Levande varelser klassificeras i både ryggradsdjur och icke-ryggradsdjur. Ryggradslösa djur, vi har amfibier, reptiler, fåglar, etc. Fåglar är en otrolig del av vår natur som kännetecknas av fjädrar, en näbb utan tänder som har en ämnesomsättning, som lägger hårdskaliga ägg. De har ett fyrkammars hjärta, med varierande vikter av fåglar, de är välsignade med ett starkt skelett. Fågeltyper kan utforskas som en hobby, och många tar det på allvar. Ta en titt på listan över vackra fåglar som vi kanske eller inte känner till.

olika typer av fåglar

Vad är en fågel?

Fåglar är en del av vårt naturliga ekosystem och hjälper till i många processer, till exempel pollinering som hjälper växter att växa. Många typer av fåglar kan klassificeras baserat på storlek, vikt, sätt, etc. Fåglar är varmblodiga med vackra fjädrar, vingar och ägg. Många forskare tror att theropod -dinosaurierna är de från vilka fåglar utvecklats och har 10000 fågelarter världen över. Varje år migrerar 20% av fåglarna över långa sträckor.

Fåglarnas huvudsakliga egenskaper:

Fåglar har många karakteristiska drag, såsom ett fyrkammars hjärta, varmblod, skelettstomme som liknar andra djur. Men vissa funktioner är bara unika för fåglar. Några av dem är:

 • Vingar: Även om alla fåglar har vingar, flyger inte alla fåglar. Fåglarnas kroppar är utformade på ett sådant sätt att det finns en kurva i deras armar att lyfta och starka bröstmuskler.
 • Fjädrar: Keratin är materialet; fjädrarna är gjorda av liknande naglar och hår. De används också för att ge värme till våra kroppar, och honor använder dem för att locka sina kompisar.
 • Näbb: Fåglar har inga tänder i sig utan vassa kanter längs sidorna av näbben. En benig struktur i mitten av någon fågels ansikte kallas underkropp eller också kallad räkningar.
 • Ägg: Fåglar föder små i form av ägg som kommer ut i flera färger beroende på art. Fåglar bygger bon för att skydda sina ägg som mestadels är gjorda av kalciumskal med slemskiktet.
 • Skelett: Fåglar har lätta ramar med ihåliga ben som hjälper dem att flyga snabbt eftersom de är lätta. Fåglar har stela ben jämfört med andra däggdjur.

vanliga typer av fåglar

25 typer av fåglar enligt arter:

Här är de 25 olika sorters fåglar i Indien såväl som i världen. Låt oss ta en titt på dem.

1. Toucan:

olika sorters fåglar

I denna lista över fåglar är tukanen en av de vackra djurfåglarna som tillhör en familj av Ramphastidae. Denna familj är nära släkt med amerikanska barbets. Namnet på denna fågel är från portugisiska. Tukans massa varierar mellan 130 g -680 g, och dess längd ligger mellan 11,5 tum till 29 tum. Deras kroppar är korta och storleken är jämförbar med kråka. Svansen är rundad och varierar i längd till hela kroppen. Vingarna är små och nacken är tjock och kort. Dessa fåglar reser bara korta sträckor eftersom de är skogsfåglar. Dess tunga varierar från 14-15 cm, vilket är en smal och grå färg. Den förstår smaken och är känslig för den.

alla typer av fåglar

Toucans liv i subtropiska och tropiska regioner och är infödd i Centralamerika, södra Mexiko, den norra delen av Karibien och Sydamerika. Eftersom de är trädbaserade lägger de vita ägg från 2-21. Dessa finns vanligtvis i par. Tukaner är allätare, och deras byte inkluderar frukt, insekter och små ödlor.

2. King Fisher:

alla slags fåglar

Kingfisher tillhör en familj av Alcedinidae och har tre andra familjer som Alcedinidae, Halcyonidae och Cerylidae. Denna vackra fågel tillhör familjerna som innehåller floder, träd och vattenkungsfiskare. Det finns cirka 90 arter hos kungsfiskare.

