Ligger på det varme vannet i Det indiske hav, like ved sørspissen av India; Sri Lanka har blitt anerkjent som “Perlen i Det indiske hav”. Dette landet er mest kjent for sine kystområder, naturskjønnhet, fasjonable steder og turistattraksjoner. Hvis du planlegger å reise på en reise til Sri Lanka, har vi laget en liten reiseguide som sikkert vil hjelpe deg med å besøke alle de beste stedene i landet innen kort tid. Her viser 9 berømte Sri Lanka turiststeder å besøke.

Mest populære turiststeder i Sri Lanka:

1. Colombo:

Colombo beste steder å besøke i Sri Lanka

Colombo er hovedstaden i Sri Lanka. Det er et populært reisemål for turister og har noen av de beste attraksjonene i hele Asia. For å nevne noen må vi nevne Gordon Gardens, St. Anthony katolske kirke, Pettah’s Bazaar, Victorian Lighthouse Clock Tower og mange andre.

2. Kandy:

Kandy turistattraksjoner i Sri Lanka

Den vakre byen Sri Lanka står som en representasjon av dens rike historie og kultur. Tannets tempel er veldig populært her blant de buddhistiske pilegrimene og besøkende. Andre bemerkelsesverdige steder er Cadjugama, Elephant Orphanage at Pinnewala, Kandy Lake og Royal Palace.

3. Negombo:

Negombo Sri Lanka reisesteder

Negembo -stranden er et av de største kommersielle sentrene i Sri Lanka. Det er et ideelt sted å oppdage og utforske naturskjønnhet og landets deilige og overdådige mat. Den har et flott nettverk av kanaler, arkitektur og fiskemarkeder og har trukket tusenvis av turister hvert år. Å komme til dette stedet skal sikkert være en morsom opplevelse.

4. Dambulla:

dambulla berømte steder i Sri Lanka

Dambulla er hvor du skal lære om kulturen i Sri Lanka. Det er mest kjent for sine imponerende templer og praktfulle strukturer. De fem hulene her er også ganske godt kjent. Hver av dem er dedikert til en hinduistisk gud, og utseendet er så attraktivt, fantastisk og rikt.

5. Bentota:

bentota vakre sted i Sri Lanka

Bentota -stranden er kjent for sine nydelige og romantiske omgivelser, sine luksuriøse hoteller, feriesteder og sin rolige og vennlige atmosfære. Hvis du tilfeldigvis er en sportselsker, er dette stedet perfekt for deg. Bentota-stranden tilbyr flotte aktiviteter som snorkling, vannski, havfiske og vindsurfing. Også de fantastiske og pittoreske strendene vil sikkert få deg til å bli forelsket ved første blikk.

6. Rameshwaram -tempelet:

rameshwaram Sri Lanka historiske sted

Rameshwaram -tempelet i Sri Lanka er et strålende syn. Det ligger på Pamban Island har stor religiøs verdi blant hinduer. Omgivelsene til templet er fascinerende ettersom det ligger nær sjøen, på østsiden. Den har noen av de vakreste helligdommene du noen gang vil se, og miljøet her er hyggelig, fredelig og veldig rolig.

7. Galle:

galle sightseeing i Sri Lanka

Galle ligger i den sørlige delen av Sri Lanka og tiltrekker seg turister fra hele landet. Det har flotte kirker og museer du kan besøke, og har også det mest dyrebare og prestisjetunge Galle -fortet som har vært en sentral attraksjon for mennesker i flere tiår.

8. Nuwara Eliya:

nuwara eliya vakre steder å besøke Sri Lanka

Nuwara Eliya er en veldig sjarmerende og naturskjønn beliggenhet på Sri Lanka, best kjent for sitt lune og behagelige klima. Det ble oppdaget i 1828 av Sir Edward Barnes og har flotte parker, klubber og fabrikker som folk kan besøke. Turen din til Sri Lanka ville vært ufullstendig uten denne.

9. Unawatuna -stranden:

unawatuna strand

Unawatuna er den fineste stranden på Sri Lanka. Den perfekte hvite sanden og det innbydende klare vannet får deg til å føle deg avslappet og frisk. Å gå barbeint på denne stranden tidlig på morgenen er noe av det beste du kan gjøre her. Ikke glem å hengi deg til noe bemerkelsesverdig srilankansk sjømat.