Kärlek hänvisar till känslan av en stark attraktion med personlig anknytning. Det kan också vara dygder att representera personens medkänsla, tillgivenhet och vänlighet. Det beskrivs som de medkännande och tillgiven handlingarna mot en annan människa, ett jag eller djur.

Icke-västerländska traditioner har utmärkta varianter eller symbioser av dessa tillstånd. Mångfaldsanvändningar och betydelser kombinerat med komplexiteten i de känslor som är involverade i att göra kärlek svårt att konsekvent definiera jämfört med känslomässiga tillstånd.

typer av kärlek

Kärlek kan finnas i olika former av handlingar som har en stor underlättare för mellanmänskliga relationer och för att behålla den centrala psykologiska betydelsen. Kärlek förstås av en människa när de underlättar fortsatt art.

Ordet kärlek har en mängd olika betydelser i olika sammanhang. På många andra språk används flera ord för att uttrycka kärlek till andra. Det finns många typer av kärlek: de är tillgivenhet, bindning, brustet hjärta, medkännande kärlek, äktenskaplig kärlek, hovlig kärlek, förälskelse, fri kärlek, vänskapskärlek, mellanmänskligt förhållande, intimitet, kärleksberoende, kärlek (1) vid första ögonkastet, triangelkärlek, kärleksfull vänlighet, kärlek, kärlek, besatt kärlek, passion, valpkärlek, relationskärlek, självkärlek, ovillkorlig kärlek, obeveklig kärlek, sexuell passion, djup vänskap, kärlek till någon, länge kärlek och kärlek till sig själv. Det här är slags kärlek som en person upplever.

former av kärlek

Kärlek är evig. Det samlar två individer för att bli en. Det lugnar en individ när det finns några problem. Genom kärlek kommer en person att bli mycket glad eftersom bindningen mellan två personer kommer att öka, men det kommer inte att finnas några sammanstötningar eller problem. Kärleken är oändlig. Det bygger ett förhållande mellan två personer utan åldersskillnader. Vi förenas fortfarande med varandra med vår familj; vänner etc. med kärlekens bindning till varandra. Kärlek kan kännas. Här är hur många typer av kärlek som mannen förstår.

Typer av kärlek i förhållande:

Så, vad är de olika typerna av kärlek vi pratar om? Kärleken är densamma överallt, men nivån och intensiteten skiljer sig åt i varje. Ta en titt.

1. Erotisk bindning:

Sexuell passion anses vara ett erotiskt band. Det härstammar från grekiska Eros. Det är uppkallat efter grekisk fertilitet. Det representeras som passion och lust. Det betyder att vara kärlek, älska någon med en motsatt dragningsexualitet. De använder skillnaden mellan att vilja ha en kvinna och att vilja ha en viss kvinna som matchar något klassiskt för en rationell man. Det är en sammansättning av ängeln och instinktuell grändkatt. Denna kärlek ses som eldig och farlig. De uppskattar alla nöjen.

2. Love Agape:

Agape anses vara kärlek för alla. Det är den mest radikala och osjälviska kärleken. Det utvidgades till alla människor, det betyder också för familjefolk, vänner och till och med främlingar. Det heter Caritas på latin, vilket betyder välgörenhet.

Denna kärlek tjänar alla oavsett förändrade omständigheter. Det är erkänt som den största av de tre olika typerna av kärlek. De är naturlig kärlek, kärleksfull kärlek och kärlek till gud. Naturlig kärlek kommer aldrig att vara självförsörjande. Det är universell kärlek eftersom denna kärlek ges och visas för alla människor i världen.

[Mer från Typer relaterade: Typer av kyssar med bilder]

3. Vänskap Kärlek:

Det kallas den andra sorten av kärlek till grekerna. Det värderas mycket mer än Eros sexualitetsbas. Det utvecklades mellan bröder i arm som kämpade sida vid sida på slagfältet. Det visar lojaliteten de hade en till varandra. Det offrar, delar känslorna till varandra. Det ses mest i vänskap i den nuvarande världen.

alla typer av kärlek

4. Lekfull kärlek:

Det kallas kärlekens kärlek mellan barn eller yngre generationer. Det kan smakas som att flörta och retas i de tidiga stadierna av förhållandet. Förhållande till främlingar är en ludisk aktivitet som leder till att sex själv ersätts. I denna stora del kommer bara att ligga. Det är en otrevlig kärlek.