Kingfisher har ett stort huvud, vassa, långa och spetsiga räkningar med korta ben och stubba svansar. De flesta arterna har fjäderdräkt med skillnader i kön. Dessa finns mestadels i skogar i tropiska regioner. De livnär sig vanligtvis på fisk och ett brett utbud av byten. De älskar att bo nära floder för att äta fisk. Deras bo kommer att vara i hålrum; tunnlar grävde ner i konstgjorda banker i marken. En fjärdedel av kungsfiskarna lever i oanvända termitbon.

typer av fåglar med namn

Den minsta kungsfiskarten är afrikansk dvärgkungsfiskare, ett genomsnitt av massan på 10,4 g och längden är 10 cm. Den största kungsfiskaren är en gigantisk kungsfiskare, dess genomsnittliga genomsnitt är 355 g och 45 cm lång. Fjäderdräktet för de flesta kungsfiskare är ljust, i blått och grönt. Kungsfiskare har en lång, dolkliknande räkning som används för att jaga fisk och byta av marken.

De har i allmänhet korta ben med fyra tår, varav tre pekar i riktning framåt. Dessa är köttätare, och deras byte innefattar fisk, reptiler och grodor etc. Deras ägg är alltid vita och blanka. Kopplingsstorleken varierar mellan arter. Varje koppling har två ägg. Ibland lägger de tio och i genomsnitt 3-6 ägg. Inkubation bearbetas både man och kvinna. Avkomman stannar hos sina föräldrar till 3-4 månader. Deras byte är mestadels insekter, trollsländor och bin, etc..

3. Snabbt:

olika fåglar

Swift tillhör en familj av Apodidae av högfågelfåglar. Treeswifts är nära besläktade med äkta swifts. Denna familj härstammar från grekiska, vilket betyder fotlös. Dessa är flygfåglar och är de snabbaste flygarna och flyger cirka 169 km/h. Common swift kan köra minst 200 000 km på ett enda år. Swift har stora vingspetsben.

olika typer av fåglar med namn

De har flexibiliteten att ändra sin vinkel mellan vingspetsbenen och frambenen för att ändra form och område genom att maximera deras effektivitet och manövrerbarhet. Fåglarna roterar till och med sina vingar från basen. De lever på alla kontinenter, huvudsakligen på oceaniska öar. De väger från 5,4 g- 184 g och mäter från 9 cm- 25 cm. i längd. Dessa fågels bon limmas på en vertikal yta med saliv. Ägg kläcks efter 19-23 dagar och lämnar inom sex till åtta veckor. Båda föräldrarna inkuberar dessa fåglar.

4. Papegojor:

typer av indiska fåglar

I typer av sällskapsfåglar är en papegoja en. Papegojans vetenskapliga namn är Psittaciformes. De tillhör en familj av Psittacopasserae. Dessa finns mestadels i subtropiska och tropiska regioner. Det finns cirka 372 arter i 86 generellt. Deras storlek varierar från 3,5 till 40 tum och en massa på cirka 2,25 till 56 uns. Dessa fåglar lever i grupper som kallas flockar, och varje församling innehåller cirka 20-30 fåglar.

typer av paradisfåglar

De är allätare, vilket betyder; de äter nötter, frukt och insekter etc. Papegojans klor innehåller bara två ägg, och inkubationstiden är cirka 18-30 dagar. En nyfödd papegoja är blind de första två veckorna. En kyckling blir fullmogen först med 1-4 år, beroende på art. Livslängden för en papegoja varierar från 50-95 år.

5. HummingBird:

olika fågelarter

Kolibri är en liten fågel och en familjemedlem av Trochilidae. Och dess vetenskapliga namn är också Trochilidae. Dessa är de minsta fåglarna, som sträcker sig från 7,5 till 13 cm. Dessa är välkända som kolibrier eftersom när deras vingar klappar skapas ett nynnande ljud. De kan flyga åt alla håll.

typer av fåglar i världen

Deras primära mat är trädsaft, pollen, insekter och blommanektar. Kopplingsstorleken innehåller cirka 1-3 ägg. Unga börjar flyga på 18-30 dagar. Dessa typer av fåglar är kända för att ge vår miljö skönhet.

