Vannforurensning kan sies å være forurensning av vann på grunn av tilstedeværelsen av forskjellige direkte og indirekte forurensninger i det. Mesteparten av tiden slippes forurensningene ut i vannet, og av alle de grunnene blir vannet sterkt forurenset med noen av de farligste kjemikaliene som slippes ut i vannet.

Typer vannforurensning

Dette vannet brukes videre av kvinner og menn som tilhører en bestemt klasse for alle deres personlige og husholdningsbehov. I dag implementeres mange prosesser basert på rensing av vann slik at denne bestemte klassen mennesker bruker det rensede vannet.

Ulike typer vannforurensninger og deres virkninger:

I denne artikkelen vil vi diskutere noen viktige typer vannforurensning og deres kilder som er tydelige.

1. Forurensning fra næringsstoffer:

Det er visse gjødsel, avløpsvann og avløpsvann inneholder store mengder næringsstoffer. Disse næringsstoffene kan videre føre til vekst av uønskede planter. Hvis du ser planter som alger, ugress, osv. Vokse på sidene av dammer, kan du enkelt klandre tilstedeværelsen av næringsstoffer i vann. Vannet blir ekstremt forurenset, og for alle disse formålene kan det sies å være veldig skadelig for alle som bruker dette vannet. Vannet blir utrikkelig, og folk som bruker dette vannet til fysisk og personlig bruk kan være ofre for skadelige sykdommer. Derfor har statsregjeringen utnevnt byens kommunale selskap og innsjømyndighetene til å sikte på å bygge skikkelige fasiliteter som vil hjelpe til med å rense dette vannet og gjøre det brukbart og drikkbart.

1. Forurensning fra næringsstoffer

Det er visse organismer som fødes på grunn av næringsstoffer i vann og er ganske skadelige for oss mennesker. Algen vil til og med vise seg å være en hindring for riktig vannføring gjennom filtrene, og det er derfor damrens vannrensingsprosess også vil bli forsinket. Det er en ting vi alle bør vite at hvis det er for mye alger i vannet, vil det bruke det meste av oksygenet i vannet, og dette kan vise seg å være en dødsårsak for organismer som er tilstede i vannet. Vannlivet vil sakte forfalle og dø på grunn av så konstant mangel på oksygen inne i vannet.

2. Overflatevannforurensning:

2. Forurensning av overvann

Ifølge menneskelige undersøkelser utført på dette daglig voksende emnet, forårsaker forurensning av overflatevann mange sykdommer. Mange forurensende stoffer blandes med overflatevannet, og det er slik de blir forurenset. Det bør være anlegg som bør ta seg av denne saken og begrense forurensningsmaterialene til å komme med overflatevannet. Forurensningene blir ofte oppløst med overflatevannet, og den typen forurensning kalles overflatevannforurensning.

3. Grunnvannforurensning:

Blant alle typer vannforurensning der ute, er denne ganske vanlig. Dette skjer når menneskene påfører plantevernmidlene og forskjellige kjemikalier på jorden, og som i grunnen forurenser grunnvannet. Forurensningene vaskes i utgangspunktet dypt til bakken når det regner kraftig, og det er slik grunnvannet blir forurenset. Dette fører til vekst av mange mikroorganismer, og dette fører videre til mangel på oksygen i atmosfæren, ettersom disse organismer trenger ganske mye oksygen for å holde seg i live.

3. Grunnvannsforurensning

Det er derfor det er viktig å sjekke vannet fra undergrunnen, om det er forurensningsfritt. De er fremdeles mange steder i dette landet, hvor brønner er kilden til drikkevann. På disse stedene bør vannet før du når halsen (før du drikker) sjekkes om det inneholder noen form for kjemiske stoffer. Hvis en slik beskyttende og forsiktig vane ikke praktiseres, kan dette også resultere i dødsfall.

Se mer: Diabetes Typer

4. Oljesøl som forårsaker vannforurensning:

Dette er en av de mest skadelige menneskeskapte årsakene til vannforurensning. BP -oljeutslippet i løpet av 2010 var en katastrofe og førte til døden for de biologiske skapningene inne i vannet. Selv om effekten er lokalisert, er den fortsatt ganske skadelig for mennesker. Vannet som er forurenset av bortkastet olje kan nå opptil miles og kan forurense vannmassene i storbyene. Ifølge en livlig undersøkelse utført på dette området har det blitt sett at mange fugler mistet fluen da oljen satte seg fast i fjærene, og det var derfor de druknet.

4. Oljesøl som forårsaker vannforurensning

For eksempel døde et antall kraner og andre lignende vannsider på grunn av en så skadelig forurensning av vannet. I løpet av 2010 ble mer enn 1200 dyr funnet døde på grunn av lekkasje av BP -olje. Noen av dem var under kategorien listen over truede arter. Det var en viss (veldig færre) prosentandel av dyrene som levde, men ifølge rapporten fra miljøekspertene så man at de som levde igjen døde ganske snart også, siden miljøet i vannverdenen var totalt forurenset.

Se mer: Ulike typer forurensning

5. Den suspenderte saken:

5. Den suspenderte saken

Det er visse stoffer som ikke lett kan løses opp i vannet. Noen ganger flyter de på overflaten og forurenser det. Denne typen materialer kalles partikkelformige materialer. Noen skadelige materialer kastet eller kastet av de ikke så velutdannede menneskene går dypt inne i vannet og viser seg å være en stor miljøtrussel for plantene og dyrene som lever inne i vannet. Mange død av vannlevende dyr og planter er forårsaket på grunn av en slik uforsiktig vane.

Se mer: Typer luftforurensningsliste

6. Kjemisk vannforurensning:

6. Kjemisk vannforurensning

På grunn av forurensning av vann på grunn av kjemikaliene i det, blir vannet ganske forurenset, og senere blir det bare brukt av vannet. Så det betyr at de ubevisst blir syk. Kjemikaliene er også ganske skadelige for medlemmene av vannlivet, og derfor bør vannet i dammer og innsjøer sjekkes før det blir forurenset. Vanndyrene blir ufruktbare, og det er en av de mest skadelige bivirkningene av vannforurensning.