Pennan är ett vanligt och välbehövligt instrument som används för att skriva eller rita. Pennor har varit det mest populära valet bland människorna för att uttrycka sina tankar och skildra sina känslor. Det hade blivit möjligt att bara behålla och kommunicera relevant kunskap och information i bästa form med pennor.

Typer av pennor

Pennans historia har sett många förändringar i dess form för att slutligen utvecklas till de bästa pennorna som finns tillgängliga idag. Man tror att den första pennan uppfanns av någon forntida egyptier. I början använde folk quillpennor som medium för att skriva och skicka informationen. Med tiden har det funnits många sorter i pennor och de flesta har älskats av folket.

Typer av pennor namn och bilder?

De olika typerna av pennor är som följer som passar alla män och damer:

1. Quillpenna:

Typer av fjäderpenna

Dessa pennor kan visualiseras som början på pennorna för användning av människor. Quillpenna var en penna som är gjord med flygfjäder från en stor fågel. Dessa pennor var så tillverkade att de gjorde den perfekta ersättningen av vasspennorna som användes före dessa pennor. Till skillnad från vasspennorna hade dessa pennor en längre livslängd och levererade också användarvänlighet.

Dessa pennor hade delad spets och arbetade med begreppet kapillärverkan och gravitation. Dessa pennor debuterade på marknaden mellan 600- och 1800 -talet och blev direkt det viktigaste och mest populära skrivverktyget vid den tiden. Du kan också hitta några av dessa pennor med den äldre generationen men dessa används inte ofta för närvarande.

2. Dopppenna:

Dopp penna

Dessa pennor liknar mycket penna men de har en metallspets och ett handtag för att göra det mer bekvämt. Det kan sägas som en förlängning av fjäderpennor. Dippenna kom ut på marknaden under 1800 -talet och blev en omedelbar hit bland användarna. Så snart dessa pennor introducerades på marknaden bytte de ut fjäderpennorna på bästa möjliga sätt.

Dessa pennor måste doppas i bläckpatronen innan de skrivs och det är vad deras namn representerar. Direkt efter introduktionen användes dessa pennor endast för skrivning och listades i kategorin professionella pennor. Dessa pennor används nu i princip för kalligrafi, serier och illustrationer.

3. Reservoarpenna:

Fontän

Med tanke på bläckpennornas vurm och popularitet bland de indiska användarna fick pennproduktionsföretagen idén om en reservoarpenna. Dessa pennor var ett steg före de grundläggande quillpennorna och dopppennorna i alla aspekter. Det kommer inte att vara fel att säga att reservoarpennorna tog begreppet bläckpenna till en annan nivå.

Dessa pennor var så utformade att de har sin bläckbehållare. Dessa pennor har en spets precis som dopppennorna men använder konceptet bläckbehållare för att använda bläcket i det. Den första arbetsmodellen av denna penna kom på marknaden under 1800 -talet. Dessa pennor körs fortfarande hårt på marknaden och är fortfarande favoriter för många användare.

4. Kulspetspenna:

kulpenna

Den första kulspetsen (1) penna tillkom år 1988. De första modellerna av pennan hade dock vissa problem och accepterades inte gradvis av folket. Det var senare som många förbättringar gjordes i dess design och gjorde att pennan fick boost. Den nya och avancerade bättre modellen av kulspetspennan lanserades 1938 och blev en hit bland användarna.

Det finns många olika typer av kulspetspennor tillgängliga på marknaden. Var och en av pennorna har något eller annat unikt inslag i dem. Kulspetspennans bläck torkar direkt efter att ha kommit i kontakt med papperet. Dessa pennor finns både som dyra och prisvärda.

5. Rullebollspenna:

Dessa pennor liknar kulspetspenna men använder flytande gel för att skriva. Rullpennan har släta spetsar och ger därmed en mjukare och bättre skrivupplevelse. Kroppen på dessa pennor är lätt, vilket ytterligare ökar populariteten för dessa pennor. Dessa pennor är mest populära bland männen eftersom de matchar med deras personlighet tillsammans med att de lämnar en inverkan på den andra personen.

Det vattenbaserade bläcket torkar snabbare och lämnar därmed ingen fläck på pappret. Dessa pennor är utformade för att ge bekvämligheten med en kulspetspenna med en bättre och mer lättanvänd kroppsdesign. Det är väldigt enkelt och bekvämt att hålla i dessa pennor och använda dem för att skriva och uttrycka sina tankar.