6. Columbidae:

typer av fåglar och deras namn

Duvor och duvor är familjemedlemmar till Columbidae. Det finns cirka 310 arter av duvor tillgängliga. Dessa betraktas som symboler för kärlek. De väger cirka 900 g-2,1 kg. Kroppslängden varierar för vuxna hanar 55 cm, 70 cm för västra kronduvor och 13-15 cm för dvärgen. Kopplingsstorleken är ungefär endast 1. Dess byte innehåller utsäde eller frukt. De lever mestadels i tropisk natur och skogsmarker och är anpassningsbara för alla miljöer. Båda föräldrarna inkuberar. Hanfåglar gör woo-hoo-ljud för att indikera att de är singlar.

typer av fågelista

7. Hornbill:

typer av färgglada fåglar

Det är en familjemedlem av Bucerotidae. Dessa finns mestadels i subtropiska Asien, Afrika och Melanesien. Massa av hornbill är upp till 6,2 kg, och kroppens längd är mellan 1 ft- 3 ft 11 inches. Det finns cirka 55 arter. De är allätare, äter frukt och insekter. Denna typ av fågel har kopplingar som innehåller cirka sex till åtta vita ägg. Under hela häckningsperioden tar hanen med sig 24 000 frukter för honor. En särskild egenskap hos denna fågel är att de har ögonfransar.

olika typer av fåglar med namn

8. Rallidae:

olika fågelraser

Rallidae tillhör en kosmopolitisk familj av små till medelstora fåglar. Denna familj inkluderar crakes, gallinules och coots. Dessa finns mestadels i terrestriska livsmiljöer. Dessa är särskilt förtjusta i tät växtlighet. Kroppens längd är från 12 cm till 63 cm, och massan är cirka 20 g till 3000 g. Dessa har långa halsar, och de komprimeras senare. Dessa är flygfria under smältperioden. De lägger cirka 5 till 10 ägg. Kopplingar har cirka 15 ägg. De är beroende av sina föräldrar i ungefär en månad.

alla typer av fåglar namn

9. Skedräkning:

alla olika typer av fåglar

Spoonbill är en vit fågel och en familjemedlem av Thresiornithidae. Det är en långbenad vadfågel. Hittills är sex arter kända. Dess vetenskapliga namn är Plateinae. Dessa bygger bo i träd och vassbäddar. Dess kopplingar har cirka tre släta vita ägg och inkuberas av båda föräldrarna. De livnär sig på fiskar och insekter som kommer mellan mandibles. De häckar i kolonier och flockar.

typer av flygfåglar

10 Bee-Eater:

typ av fågelbilder

Bietätarens vetenskapliga namn är Meropidae, och det är en familjemedlem i Meropidae. Tjugosex olika arter av biätare finns för närvarande. Dessa finns mestadels i Asien, Afrika och till och med vissa delar av Australien, Nya Guinea och Europa. De rovar på flygande insekter, bin, etc. En unik karaktär hos biätaren är att den avlägsnar insekten innan den intar dess byte. Dess koppling innehåller 2-9 vita ägg. Deras bo är att de gräver ner däggdjur i marken. Föräldrar tar inkubation av unga fåglar.

typer av vackra fåglar

11. Grebe:

typer av fåglar med bilder

Det vetenskapliga namnet på grebe är Podicipedidae. Den tillhör en familj av Podicipediformes. Dessa fåglar dyker i allmänhet i sötvatten, och vissa besöker havet under migration på vintern. Det finns cirka 22 arter och sex i allmänhet. Dess massa varierar från cirka 1,7 kg till 120 gram, och kroppslängden varierar från 23,5 cm till 71 cm. Deras främsta matkälla är fisk, och de fångar dem genom att dyka i öppet vatten.

alla fågeltyper

12. Pärlhöns:

typer av fåglar och deras namn

Guineafowlens vetenskapliga namn är Numididae och klassificeras i den högre klassificeringen av Galliformes. Denna fågel infödda är i Afrika. Pärlhöns har en mörkgrå och svartaktig fjäderdräkt med täta fläckar. Den mäter från 40-71 cm i längd och massan består av 700-1600 gram. Dessa finns i Afrika söder om Sahara. I allmänhet matar de på insekter. Men pärlhöns blir byte för människor på vissa ställen i Afrika och Italien. Deras ägg är dyrare än kycklingägg.

typer av fåglar med namn

13. Gåsfågel:

coola typer av fåglar

Det vetenskapliga namnet på gås är Anserini och en familj av Anatidae. Massan på en gås är 3,2 -6,5 kg. Deras vingspann är 1,3-1,8 m för kanadagås och 1,6-1,8 för svangås. Kopplingsstorleken är cirka fem för kanadagås och 5-6 för svangås. Livslängden är 10-24 år. Gåsen är ganska vanlig och finns i fågeltyperna, även om den inte kan flyga högt.

