Att skapa en perfekt inomhusmiljö är något vi alla älskar. Ljus har den kraften att lägga till en speciell effekt på platsen, vare sig det lyser upp belysningsrummet eller helt enkelt någonstans runt huset. Det skapar en bekväm atmosfär och höjer utseendet på rummet som helhet. Och om du tyckte att det var en lätt tårtväg att hämta ljus är vi ledsna att bryta sanningen. Ljus har mycket fler alternativ att erbjuda dig. De finns i olika storlekar, former och färger.

Olika typer av ljus och deras fördelar och specialiteter

Ljus är ett vaxblock som har en central veke som gör att vi kan tända. Ljus har en liten religiös betydelse. De är kända för att belysa livet i mörker i en persons liv, vilket är en symbolisk mening. När de tänds under döden representerar de ljus i nästa värld och Kristus betraktas som ljuset. Vissa ljus har en doft som läggs till artificiellt bara för nöjes skull. Här är några av egenskaperna hos ett bra ljus.

  • Kvalitet om vax: Det bästa ljuset kommer alltid att ha ett vax av god kvalitet. Några av dem är kända för att komma med bivax och paraffin vilket gör dem till en dålig kvalitet.
  • Bra veke: Ett bra ljus kommer att ha en veke av rätt storlek och längd. En bra veke ger också rätt flamstorlek med mindre eller inga kolavlagringar.
  • Bra oljor: Ett doftljus kommer bara att använda den bästa oljan för en dov doft och är känt för att hålla länge.

Ljus klassificeras i två; vaxljusen och de som är flamfria som nödsituationer, facklor etc. Ta en titt på några typer av ljus och deras användningsområden.

Typer av vaxljus:

Vaxljus har vidare delats in i många typer av ljus med namn. Ta en snabb titt.

1. Avsmalnande ljus:

Avsmalnande ljus är kända för att hålla i cirka 10 timmar. De kan dock inte stå för sig själva. Se till att ha stöd för dem. De finns i många färger och är mycket tunna och kallas därför avsmalnande ljus. De du ser på en middag med levande ljus är avsmalnande ljus som är långa, vackra och smala. För att göra en doppad kona används paraffin och bivax. De är vanligtvis i en längd på 18 tum med 1 tum tjocklek.

2. Pelarljus:

Pelarljus kan brinna utan hållare. De brinner länge, cirka 3-4 timmar och är rökfria. De kan komma i en mängd olika storlekar, former och färger. De kan två eller tre veken. Deras storlek kan variera från 3 tum till 16 tum lång. Bränningstiden beror vanligtvis på ljusets tjocklek. De kan användas när som helst och är gjorda av palmvax. Du kan också placera ditt pelarljus på en bred hållare som en glasplatta eller en kort glasflaska.

3. Votive ljus:

Votive ljus är små och cirka 2,5 tum höga med en 2 tum diameter. De kommer att behöva en hållare innan du kan tända dem, så se till att du har en liten glashållare eller multiljusstativet. Väggglas finns också för dem. De används mest i kyrkorna som en bön till Herren. De finns i en rad olika färger och är gjorda av antingen paraffin, sojavax eller även bivax. De brinner i 6-7 timmar.

4. Tea Light Candles:

te tända ljus

Te ljus är små och lätta i design. De brinner i cirka 2 timmar och så att du kan placera dem runt ditt hus för en festeffekt. Deras namn kommer från deras användning av värmande tepottar och även som matvärmare. De är också bäst lämpade för accentbelysning. De är ungefär 38 mm och kommer vanligtvis i vitt och ibland i andra massor av färger. De är gjorda av palmvax eller sojavax. Värmeljus används ibland i restauranger och kyrkor.

5. Ljuskanna:

Visste du att du kan göra ljusstöd av terrakotta eller annan keramikbit? Du kan också måla dem och dekorera som du vill ha det. Vax med låg krympning kan användas för att göra dem och krukornas botten kommer att ha ett hål som måste fyllas innan de används. Containerljusvax är ett bra val för det. Höjden kan vara cirka 26 mm med en diameter på 60 mm. Det är känt att det håller i cirka 14 timmar. De används främst som dekorativa bitar runt en julgran.

6. Behållarljus:

behållarljus

Behållarljus är en icke brandfarlig behållare som har vax fylld i den och levereras med en veke. De droppar inte och de finns i olika storlekar, former och färger. De tillverkas med sojavax eller paraffin. De brinner i cirka 4-5 timmar, beroende på deras tjocklek. Välj behållare som inte går sönder, som tål värmen och inte går sönder eller spricker. Om du är intresserad av att göra ljus kan behållarljusframställning vara en bra början för dig. De kan användas som dekorativa ljus hemma eller på restauranger.

