Er du interessert i fotografering? Elsker du å være bak kulissene og klikke på bilder? Hva er det beste enn å investere i riktig kamera og utvikle kreativ kunst? I dag er vi her med typer kameraer på markedet. De fleste av oss har bare hørt om de enkleste og kompakte kameraene eller et DSLR -kamera, men vet du det; det er forskjellige typer og forskjellige typer kamera rundt?

Ja, du hørte oss riktig. Avhengig av dine krav og formål, er det viktig å velge de riktige og beste kameraene for å dekke dine behov. La oss få vite alt om dem i dag og lære noe nytt.

Hva er et kamera: Første kamera og historien bak

Hvis du er en fotograf eller en blant de spirende kunstnerne, kjenner vi spenningen ved ny kunst. Men tror du ikke vi alle må forstå hvordan de først blir født? De interessante fakta er her.

Kameraene er tilstede helt siden det 4. århundre. Det er både sjokkerende og spennende å vite om dette faktum. Det første kameraet ble kalt Obscura, som betyr mørkerom på latin. I dette første kameraet kunne man imidlertid ikke ta bildet permanent. I stedet går det bak prinsippet om bildet som går på veggen gjennom et lite hull. Fotografering og kameraer har først blitt til fra rundt 1816 hvor det første bildet ble tatt. Imidlertid var de ikke veldig tilgjengelige, og eksperimenter bak kameraoppfinnelsen fortsatte å kjøre. Det første filmkameraet begynte gradvis å eksistere rundt 1859, og det var bare slutten av 1880 -årene at det gigantiske spranget ble gjort av “Kodak” som la til et gigantisk sprang.

I korte trekk har vi alle hatt hendene på et perfekt profesjonelt kamera bare rundt 1990 -tallet. Det er ganske nylig, ikke sant!

Ulike typer kameraer med bilder:

Det er ikke bare en type kamerasort, men flere typer og varianter i den. De brukes alle til å oppfylle spesifikke krav og spesifikasjoner. La oss nå gå inn på dette og lære alt om typer kameraer med navn og bruksområder i dag.

1. DSLR -kameraer:

DSLR -kameraer

La oss først begynne med de mest kjente DSLR -kameraene som er populære over hele verden. DSLR -kameraer er en forkortelse for Digital Lens Reflex Cameras. Nesten alle de profesjonelle kameraene vi støter på har disse i samlingen. DSLR-kameraene har både digitale bildesensorer og reflekser med ett objektiv. De kommer med avtagbare linser, slik at man kan legge til typen objektiv som kreves for fotografering. Du kan også fortsette å bytte objektiv, avhengig av dine krav. Hvis du for eksempel jobber med landskap, kan du legge til et vidvinkelobjektiv eller gå for et teleobjektiv for fotografering av dyreliv.

Den andre største proff for DSLR er direkte visning fra kameraets optiske søker. Få DSLR -er kommer de siste dagene som også kan ta og ta opp videoer, inkludert 4K -videoer. Ikke bare det, de gir deg bildene som er tatt opp i RAW -format, noe som er utmerket for fagfolk som ønsker å behandle og redigere fotografiene på senere stadier.

De største kjente merkene som produserer DSLR på tvers er Nikon og Canon. DSLR -er er verdens mest populære innen forskjellige typer digitale kameraer for fotografering.

2. Speilfrie kameraer:

Speilfritt kamera

Vi har alle hørt om denne kommende trenden på speilfrie kameraer. De er bare de som ikke har en optisk søker og er ganske lette i forhold til de tidligere. Her kan fotografene se bildet direkte fra søkeren. De er enkle å håndtere. Sony er den største kjente produsenten for speilfrie kameraer, som har både fullformatkropper og beskjæringsrammer.

De fleste speilfrie kameraer har heller ikke objektivalternativer, men de har en avtagbar linsefunksjon. I likhet med DSLR -ene hjelper de deg med å få bildet i RAW -format for enkel redigering og posting av bildeprosesser.

