Inkluderar din favorithobby att spela spel? Tja, vi älskar dem också! Intressant nog är spel inte en modern uppfinning och de tidigaste kända går tillbaka till förhistorisk tid, som använder råämnen som trä och ben. Med tiden har många typer av spel utvecklats för att hänga med i den nya generationen och underhålla dem.

Typer av spel

Den digitala eran, särskilt bevittnade en snabb förändring i hur spel spelas. Människor i alla åldrar tycker om att spela dem både för underhållning och för att förbättra strategiska tänkande. I den här artikeln har vi listat de 10 olika typerna av spel du kan spela med dina vänner eller familj!

Redo att gå in i spelzonen?

Lista över 10 typer av spel i världen med bilder:

För det första måste vi veta vad som är spel och hur olika de är från sport! Spel spelas hemma av mer än en person och är beroende av individuella färdigheter och prestanda. Sport spelas utanför hemmet av en grupp människor som använder en uppsättning regler och kräver att alla spelare bidrar lika.

Vad är de olika typerna av spel nu? Klassificeringen av spel görs baserat på medium och format. Från de traditionella brädspelen på bordsskivan till de senaste stimulerande spelen, det finns många sorter för att hålla oss underhållna och aktiva! Låt oss titta på några av de populära spelen som spelas i världen:

1. Brädspel:

Brädspel, som namnet antyder, spelas på en plan yta som kallas “brädet”. De är en av de populära bordsskivorna som använder element som tärningar eller spelbitar. Rörelserna i dessa bitar sker enligt en uppsättning regler som spelarna måste följa! Spelet innebär mycket strategiskt tänkande, tillsammans med lite tur! De enklaste brädspelen är Ludo, Snakes and Ladders och de komplexa är Advanced Squad Leader, So Go etc.

2. Kortspel:

Kortspel spelas med en uppsättning spelkort som huvudverktyg. Varje kortlek består av 52 kort delade i fyra färger som kallas hjärtan, spader, diamanter och klubbar. Korten har siffror från 2 till 10 och de mest värderade korten är Ess, King, Queen och Jack. Olika typer av spel genomförs med kort som Poker, Rummy, Solitaire, etc. Kortspel spelas vanligtvis för hasardspel och för att tjäna pengar än för ren underhållning..

3. Strategispel:

Strategispel som schack, kinesiska pjäser, Game of Go etc. involverar högt intellektuellt tänkande och situationella beslutsfattande färdigheter. De kan antingen vara bordsspel eller onlinespel. Det tidigaste kända strategispelet är en typ av schack, men har mer komplicerade regler än den nuvarande versionen. Vanligtvis spelas dessa spel på ett visst koncept och använder abstrakt logik för att göra vinnande drag. Bitarnas position på tavlan ändras beroende på partnerns rörelser och mönster.

4. Penna- och pappersspel:

Pappers- och penna-spel är spel med en eller flera spelare som endast spelas med ett papper och en penna eller penna. De är ekonomiska och kan spelas var som helst utan att behöva ytterligare utrustning som brädor eller dimes. Olika typer av spel är utformade för barn och vuxna som Sudoku, Join the dots, Tic-Tac-Toe, Pictionary, Bulls and Cows etc. Den utmanande delen av att spela dessa spel är att du inte får radera någonting när det väl är på pappret!

5. Gissningsspel:

Gissningsspel är roliga festspel där spelarna måste ta reda på information med hjälp av vissa tips. Motståndaren kan hjälpa spelaren att gissa ordet med hjälp av bilder, enactment eller ge dem ledtrådar. Populärt bland dessa spel är Guess Who? I vilka spelarna måste gissa vem personen är baserad på beskrivningarna. Andra inkluderar Dumb Charades, Guess the Animal, Guess the Object (genom att känna med händer), Hangman (gissa ordet) eller Cup- och bollspel där du måste gissa bollens position.

6. Onlinespel:

Onlinespel är vanligtvis videospel som kräver en teknikenhet som en dator, spelkonsol eller smartphone med en aktiv internetanslutning. Några av dessa kan laddas ner och spelas som offlineversioner när nätverket är nere. Dessa spel kan sträcka sig från grundläggande brädspel som Ludo, schack, kortspel till mycket realistiska skjutspel och rollspel med flera spelare. Användare har möjlighet att välja mellan Player versus Environment (mjukvaran) och Player versus Player, tillsammans med anpassning av teman, färger och grafik.

Några av de populära online -videospelen 2020 är Minecraft, Fortnite, Grand Theft Auto, Super Smash Bros etc.

7. Gräsmattor:

Gräsmattor är roliga utomhusaktiviteter som vanligtvis spelas i grupper. Det finns många typer av spel i denna kategori, där några av dem använder rekvisita som rep, bollar, fladdermöss etc., medan de andra bara är spelarcentrerade. Torra årstider som sommar och vår anses vara de bästa tiderna för att njuta av dessa spel. Tillsammans med att de ger dig kul, sänker dessa spel också våra stressnivåer och förbättrar sociala band. Några av de populära gräsmattespelen inkluderar-Bollspel, dragkamp, ​​ringkastning, Hopscotch, Catch theif, volleyboll, badminton etc..

8. Utbildningsspel:

Utbildningsspel är speciella aktiviteter som är utformade för att erbjuda spelaren pedagogiskt värde. De är tillgängliga för allage grupper, från 8 månader till vuxen ålder. Spelen fungerar som utbildningsverktyg för att utöka den konceptuella kunskapen och skärpa tänkande förmågor. De gör också lärandet roligare med kreativa och engagerande pussel. För lite äldre barn och vuxna hjälper spelbaserat lärande att bygga upp kopplingen mellan ämnen och den verkliga världen, vilket gör det enkelt att ta till sig konceptet.

Några av de bästa pedagogiska spelen är Bingo, pussel, block, frågesporter, minnesspel, flashkort etc..

9. Rollspel:

Rollspel använder låtsasleksaker som dockor för att uppmuntra kreativitet och fantasi hos barn. Dessa aktiviteter använder falska versioner av realtidsobjekt som doktorssats, ingenjörsverktyg, köksuppsättningar, klassrumsinrättningar etc. för att engagera barn i meningsfulla aktiviteter. De öppnar också inlärningsmöjligheterna och erbjuder självuttrycksfrihet. Låtsaspel kan vara enkelspelare eller gruppspel beroende på tema. Föräldrastöd i dessa aktiviteter förbättrar band och kommunikation med barnet och hjälper de unga att lära sig snabbare.

10. Friluftsspel (sport):

Utomhusspel eller sport är typer av spel att spela utanför hemmet och involvera grupper. De är fysiskt mycket krävande och behöver särskild skicklighet i spelet för att tävla med den andra gruppen. Medan sport ofta spelas för underhållning, innebär professionell sport kommersiella fördelar och ryktefrågor. Sport spelas på fält och använder utrustning som fladdermus, boll, nät, wickets etc. beroende på spel. Dessa atletiska aktiviteter kräver fysisk kondition och mental stabilitet för att få en vinnande fördel.

Några av de populära sporterna i världen är cricket, fotboll, rugby, baseball, hockey, basket etc..

Så gott folk! Det är några av de viktigaste typerna av spel och sporter som spelas av alla åldersgrupper. Var och en av dessa spel erbjuder stor underhållning och lärande erfarenhet för oss. De förbättrar vårt fysiska och psykologiska välbefinnande, tillsammans med att de ger oss många karriärmöjligheter när de tas på allvar. Vilket är ditt favoritspel och varför? Låt oss veta!