Gitarer er det mest populære instrumentet blant ungdom i dag. Det kan virke som en avtale å mestre å lære det, men sannheten er at når du vet det, begynner du å spille ubevisst. Vær forsiktig! Ingen kommer til å ønske at du slutter å spille den. Så vi tenkte hvorfor ikke fortelle deg om noen av de forskjellige typene gitarer og gitarmerker som er tilgjengelige. Ta en titt.

Fordi du ikke kan starte den høyere, er listen komplett med valg for nybegynnere og avanserte spillere.

Hvordan velge en gitar for nybegynnere:

La oss nå fortelle deg hvordan du velger gitar.

 • Bestem om du vil ha en elektrisk eller akustisk gitar, og velg deretter om du vil ha en nylon- eller stålstreng.
 • Velg riktig størrelse, avhengig av om du kjøper den til et barn eller en voksen.
 • Inkluder en elektronisk tuner i gitaren din. Hold den innstilt til standard tonehøyde alltid.
 • Nakkeledd og hælledd skal være stabilt og det skal føles trygt. Trebroen til broen skal limes godt fast på toppen.
 • Gripebrettet skal være i nivå med toppen av gitaren.
 • Hvis det er en elektrisk gitar med bolt-on hals, så sørg for at den også skal være stabil og sikker.
 • Sørg også for at det ikke er noen sprekker der nakken og kroppen henger sammen.

Perfekte gitartyper for nybegynnere, nemlig.

 • Akustiske gitarer.
 • Elektriske gitarer.
 • Elektroakustiske gitarer.
 • Tolv-strengs gitarer.
 • Archtop gitarer.
 • Gitarer i stål.
 • Berør gitarer.
 • Resonator gitarer.
 • Bassgitarer.
 • Dobbelhalsede gitarer.

Typer gitarer du bør vite:

La oss se de 14 beste gitartypene og kroppens former og størrelser, som er tilgjengelige i India for å velge den beste fra musikkbutikken.

1. AKUSTISKE GITARER:

Apropos akustiske gitarer, de er av to slag, stålstreng og den neste er klassisk. Det er en stor forskjell mellom de to. Det er en klassisk bred hals som bruker nylonstrenger og den andre som bruker stålstrenger for å lage en metallisk lyd og kan komponeres i forskjellige musikkstiler og trender.

AKUSTISKE GITARER

Det er en av de mest lignende stilene som ligner på old school flat -top gitarer. Likhetene begge strengene har vært i fingerstil -plektrumene som ble brukt til å spille dem for musikk. Akustiske gitarer er vanligvis hule på innsiden og har en dyp tone. Vanligvis perfekt for tromming, denne gitaren brukes ofte til countrysanger.

2. ELEKTRISKE GITARER:

Denne typen gitar brukes vanligvis til rock, jazz og til og med blues eller popmusikk. Det skjer så ofte at gitaren er koblet til en høyspenningsforsterker. Hensikten bak dette er å oppnå ønsket lydstyrke og bass. Forsterkningsavtalen gir et mer metallisk volum med et løft og et langt forfall.

ELEKTRISKE GITARER

Den elektriske gitaren har en stor forskjell sammenlignet med de akustiske på markedet, det vil si strengene. Strengene i en elektrisk gitar er tynnere, og elektrisk gitar er mer utbredt i punkrockband på grunn av den perfekte lyden den produserer.

3. TOLVESTREGITARER:

TOLVESTREGITARER

Den neste på denne listen er kategorien tolv-strenger. Dette er en annen versjon enn den vanlige seks-strengsmodellen du ser på markedet. De første strengene, oddetallene er vanligvis forskjellige, og de andre til tolvte, de partallige matcher den sekstrengede modellens motstykke. Strengene spilles i par i dette tilfellet og ikke individuelt som sekstringsgitaren. Tonen som produseres er derfor lysere og klar til slutt. Akkordprogresjonene trenger tykkelse og øvelse for å spille denne gitaren perfekt.

4. ARCHTOP GITARER:

ARCHTOP GITARER

Typen gitar på listen her er en halvhul stålstreng. For å gjøre det klart for deg, er denne en favoritt blant jazzgitaristene over hele verden. Selv om den akustiske gitaren og elektriske gitarer på archtop har en lignende konstruksjon, er de fremdeles forskjellige internt. Den indre designen har en indre elektromagnetisk pickup. Den består også av en gryte som er fraværende i den akustiske gitaren. Archtop gitarer er hovedsakelig tilgjengelig i to typer- den fyldige og den andre er en tynn linje.

Du vil innse at gitarer på archtop koster litt på middels siden, så hvis jazzsjangeren interesserer deg, ikke gå på kompromiss med gitaren for en lavbudsjett. Dette er et enkelt kjøp.

5. STÅLGITARER:

STÅLGITARER

Disse gitarene er opprinnelig fra Hawaii og er forskjellige fra de elektriske. Dette gitarmerket er tyngre og finnes i to typer. Plassert horisontalt på spillerens knær, på tvers, har denne gitaren pedalstål, som består av en mekanisk taktikk som den som er tilstede i en harpe. Ofte brukes pedalene for å endre tonehøyden til hver enkelt streng individuelt. Spilleren får hele den kromatiske skalaen under grepet på den måten. Dette kommer oss over med beskrivelsen av en av stålgitarene. Den andre typen gitar i stål må spilles på fanget ditt ved hjelp av en solid stille bar på den horisontalt nedlagte nakken. Derfor er den andre varianten også kjent som lap steel guitar.