många typer av fåglar

14. Hackspett:

fågeltyper och namn

Det vetenskapliga namnet är Picidae och tillhör en familj av Picidae. De bor mestadels i Nya Zeeland, Australien, Madagaskar, Nya Guinea och extrema polarregioner. Det finns cirka 200 arter. Hackspettar är vanligtvis svarta, röda, gula och vita. De kan hacka 20 gånger per sekund. De livnär sig på insekter och döda träd. Boet innehåller 2-5 ägg och inkubationstiden är cirka 11-14 dagar.

sällsynta typer av fåglar

15. Pingviner:

alla typer av fåglar i världen

Det vetenskapliga namnet på pingvinen är Spheniscidae. Den tillhör en familj av Sphenisciformes. I vattnet kan den dyka med en hastighet av 6-9 km/h. Dess kroppsmassa är cirka 38 kg, och höjden varierar beroende på art; 33 cm för en liten pingvin, 49 cm för Galapagos-pingvinen och 1,1-1,3 m för kejsarpingvinen. Den maximala livslängden för en pingvin är 20 år. Detta är ännu en slags kategori av fågeltyper som vi inte ser ofta.

lista över fåglar

16. Svalor:

typer av fågelnamn och bilder

Det svallande vetenskapliga namnet är Hirundinidae. Arterna som finns i denna familj är 83. De häckar över hela världen utom i Antarktis. De migrerar till olika platser i världen. Dessa är insektsätande. Sväljhastigheten är ca 30-40 km/h. Kroppens massa för en vuxen är cirka 10-60 g. Kroppslängden är 10-24 cm. Kopplingsstorleken är 4-5. Inkubationstiden delas mellan arter.

alla slags fågelnamn

17. Passerin:

olika typer av indiska fåglar

Det vetenskapliga namnet är Passeriformes. Ett särdrag hos denna fågel är ett arrangemang av tår tre som pekar framåt och ytterligare en bakåt. Det har mer än 110 familjer. Dess vikt överstiger 1,5 kg och 70 cm i längd. Fågelungar är blinda, hjälplösa och fjäderlösa. Kopplingar innehåller ett enda ägg.

färgglada typer av fåglar

18. Hägrar:

typer av stora fåglar

Det vetenskapliga namnet är Ardeidae. Denna vackra fågel tillhör klassificeringen av Pelecaniformes. Hittills är erkända arter 64 i världen. Hägerns höjd är 1,2-1,5 cm. Dess vingspannlängd är 40-58 cm. Massan av häger är 4-5 kg ​​och skiljer sig åt efter art. Dessa är köttätare. De bildar ett paraplyliknande baldakin för att jaga. Deras byte inkluderar fiskar och krabbor etc. De tar till och med sällan ärtor, korn, majs etc.. De lägger tre till sju ägg. Båda föräldrarna tar inkubation.

sorters stora fåglar

19. Mås:

slags småfåglar

Det vetenskapliga namnet är Laridae. Det klassificeras i en högre klassificering av Lari. Dessa kallas ofta för måsar. Finns huvudsakligen i nordatlantiska regioner. Massan av den lilla kroppen är 68-160 g, och vuxen mås är 1,8 kg. Kroppens längd är 25-30 cm för små måsvuxna och 64-79 cm för stora svartmåsvuxna. Vingarna på varje mås är 61-78 cm för lillmåsen och 1,5-1,7 cm för en vuxen. Kopplingsstorleken på måsen är 1 för en svalmås, 2-6 för lillmåsen och 1-3 för en stor svartmåsvuxen. De livnär sig på marina och sötvattenssjöar och ryggradslösa djur. De dricker också havet och saltvattnet.