6. Filtpennor:

Filtpennan med sina porösa spetsar kallas också som markörer. Funktionen för varje markör definierar de enskilda markörernas bläck. Marknaden är full av olika typer av filtpennor och var och en har sina egna specialiteter. Dessa pennor var så utformade att de kan användas som skisspennor för barn och kan användas på whiteboardtavlan. Du kan enkelt hitta markörerna med antingen permanent bläck eller icke-permanent bläck.

Dessa färgglada pennor är också det bästa alternativet för att ge någon någon, speciellt för barnen. Dessa pennor som har de tunnaste spetsarna används oftast för att rita, skissa och skriva. Pennorna med bredaste spetsar används på whiteboardtavlorna.

7. Gelpennor:

sorter av gelpennor

Gelpennorna är de som styr marknaden och användarnas hjärtan, direkt efter lanseringen. Dessa pennor är en av de mest föredragna pennorna som används av damerna eftersom dessa levererar det bästa skrivandet tillsammans med den nödvändiga jämnheten. Dessa pennor är så utformade att de utnyttjar både oljebaserat bläck och vattenbaserat bläck.

Du kan också hitta olika gelpennor i olika färger. Med utvecklingstiden kan du nu hitta många minigelpennor som är ganska träffade bland användarna. De vanligaste gelpennorna är i färgen på svarta pennor, rosa pennor, gröna pennor etc. Dessa pennor är också den som används som kontorspennor genom att erbjuda maximal komfort och bekvämlighet.

8. Space Pen:

Utrymme används penna

Rymdpenna är en speciell typ av kulpenna som är utformad med de bästa funktionerna för att modifiera och avancera den befintliga kulspetspennan. Dessa pennor är så att de har en trycksatt behållare för korrekt användning av bläck tillsammans med att vara hermetiskt stängd. Dessa pennor kan kategoriseras som lyxpennor och används av vissa människor som deras kontorspennor.

Det mest attraktiva med denna penna är det faktum att dessa pennor kan skriva i vilken vinkel som helst och även när det inte finns någon tyngdkraft. För att göra denna penna bättre har denna penna utformats så att de kan användas för att skriva även under vattnet.

Topp 10 pennmärken i Indien:

Att skriva är ett av de vanligaste behoven som vi alla har. Bra handstil är den väsentliga fördelen som de flesta användare förväntar sig av dyra pennor. Man kan också förvänta sig bra skrivande genom att välja sina pennor från de bästa märkena. Även om märkena inte nödvändigtvis betyder en bra penna, ger de verkligen den nödvändiga försäkringen till användarna om kvaliteten.

Om du också är en av dem som föredrar att använda märkespennor framför de andra, så här är namnen på de bästa märkena som gör några fina pennor. Ta en titt:

1. Cello:

Detta märke är en av de populära penna procedurerna i Indien, som lanserades 1995. Du kan hitta en stor variation i cello pennor tillgängliga i olika överkomliga priser från Rs.5. Under årens lopp har märket blivit ett av favoritvalen för såväl den yngre som den äldre generationen. En av de största fördelarna med denna penna är det smidiga skrivandet som den levererar till sina användare.

2. Reynolds:

Detta är ännu ett välkänt varumärke som producerar några prisvärda pennor för olika typer av användare. Reynolds har varit ganska populär bland användarna genom att leverera de finaste och mest prisvärda pennorna som representerar lyx. Det är ett av de mest betrodda varumärkena i Indien, som också används av de flesta professionella användare.

3. Parker:

1888 började med introduktionen av en av de mest lyxiga pennorna, kallad parkerpenna. Detta märke är inte bara känt i Indien utan är också ett av de bästa märkena som är kända över hela världen. Denna penna är en av de mest pålitliga pennorna för män som definierar stil tillsammans med symbolen för charm. Dessa pennor är inte bara bra för att hålla, utan de ger också den bästa handstilen.

4. Papper:

Papermate är ett av de märken som är populära bland nästan alla typer av användare. De prisvärda papperspennorna passar bäst för studenterna och för proffsen. Dessa pennor kan lätt hittas på marknaden med en prisklass som passar alla typer av användare. Du kan få 11 olika kategorier i detta märke, och därmed kan du vara säker på att få den bästa lyxen.