6. RESONATORGITARER:

RESONATORGITARER

De spesielle gitartypene er unike på alle måter. Det vanlige lydhullet som finnes på de fleste gitarer mangler i denne. Den er større og har en sirkulær plate i stedet for lydhullet, som gjør jobben med å skjule resonatorkeglen godt. Kjeglen fungerer som en høyttaler som manipulerer lyden nå. Kjeglen er laget av spunnet aluminium. Denne gitaren på grunn av denne funksjonen har en tendens til å gi ut en helt annen lys og klar lyd, som kan høres like godt i store rom og en liveopptreden i det fri. Denne gitaren er mest foretrukket av countrymusikkartister og blues -sangere, men har også blitt populær innen vanlig musikk.

7. ELEKTRIFISERENDE BASSGITARER:

BASSGITARER

Bassgitar er en klassisk gitar som er så populær som den blir. Disse gitarene er preget av tykke strenger i bred skala. Dette er ikke bare helt uten grunn, selvfølgelig. Atferdsmønsteret som gitarlyden noterer seg, er at det gir spilleren en rekke notater, som tilfeldigvis matcher de fire laveste strengene. Dette gjelder selv om gitaren er i en oktav lavere. Det er to typer bassgitarer- den elektriske bassen og den vanlige akustiske. De vanlige gitarene har vanligvis fire strenger, men femte og sjette strenger er like tilgjengelige.

8. DUBBELHALSGITARER:

DUBBELHALSGITARER

Denne gitaren ligner ingenting på de på denne listen. Det er tilfeldigvis to forskjellige gitarer i samme kropp. Det er en vanlig konvensjonell hals som holder de seks strengene, og så er det en annen tolv-strengs. Kombinasjonene er også forskjellige, og den samme kroppen fungerer som et resonanssenter i dette tilfellet. Gitaren er vanligvis nyttig i tilfeller der du må fortsette å endre notater og en enkelt gitar ikke kan dekke alt. Rockgitarister velger ofte denne som en favoritt for sine liveopptredener eller når gitaristen må jobbe på et multigitar-spor samtidig i et innspilling.

9. Å SPILLE DEN KLASSISKE MÅTEN:

KLASSISK ELLER SPANSK GITAR

Denne gitarens opprinnelse kan spores tilbake til Spania og den gang var dette den eneste gitaren som ble brukt til å spille konvensjonell musikk med klassisk bakgrunn. Dette faller inn under typer gitar for nybegynnere.

Gitarens hovedkarakteristikk er at den er konstruert med tre, og en stor lydboks er plassert i den nedre halvdelen av gitaren, som er utformet som en kvinnelig torso. Lydboksen er hul, og strengen over den ble en gang spunnet ved hjelp av tarmstrenger. Med fremskritt i det musikalske utstyret brukes imidlertid nå nylonstrenger. De produserer en annen roligere lyd, som også er litt dempet. Musikken er søt og ideell for å bli plassert i den klassiske sjangeren. En ting å merke seg er imidlertid at metallstrenger aldri skal plasseres på en spansk gitar.

10. FLAMENCO GITAR:

FLAMENCO GITAR

Hovedforskjellen mellom en Flamenco -gitar og den klassiske spanske som du får kjøpe på markedet er at i et Flamenco -gitarbrett på gitaren er bredere. Det er der forskjellen ender. Gitaren plukkes hovedsakelig av landbrukere som trenger å jobbe med en lang rekke notater og er beregnet for de avanserte elevene.

11. SEMI-AKUSTISK GITAR:

SEMI-AKUSTISK GITAR

For en semi-akustisk gitar er det en enorm hul lydboks. Den elektriske gitarhuset har denne boksen plassert i midten for å produsere nok lyd. På den måten trenger du ingen forsterker for å øke lyden når du spiller i et lite rom med færre mennesker. I dette tilfellet er lydboksen vanligvis metall; Derfor oppnås ikke kvaliteten og dybden på lyden som produseres av en akustisk gitar i dette tilfellet.

12. RØDHALSGITAR:

RØD HALSGITAR

Merket av gitar oss redneck gitar som er designet med to separate halser som kommer sammen for å dele den samme kroppen. Selv om denne designen gir allsidighet, bringer den også modellen nær gitar med dobbel hals. Rødhalsgitaren har en annen kombinasjon av strenger i tillegg til seks og tolv i tilfelle av den dobbelthalsede. Det er også en bass og en båndløs hals i dette tilfellet hvis du ber om det. Denne gitaren brukes til å gi spilleren fleksibilitet, spesielt når han spiller solo.

13. HOLLOW BODY ELECTRIC:

HOLLOW BODY ELECTRIC

Det er et resonanskammer i kroppen for denne gitartypen, og jazzmusikere bruker oftest denne gitaren. Kroppen er solid i designet og er slank, noe som gjør den lett å transportere rundt. Noen ganger kan en forsterker holdes rundt om nødvendig.

14. DOBRO:

DOBRO

Dobro var en gang i 1930 -årene tilfeldigvis et gitarselskap, men det er nå mer en lap -resonatorgitarkombinasjon. Dette er et annet gitarmerke som er nesten sjeldent.

Nå som du kjenner de forskjellige typer tilgjengelige gitarer, er det på tide at du vurderer deg selv fra nybegynner til avansert elev for å hjelpe deg med å velge det riktige valget. De forskjellige typene og merkene av gitarer som er designet, er de som er i konstant bruk og har bevist pengene sine. Selv om det kan være tøft å investere i noen av dem, kan noen typer gitarer ikke slettes.