Elsker fugler! Vet du at kjærlighetsfugler regnes som den mest populære og favoritt typen kjæledyrfugl globalt? Det er forskjellige typer kjærlighetsfugler som er fargerike, nydelige og ganske sjarmerende med utseendet. Kjærlighetsfuglene, som oftest kalles lommepapegøyer, finnes i få arter og er ganske enkle å vedlikeholde og ta vare på. I økende grad er de blant de mest foretrukne kjæledyrene, gitt det spennende gode selskap de gir mennesker.

Hva er Love Birds?

Kjærlighetsfuglene, som en vanlig tro, tilhører slekten Agapornis og orden Psittaciformes. De er små papegøyer for å ha en enkel forståelse. Det er vanligvis ni kjærlighetsfuglarter, og de fleste av dem stammer fra det afrikanske kontinentet og Madagaskar. Disse er hjemmehørende i disse kontinentene og landene og finnes ofte i små flokker.

Kjærlighetsfuglene har korte halefjær og er neppe rundt fem til syv centimeter høye. Hodene deres er i stedet i en annen farge enn hoveddelen og fjærene, i de fleste tilfeller. De er fargerike, og de vanligste fargene spenner vidt rundt grønt, hvitt, blågrønt og fersken. Innenfor disse fuglene finnes det flere mutasjoner; Imidlertid er de fleste av dem enkle å avle, vedlikeholde, gitt sin munterhet.

9 forskjellige arter av kjærlighetsfugler og navnene deres med bilder:

Det antas ofte at det er rundt ni arter av lovebirds som eksisterer i dag. Imidlertid er ikke alle slags kjærlighetsfugler ukjente; bare svært få er funnet i de fleste tilfeller, hvor resten er sjeldne, holdt i fangenskap for avl. Så la oss få vite alt om typer og navn på kjærlighetsfugler i dag.

1. Rosy-Faced Love Bird:

Rosy faced love bird

Ellers, også ferskenfarge, er deres rosefarget ansikt blant de vakreste og kjærligste kjærlighetsfuglene vi noen gang har støtt på. Dette er den mest populære sorten, med et fantastisk utseende. Lovebird har ellers hele kroppen grønn i fargen, og avhengig av fuglens kjønn kan fargenyansen variere litt. Disse fuglene er hjemmehørende på det sørvestlige afrikanske kontinentet og lever rundt 12-14 år gamle. De rosenrøde fuglene er små i størrelse, kommer neppe under fem centimeter i lengde. Disse afrikanske kjærlighetsfugltypene er rampete og ganske vennlige.

2. Fischers kjærlighetsfugl:

Fischers kjærlighetsfugl

Dette er en annen populær art av lovebird -kjæledyret. Fischers kjærlighetsfugler er de roligere enn andre kjæledyr; Imidlertid er de ganske vennlige og kvitte når de kommer i nærheten av eierne. Disse fuglene er milde i naturen og er utrolig kjærlige. De har en mørkegrønn kropp og en gulaktig hals. De er nesten flerfarget når de kommer til ansikt og nakke, rundt hodet. Fischers er hjemmehørende i Northcentral Tanzania. Disse lovebird-variantene kan leve opptil 18-20 år og er omtrent 6 tommer høye omtrent.

3. Gul krage Lovebird:

Gul krage lovebird

De gulhalsede kjærlighetsfuglene kalles ofte også maskerte kjærlighetsfugler, gitt deres distinkte og unike nyanse i ansiktet, nær svart farge, i motsetning til de andre artene. Disse fuglene har grønn skygge fjær og fjær og har forskjellige mutasjoner og varianter gitt avl. Få fugler får til og med den lysere blågrønne fargen. Den gule nakkeskyggen er imidlertid ganske vanlig. De er hjemmehørende i Kenya og nordøst i Tanzania og kan leve i omtrent 12-20 år. De er omtrent 5 tommer. De gule halsbåndene er vennlige, energiske og er veldig sosiale. Gitt disse egenskapene, kan disse fuglene neppe leve i bur og isolasjoner i lang tid og kreve hyppige interaksjoner.