söta fågeltyper

20. Albatross:

typer av småfåglar

Det vetenskapliga namnet på albatross är Diomedeidae. Det klassificerades under en högre klassificering av Procellariiformes. De sträcker sig i södra oceanen och norra Stilla havet. Vingbredden når upp till 12 fot. De livnär sig på kräftdjur, fiskar och bläckfiskar och skräp. Ibland tar de till och med zooplankton. De lägger ett enda ägg med vita rödaktiga fläckar på det. Varje ägg väger 200 till 510 g. De föder upp var 18: e månad. Denna typ av fågel skapar bon med hjälp av gräs, buskar, torv, jord och pingvinfjädrar. Båda fåglarna inkuberas. Chick kommer att grublas och vaktas i tre veckor. Den kan överleva i upp till 50 år.

populära fågelarter

21. Gökar:

typer av små fåglar

I vildfågelns namn är gök en, och dess vetenskapliga namn är Cuculidae. Det klassificeras under en högre klassificering av Cuculiformes. Det finns cirka 54 arter av gök. Gökar finns oftast i Asien, Australien, Afrika och Europa. De hämmar områden som ängar, åkrar och kärr. Ibland förekommer det till och med i alpina regioner. Gökens längd når 12,6 till 14,1 och väger upp till 2,1 uns. Hanar och honor kan identifieras utifrån deras färg. Gök lever av larver och insekter. Den lägger vanligtvis 12 -22 ägg per säsong. Gökens livslängd är sex år. I allmänhet stannar gök i Afrika i nio månader, men det sjunger aldrig. Det är hangökan som sjunger för oss.

typer av små fåglar

22. Peafowl:

typer av stora fåglar

Påfågel är annars känd som påfågeln, som behandlas som ett husdjur och en vild fågel. Det finns två asiatiska arter blå för indiska påfåglar ursprungligen från indiska och Sri Lanka, andra från Burma, som är grön i färgen. Det specifika med deras fjäder är att den är markerad med ögonfläckar. Påfåglar är utan tvekan vackra fåglar som förvånar oss.

stora fågeltyper

Krönet ses ovanpå huvudet på båda könen. Fjäderdräktens fjäderdräkt är en blandning av brunt, grönt och tråkigt grått. Genom vokalisering lockar det peahens. Påfågel är allätare. De äter blomblad, delar av växter, fröhuvuden och insekter. Även reptiler, leddjur och amfibier tas. Dessa är också tämjda. Familjen av påfågel heter Bevy. De kan flyga väldigt högt trots sina massiva tåg. Även vita påfåglar kan ses.

23. Örn:

typer av vilda fåglar

I listan över vanliga fåglar, örn i en som tillhör en familj av Accipitridae. Nästan 60 arter av örnar kommer från Afrika och Eurasien. Även 14 arter finns från Central-, Sydamerika, Nordamerika och Australien. Örnar är kända som betydande kraftfullt rovfåglar med massivt huvud och näbb. De flesta örnar är större än gamar. Eagles ögon är kraftfulla; den har 3,6 gånger mänsklig skärpa för äktenskaplig örn. Eagles bo kallas eyries och är byggda på höga klippor och höga träd.

typer av exotiska fåglar

De lägger två ägg och kallas som apex -rovdjur i världen vars kroppsmassa varierar beroende på deras art. Eagles är ofta indelade i fyra kategorier: Harpy eagles, booted eagles, orm Eagles och Fish Eagles. Harpy örnar jagar i tropiska områden.

24. Moa:

typer av stora fåglar

Moa är en utrotad fågel i Nya Zeeland. Det vetenskapliga namnet på Moa är Dinornithidae. Det klassificeras under klassificeringen Ratite. Den har två stora arter som heter Dionrnis robust och Dinoris novaezelandiae. Dess höjd når cirka 3,6 m med nacken utsträckt. Vikten av varje Moa kan vara 230 kg. Dessa är växtätare. Moas unika natur är att de brukade svälja snöstormstenar. Dessa stenar är släta. Moa äggstorlek varierar från 120-240 millimeter och 4,7 till 9,4 cm. Hanen Moa inkuberar.

25. Elephant Bird:

olika typer av stora fåglar

Det vetenskapliga namnet är Aepyornithidae. Dessa är arter från 1600- till 1700 -talet. De bodde en gång på ön Madagaskar. Sju arter hittades hos elefantfåglar. Elefanthöjden är 3 m och väger cirka 350 till 500 kg. Den lever mestadels i Australien och Nya Guinea. Det är en växtätare, och storleken på dess ägg är större än en struts. Äggets omkrets är cirka 3 fot och 13 tum lång, med en kapacitet på 2 kejserliga gallon. De är enorma och är en unik variation av fåglar.

