Manali, i Himachal Pradesh, er en populær åsstasjon som ligger i Beas -elvedalen. Det er en del av Kullu -distriktet og har en moderat befolkning. Hvert år besøkes det av mange turister som føler behov for å tilbringe litt tid blant åsene for å komme seg og bare slappe av. Det berømte Karakorum -passet ligger svært nær denne byen.

Vakre Manali turiststeder å besøke:

Her er noen av de beste og berømte turiststedene å besøke i Manali, noe som definitivt vil gi deg en fantastisk tid for hele turen.

1. Chandratal Lake:

chandratal-lake_manali-turist-steder

Chandratal Lake, også kjent som Beas -kunden, er et sted av stor historisk betydning. Det antas at den store vismannen Vyasa bodde i nærheten av denne innsjøen som er opprinnelsen til den hellige elven Beas og tok sitt daglige bad i vannet til denne kunden. Mange turister kommer helt til Manali bare for å bade i vannet i denne innsjøen.

2. Chandrakhani -pass:

chandrakhani-pass_manali-turist-steder

Dette passet brukes mest til trekking. Den beste tiden å besøke er fra mai til oktober. Etter oktober blir det litt for kaldt for den vanlige mannens smak. Passet gir panoramautsikt over de omkringliggende fjellene. Den forbinder Malana -dalen med Kullu -dalen. Mange trekkers som bor i Manali trek hele veien over passet til den lille landsbyen Malana.

3. Pandoh Dam:

pandoh-dam_manali-turist-steder

En kraftgenerator hydroelektrisk demning, bygget på elven Beas, Pandoh Dam er en av de vakreste menneskeskapte anleggene her. Demningen administreres av Bhakra Beas Management Board og stiger til en høyde på 76 km over havet. Selv om det ikke akkurat er i Manali, ligger denne demningen på ruten fra Kullu til Manali. Denne demningen er et av de vakreste turiststedene å besøke i manali som kan underholde med sin musikalske flytende lyd.

4. Rohtang -pass:

rohtang-pass_manali-turist-steder

Rohtang Pass er et av de berømte passene i fjellene i Himalaya. Ikke en eneste turist som besøker Manali går glipp av dette passet! Denne stien som forbinder Kullu med nabodalene gir et utmerket pikniksted. Dette passet er noen ganger snøkledd selv om somrene! Den utrolige utsikten over snødekte topper som du opplever når du står her, vil la deg hive etter pusten, noen ganger ganske bokstavelig talt. Det er et av de beste manali stedene å besøke.

5. Solang Valley eller Snow Point:

solang-valley-or-snow-point_manali-turist-steder

Solang -dalen ligger nær Manali, mellom landsbyen Solang og Beas -kunden. Dalen tiltrekker seg turister av forskjellige årsaker. For noen få religiøse turister er dalen viktig på grunn av helligdommen Lord shiva som den huser, for andre eventyrlystne dalen er morsom fordi den tilbyr utmerkede eventyraktiviteter som fallskjermhopping, skøyter / ski, zorbing og paragliding!

6. Kjøpesentervei:

mall-road_manali-turist-steder

Kjøpesenterveien er det mest populære stedet i Manali. Det er som en typisk overfylt basar hvor du får slappe av og handle suvenirer! De travle travle, skrånende banene som bankes på begge sider av boder, gir et fargerikt bilde. Imidlertid foregår det mange forhandlinger i butikkene, så ikke bli lurt! Men selv uten å forhandle får du kjøpe flere billige ting som ullhetter, hansker, stolper osv..

7. Den store Himalaya nasjonalpark:

flott-himalayan-nasjonalpark_manali-turist-steder

The Great Himalayan National Park eller Jawaharlal Nehru Park, huser noen svært sjeldne arter av dyreliv. De omkringliggende fjellene gir parken en spektakulær naturlig utsikt som bidrar til halvparten av lokket. Parken har korte fosser og bekker og innsjøer og flere forskjellige dyr som alle lever i sitt naturlige habitat. Dette er et av de beste turiststedene i manali å besøke som kan gi en flott opplevelse.

8. Bijli Mahadev -tempelet:

bijli-mahadev-tempel_manali-turist-steder

Bijli Mahadev -tempelet er dedikert til Lord Shiva og ligger på toppen av en høy ås. Dette gjør at templet kan tilby fantastisk utsikt over det omkringliggende landskapet. Mens de dype dråpene langs sidene av veiene gjør noen turister svimmel, forlater det den andre pusten.

9. Vashisht -bad:

vashisht-baths_manali-turist-steder

Vashisht er et lite sted som ligger ved bredden av elven Ravi. Dette stedet er kjent for sine mange naturlige kilder. Turister som besøker Manali tar nesten alltid en kort tur til Vashisht for å bade i vannet i disse ‘kunds’. Dette er nok et av de mest besøkte turiststedene i manali som vil gjøre deg glad hele dagen.