4. Lillian’s Lovebird:

Lilians kjærlighetsfugl

Også referert til som Nyasa lovebird, er Lillian’s blant uvanlige og sjeldne arter i denne sorten. Utseendet deres kan ligne peachy / rosy-lovebird, og derfor forvirrer mange dem til å være den rosa varianten. Lillianerne har imidlertid gule og rødere ansikter, med grønn fjærdrakt. De er utfordrende å avle og er nesten nær truede arter for tiden. Disse fuglene er hjemmehørende i Mosambik, Zambia og Zimbabwe. De har en betydelig kortere levetid, til omtrent 10-11 år. Lillianer er ganske aktive og nysgjerrige fugler.

5. Gråhodet Lovebird:

Grått hode lovebird

Disse gråhodede kjærlighetsfuglene er vanlige for Madagaskar-arter og stammer fra utenfor det afrikanske kontinentet. Som navnet antyder, kommer den gråhodede fuglen med grønne vinger og fjærdrakt og et lysegrått og hvitt fargeskygget hode og nakke. Imidlertid kan disse nyansene endre seg litt avhengig av fuglens kjønn. Gitt sin distinkte kropp og egenskaper, er disse fuglene ofte ganske attraktive og unike i utseende. Disse kjærlighetsfuglene lever opp til 16 år og er rundt fem centimeter lange. Disse typer afrikanske kjærlighetsfugler er utrolig kjærlige skapninger, vennlige og veldig observante.

6. Black-Cheeked Lovebirds:

Svartkinnede kjærlighetsfugler

Disse er igjen blant de truede artene av kjærlighetsfugler, gitt den lille befolkningen i livet. Som navnet antyder, har de svartkinnede kjærlighetsfuglene mørkebrune eller svarte hoder og kinn med gul hals. Fjærdrakten er imidlertid grønn i fargen. De stammer fra Zambia og lever opptil 13 år. Disse artene er veldig rolige skapninger, i motsetning til de andre variantene. De er fulle, fredelige og er ganske stille mesteparten av tiden. Imidlertid foretrekker de ikke og liker for støyende og lyder omgivelser.

7. Red-Headed Lovebirds:

Røde hode lovebirds

Rødhodete kjærlighetsfugler kommer i rødfarget skyggelagt hode- og nakkeområde med gulaktig fargefjær og fjær. Disse ser ganske forskjellige ut fra andre når de sammenlignes, og er også veldig vanskelige å avle. De er hjemmehørende i flere land i Afrika og lever opptil 20 år. Disse er også opptil 6 tommer lange og er ganske aktive skapninger.

8. Black-Winged Lovebird:

Svart bevinget lovebird

Også kalt en abessinsk kjærlighetsfugl, svartvingede fugler er ganske uvanlige og sjeldne. Disse fuglene har grønn fjærdrakt, men med svarte farger underwings, derav navnet. Pannen er imidlertid rød i fargen. De er fra Etiopia og lever opptil 15 år. Disse kjærlighetsfuglene kan ikke leve isolert, foretrekker når de er parret med andre og liker kjærlighet. De er veldig ulikt stille skapninger, som sosiale omgivelser.

9. Black-Collared Lovebird:

Svart krage lovebird

Til slutt har vi Black-collared lovebird, også kalt Swindlers fugl. Disse fuglene kommer med grønn fjærdrakt av en svart krage eller rundt halsen. Få kan ha gulrødt skyggelagt nebb eller nakke. De er hjemmehørende i ekvatorial -Afrika og finnes i flere land som Uganda, Kongo, Ghana, etc. De er omtrent fem tommer og kan leve opptil 12-15 år. Disse fuglene er ganske energiske, aktive og morsomme!

Hvordan ta vare på og vedlikeholde Lovebirds?

Det er veldig lett å ta vare på dem; alt de trenger er renslighet, pene omgivelser, ryddig bur. Rengjør alltid buret regelmessig, inkludert matretter. Videre er de fleste fuglene ganske aktive, krever god plass og kan ikke holdes i minimale omgivelser.

Dette er den kjente arten for typer kjærlighetsfugler. Vi håper du likte å lese om dem. Lovebirds ser definitivt nydelige ut og er perfekte kjæledyr for de som liker kjærlige skapninger. Så, hva synes du om dem? Gi oss beskjed om tankene dine også!