt överraskad när du ser keramiken, färgglada hantverk, marionetter, marmorstatyer och marmorartiklar. Alla är så vackra och unika. Och det bästa är att de flesta är handgjorda. När du kommer hit, se till att ta några av dessa underbara hantverk för dig själv.

9. Monsunpalatset:

monsun-palace_rajasthan-turist-platser

Monsunpalatset ligger på en kulle och är det bästa stället att besöka under monsunperioden. Det tillhörde kungafamiljen Mewar tills regeringen tog det i sina händer. Även om denna plats inte är särskilt väl underhållen, är den goda delen att den har restaurerats och du kan fortfarande gå och besöka denna plats när du vill.

10. Udaipur Ropeway:

udaipur-ropeway_rajasthan-turist-platser

Om du är en äventyrsälskare bör du definitivt komma till Udaipur Ropeway. Biljetter finns tillgängliga för 72 rupier för indiska vuxna och cirka 300 rupier för utländska vuxna. Biljetter för barn finns också tillgängliga, allt beroende på höjd och nationalitet. Var beredd att vänta eftersom köerna alltid är långa.

11. Ajmer:

ajmer_rajasthan-turist-platser

Ajmer är en av de mest populära turistorterna i Rajasthan. Ajmer är känd för Dargah Sharif, helgedomen för Sufi Saint Moinudeen Chisti. Det lockar människor från hela världen oavsett religion. Ajmer ligger i livmodern av Aravalli bergsområden som ligger i Rajasthan. Anasagarsjön som inte är en naturlig sjö ligger norr om staden Ajmer och lockar turister i stort antal. Nagpathar -området skyddar staden från den berömda Thar -öknen … Pushkar -sjön i Ajmer är en viktig pilgrimsresa för hinduer. Man tror att ett dopp i Pushkar -sjön kan rena synder och bota hudsjukdomar.

12. Chittorgarh:

chittorgarh_rajasthan-turist-platser

Chittorgarh ligger längs floden Berarch. Det är hem för det största och magnifika fortet i Rajasthan, The Chittorgarh Fort. Fortet är en levande berättelse om de värderingar och mod som definierade de tappra Rajput -härskarna som härskade över Mewar. En annan uppskattad besittning av denna plats är Tower of Victory eller Vijay Stambh. Konstruerad med röd sandsten, stoltserar Vijay Stambh också med sniderier av hinduiska gudar på sina väggar. Det är en vacker plats som anger platsens stolta historia.

13. Bundi:

Bundi_Rajasthan turistplatser

Beläget på ett avstånd av 210 km från Jaipur, är Bundi känt för sina vackra fort och palats och stegbrunnar som kallas Baoris. Folklore säger att en gammal stam som går under namnet Bunda Meena bebodde regionen och det är så staden fick sitt namn. några av de viktiga turistmålen i Bundi är Taragarh -fortet, Bundi -palatset, Nawal Sagar, Dabhai Kund och Sukh Mahal. Palatserna skryter med utsökta målningar och lockar ett stort fotfall. Målningarna är av stort intresse eftersom de speglar effekten av kinesisk bostad i denna lilla stad,

14. Bharatpur:

bharatpur_rajasthan-turist-platser

Bharatpur är känt för sina många palats, tempel och trädgårdar. Deeg Palace här är känt för sin arkitektoniska skönhet. Det finns flera pooler, fontäner och växter i Deeg Palace. Keshav Bhawan är en enorm attraktion. Den har en åttkantig bas och en envåningsstruktur. Det konstgjorda åskvädret är också en viktig källa till intresse. Vattenstrålarna skapar den falska monsunen och metallbollar på taket ger effekten av ett åska.

15. Bhangarh Fort:

bhangarh-fort_rajasthan-turist-platser

Den här är en riktig njutning för äventyrssökande och spännande entusiaster. Beläget i Alwar, är spökstaden Bhangarh en av de spöklika och ryggradiga platser du kan tänka dig, för att inte glömma, en av platserna som har en enorm rapportering om paranormal aktivitet. Detta lockar till sig ett stort antal modiga turister som söker upprörd kul.Denna är en av de mest spännande platserna att se i Rajasthan.

Dessa var några av de bästa platserna i Rajasthan att besöka. Rajasthan är ett bra ställe att besöka för turister och reseintresserade. Varje vrå och hörn av platsen skildrar dess rika kultur och arv. Inkludera denna plats med färger och kultur i dina resedagböcker.