5. Förvaring:

Det är långsam utveckling av vänskapskärlek. Det ses mest hos yngre människor. Dessa kan börja i skolan eller högskolor. Detta är inte rent engagerat, det har delvis otillåtna och delvis åtagit sig varandra. De får eller kanske inte får för långvarigt förhållande.

6. Love Of The Self:

Det inses smart av grekerna. Det fanns två typer i den. En kommer att vara en ohälsosam sort i samband med narcissism. I vilka de blir självbesatta och fokuserar på personlig berömmelse och förmögenhet. Det förstärks bredare med kärlekens förmåga.

7. kärlek kärlek:

Kärlek kan också kallas attraktion, förälskelse och kärlek. Det är en disposition av ett sällsynt tillstånd eller kropp. Det är ofta förknippat med känsla eller typ av kärlek. Det har gett upphov till antalet grenar inom psykologi och filosofi. Kärlek kan kommuniceras genom ord, gester eller beröringar.

äneagram kärlek

8. Mänsklig bindning:

Det är utvecklingsprocessen för ett nära mellanmänskligt förhållande. Det kommer mest att ses hos familjer och vänner. Det utvecklas också i grupper som sportlag. Bonding är en interaktiv process; ömsesidigt skiljer sig från att tycka. Det är processen för anslutning som utvecklades mellan romantiska partners, nära vänner, föräldrar och barn. Banden kommer att präglas av känslor och förtroende. Denna typ av kärleksrelation driver familjen. Alla två personer som umgås med varandra kommer att knyta an till varandra. I detta manliga band karakteriseras som upprättandet av relationen mellan män genom att dela aktiviteterna. Kvinnlig bindning kommer att leda till en nära relation mellan varandra.

Se mer: Olika sätt att föreslå kärlek

9. Äktenskaplig kärlek:

Äktenskaplig kärlek kallas också sällskapskärlek. Det är intimitet och engagemang utan passion. Det upplevs av alla människor i ett skede. Ett par som upplever kärlek i många år och inte gifter sig kan uppleva äktenskaplig kärlek. Äktenskaplig kärlek kan sägas när paret gifter sig efter femtio år. På detta sätt illustreras konjugerad kärlek.

10. Medkännande kärlek:

Det kallas också altruistisk kärlek. På denna forskning ägde rum sedan 1990 -talet. Det är nära besläktat med att bygga obegränsad kärlek. Det skiljer sig från medkänsla, romantisk kärlek och altruism.

sternberg

11. Courtly Love:

Uppvaktad kärlek sågs i medeltida europeisk läskunnighet. Det sägs att damer utför olika tjänster och äventyr på grund av deras hovliga kärlek. Denna typ av kärlek ses ursprungligen i läskunnighet fiktion för adelns underhållning. Älska ädla anses vara berikande och förbättrande.

Trevlig kärlek började i hertigen och furstendömet i Provence, champagne, Aquitaine, normandiska kungariket Sicilien och hertig Bourgogne.

11. Bli kär:

Falling love är konceptet att gå från en känsla av neutralitet mot en person till en av kärlek. Faktorer som inkluderar är mentala, kemiska och timing.

12. Gratis kärlek:

Fri kärlek är en social rörelse som avvisar äktenskap och ses som en form av social och ekonomisk bondage. Fria kärleksrörelser första mål att skilja stat från sexuella frågor som preventivmedel, äktenskapsbrott och äktenskap. Det hävdas att sådana frågor var de inblandade människors oro och ingen annan.

Se mer: Hur många typer av blodgrupp

13. Love Triangle:

En kärlekstriangel kallas också en romantisk triangel och en romantisk kärlekstriangel. Det är vanligtvis en romantisk relation där tre personer kommer att involvera. Det hänvisar till två personer som är oberoende romantiskt kopplade till en tredje, vilket innebär att tre personer har en relation med de två andra individuellt. Relationerna kan vara romantiska, familjära och vänskap. Den romantiska triangeln är formellt identisk med vänskapstriaden.

Två huvudformer av kärlekstriangel kan särskiljas. Det är en rivaliserande triangel där kärleken tävlar med en rival om kärlek till älskade. Dela objekt triangel där kärlek har delat uppmärksamhet inom två kärlek objekt.

följeslagare

14. Kärlek vid första ögonkastet:

Kärlek, vid första ögonkastet, är en personlig upplevelse av en individ. Det är en vanlig trope i litteratur där en individuell karaktär, känns en omedelbar, extrem som har en ultimat långvarig romantisk attraktion på en främling vid första ögonkastet. Det beskrevs väl av poeter och kritiker i poesi, romaner och kärlekshistorier. Det ses mestadels i västerländsk friktion. Är inte detta något vi alla har upplevt?