40 olika fågelarter:

 •  Dagliga rovfåglar:

Dessa är de typer av fåglar som främst kallas dagliga rovfåglar som faller under storleksordningen Accipitriformes. Dessa fåglar använder sina näbbar och vassa kloror för att lura bytet och kallas också dagjägare. Sekreterarfågel, kondor i Kalifornien, skallig örn är några av exemplen på dessa fåglar.

 • Vattenfågel fåglar:

Ankor, svanar och gäss är några av de populära sjöfågelfåglarna som hör till Anseriformes -ordningen, och dessa finns vanligtvis i sötvattendammar. Anatidae, Anhimidae och Anseranatidae är de tre familjerna du kan hitta i denna ordning. Några av exemplen på dessa fåglar är vedand, kanadagås, mandarinank.

 • Kolibrier & Swifts:

Apodiformes är den ordning som kolibrier och svingar tillhör. Aegothelidae, Hemiprocnidae, Apodidae och Trochilidae är de familjer som är framträdande i denna ordning. Några av exemplen på dessa fåglar är Amethyst Woodstar, Andean Emerald, Black Inca.

 • Kiwi & Utdöda fåglar:

Kiwier är unika arter som du bara kan hitta i området Nya Zeeland och Australien. De tillhör ordningen Apterygiformes, och de flesta fåglarna är utdöda. Southern brown kiwi, Great spotted kiwi, little protted kiwi, Okarito kiwi and North Island brown kiwi are the five birds you can find in this group.

 • Hornbills & Hoopoes:

Hornbills och hoopoes tillhör Bucerotiformes -ordningen. Bucerotidar, phoeniculidae, bucorvidae och upupidae är de fyra familjer som tillhör denna ordning. African Grey Hornbill, Red-billed Hornbill, Pied Hornbill, Sri Lanka grå hornbill är några av exemplen.

 • Nightjars, Frogmouths & Oljefåglar:

Nightjars, Frogmouths och Oilbirds är familjer av fåglar som tillhör Caprimulgiformes ordning, varav nightjars är den största familjen. Du kan hitta den över hela världen utom Antarktis. Oilbird, Wallace’s owlet-nightjar, Mountain owlet-nightjar, Tawny frogmouth, Gould’s frogmouth är några av exemplen på dessa typer av fåglar.

 • Serier:

Seriemas är de enda fågelarterna som omfattas av Cariamiformes. Nuvarande och utdöda fågelarter är en del av denna ordning. Rödbent seriema, Svartbent seriem, Terrorfåglar är några av exemplen på seriemas.

 • Emus & Cassowaries:

Det finns två flygfria terrestriska fågelfamiljer som tillhör ordningen Casuariiformes, Emus och Cassowaries som är särskilt infödda i Australien. Få levande arter av denna ordning är Cassowary, Casuarius unappendiculatus, Casuarius benneti, Emu.

 • Shorebirds:

Skofåglar tillhör ordningen Charadriiformes som har cirka 350 arter i sig med vanliga egenskaper bland dem. Några av de fåglar som tillhör skofågelarterna anses vara hotade. Några av fåglarna i dessa arter är Razorbill, hornpuffin, Crested auklet, Rörploven.

 • Storkar, hägrar & Gamar:

Storkar, hägrar och gamar tillhör ordningen Ciconiiformes. Dessa är antingen vattenfåglar eller fåglar som lever nära vattnet med distinkta egenskaper. Stor blå häger, nötkreatur, snöig egret, skobill är några av exemplen på arten.

 • Musfåglar:

Det finns bara sex arter av musfåglar som tillhör ordningen Coliiformes som du kan hitta i Afrika söder om Sahara. Chestnut-backed mousebird, Bar-breasted mousebirds, White-backed mousebird, Blue-naped mousebird, Red-faced mousebird, White-headed mousebird är namnen på de sex arterna.

 • Duvor och Dodos:

Både de levande och utdöda arterna av duvor och dodos tillhör ordningen Columbiformes. Du kan enkelt känna igen dessa fåglar var som helst på grund av deras särdrag. Skrattduva, diamantduva, passageduva, Dodo är några av exemplen på dessa arter.