5. Vatterman:

Pennorna under märket waterman kan vara den perfekta presenten till dina nära och kära. Det kommer inte att vara fel att kalla vattenpennorna som den perfekta kombinationen av lyx, stil och komfort. Om du använder den här pennan kommer du säkert att påverka andra människor. Den komfort som dessa pennor ger är helt enkelt oöverträffad med något annat märke. Du kan också köpa dessa pennor online tillsammans med offline tillgänglighet.

6. Mont Blanc:

Detta märke av pennproduktion kom på marknaden år 1906. Mont Blanc -pennorna är verkligen en symbol för lyx och klass. De erbjuder också de bästa funktionerna i klassen som representerar den utmärkta närvaron bland sina användare. Det är ett av de mest sålda pennmärkena i hela världen. Dessa pennor faller även på pennor med högre pris och finns för 1 488 INR.

7. Pierre Cardin:

Utan tvekan är Pierre Cardin pennor bara de bästa. Varumärket handlar bara om att utveckla klasspennor, som är oöverträffade med sin kvalitet och komfort. Dessa pennor är mycket populära bland de män som arbetar i företagsindustrin. Dessa levererar inte bara den nödvändiga kvaliteten i skrift utan är de bästa när det gäller utseende. De är verkligen ett mästerverk hos tillverkarna av pennan.

8. Pilot:

Pilotpennan är en av de äldsta pennorna som fortfarande styr på marknaden. Detta japanska företag började med penntillverkning 1918 och nu har det blivit ett av de mest betrodda namnen på marknaden. Du kan hitta flera sorter i pennan och kan välja den efter ditt val och personlighet. Detta märke tillverkar både pennor för herr- och dampennor.

9. Zebra:

Zebra började med penntillverkning år 1982. Pennorna accepterades i stor utsträckning av folket och används fram till nu. Zebrapennorna är ganska bekväma med kvalitet och skrivkomfort. Dessa pennor är också överkomliga för alla typer av användare och är ett av de bästa valen för studenter och andra professionella användare. Pennornas högkvalitativa design är också en av de andra faktorerna som gör dessa pennor populära bland användarna.

10. Sharpie:

Varumärket började faktiskt sin resa som en enda permanent markörtillverkare och utvecklade sig senare i de olika andra kategorierna. Idag finns ett brett utbud av skärpennor på marknaden som är av perfekt kvalitet. Dessa pennor erbjuder flera tips till sina användare och är därför utmärkta än de andra namnen på marknaden.

Typer av metall som används för att göra en penna:

Tillsammans med de många olika pennorna kan du också hitta en stor variation i de material som dessa pennor är utformade med. Vare sig det är en designpenna eller en minipenn, var och en av dem är gjord med olika metall för att ge dem önskade attraktioner.

Här är några av de vanligaste men ändå populära metaller som används för att göra de bästa pennorna:

  • Trä
  • Polystyrenplast
  • Mässing
  • Aluminium
  • Rostfritt stål

Ädelmetaller som guld, silver, etc. används också för dyra pennor

De olika metaller som används för att göra dessa pennor gör varje penna unik än den andra vad gäller dess stil och komfort.

Ytterligare tips för att välja rätt penna:

De olika typerna av pennor gör det ofta svårt för människor att välja rätt och bästa penna för dem. Alla märken lanserar regelbundet sina vackra pennor för att locka användare. Så om du letar efter några tips för att välja den snygga, unika men ändå professionella pennan för dig, här är några av tipsen för samma:

  • Kör inte bara efter märken. Ibland kan du hitta bra pennor bredvid de kända populära märkena.
  • Kom alltid ihåg att definiera din budget medan du är på humör att välja en designerpenna åt dig.
  • Välj de fina skrivpennorna som uppfyller din prioritet.
  • Oavsett om du väljer de söta pennorna men gör det till en punkt att vara säker på deras grepp
  • Kom alltid ihåg att välja komfort framför din önskan om en snygg penna

Pennan är sinnets tunga och du skulle säkert bara vilja välja kvalitetspennor åt dig. Är det inte? Vidare sägs det att om du vill förändra världen, ta upp de bästa pennorna och skriv. Låt de olika coola pennorna göra dig svalare bara genom att vara i dina händer.

Kommentera nedan om pennan du gillar mest. Låt oss också veta historien eller minnet som du delar med den pennan. Vi vill gärna höra om din kärlek till de unika pennorna.