Älskar fåglar! Vet du att kärleksfåglar anses vara den mest populära och favorit typ av fågel globalt? Det finns olika typer av kärleksfåglar som är färgglada, härliga och ganska charmiga med sitt utseende. Lovebirds, oftast kallade pocket papegojor, finns i få arter och är ganska lätta att underhålla och ta hand om. I allt högre grad är de bland de mest föredragna husdjur, med tanke på det spännande stora sällskap de ger människor.

Vad är kärleksfåglar?

Kärleksfåglarna, som en vanlig tro, tillhör släktet Agapornis och beställer Psittaciformes. De är små papegojor för att ha en enkel förståelse. Det finns vanligtvis nio tatueringar, och de flesta härstammar från den afrikanska kontinenten och Madagaskar. Dessa är infödda till dessa kontinenter och länder och finns ofta i små flockar.

Kärleksfåglarna har korta svansfjädrar och är knappt fem till sju centimeter höga. Deras huvuden är istället i en annan färg än huvudkroppen och fjädrarna, i de flesta fall. De är färgglada, och de vanligaste färgerna sträcker sig mycket runt grönt, vitt, kricka och persika. Inom dessa fåglar finns det flera mutationer; dock är de flesta av dem lätta att föda upp, underhålla, med tanke på deras glada karaktär.

9 olika arter av kärleksfåglar och deras namn med bilder:

Man tror vanligt att det finns cirka nio arter av tatueringar som finns idag. Men inte alla slags kärleksfåglar är obekanta; bara mycket få finns i de flesta fall, där resten är sällsynta, hållna i fångenskap för avel. Så låt oss veta allt om typer och namn på lovebirds idag.

1. Rosy-Faced Love Bird:

Rosy Faced Love Bird

Annars, även persikafärg, är deras rosfärgade ansikte bland de vackraste och kärleksfulla lovebirds vi någonsin har stött på. Detta är den mest populära sorten, med fantastiskt utseende. Lovebird har annars hela kroppen grön i färgen, och beroende på fågelns kön kan färgtonen variera lite. Dessa fåglar är infödda på den sydvästra afrikanska kontinenten och lever cirka 12-14 år gamla. De rosiga ansikten fåglar är små i storlek, knappt komma under fem inches i längd. Dessa afrikanska kärleksfåglar är busiga och ganska vänliga.

2. Fischers Lovebird:

Fischers Lovebird

Detta är en annan populär art av lovebird -husdjuret. Fischers lovebirds är de tystare än andra husdjur; de är dock ganska vänliga och chirpy när de kommer nära ägarna. Dessa fåglar är milda i naturen och är otroligt tillgiven. De har en mörkgrön kropp och en gulaktig nyans i nacken. De är nästan mångfärgade när de kommer till ansikte och hals, runt huvudområdet. Fischers är infödda i Northcentral Tanzania. Dessa lovebird-sorter kan leva upp till 18-20 år och är ungefär 6 tum långa ungefär.

3. Gul krage Lovebird:

Gul krage Lovebird

De gulhalsade tatueringarna kallas ofta också maskerade tatueringar, med tanke på deras distinkta och unika nyans i ansiktet, nära svart färg, till skillnad från de andra arterna. Dessa fåglar har grön nyans fjäderdräkt och fjädrar och har olika mutationer och varianter med hänsyn till aveln. Få fåglar får till och med den ljusare blågröna färgen. Den gula färgen på halsen är dock ganska vanlig. De är infödda i Kenya och nordöstra Tanzania och kan leva cirka 12-20 år. De är cirka 5 tum. De gula halsbandet är vänliga, energiska och mycket sociala. Med tanke på dessa egenskaper kan dessa fåglar knappast leva i burar och isoleringar under lång tid och kräver frekventa interaktioner.