 • Kungsfiskare, rullar & Biätare:

Coraciiformes är ordningen av arter som har färgglada och olika fåglar. Valsar anses vara den ledande familjen av fåglar av ornitologer med andra fågelfamiljer relaterade till dem. Några av exemplen på dessa fåglar är Black-faced kingfisher, Belted kingfisher, Abyssinian Roller, Purple dollar birds.

 • Gökar, Roadrunners & Koels:

En av de berömda fågelorden är Cuculiformes eftersom den har gökar som anses vara parasitiska tillsammans med Koels och Roadrunners. Gulnäbbgök, Kastanjebröstmalkoha, Greater Ani, Dvärggök är några av exemplen på dessa fåglar.

 • Kagus & Solsken:

Kagus och sunbitterns är de enda levande arterna i storleksordningen Eurypygiformes, och många andra är utdöda. Några av arterna är Kagu, Eurypyga, Sunbittern, Eurypyga.

 • Falkar:

Falconiformes är ordningen av fågelarter som är mest kända för sina rovdjur, Falcons är de framträdande. Några av exemplen på denna ordning är pilgrimsfalk, svart Caracas, vanlig torkfalk, Crested Caracara.

 • Kycklingar & Kalkoner:

Kycklingar och kalkoner är arten i den olika gruppen av fåglar som tillhör Galliformes -ordningen. Orrfågel, Malleefowl, Wild kalkon, Orange-footed Scrubfowl är några av exemplen.

 • Lommer:

Det finns fem fågelarter i storleksordningen Gaviiformes som också kallas loons. Du kan hitta dem i vattenkällorna eftersom de har svårt att röra sig på land. Gulnäbben, rödstrupen, den gemensamma lommen, Stillahavsområdet, den arktiska loonen är några av de bästa exemplen på arten.

 • Kranar & Räls:

Tranor och räls är de vanligaste arterna i storleksordningen Gruiformes som är kända för sin storlek och andra egenskaper. Några av exemplen är Sandhill -kran, australisk kran, Demoiselle -kran, Courlan eller limpkin.

 • Gökrullar:

Gökvalsar är den enda arten i storleksordningen Leptosomiformes. Vanligtvis kan du hitta dessa fåglar på Madagaskar och Comoro Islands.

 • Mesiter:

Madagaskar är den enda platsen där du kan hitta de enda tre arterna av mesiter som tillhör ordningen Mesitornithiformes. Dessa anses vara hotade arter som är relaterade till duvor.

 • Turacos & Plantain Eaters:

Turacos och plantainätare är de två fåglarna som tillhör Musophagiformes. Det unika med denna order är att den har pigment av en kopparbas i fjädrarna med en krön på huvudet.

 • Hoatzins:

Hoatzins är fåglarna som har blåa, nakna ansikten som tillhör Opisthocomiformes ordning. Det finns en vapen som liknar en fläkt på huvudet på denna växtätande fågel.

 • Bustards:

Otidiformes är den ordning som har Bustards med unikhet i dem från deras beteende till utseende. Om inte dessa fåglar är rädda föredrar de att springa och gå framför att flyga.

 • Sittande fåglar:

Passeriformes anses vara den mest betydelsefulla fågelordningen som har sittande fåglar i sig. Med starka muskler i röstboxen och specifika 12 svansfjädrar som gör dem unika. Asian fairy-bluebird, Oriental Skylark och Long-tailed tit är några av exemplen.

 • Pelikaner & Fregattfåglar:

Frigatibirds, skarv och pelikaner är gruppen av vattenfåglar som räknas in i storleksordningen Pelecaniformes. Några av fåglarna i denna ordning är framträdande utdöda eller kritiskt hotade.

 • Tropicbirds:

Tropicbirds, som namnet antyder, kan hittas i de tropiska regionerna som har havsfåglar som tillhör ordningen Phaethontiformes. Red-tailed tropicbird, White-tailed tropicbird och Red-billed tropicbird är de enda tre fåglarna som finns i denna ordning.

 • Flamingor:

Det finns bara sex arter av flamingon som tillhör ordningen Phoenicopteriformes. De har en unik egenskap för dem som är höga och stora.

 • Hackspettar:

Piciformes är den ordning som hackspettar tillhör med starka käkar. Dunig hackspett, Moustached puffbird, Northern flicker och Brown jacamar är exemplen på denna ordning.

