Rosorna är indelade i många olika sorter och varje sort har unika egenskaper. Rosensorter i Indien finns från söt till kryddig doft. Det är alltid bra att göra värde på dessa rosor och inte förstöra dem. Några av de bästa rosorna är en apelsinros, aprikosros, persikoros, ljusrosa ros etc. Alla villkorade färger är uppifrån och ner och olika doft. Den huvudsakliga närvaron förväntas i de livliga områdena i Indien. Några av de mest etablerade trädgårdarna är fyllda med ett antal klassiska röda rosor. Detta markerar naturens vackrahet.

Klassificering av rosblomma:

Klassificeringen av rosor görs på olika sorter. De gamla trädgårdsrosorna är en av de äldsta röda rosorna i den stora trädgården. De sorter som ingår i samma är Zephirine Drouhin, Dupuy Jamain, Blush Damast, AimeeVibert, etc. Den andra kategorin är Hybrid eller moderna rosor som i allmänhet är en kombination av två. Hybridsrosens huvudsakliga sort är hybridte -ros som också används för att göra te. Den tredje kategorin är artros som strandros, multiflora ros, hundros, etc..

Dessa typer av rosor har kryddig eller söt doft och smak. I Indien används den för att göra olika kryddor. Dessutom har alla dessa rosor unika egenskaper som skiljer det från varandra. Några av människorna kan försöka ta tag i sådana rosor och använda dem, men det behandlas fel. Så det är väldigt enkelt att klassificera olika rosor och berätta deras egenskaper.

Rosa rosor

Former av rosor:

  • Den första formen av rosen är Miniatyrros som Venus som har små stjälkar, blommor och löv. Det ingår också inom intervallet orange, rosa, vitt och gult. Den är lämplig för små trädgårdar. Miniatyrrosorna säljs också som krukväxter eftersom de har förmåga att växa i behållare.
  • Den andra typen är klätterros som Sunset Beauty som har upprättstående käppar och styva tillhörigheter. Dessa rosor är vanligtvis fästa på bockar, staket och väggar.
  • Busken och landskapsrosen är en av de mest kända formerna av rosor som man tror har en stark söt doft.
  • Hybridte -rosorna är en av favoritrosorna från Modern Roses. De upprättstående och långa stjälkarna av samma får det att se extremt populärt snittblomma ut. Den mest populära blomman i denna kategori är fred. Sådana rosor har ett gott rykte för högt underhåll.
  • Grandiflora -rosorna är en typ av rosor som ligger mellan hybrid- och floribunda -rosor. Den har stora och pråliga blommor som visas på några långa stjälkar. De bästa sorterna som ingår i detta är Pink parfait och Queen Elizabeth.
  • Floribunda (1) rosor gör en korsning mellan polyantharos och hybridros. Ett kluster av stora blommor förväntas med varje rosens stam. Dessutom är dessa rosor sjukdomsresistenta och ser väldigt coola ut i offentliga parker och utrymmen. Det är också lätt tillgängligt på marknaden. Så det här var några av de mest kända formerna av rosor som är speciella och unika för naturen.

Olika typer av rosnamn och färger:

1. Orange Rose:

typer av rosor

Rosensorter i Indien finns i överflöd och dessa vackra rosor har huggit världen. Den orangea rosen är av en Grandiflora -typ med ett starkt Florens. Det luktar ett milt färskt äpple. En djup guldgul färg bärs inuti rosens kronblad med en bronsig orange-röd baksida.

2. Ljusrosa ros:

olika typer av rosor

En ljusrosa ros är en av de vackra rosorna som finns i Indien. Det andra namnet på samma som “Bonica”. Det är en typ av buske utan doft eller lukt. Det har också tolerans mot sjukdomsresistens, det vill säga det är fritt från berusning. Det kan hittas i vissa buskiga områden i kustregioner.

3. Tvåfärgad röd ros:

rosesorter

Det är återigen en ros av Grandiflora -typ som har vita kronblad kantade med rött. Här betraktas rött som en dominerande färg om det ses på avstånd. Det liknar också funktionerna i “Cherry Parfait”. Doften är svag doft med lite buskvanor. Det har också några mörkgröna blad längst ner.

4. Aprikosros:

typer av rosor efter färg

De olika rosorna har gjort det möjligt att förbättra skönheten runt omkring. Det andra namnet på aprikosrosen är “Teasing Georgia”. Det är en dubbel eller koppad blommatyp med aprikosfärg. Det är också förknippat med en stark doft och finns hos kortklättrare. Även saften av denna ros är tillgänglig på marknaden.

5. Peach Rose:

sorters rosor

Peachrosen erbjuder en bra kombination av rosa, apelsin och aprikos. Dessutom kan man anta att rosa belyser mest. Det är av typen Floribunda med lite buskvanor. Den har en mild fruktig doft som är mycket gynnsam. En kan hittas i buskiga områden.