4. Lillians Lovebird:

Lilians Lovebird

Lillianerna kallas även Nyasa lovebird och är bland ovanliga och sällsynta arter i denna sort. Deras utseende kan likna peachy/rosy-lovebird, och därför förvirrar många dem till att vara den rosiga varianten. Lillianerna har dock gula och rödare ansikten med grön fjäderdräkt. De är utmanande att odla och är nästan nära hotade arter för närvarande. Dessa fåglar är infödda i Moçambique, Zambia och Zimbabwe. De har en betydligt kortare livslängd, till cirka 10-11 år. Lillianerna är ganska aktiva och nyfikna fåglar.

5. Gråhövdad Lovebird:

Gråhuvud Lovebird

Dessa gråhåriga tatueringar är vanliga för Madagaskar-arter och härstammar utanför den afrikanska kontinenten. Som namnet antyder kommer den gråhåriga fågeln med gröna vingar och fjäderdräkt och ett ljusgrått och vitt färgskuggat huvud och hals. Dessa nyanser kan dock förändras lite beroende på fågelns kön. Med tanke på sin distinkta kropp och egenskaper är dessa fåglar ofta ganska attraktiva och unika i utseende. Dessa tatueringar lever upp till 16 år och är cirka fem centimeter långa. Dessa typer av afrikanska kärleksfåglar är otroligt kärleksfulla varelser, vänliga och mycket observanta.

6. Black-Cheeked Lovebirds:

Black Cheeked Lovebirds

Dessa är återigen bland de hotade arterna av tatueringar, med tanke på den lilla befolkningen i livet. Som namnet antyder har de svartkindade lovebirds mörkbruna eller svartaktiga huvuden och kinder med gult hals. Fjäderdräkten är dock grön. De kommer från Zambia och lever upp till 13 år gamla. Dessa arter är mycket lugna varelser, till skillnad från de andra varianterna. De är fogliga, fredliga och är ganska tysta för det mesta. Men de föredrar inte och gillar alltför bullriga och låter omgivningar.

7. Rödhåriga tatueringar:

Red Head Lovebirds

Rödhåriga lovebirds kommer i rött skuggat huvud och halsområde med gulaktig färgskugga och fjädrar. Dessa ser ganska olika ut från andra jämfört och är också mycket svåra att föda upp. De är infödda i flera länder i Afrika och lever upp till 20 år. Dessa är också upp till 6 tum långa och är ganska aktiva varelser.

8. Black-Winged Lovebird:

Black Winged Lovebird

Även kallad en abessinsk kärleksfågel, svartvingade fåglar är ganska ovanliga och sällsynta. Dessa fåglar har grön fjäderdräkt men med svarta färgvingar, därav namnet. Pannan är dock röd. De kommer från Etiopien och lever upp till 15 år. Dessa lovebirds kan inte leva isolerat, föredrar när de är parade med andra och njuter av kärlek. De är väldigt olikt stilla varelser, som sociala omgivningar.

9. Black-Collared Lovebird:

Svart krage Lovebird

Slutligen har vi Black-collared lovebird, även kallad Swindlers fågel. Dessa fåglar kommer med grön fjäderdräkt av en svart krage eller runt nacken. Få kan ha gulröd skuggad näbb eller hals. De är infödda i ekvatorialafrika och finns i flera länder som Uganda, Kongo, Ghana, etc. De är cirka fem centimeter och kan leva upp till 12-15 år. Dessa fåglar är ganska energiska, aktiva och roliga!

Hur man tar hand om och underhåller Lovebirds?

Det är väldigt lätt att ta hand om dem; allt de behöver är renlighet, snygga omgivningar, snygg bur. Rengör alltid buren regelbundet, inklusive deras maträtter. De flesta fåglarna är dessutom ganska aktiva, kräver bra utrymme och kan inte hållas i minimal miljö.

Dessa är de kända arterna för typer av tatueringar. Vi hoppas att du tyckte om att läsa om dem. Lovebirds ser definitivt vackra ut och är perfekta husdjur för dem som gillar kärleksfulla varelser. Så, vad tycker du om dem? Låt oss veta dina tankar också!