10. Hidimba Devi -tempelet:

hidimba-devi-temple_manali-turist-steder

Hadimba Devi Temple ligger på en høyde som er omgitt av sedertre og ble bygget i 1553. Det ble laget til minne om Raksasa Hidimba, kona til Bhima, en av Pandavaene. Den er bygget over en enorm stein som ble tilbedt som bildet av en guddom. Den har en forbløffende design, inkludert utskårne tredører, tre firkantede tak som er dekket med tømmerfliser og et fjerde messingformet tak. Et fantastisk sted å besøke og verne om skjønnheten i gammel indisk arkitektur. Noen få kilometer unna ligger et annet tempel dedikert til Ghatotkatch, sønn av Bhima og Hidimba, som også bør besøkes en gang for å nyte dette vakre religiøse stedet.

11. Jogini Falls:

jogini-falls_manali-turist-steder

Et av de vakreste stedene å besøke i Kullu Manali er Jogini Falls. Denne vakre fossen ligger i nærheten av Jogini Devi Mandir, i landsbyen Vashisht. Det er en foss med bekk som faller ned for å bli med Beas -elven i Kullu -dalen. Det er et hellig sted i navnet til gudinnen Jogini. Det er en vakker og fredelig landsby som må besøkes minst en gang for å verne om skjønnheten i dette hellige stedet. Hvis du har sult etter eventyret, er dette stedet et must -besøk, da du kan gjøre fotturer og andre aktiviteter som vil hjelpe deg å nyte hjertet til hjertet. Det bør være et must besøk for naturelskere og fotofanatikere.

12. Nehru Kund:

nehru-kund_manali-turist-steder

Et av de mest populære turiststedene i Manali er Nehru Kund som ligger 5 km på National Highway til Leh, i Kullu. Dette stedet er bra for naturelskere og de som er glad i fotografering. Dette stedet ble oppkalt etter den første statsministeren i India, dvs. Pt. Jawaharlal Nehru. Dette stedet er fullt av mennesker som har enorm kjærlighet for den naturlige skjønnheten. Det er en naturlig kilde som stammer fra Brighu -sjøen, som ligger høyt i fjellene. Som navnet antyder, antas det at Jawaharlal Nehru pleide å drikke vann fra denne naturlige kilden når han hadde et opphold på dette stedet. Dette vakre stedet Nehru Kund er omgitt av grøntområder, og er et av de beste sightseeingstedene i Manali.

13. Sultanpur -palasset:

raja-rupi-kullu_manali-turist-steder

Det er et av de vakre stedene å se i Manali. Den inneholder vakre miniatyrmalerier som er laget i en fantastisk blanding av Pahari og kolonistil som er basert på forskjellige temaer. Disse maleriene skildrer landlig bakgrunn av lokalbefolkningen i Kullu og Manali. Tidligere ble dette palasset kjent som Rupi -palasset som ble ødelagt i et jordskjelv. Det ble senere rekonstruert ved hjelp av restene og deretter kalt Sultanpur Palace. Dette er et must besøk for folk som elsker å beundre skjønnheten i det gamle India og malerier.

14. Manikaran Gurudwara:

manikaran-gurudwara_manali-turist-steder

Manikaran er et vakkert sted som ligger i Parvati -dalen ved elven Parvati i Kullu. Det er et vakkert pilgrimssted og tiltrekker seg mange hinduer og sikher. En vakker Gurudwara er til stede i Manikaran som må besøkes minst en gang. Det er en fantastisk kombinasjon av fred og skjønnhet. Den varme kilden, prasad -maten og oppholdet på et så vakkert og fredelig sted er nødvendig én gang god opplevelse. Vannet i den varme kilden regnes som lovende og antas å ha helbredende krefter og andre medisinske egenskaper. Det er virkelig et fantastisk sted for sjelefred og sjel, ettersom det er veldig vakkert og ligger på et fint sted. Hvis du besøker Kullu Manali, må du besøke dette vakre stedet minst ett besøk.

15. Gulaba:

gulaba_manali-turist-steder

Det er et vakkert sted som ligger i nærheten av Rohtang Pass Road i Manali. Det er et fantastisk sightseeingsted og spesielt fantastisk for naturelskere. Mens du besøker denne vakre bakkestasjonen, er Gulaba et av de beste stedene du bør besøke, og verdsetter dette vakre stedet for sin prakt og ro. Dette naturskjønne stedet er en god lettelse for øynene og har blitt elsket for sin forlokkende naturlige skjønnhet og magiske aura. Veien til Gulaba åpner bare om somrene. Utsikten over vakre snødekte fjell, den vakre Beas -elven og små gressletter legger til området en ekstra skjønnhet og sjarm. Dette stedet ble oppkalt etter Raja Gulab Singh fra Kashmir som pleide å sette leirene sine på dette vakre stedet. Det er et fantastisk naturskjønt sted å besøke for en gangs skyld i Manali.

Dette var noen av de beste tingene å gjøre i Manali, og den beste tiden å besøke Manali er hele året, bortsett fra monsunmåneder. Manali er ikke mindre enn et paradis for de reisende. Hvis du liker å vandre, må Manali være på listen du besøker (PS. For å besøke SNART liste!). Ha det gøy og nyt skjønnheten i Manali.