7. Flytande ljus:

Flytande ljus är en lättvikt som är känd för att flyta ovanpå vattnet. De används bäst för dekoration, runt ditt middagsbord, vilket ger en speciell effekt till ditt hem. Du kommer också att böta detta i receptionen på kontorslokaler eller restauranger. Den mäter cirka 3 tum i diameter och en höjd av 1 3/8 tum i höjd. De brinner i cirka 8-10 timmar och är gjorda av paraffin eller palmvax. De finns i vackra former och storlekar, vilket får dem att se vackra ut.

8. Gel:

Gel candals

Gelvaxljus kan vara så låga som 3 mm till så länge som 9 mm. Oftast kommer behållaren som den placeras i att bestämma höjden på ljuset. De kan vara lätt doftande och tillverkade av låg- eller högdensitetsgel. De placeras vanligtvis på glasburkar eller masonburkar. Behållarna är kända för att värma upp och därför är det säkert att inte bränna dem på mer än 2 timmar. De används för dekorativa ändamål runt poolen eller vid middagsbord.

9. Flytande ljus:

Flytande ljus är gjorda av det mjuka rena flytande paraffinet. Det är säkert att använda och är också godkänt för användning i livsmedelsservice. De gör inga röriga dropp och är kända för att hålla i 8 till 100 timmar baserat på tjockleken på det. De är ungefär 2-1/8 tum långa och 2-1/2 tum tjocka. De kommer vanligtvis i transparent form och färg.

10. Födelsedagsljus:

Grattis på födelsedagen

Födelsedagsljus är tillverkade av säkert och rent bivax. Det är känt att bränna rent och snyggt. Det är naturligt hälsosamt och droppar inte på din födelsedagstårta. Den använder inga syntetiska ingredienser och finns i många färger och former. De är vanligtvis cirka 7 tum långa och kräver stöd för att stå.

11. Patronljus:

Patronljus

De är ekonomiska och används främst för vaksamhet och nödsituationer. De finns i olika höjd, storlek och färg. De kan stå i 90 timmar på flytande engångsparaffin.

12. Glasljus:

glasljus

Glasljus är tillverkade av dragonglas som också kallas obsidian. Nej, och du tänkte välja en

ljuset var enkelt! Tja, vi är inte klara.

Typer av flamlösa ljus:

Typer av flamlösa ljus

Flameless ljus är ett alternativ till traditionella ljus. Kroppen på de flamlösa ljusen är tillverkad av vax för att få det att se ut som ett ljus. De finns i olika storlekar, former och färger. Den är cylindrisk och innehåller ett batteri och en öppen LED -låga som sitter ovanpå ljuset. Några av dessa är doftande och används också som rumsfräschare. Deras användningsområden inkluderar utomhusbelysning, stämningsförstärkare och som en dekorativ uppsättning. Ljuset kräver två C -batterier som håller i cirka 750 timmar vid regelbunden och kontinuerlig användning. Ljusen är cirka 6 tum höga.

1. Batteri:

Batterier möjliggör ljus genom flödet av elektrisk laddning mellan anoden och katoden. När en enhet är ansluten till ett batteri hjälper det att tända enheten. Men när materialen i plattorna inte kan hålla den urladdade strömmen dör batteriet en dålig död. Bilbatterierna lever i cirka fyra år medan batterierna håller i cirka 15 timmar vid kontinuerlig användning. De används i en mängd olika apparater.

2. Uppladdningsbart batteri:

Dessa är lagringsbatteriet eller den sekundära cellen som kan laddas många gånger, till skillnad från det primära batteriet. De är kända för att hålla i cirka 3 till 4 år och använder mindre energi, vilket gör det mer effektivt än kostnaden för att göra ett nytt batteri.

Ljus: Vad ska du se upp för?

  • Se till att hållaren du använder för ljuset är av god kvalitet och inte satsar bränt.
  • Undvik att använda ljuset när det bara finns 2 tum vax kvar.
  • Paraffinvaxljus kan ibland vara skadligt för dig. Undvik att använda dem maximalt.

Tja, det handlar om typer av ljus och deras användning. Det finns gott om alternativ och var klok att välja rätt hållare för dem. Ljus har potential att brinna länge och skapa en vacker och mysig atmosfär. Nästa gång du ska ut och shoppa väljer du rätt ljus, ett som passar dina behov och hem.