 • Grebes:

Grebes är fåglar som lever på kuster som tillhör ordningen Podicipediformes. En av de unika egenskaperna hos dessa fåglar är bon som flyter på vatten. Några av exemplen är kortvingad grebe, rödhalsad grebe och stor crested grebe.

 • Albatrosser & Petrels:

Albatrosser och petreller är de typer av havsfåglar som bara kommer ut på landet för avel, som tillhör ordningen Procellariiformes. Några av exemplen på dessa arter är peruanska dykdjur, Laysan albatross, blyg albatross och svarttäckt petrel.

 • Papegojor:

Psittaciformes är en artordning som har en av de berömda fågelns papegojor. Grå papegoja, Rose-ringed parakeet, Roseate Cockatoo, Rainbow lorikeet är några av exemplen på papegojearter.

 • Sandgrouses:

Sandgrouser är en typ av ökenfåglar som ingår i ordningen Pteroclidiformes. Spotted sandgrouse, tibetansk sandgrouse, Lichtenstein sandgrouse och Black-faced Sandgrouse är några av exemplen.

 • Rheas eller Nandus:

Rheas eller Nandus tillhör ordningen Rheiformes. De är stora fåglar som har liknande egenskaper som strutsar men är mindre och är flygfria. Generellt sett i Sydamerika är de flesta fåglarna i denna art utdöda.

 • Pingviner:

Pingviner är de flygfria fåglarna som finns på södra halvklotet som tillhör ordningen Sphenisciformes. Gentoo pingvin, kejsarpingvin och Galapagos pingvin är några av exemplen på de 18 typerna av pingviner du kan hitta i världen.

 • Ugglor:

Ugglor tillhör Strigiformes -ordningen, och många arter i denna ordning är köttätande och nattliga. Det finns cirka 244 kända ugglor.

 • Strutsar:

Strutsar är de enda fågelarter som tillhör ordningen Struthioniformes. Några av exemplen på dessa arter är arabisk struts (utrotad), nordafrikansk struts och masai -struts.

 • Boobies & Sockor:

Enandet av havsfåglar som häckar i en grupp som Gannets och Boobies tillhör ordningen Suliformes. Australasian gannet, Red-footed booby, Adams booby och Masked booby är exemplen.

 • Tinamous:

Tinamous är kycklingliknande fåglar som föredrar att stanna på marken som tillhör ordningen Tinamiformes. Några av exemplen på denna art är huva-tinamou, vitstrup-tinamou, chilensk tinamou, dvärg-tinamou och spärrad tinamou.

 • Trogoner & Quetzals:

Trogoner och quetzaler är de typer av fåglar som lever på varmare platser som tillhör en ordning av Trogoniformes. Strålande Quetzal, Narina trogon, kubansk trogon, Pavonine Quetzal, Red-naped trogon och Mountain Trogon är några av fågelexemplen i denna ordning.

De väldigt många olika fågelarterna vittnar om hur vacker vår ekologi är. Fågelistan ovan innehåller alla typer av fåglar som vi känner till och inte känner till. Några av de olika fågelarterna med bilder och namn hjälper dig att utforska och lära dig, och mer om dem.

Varning: Informationen i denna artikel är bara förslag på information. Webbplatsen är inte på något sätt ansvarig om det finns någon avvikelse med de ursprungliga fåglarna.

Vanliga frågor och svar:

Q1. Vad är de hotade fåglarna i Indien?

Fåglar och deras typer

Sv: Det finns många fågelarter som har ansetts vara hotade. Här är en lista över de fem mest hotade fåglarna i Indien.

 • Stor indisk busk.
 • Skogsugla.
 • Rödhårig gam.
 • Jerdons kurator.
 • Sked-fakturerad sandpiper.

Q2. Vad är den minsta fågeln?

Typer av små fåglar

Sv: Bikolibri är den minsta fågeln i världen. Honfåglar är mer signifikanta än hanar, och hanfåglar har en total längd på 57 mm. De väger 1,6 gram.

Q3. Vad är den största fågeln på jorden?

Typer av stora fåglar i världen

Sv: Struts som vanligtvis finns i Afrika anses vara en jättefågel i världen. De väger så mycket som två människor, vilket är nästan 63 till 145 kg, medan män väger 156 kg.

Bilder Källa:  25.