6. Crimson Rose:

typer av rosblomma

Det kallas också ‘Falstaff’ med rödfärgad färg och dubbel bom -natur. Crimsonrosen rekommenderas av en av de främsta rosuppfödarna David Austin. Det är en typ av Grandiflora -ros med en stark doft runt om. Dessutom ser den röda färgen för vacker ut på den och gör den lämplig för allmänheten.

7. Aprikos rosa ros:

rosvariantnamn

Det är färgglatt som namnet antyder kombinationen av aprikos och rosa. Man kan också kalla det som “Tahitisk solnedgång”. Tillsammans med ros har den också mörkgröna och halvblanka blad. Typen av denna ros är hybridte -sorten och formen är en buskevana. Det luktar anis.

8. Coral Rose:

mest populära typer av rosor

Det är en “Rainbow Knock Out” som är en enda blommande. Starten ges av djupt korallrosa och slutet görs genom ljus färg med ett gult centrum. Det är också en typ av buske med buskvanor. Det är också helt motståndskraftigt mot mjöldagg och svarta fläckar. Den har en lätt doft.

9. Röd ros:

alla typer av rosor

Det andra namnet på den röda rosen är ‘Interama’. Den är i allmänhet i genomsnitt med en klassisk röd look. Rosens maximala diameter kan vara 3 tum. Det är en typ av Floribunda och bildar en buskevan. Det kan också användas för att ge någon vid speciella tillfällen.

10. Gul ros:

ros sorter lista

Det är en smörguldros som alltid har vunnit ett pris. Rosens andra namn är ‘Julia Child’ med de glänsande bladen. Det ser väldigt coolt ut när det utsätts för solljus. Typ av ros är ‘floribunda’ med en söt doft av lakrits. Dessutom har den en tolerans mot sjukdomar som är resistenta.

11. Flerfärgad ros:

bästa rosesorter

Denna ros har en festlig färg med blandningen av orange-rosa och gula färger. Den mångfärgade egenskapen kallas också ‘Mardi Gras’. Det rekommenderas för häckar och har en pepprig doft. Rosens gula bas ser cool ut med 4-tums ljusorange och rosa blom som börjar som en aprikosknopp.

12. Orange röd ros:

rostyper och färger

Det är en färgglad ros som också kallas ‘Modern Fire glow’. Det är också en dubbelkupad blomma med färg som sträcker sig mellan orange och rött. Sorten av samma faller under Floribunda med lite buskvanor. Den är fri från blanka blad. Så det är en av de mest gynnsamma rosorna.

13. Kopparros:

Namn på rosor

Denna ros fick sitt namn efter David Austins fru och känd som ‘Pat Austin’. Den dubbla och koppade blomegenskapen gör den till en av de häpnadsväckande sorterna av rosor som finns i Indien. Den har en te-doftande doft som är bra för teälskare. Dessutom finns det inget som koppar i blomman.

14. Rödaktig lila ros:

rosor i olika färger

Denna ros är känd på grund av sin färg. Blommans andra namn är ‘Wild Blue Yonder’. Den slutar med djup färg och börjar med rödlila nyanser. Det anses också som en upprepad blommare med typen Grandiflora. Citrus doften är den högsta kvaliteten på denna blomma.

15. Medium rosa ros:

indiska rosesorter

Namnet på den mediumrosa rosen är ‘Elle’. Det är en kompakt rosa färgad blomma med olika nyanser av rosa. Hybridte -sorten är den viktigaste typen av blommor. Det har också en kryddig doft som inte är lämplig för hälsan. Det används också i några av kryddorna som tillverkas i Indien.

Intressanta saker om rosor:

Typerna av rosor i Indien skiljer sig åt när det gäller färg och doft och deras intressanta fakta förklaras också genom samma. De olika färgerna kan inkludera rosa, mörkrosa, gul, orange, klassisk röd, rödlila, etc. Alla är fascinerande färger och ger ett fängslande utseende Bortsett från detta varierar doften från sött till kryddigt. Båda har sina egna fördelar på sin plats. Det är bra att säga att varje ros är känd med ett unikt namn. Det rekommenderas alltid att man aldrig ska röra eller skada rosen annars skulle den förlora sitt värde.

Typerna av rosor är alltid gynnsamma endast för ett bra syfte. Folk märker rosens skönhetsutseende och bryr sig inte om de känsliga bladen. Rosens värde ligger i de känsliga bladen och deras roll för rosens tillväxt. En av de bästa rosorna är den klassiska röda rosen som är en typ av Floribunda. De flesta av de röda rosorna finns bara i Indien. Så försök alltid att behålla rosens värde.