15. Love Struck:

Lovestruck upplevs av en individ när kärlek fastnade i deras relation. Orsaken kan vara vad som helst för upphörandet. Lovestruck betyder att man har fysiska och psykiska symptom i samband med förälskelse. Lovestruck kommer att uppleva när någon anledning kommer att slå en persons känslor. Det träffar en persons känslor och allt kan hända. Det beror på personen hur de tar emot. Vissa kommer att vara lättsamma och vissa kan ta det, hjärtat. Lovestruck upplevs av en individ när de verkligen älskar den andra personen och accepterar dem.

Se mer: Hur många öltyper

16. Kärlek:

Kärlek ses hos en individ när deras kärlek kommer. Det beskriver det informella syndromet avvisat eller frånvaro av kärlek täcker fysiska och psykiska symptom också. Kärlekssjuka får en person att röra sig under depression, och detta leder till hälsoproblem. Människorna kommer att vara som när de förlorade allt i sitt liv.

17. Kärleksberoende:

Kärleksberoende är en föreslagen modell för patologiskt passionsrelaterat beteende, vilket innebär känslan av att vara kär. Det betyder att människor kommer att vara beroende av vissa skäl. Det fungerar som en person som är beroende av ett läkemedel.

18. Olycklig kärlek:

Olycklig kärlek är också känd som ensidig kärlek, som bara känns av en person. Den älskade kommer inte att vara medveten om personen som beundrar. Det kommer att vara en stark romantisk tillgivenhet eller avvisas medvetet. En sida kärlek kommer att upplevas av nästan alla personer i deras liv. Eftersom de beundrar den andra personen och det leder till första ögonkastet av kärlek hos den främmande.

enfaldig

I kärlek är varje typ av kärlek relaterade till varandra på ett eller annat sätt. Från en persons födelse till döden eller efter döden kommer varje person att älskas av sina nära och kära. Kärlek är en spegelbild. Det betyder hur en person beter sig med andra samma upplevelse kommer personen att uppleva från andra.

 • Personen uttrycker sin kärlek till andra på flera sätt. De har sin stil att uttrycka sin kärlek – några av sätten att bygga realistiska sätt för att bygga upp relationen.
 • De måste skapa en säker miljö där de kan lita på varandra och dela sina känslor och åsikter utan rädsla.
 • De måste skilja sina känslor från fakta. Det betyder att vi måste se vår partner tydligt utan skillnader i känslor och fakta.
 • Vi måste ansluta oss till olika delar som finns i världen. Till exempel är vi inte ett soloinstrument om några problem har uppstått; det är nödvändigt att fråga sinnet två eller tre gånger innan beslutet fattas.
 • Medkänsla ska utvecklas. Det innebär att observera oss själva med vår partner.
 • Behöver bygga tankekapacitet eftersom “jag” inkluderar både människor, det betyder att du och din partner. Bättre att utrota att tänka på dig bara. Om det förstås av partnern, kommer förhållandet aldrig att möta några sammandrabbningar eller kan inte leda till några problem.
 • Försök att läka sina känslomässiga problem. Det är inte bra att läka en individs känslor på andra och be dem att bara möta samma.
 • Försök att spendera mer tid med dina relationer även i ett hektiskt liv. Dela dina känslor, tankar och åsikter för att förbättra relationen ytterligare.
 • Försök att säga hejdå för sammandrabbningar som redan har inträffat, känner dig inte blyg för att kompromissa om något händer eftersom partnern bara speglar oss. Så det finns ingen chans att känna sig blyg inför vår partner.

Det krävs mycket för att förstå vad som är de olika typerna av kärlek.

Se mer: Olika typer av fågelbilder

Några av tipsen för att uttrycka kärlek till den älskade är följande:

 • Varje person har ett unikt sätt att uttrycka sin kärlek till andra.
 • Vissa kommer att uttrycka genom bokstäverna.
 • Det kommer att våga prata direkt med sin partner och uttrycka sin kärlek.
 • Vissa säger indirekt genom sociala nätverk som mejl, chattar etc..
 • Vissa uttrycker genom sina närstående människor i partnern.

Kärlek som är evig och en stor gåva från Gud. Den som kommer att ge fred och harmoni är kärlek, fred är den andra. Alla delar vi ett speciellt band med de människor vi är nära, och det är det som gör kärlek speciell och unik. Du blir tio gånger en bättre människa när du tar emot och ger kärlek. Håller du inte med?