Tenker du på å reise på ferie med familien i Gujarat? Diu of Gujarat er det rette stedet å være. Den har et stort antall turiststeder og steder som vil gjøre turen minneverdig. Templene, kirkene, strendene, museene og fortene er Dius største attraksjoner. Den har tusenvis av besøkende hvert år. Daman og Diu turiststeder har også blitt vurdert av mange reisende som et av de beste stedene du kan besøke på ferier. Her er noen av de vakre stedene å besøke i Diu.

Ting å besøke i Daman og Diu:

1. Gangeshwar -tempelet:

gangeshwar-temple_diu-turist-steder

Gangeshwar -tempelet ligger omtrent tre kilometer fra Diu -byen Fundam. Templet er en dedikasjon til den hinduistiske gud Shiva. Det ligger ved sjøkanten og har fem lingas. Det antas at disse lingaene ble bygget av de fem Panadava -brødrene i det berømte eposet Mahabharata.

2. Naida -grottene:

naida-caves_diu-turist-steder

Naida -grottene er noen av de mest spennende og unike stedene du finner på Diu. Det var her portugiserne ville hacke ut alt det dyre materialet. De ligger utenfor byens steder og bør definitivt besøkes når du er i Diu.

3. Zampa Gateway:

zampa-gateway_diu-turist-steder

Zampa Gateway er et viktig og historisk merke til Diu som ble utviklet i middelalderen. Bygget i rød sandstein, og har utskjæringer av løver, prest og engler. Det er kunstige fossefall her også. Dette er et av de beste monumentene i Diu og et perfekt sted å besøke. Det er et av de beste turiststedene for daman og diu å besøke.

4. Shell Museum:

shell-museum_diu-turist-steder

Shell Museum of Diu er et annet attraktivt turiststed. Med sitt store utvalg av skjell er museet nydelig og veldig interessant. De ble alle samlet av kaptein Devjibai Fubaria, som hadde investert tid i å lære og forstå om skjell i nesten femti år. De fantastiske skjellene har forskjellige former og størrelser og er virkelig vakre å se på.

5. Gomtimata -stranden:

gomtimata-beach_diu-turist-steder

Gomtimata -stranden i Diu er et bemerkelsesverdig og veldig attraktivt sted å være i. De grønne trærne, buskene og plantene er så vakre å se på avstand. Å gå barbeint på denne stranden tidlig på morgenen er en av de beste opplevelsene du skal ha her.

6. Vanakbara:

vanakbara_diu-turist-steder

Vanakbara er en liten fiskerlandsby som ligger i Diu. Det er alltid travelt og har ganske mange fargerike porter. Den beste tiden å komme til dette stedet er omtrent 9 om morgenen når fiskerne kommer tilbake fra havet og selger alt det har samlet inn.

7. St. Thomas kirke:

st-thomas-church_diu-turist-steder

St. Thomas Church er virkelig et vakkert sted. Det er ikke bare et religiøst sted, men også et sted hvor du vil finne mye sjelefred og ro. Strukturen på dette stedet er strålende, og det beste er at det har blitt restaurert og bevart så godt, selv etter så mange år.

8. Jallandhar -helligdommen:

jallandhar-shrine_diu-turist-steder

Jallandhar Shrine ligger i nærheten av åsen som ligger nær stranden. Helligdommen her har en kuppel som har et steinhugget ansikt av demonen til Jhalandhar. Tempelet til gudinnen Chandrika ligger like ved. Stedet er virkelig strålende og står som en refleksjon av den rike kulturen i Gujarat. Det er et av favorittstedene for alle turiststeder å besøke i Daman og Diu.

9. Kirken St. Frans av Assisi:

kirke-av-st-francis-of-assisi_diu-turist-steder

Kirken St. Francis of Assisi har nå blitt omgjort til et sykehus, selv om det fortsatt brukes til tjenester. Den ble utviklet av portugiserne for hundrevis av år siden og er fylt av menneskene som tilhører dette landet. Det er fortsatt kjent som utlendingskvartalet.

Neste gang du planlegger en tur, ikke gå glipp av disse fantastiske stedene å besøke i Diu. Liker du dette innlegget? Legg igjen din kommentar nedenfor.