Srinagar er hovedstaden i de vakre delstatene Jammu og Kashmir og er kjent for sitt rolige vann, strålende elver, topper, vakre hager og naturlig skjønnhet. Det er et ideelt reisemål for alle turister og besøkende, og er også et flott sted for alle kjærlighetsfugler og nygifte par. Husbåtene, innsjøene og fjellskråningene øker sjarmen og skjønnheten.

Turiststeder i Srinagar:

Har du noen gang besøkt Srinagar i Jammu og Kashmir Hvis du planlegger å reise på ferie til Srinagar snart, må du ha en ide om hvilke steder du bør besøke. Noen av de beste turiststedene i Srinagar å besøke er listet opp nedenfor for deg.

1. Dal Lake:

Dal lake srinagar turiststeder

Dal -innsjøen er veldig populær i Srinagar og er overfylt hele året. Du kan prøve Shikara -ridning, vannsurfing, svømming, fiske, kajakkpadling og mange andre morsomme aktiviteter her. Fiskeaktiviteter og høsting av vannplanter utføres også her. Men om vinteren blir det så kaldt at denne innsjøen nesten begynner å fryse.

2. Nagin Lake:

Nagin Lake vakre steder i srinagar

Nagin -sjøen er kjent som “Jewel in the Ring”. Det har flotte båtturer, vannski og båtturer. Du finner også flotte husbåter her. Innsjøen er ren, isolert og veldig pen. På turen til Srinagar, sørg for at du kommer hit en gang. Du kan ikke se denne typen vakre steder i andre land.

3. Jama Masjid:

jama Masjid steder i srinagar å besøke

Jama Masjid er den eldste moskeen i Srinagar og står som en refleksjon av islamsk arkitektur og tradisjoner. Den er også kjent som fredagsmoskeen og har blitt ødelagt og innovert mange ganger. Det har tiltrukket seg tusenvis av besøkende hvert år og er et av de beste turiststedene å besøke i Srinagar.

4. Hazratbal -moskeen:

Hazratbal -moskeen

Hazratbal -moskeen er et gammelt og gammelt sted som har blitt etablert i sammensmeltningen av Kashmir og Mughal -arkitektur. Det er også en berømt helligdom som antas å ha et hår av den islamske profeten Muhammed som et levn. Dette er et av de ideelle og historiske turiststedene å besøke i Srinagar.

5. Shankaracharya -tempelet:

Shankaracharya Temple srinagar attraksjoner

Shankaracharya -tempelet i Srinagar ligger på toppen av Shankaracharya -høyden. Det ble bygget i år 200 f.Kr. av den store keiseren Ashokas sønn Jaluka. Fra toppen av åsen vil du kunne se noen pittoreske severdigheter som de snøkledde fjellene kjent som Pir Panjal -serien.

6. Sri Pratap Singh -museet:

Sri Pratap Singh Museum beste steder å besøke srinagar

Dette museet ble opprettet i 1898 og tilbyr noen av de mest utsøkte og historiske terrakottahodene fra 1600- og 1700 -tallet. Den har også overdådige malerier, mynter, håndverk, arkitektur og våpen. På turen til Srinagar bør du ikke gå glipp av dette stedet.

7. Indira Gandhi Tulip Garden:

Indira Gandhi Tulip Garden berømte steder i Srinagar

Indira Gandhi Tulip Garden ligger i Zabarwan -fjellene, som ligger i nærheten av innsjøen Dal. Hagen er best kjent for sine tulipanfestivaler som finner sted i syv dager hvert år. Hagen har 70 forskjellige typer tulipaner, og alle er veldig unike å se på. Hvem som helst kan tiltrekkes for sin skjønnhet og perfeksjon i denne fantastiske hagen som er turiststed i Srinagar.

8. Shalimar Bagh:

Shalimar bagh turistattraksjoner i Srinagar

Shalimar Bagh of Srinagar er en Mughal -hage som ligger i den nordøstlige delen av Dal -innsjøen. Det ble bygget av kong Jahangir for sin dyrebare kone Nur Jahan. Hagen består av et fantastisk ferskvannsbasseng, Chinar -trær, busker og eksotiske blomster. Å komme hit skal bli en flott opplevelse.

