Varanasi eller Banaras er et pilegrimssted for hinduer og ligger i delstaten Uttar Pradesh i India. Det er kjent for å være byen Ghats som er de viktigste stedene å besøke. Alt eller hvert sted har noe knyttet til historie eller mytologi, som tar den reisende tilbake til historiene om gudene og gudinnene.

Varanasi turiststeder:

Dasaswamedh Ghat:

Varanasi turiststeder å besøke-Dasaswamedh Ghat

Dasaswamedh Ghat er mest kjent for det antas at Lord Bramha hadde ofret ti hester på dette stedet, for å la Lord Shiva komme tilbake fra forvisning. Det er den eldste Ghat i Varanasi og har blitt godt vedlikeholdt siden den først ble renovert av Bajirao Peswa I, i 1740. Dette stedet er omgitt av mange templer som må besøkes.

Kashi Vishwanth -tempelet:

Varanasi turiststeder å besøke-Kashi Vishwanth-tempelet

Kashi Vishwanath -tempelet er et av de mest kjente templene i Varanasi og har blitt viet til en av inkarnasjonene til Lord Shiva, kalt Kashi Vishwanath. Det er to kupler i templet som er laget av gull som ble donert av Maharaja Ranjeet Singh fra Punjab i 1839.

Durga -tempelet:

Varanasi turiststeder å besøke-Durga-tempelet

Durga -tempelet ble konstruert og dedikert til gudinnen Durga på 1700 -tallet av en bengalsk dronning. Det arkitektoniske temaet er Nagara -stil i Nord -India. Det er også en rektangulær tank som er kjent som Durga Kund. Turistene som besøker dette stedet vil finne flokker av aper inne i tempellokalene.

Ramnagar festning:Varanasi turiststeder å besøke-Ramnagar fort

Ramnagar Fort ligger ved bredden av Ganges og ble konstruert av Maharaja Balwant Singh. Fortet var bebodd av forfedrenes konger i Banaras, og til og med for tiden bor de avdøde fra kongefamilien der. Fortet hadde blitt bygget med rød sandstein og inkluderer et museum og et tempel.

Ramnagar -museet:

Varanasi turiststeder å besøke-Ramnagar-museet

Ramnagar -museet, også kjent som Banaras Vidya Mandir -museet, ligger inne i komplekset i Ramnagar -fortet. Fortet har utstillingsgjenstander og håndverk fra middelalderen, og mange av dem tilhørte tidligere den kongelige familien Banaras. Det tilbyr også våpen og rustninger, utsmykkede palanquiner, manuskripter, møbler, forskjellige tekstiler, etc..

Kedar Ghat:

Varanasi turiststeder å besøke-Kedar Ghat

Kedar Ghat ligger i den sørlige delen av Varanasi. Det har blitt oppkalt etter Lord Shiva, også kjent som Kedarnath, og det er et vakkert tempel til Lord Shiva like ved Ghat. De mest populære turistene her er bengaliske og sørindianere. Det er en dam, Parvati Kund, i nærheten som er kjent for sine medisinske egenskaper.

Manikarnika Ghat:

Varanasi turiststeder å besøke-Manikarnika Ghat

Manikarnika Ghat, ved elven Ganges, regnes som hellig, ettersom folk tror at brennende døde kropper i kremeringsplassen til Ghat vil få sjelen ‘moksh’ eller ‘mukti’. Det er en hellig velkjent som Manikarnika Kund og har også et tempel for Lord Shiva og Durga.

Gyan Kup:

Varanasi turiststeder å besøke-Gyan Kup

Gyan Kup er en brønn som pålegger paviljongen. Det ble bygget av dronningen av Gwalior, Rani Baiza Bai i 182. Det er kjent for å være et religiøst sted i Varanasi fordi vannet antas å gi åndelig opplysning. Det ligger ved inngangen til tempelet til Kashi Vishwanath.

Bharat Mata -tempelet:

Varanasi turiststeder å besøke-Bharat Mata-tempelet

Bharat Mata -tempelet er et av de mest unike templene i landet. Det hadde blitt bygget av Babu Shiv Prasad Gupta. Det er en helligdom dedikert til Mother India, som er en vakker marmorstruktur og tilbyr en tredimensjonal utsikt med deler av land, fjell, hav, etc..

Hanuman Ghat:

Varanasi turiststeder å besøke-Hanuman Ghat

Mytologisk er det kjent at Lord Ram hadde bygd Ghat og hadde viet sin disippel Hanuman. Ghat er populær blant brytere og brytingskamper, ettersom Hanuman var en herre over styrken. Det er et berømt Hanuman -tempel i nærheten som må besøkes.