Fortell oss en mat eller et utvalg av deilige retter som kan tilberedes uten hjelp av løk?! Vel, vi vedder på at de fleste av oss ikke kan tenke på noe umiddelbart. Nesten alle delikatesser og kjøkken bruker forskjellige typer løk for å gi perfekt smakfull og rik smak innenfra. Mens de fleste av oss bare ser en eller to typer løk på markedet, vet du at det er flere andre typer? Ja, du hørte oss riktig!

I dag vil vi lære alt om denne typen løk og hvordan de er nyttige for forskjellige tilberedningsteknikker. Så la oss utforske alt om løk!

typer løk

Alt om løk!

Det vitenskapelige navnet på løk er Allium cepa, som tilhører amaryllis -familien (Amaryllidaceae). Imidlertid vokser en biennal plante som opprinnelig var hjemmehørende i Sørvest -Asia over hele verden, under forskjellige klimatiske forhold og temperatursoner. Deres smakfulle og rike smak som fører til hver delikatesse fra tilsetningen, er det som gjorde dem så berømte globalt.

De kommersielle løkene er små svarte frø som sås direkte. Men i flere tilfeller brukes de små løkene fra løk også til å transplantere eller dyrke dem. De er hardføre, kan overleve en rekke forhold og finnes i forskjellige varianter. De er blant de eldste plantene i historien, mest sannsynlig registrert først nær India, Kina og Midtøsten. La oss nå sjekke ut forskjellige varianter av løk.

Klassifisering av løksorter:

Vet du at de generelle løkstyper kan klassifiseres i følgende.

Løk til alle formål:

Som navnet antyder, er disse mest brukte for å lage en rekke oppskrifter på kjøkkenene våre. Disse kommer også i forskjellige varianter og kan brukes i oppskrifter for å gi mild smak og lukt etter behov. Fra salater til pommes frites, disse er perfekte for mange retter. De vanlige allsidige løkene inkluderer

 • Gule løk
 • Bermuda løk
 • Spanske løk

Søte løk:

Disse, som man kan gjette, har litt søt smak. De har lysegul hud, er større enn allsidig løk i flere tilfeller. Søtløk er lettfordøyelige varianter, kan ikke lagres i vesentlig lengre tid. De har ikke en veldig skarp smak som andre og er best for smørbrød, supper og pommes frites. De vanlige typene inkluderer

 • Sjalottløk
 • Walla walla
 • Vidalia
 • Maui

Stikkende løk:

Disse kommer i en skarp lukt og en veldig sterk smak når de legges til oppskrifter. Disse løkene passer best til krydret mat og karriretter. De vanligste skarpe løkene inkluderer

 • Hvitløk
 • Hvite løk

Rå løk:

I motsetning til det du kanskje gjetter ut fra navnet, er råløken ikke kraftig i smaken. De er milde og subtile og er stort sett de mange tilleggssalatene og lignende oppskrifter. De er ganske ømme og kommer i flere størrelser og former.

 • Scallions
 • Rødløk

Mild smak:

Løkene med mild smak er de som ofte tilsettes som tillegg eller lag eller dressinger til flere retter. De er allsidige; de fleste av dem kommer med grønne stilker. Disse inkluderer

 • Purre
 • Gressløk
 • Torpedo

Pickling Løk:

Du har kanskje allerede gjettet; disse løkene er best når de skal brukes til sylting. De er perfekte tilskudd og pynt til og med i gryteretter og supper for den ideelle smaksblandingen. Den mest populære sorten i denne er,

 • Perle løk

Ulike typer løk:

Du vil ikke tro det; det er flere typer løk med forskjellige bruksområder, men ikke mange kjenner dem. Vi har jobbet rundt og avrundet verdens berømte beste typer løk i verden. Disse artene fortjener virkelig din oppmerksomhet. Gi oss beskjed om dem i dag.

1. Bermuda løk:

Bermudas

Bermuda løk er blant de populære sortene globalt og er ideell for baking, matlaging, steking og steking. De kommer i større størrelser sammenlignet med andre og har et snev av søt smak. De er smakfulle generelt og dominerer ikke andre ingredienser på smakssiden.

