Mahabaleshwar er en enkel åsstasjon som ligger midt i fjellene i Western Ghats. Det ligger i delstaten Maharashtra, Satara -distriktet. Under den britiske Raj var Mahabaleshwar hovedstaden i Bombay -provinsen. Dette stedet gir deg frisk luft og vakre severdigheter som alle andre bakkestasjoner. Men det som får dette stedet til å skille seg fra hverandre er dens rike historiske bakgrunn.

Vakre turiststeder i Mahabaleshwar:

Her er en liste over de 15 beste turiststedene å besøke i Mahabaleshwar.

1. Morarji slott:

morarji-castle_mahabaleshwar-turist-steder

Denne bygningen er bygget i gammel britisk stil. Hvis du er arkitektstudent, vil bygningens sjenerøse begavelse av buer og hvelv sikkert interessere deg. Selv om du ikke vet mye om arkitektur, er det noe med bygningens strålende struktur som gjør at du vil utforske ruinene mer grundig. Det er en av de store severdighetene du kan besøke i Mahabaleshwar, som får øynene dine til å blinke.

2. Rajpuri -hulene:

rajpuri-grotter_mahabaleshwar-turist-steder

Dette er et av de helligste stedene i Mahabaleshwar og besøkes av alle fromme turister. Dette er et enkelt sett med huler som er omgitt av flere kunds eller vannforekomster. Religiøse hengivne tror at vannet i disse hundene er hellig og har spesielle evner. Å bade i en av disse kunds anses å hjelpe til med å forbedre levetiden i livet ditt.

3. Babington Point:

babington-point_mahabaleshwar-turist-steder

Mahabaleshwar idrett flere vakre steder i og rundt dens nærhet. En av disse er Babington point. Ligger i en høyde på 1294 meter over havet, er panoramautsikten fra dette punktet fantastisk. Men for mange turister er reisen til poenget langt mer fascinerende enn selve destinasjonen. Dette er et av de beste turiststedene i mahabaleshwar å besøke, slik at du aldri går glipp av dette vakre stedet.

4. Bombay Point:

bombay-point_mahabaleshwar-turist-steder

Bombay point eller Sunset Point blir besøkt av alle turister minst en gang under oppholdet i Mahabaleshwar. Utsikten over rosa og oransje himmel i skumringen er en eterisk opplevelse. Navnet Bombay Point eller Mumbai -punktet kommer av det faktum at punktet ligger på veien til Mumbai. Mange mennesker er utstyrt med et laken og en kurv med godbiter for en rolig ettermiddagspiknik midt i skyggen av de få trærne her.

5. Connaught Peak:

connaught-peak_mahabaleshwar-turist-steder

Tidligere kjent som Mount Olympia, er dette den nest høyeste toppen av Mahabaleshwar. Trekking og deretter erobre denne toppen belønner deg med en fantastisk utsikt over Mahabaleshwar, komplett med alle dalene, innsjøene og punktene. Ligger 1400 meter over havet, vil denne toppen bli besøkt av alle eventyrlystne turister, enten det er for fotturer eller turer langs de bratte veiene.

6. Mahabaleshwar -tempelet:

mahabaleshwar-temple_mahabaleshwar-turist-steder

En annen av Mahabaleshwars berømte hellige steder er Mahabaleshwar -tempelet. Templet dedikert til Lord Shiva, huser en praktfull ‘lingam’, som er en svart stein som regnes som herrens reinkarnasjon. Tempelet har blitt bygget i den typiske stilen til de gamle hinduistiske templene. Det er delt i to deler det indre rommet og den ytre delen som også kalles den sentrale gangen.

7. Tigerfjær:

tiger-spring_mahabaleshwar-turist-steder

Dette er en av de vakreste naturlige kildene i området. Mange hengivne tror at vannet er rent og helbredende. Naturen rundt denne lille innsjøen er spektakulær. Elven Savitri antas å ha sin opprinnelse her. Kilden ligger nær Arthur’s point, som er et annet kjent turiststed.

8. Lingmala Falls:

lingmala-falls_mahabaleshwar-turist-steder

Denne fossen har vann som faller ned fra en høyde på 600 fot over Venna -dalen der fossen møter en innsjø. Utsikten som den gir er fantastisk. I løpet av monsunsesongen har det rasende høyt vannet et enda edgier utseende enn normalt.

