Den lille staten Haryana har sett store fremskritt gjennom årene med mange steder av naturlig, religiøs og historisk betydning som er utviklet av statens turistavdeling for å fremme turisme. Som et resultat har Haryana sett en tilstrømning av turister som kommer for å beundre de mange praktfulle i denne pittoreske staten. Vi har fått noen vakre turiststeder i Haryana å besøke med bilder.

Kjente steder å besøke i Haryana:

Her ser du på noen av de beste turiststedene i Haryana med bilder.

1. Sohna Sulphur Springs and Tourist Complex:

Haryana turiststeder

Denne lille byen Sohna ligger ved foten av Aravallis i Gurgaon -distriktet i Haryana, og er en populær turistattraksjon som er mest kjent for sine varme vannkilder. Svovelvannet som oser fra våren når temperaturer på 46 ° C til 51,7 ° C og antas å ha medisinske og helbredende egenskaper. Komplekset rundt har et spa med badstue og dampbad samt et svømmebasseng som turister kan glede seg over. Det er et av de berømte haryana -turiststedene å besøke.

2. Sheesh Mahal:

sheesh-mahal_haryana-turist-steder

Sheesh Mahal ble bygget tidlig på 1700 -tallet av Faujdar Khan, og er en av de eldste gjenlevende historiske bygningene i Farrukhnagar, Haryana. En dobbelt-etasjers struktur i rød stein, den tjente som et palass for Nawab i Farrukhnagar. Sheesh Mahal som betyr Glasspalass får navnet sitt fra det utsmykkede speilverket som prydet palassets interiør. Etter å ha falt i ruiner, arbeides det med den arkeologiske avdelingen for å gjenopprette palasset tilbake til et skinn av sin tidligere skjønnhet.

3. Pinjore Gardens:

pinjore-garden_haryana-turist-steder

Pinjore -hagene i Panchkula -distriktet i Haryana vitner om skjønnheten i hagene i Mughal -stil i en svunnen tid. Denne hagen fra 1600-tallet er innlagt med syv terrasser, hver med forskjellige arkitektoniske strukturer som spenner fra palasser til hager til et friluftsteater. Alle monumentene og hagene kan besøkes ved hjelp av et arvstog som kjører hele hagekomplekset. Det er et av de beste turiststedene i haryana av alle. Dette er det beste turiststedet i haryana.

4. Farrukh Nagar fort:

farrukh-nagar-fort_haryana-turist-steder

Farrukh Nagar -fortet i Gurgaon er en annen populær turistattraksjon som er mest kjent for portene som fører inn til nabobyene, og som inngangene har blitt oppkalt etter. Dilli Darwaza eller Delhi Gate som åpner ut mot Delhi har den største attraksjonen etterfulgt av de to andre overlevende inngangene, Patli Darwaza og Jhajjari Darwaza.

5. Fritidsdalen:

fritid-valley_haryana-turist-steder

Fritidsdalen i den store byen Gurgaon er skreddersydd for besøkende og turister. Den vidåpne, grønne vidden strekker seg 101171 kvadratkilometer og er fylt med prakt av en hage og musikalske fontener som danser til melodiene av nyeste musikk i kveldslyset av hagelys. En joggebane, lekeområder for barn og restauranter fyller resten av landskapet og sørger for en hyggelig tid for alle.

6. Fun ‘n’ Food Village:

morsomme-n-mat-landsby_haryana-turist-steder

Det gir en perfekt utflukt med familie og venner fullpakket med mange joyrides og vannspill. Vannparken alene har den lengste vannkanalen på 400 fot, noe som skiller seg ut som en av hovedattraksjonene i denne fornøyelsesparken. En del av parken er viet til tradisjonell kunst og håndverk av indiske håndverkere og håndverkere hvorfra turister kan ta med seg en suvenir.

7. Drømmenes rike:

rike-av-drømmer_haryana-turist-steder

Moro og underholdning blir kastet sammen til en av Kingdom of Dreams, Indias første levende teater- og fritidsdestinasjon noensinne. Kingdom of Dream som ligger i Gurgaon og spredt over 6 dekar land, er designet for å ligne et stort indisk palass. Live show og forestillinger holdes på de to teatrene ved navn Nautanki Mahal og Shows haa Theatre, mens noen av landets beste kunsthåndverk og regionale delikatesser vises i håndverksbutikker og temarestauranter i en boulevard kjent som Culture Gully.

8. Karna Lake:

karna-lake_haryana-turist-steder

Karna Lake er et mye besøkt turiststed i Karnal -distriktet i Haryana. Laget av det som en gang var myrland, er innsjøen nå en vakker smaragdvannstrekning. Stillheten i innsjøen brytes bare av sprut av ender og gjess i og ut av vannet. Padling i fargede svanebåter er en ekstra attraksjon.

9. Sultanpur nasjonalpark:

sultanpur-nasjonalpark_haryana-turist-steder

Dette fuglereservatet ligger 15 km fra Gurgaon, og er mest besøkt av fugletittere. Vintertid er den beste tiden når man kan se et stort antall trekkfugler. Parken er også et populært pikniksted.

Dette var noen av de beste tingene å gjøre i Haryana. Beste tiden å besøke Haryana er oktober til mars, det er en kuleste sesongen, en rolig og hyggelig tid å besøke Haryana og sommersesongen er ikke å foretrekke fordi det er for varmt.