2. gressløk:

Gressløk

Purløg er blant kokkens favoritt løk. Disse løkene er perfekte for å starte den velsmakende delikatessen fra supper til salater eller krydder eller tilsette lag med smaker. De gir den ekstra glansen i alle typer tester og er akkurat den ideelle ingrediensen alle trenger på kjøkkenet. De kommer med store grønne stilker. Disse tilhører typer grønne løk.

3. Cipollini løk:

Cipollini løk

Den beige eller brune fargen løk, kalt Cipollini’s, er rik og søtere i smaken. De gir en karamellisert smak med en stekt følelse og sprø tekstur. Løkene passer perfekt til salater og lignende retter. De kommer i unike former og er mindre i størrelse. Disse er perfekte for å legge til garnering til mange retter, gitt deres gourmetart. Disse tilhører typer små løk.

4. Cocktailløk:

Cocktailløk

Cocktailløken er også kjent som Silver Skin -løk, gitt deres farge og nyanse. Disse løkene er mindre i størrelse og kommer igjen inn i de søtere kategoriene. Som navnet antyder, er typer cocktailløk ofte perfekte for å pynte cocktailer og oppskrifter som inneholder søte varer eller brød og ost.

5. egyptiske løk:

Egyptisk løk

Den egyptiske løken er også kjent som toppløk. De er veldig milde og subtile kategorivarianter og er ideelle for salater, gryteretter, supper og lignende oppskrifter. Løkene, som navnet antyder, er født i egyptisk land og er stort sett vintersorter.

6. Purre:

Purre

Purre er ganske allsidig. De er perfekte for en rekke oppskrifter og retter. Purre er god å tilsette til krydret mat, kjøttretter eller noe som forretter og supper. De har en myk og kremaktig følelse for dem og er ikke verken veldig skarpe eller veldig milde. Likevel gir de en subtil følelse av smak og smak for å starte retten.

7. Maui løk:

Maui løk

Maui løk, i motsetning til andre, kommer med en saftig følelse og tekstur. De har en søt smak og følelse, og gitt teksturen er de ideelle først å marinere og deretter bruke til grilling eller karamellisering av grytene. Prøv dem i disse oppskriftene, og vi satser på at det er en skikkelig godbit! Fra løkringer til salater, smørbrød og gryteretter, kan Maui -løkene gi perfekt smak og følelse.

8. Perle løk:

Perle løk

Perle løk er også kjent som knapp eller baby løk. De er små og mindre i størrelse, har mild smak og smak. De er perfekte for sylting, krever ikke skrell og smaker godt som tillegg til flere retter. Supper, steking og steking er også gode valg med perleløk.

9. Røde løk:

rød

Typer av rødløk er igjen blant den globalt berømte varianten og typer løk. De er søtere side i smaksspekteret og inneholder vanligvis mer sukker i seg enn andre typer. Imidlertid er de milde i den søte smaken og er uten tvil de beste for matlaging, pizza, karamellisering, pizza og smørbrød.

10. Søte løk:

Søt løk

Du har allerede gjettet riktig – disse løkene er ganske søte i smak og smak. Typer av søte løk har mindre svovel i seg og har ikke en hard eller sterk lukt eller smak. Disse kommer i en oval form og i forskjellige størrelser, og er bare ideelle for utvalgte oppskrifter som inkluderer salater og gryteretter.

11. sjalottløk:

Sjalottløk

Sjalottløk ligner purre. De kommer med en grønn fargenyanse sammen med rød kropp, med et pæreformet utseende. Typer løk er perfekte for sin milde og delikate smak. De gir en sprø, skarp og sprø følelse til rettene og passer først og fremst til sauser, dressinger og dips.

12. spanske løk:

Spansk løk

Spansk løk er perfekt som tillegg til et måltid enn å bruke som hovedingrediens. De er søtere i smaken og ser ut, akkurat som de vanlige løkene. De har et mye lavere vanninnhold og er sprø når de tilberedes. Typer spansk løk er egnet for frityrsteking og tilberedning av oppskrifter som løkringer.