9. Venna Lake:

venna-lake_mahabaleshwar-turist-steder

Dette er en av de populære turistattraksjonene i dette området. Innsjøen bygget av Raja of Satara i 1842, dekker et stort område på 28 dekar. I dag tilbyr det fasiliteter som båtliv, spillboder, snackboder og så videre for å lokke til seg flere turister.

10. Pratapgarh fort:

pratapgarh-fort_mahabaleshwar-turist-steder

Folk som elsker gammel historie kommer definitivt til å elske Pratapgarh -fortet. Og for de som ikke gjør det, vel, dere kommer til å gå glipp av det pittoreske landskapet og elvefrontene, så det er deres tapsfolk. Pratapgarh Fort er et “must” sted å besøke i Mahabaleshwar. Det er symbolet på det store slaget som fant sted mellom Shivaji Maharaja og Afzal Khan. Afzal Khan ligger gravlagt i den nedre delen av selve Pratapgarh -fortet. Men hvis du ikke er interessert i noen av de ovennevnte, kan du besøke Pratapgarh -fortet for de vakre skjønnhetene det presenterer, siden det har utsikt over bredden av elvene Neera og Koyna, og det presenterer seg også som en stor godbit for arkeologer og studenter.

11. Wilson Point:

wilson-point_mahabaleshwar-turist-steder

Wilson Point er også ganske kjent som soloppgangspunkt. Til dags dato aner jeg ikke hvorfor folk skiller mellom solnedgangs- og soloppgangspunkter, siden du kan se begge ganske godt gjennom det samme solnedgangsstedet eller et soloppgangspunkt, men det er opp til en debatt. Wilson Point er fantastisk bra for lange turer, sykling og åpenbart soloppgang og solnedgang. I tillegg til å være et soloppgangspunkt, vil Wilson Point også behandle deg naturens forskjellige godbiter. Den magiske utsikten vil fryse tiden, og du vil gå tapt dypt i dine mystiske tanker. Så folk som er sprø på selfies og familiebilder, Wilson Point er definitivt et sted du bør besøke.

12. Lodwick Point:

lodwick-point_mahabaleshwar-turist-steder

Dette stedet er oppkalt etter en av de heldigste pappaene general Lodwick, som var den første personen som klatret denne åsen til fots og sønnen hans reiste et minnesmerke til ære for ham. Selv om dette bare er en historietime, er Lodwick -punktet faktisk mer kjent for den berikende opplevelsen av naturen som viser seg i forskjellige klær som skog, daler etc. Utsikten er fantastisk, og for jenter ville uttrykket være “wow”. Lodwick Point er et av de beste turiststedene i Mahabaleshwar.

13. Tapola:

tapola-lake_mahabaleshwar-turist-steder

Tapola er en vakker innsjø i Mahabaleshwar dannet av bakvannene i Koyna River. Det er faktisk bare to ting du kan gjøre på dette stedet, det er vannturer og besøke steder som bare er tilgjengelige gjennom denne vannmassen. Hvis du liker innsjøer og vannforekomster, så er dette stedet for deg, ettersom denne innsjøen er relativt stor og mange flotte scener kan fanges opp gjennom vannturer.

14. Dhobi fosser:

dhobi-waterfalls_mahabaleshwar-turist-steder

Dhobi Waterfalls er et av stedene i nærheten av Mahabaleshwar. For folk som har lidd av intens reisetretthet og for folk som ønsker å tilbringe en stille tid, er Dhobi Waterfalls ditt sted å besøke. Sammen med den fantastiske utsikten over fossen får du også se nydelige frodige grønne daler. Dette er mer et pikniksted enn et turistmål, men likevel vil du kunne føle roen og roen som sluker Dhobi -fossene.

15. Helen’s Point:

helens-point_mahabaleshwar-turist-steder

“Fotografier er viktigere enn minner” er en trend som skjer med den nåværende generasjonen. Heldigvis er Helen’s Point et sted hvor minner kan skapes og naturskjønn skjønnhet fanges i miniatyrobjektivet til kameraet. Helen’s Point, mer populært kjent som Blue Valley, er en klynge av forskjellige naturlige eksotiske scener som grønne åker, skoger, rennende vann og mange flere som får deg til å føle deg som om du er i en tidsforløp. Så for naturelskere og par, er Helen’s Point et av de beste stedene å se i Mahabaleshwar

Dette var noen av de kuleste turiststedene i mahabaleshwar. Så, hva venter du på? Ta en lang ferie og planlegg en tur med venner eller familie, og utforsk disse fantastiske stedene.