9. Gulab Bhavan:

Gulab bhavan

Srinagar er full av vakre og naturskjønne steder, og for å nevne noen må vi nevne Gulab Bhawan. Dette er et palass som er den tidligere residensen til Jammu og Kashmirs Maharaja som tilhørte det prestisjetunge Dogra -dynastiet. Det ligger i den østlige delen av Srinagar og er et flott sted å besøke.

10. Nishat Bagh:

Turiststeder i Nishat Bagh Srinagar

Dette er i utgangspunktet en botanisk hage og et av de vakreste stedene i Srinagar også. Nishat Bagh er også kjent for sin vakre oppsett og fantastiske stemning. Hagen ble etablert under Mughal -regelen på dette landet og er dekket med en gjennomsiktig terrasse, og derfor kalles denne hagen Srinagars rekkehus. Skjønnheten i denne hagen gjør den til et av de beste stedene å besøke i Srinagar. Det ligger veldig nær Dal -sjøen og er faktisk på listen over de største Mughal -hagene i Kashmir, der det tjener andreplassen på grunn av sin enorme størrelse.

11. Shankaracharya Hill:

Shankaracharya Hill Srinagar

Dette er et av de beste stedene i Srinagar for turister, hvor man kan ha masse moro. Stedet er spesielt designet for turister og har mye å tilby besøkende fra land utenfor og folk fra nabolandene også. Det er en rekke templer her, og de er alle vakkert designet og bevart. Åsen regnes også som et flott tursted og tilbyr noen av de beste utsikten over dette stedet. Tempelet på toppen av denne åsen gjør det enda mer populært.

12. Nigeen Lake:

Turiststeder i Nigeen Lake Srinagar

Det er en rekke vannforekomster i Srinagar. En av de vakreste er Nigeen Lake. Dette kan sies å være et av de beste stedene å se i Srinagar. Man ville ikke forlate dette stedet når de har besøkt det. Innsjømyndigheten tar godt vare på omgivelsene rundt innsjøen for å holde hele stedet interessant og attraktivt. Stemningen i innsjøen er ganske rolig, og det er en rekke mennesker som ønsker å besøke denne innsjøen igjen og igjen, selv om de har vært her noen ganger.

13. Betab Valley:

Betab -dalen

Leter du etter noen flotte steder å se i Srinagar? Betab Valley er stedet, dit du bør dra. Her er omgivelsene veldig vakre, og det kan sies å være et av de beste stedene å se i Srinagar. Stedet er fylt med naturlig skjønnhet, og man kan også gå seg vill i den absolutte tiltrekkingen av den vakre naturen. Dalen er et populært samlings- og tursted for besøkende på dette stedet. Skjønnheten i denne dalen tiltrekker seg folk fra nesten alle hjørner av India. Folk fra landet kommer også for å se det vakre i dette stedet.

14. Nishat Garden:

Nishat Garden Srinagar

Nishat Garden er en av de mange vakre hagene på dette stedet. Denne hagen er fylt med vakker natur og fantastisk utsikt. Omgivelsene til dette stedet tiltrekker seg spesielt folk til å komme og besøke det. Folk som har besøkt dette stedet er ganske imponert over skjønnheten og absolutt allure i denne hagen. Hagen er fylt med blomsterskjønnhet og er relatert til Nishat Bagh, geografisk. Hvis du noen gang besøker Srinagar, så er denne hagen et av de beste stedene å tilbringe litt kvalitetstid.

15. Pari Mahal:

Attraksjoner i Pari Mahal Srinagar

Fra dette stedet kan du se en vakker utsikt over innsjøen Dal, da den ligger ganske nær nok til dette stedet. Pari Mahal er et av de beste stedene i denne Srinagar, og når en person besøker dette stedet, vil han eller hun komme og besøke det igjen og igjen. Fruktskog er en av hovedattraksjonene på dette stedet. Fruktskogen og andre attraksjoner gjør dette til et av de mest besøkte stedene i Srinagar og også et av de beste sightseeingstedene i Srinagar.

Det er mange turiststeder å besøke i Srinagar som vil gi deg den ultimate lettelsen fra det harde og slitsomme livet. Noen ganger er det nødvendig å ta litt fri fra livet ditt og besøke slike steder som Srinagar, hvor du finner en rekke vakre destinasjoner hvor du kan bruke mye tid.