13. Hvite løk:

Hvite løk

Hvite løk er ganske sterke i smaken. Hvis du foretrekker en kompleks og skarp luktende løk som er sterk i oppskrifter, er den hvite løken det du trenger. De er deretter perfekte for en rekke retter som krever god krydret berøring. Man kan til og med legge denne typen løk i salater for å gi en fast følelse og smak.

14. walisiske løk:

Walisisk løk

Walisiske løk ligner grønne løk. De er det populære valget for flere asiatiske matoppskrifter. De walisiske løkene er hjemmehørende i Kina -landet og er store. De er det perfekte valget for stekepanneoppskrifter, pynt og nudler.

15. Gule løk:

Gul

Gule løk tilhører igjen den allsidige kategorien løk og kan legges til nesten hvilken som helst oppskrift eller smak. De er skarp i lukt og følelse, men ikke veldig sterke som sine hvite kolleger. Disse typer løk kan levere sterk smak innenfra, og dette er perfekt for å tilsette karriretter, oppskrifter, Sautee, stek, pynt eller til og med grill.

16. Stekløk:

Scallions

Scallions typer løk er også kjent som grønne løk. De er unike og vises ikke i nærheten av andre løksorter og -typer. De er veldig flimere i tekstur og kan ikke karamelliseres som andre. Scallions er perfekt egnet for å pynte flere oppskrifter på pasta, ris, nudler og salater.

17. Walla Walla løk:

Walla walla løk

Walla Walla tilhører variasjonen søte løk. De er mindre kjente typer og er bare egnet for få retter som salater, pizza eller pasta. Walla -løkene krever mindre matlaging og kan også tas rå.

18. Torpedo:

Torpedo løk

Torpedo er igjen ikke mye brukt løk variasjon. Imidlertid tilhører også de søte kategorien. Bruken av dem er begrenset til færre oppskrifter, for eksempel grillede varianter eller syltede.

19. Vidalia løk:

Vidalia løk

Vidalia løk dyrkes i få land som det sørlige USA og få land i Europa og er ekstremt søtere i smaken. De er gode å til og med konsumere som rå. Disse løkene er perfekte for tilsetning til smørbrød, burgere i stedet for å grille eller lage mat eller bake. Deres søtere smak kommer til å være et godt kompliment for flere snacks og hurtigmatvarer.

20. Texas løk:

Texas løk

Navnet antyder at disse løkene fra Texas tilhører en søtere variant og passer perfekt til søtere retter. De er milde og gir en veldig subtil følelse av smak og lukt.

Interessante fakta om løk:

Det er visse morsomme og spennende fakta om løk som du kanskje ikke har kommet over også. Vil du vite noen få?

 • Gule løk er de mest populære, som er over 75 prosent av den totale løkproduksjonen.
 • Texas har til og med løk som en offisiell statlig grønnsak. Variasjonen deres er Texas søt løk.
 • Libya spiser løken enn noe annet land på kloden. Hver person bruker i gjennomsnitt 66,8 kg. av løk hvert år.
 • Gamle egyptere tilbad løk. De antas å bringe velstand inn og etterlivet. Er det ikke interessant?
 • I flere land i middelalderen ble løk til og med brukt som valuta. De aksepteres for å kjøpe varer, produkter og betale husleier.

Vi håper du likte å lese alt om de forskjellige løktypene rundt oss. Vi visste definitivt ikke at disse variantene er til stede globalt, gjorde du? Så, hva synes du om dette? Gi oss beskjed om tankene dine nedenfor? Vi elsker å høre fra deg!

Ansvarsfraskrivelse:

Dette er utelukkende en veiledning om løkstyper kun for informative formål. Meningene og oversikten i denne artikkelen er gitt fra forskjellige kilder på nettet. Forfatteren garanterer ikke eller lover noen nøyaktighet av fakta i denne artikkelen.