3. Smarttelefonkamera:

Smarttelefonkamera

Vi bruker alle våre mobiltelefonkameraer også. Selv om de ikke kommer inn i den spesialiserte foto- og kameraenheten, bruker alle denne funksjonen – helt fra profesjonelle fotografer til mennesker som oss. Smarttelefonkameraer har utviklet seg og utviklet seg gjennom årene, med passende piksler og doble kamerafunksjoner. Fra selfies til en på baksiden, de er perfekte for vanlige landskap og portretter og tilgjengelig på farten. Disse er perfekte og kompakte i størrelse, selv om de ikke kan konkurrere med de profesjonelle DSLR -ene. Imidlertid kan man ikke forvente et RAW -bilde eller en kvalitet som et DSLR- eller speilfritt kamera kan levere. Smarttelefoner som Apple, Samsung og andre selskaper er kjent for sine kamerafunksjoner. Det er igjen typer kamera i mobil, avhengig av teknologien.

4. Øyeblikkelige kameraer eller polaroids:

polaroids

Vel, disse har vært ganske sprø i den siste tiden. De umiddelbare typene polaroidkameraer kan levere og skrive ut fotografier like etter at de er tatt, og er produsert av Polaroid Corporation. De er også kjent for sitt søte utseende og funksjoner og er egnet for vanlig daglig bruk. Selv om det er flere merkevarer for øyeblikkelig kamera, er Fujifilm og Kodak de kjente produsentene av polaroider. Disse er gode å bruke til utklippsbøker, oppslagstavler, dagbøker og andre øyeblikkelige formål, men har ikke den høye kvaliteten som andre kameraer.

5. Kameraer i middels format:

Kamera i middels format

Har du noen gang støtt på mellomformatkameraer? Disse var mye i bruk og etterspørsel i tidligere og gamle dager hvor de pleide å lage 120 mm filmer. Nå har vi de fleste digitale kamerasensorer i stedet for mellomformat. Imidlertid er de fortsatt i bruk. De profesjonelle fotografene og kunstnerne som foretrekker bilder med utrolig høy kvalitet og høy støy, kameraene i middels format er mye anbefalt og krevd. De fleste innen motefotografering bruker dem også. De er klumpete og tunge i vekt på grunn av den store kamerasensoren og funksjonene. Fuji, Pentax og Hasselblad er populære merker for disse mellomformatkameraene. Disse er blant gamle vintage kameratyper.

6. Filmkameraer:

Filmkameraer

Vi har alle hørt om de spesialiserte filmkameraene som ble brukt til å ta opp bilder. Selv om disse har mistet trend i disse dager, eksisterer de fremdeles i markedet. Filmkameraene kan nøyaktig kontrollere blenderåpning og lukkerhastighet og brukes eksplisitt til å produsere visse spillefilmer. De har ingen skjerm og gir ut en vintage effekt og utgang med god bildeoppløsning. Imidlertid er de kostbare og vanskelige å bruke og lære også. Imidlertid har de mistet fart de siste årene. Disse brukes hovedsakelig i forskjellige typer kameraer for filming og filmformål.

7,360 grader kameraer:

360 grader kamera

Hvis du leter etter et perfekt kamera som kan gi et panoramabilde utendørs, med 360-graders visning, er disse kameraene det perfekte. Den dedikerte kameravinkelen og objektivet kan hjelpe deg med å få dette resultatet raskt, og det er et godt og populært valg blant eventyrere, reisende og friluftsentusiaster. De er super lette, lette å bære og er værbestandige utendørs også. De gir realistiske bilder av god kvalitet med minimal innsats. Det skal imidlertid bemerkes at disse bildene ikke kan skrives ut og er følsomme for bevegelse.

8. Digitale kameraer:

Digitalt kamera

Blant flere videokameratyper er digitale cine-kameraer kostbare og avanserte kameraer som brukes til spesifikke profesjonelle formål med filming, enten til filmer eller kortfilmer eller dokumentarer. Filmproffene og -produsentene blir for det meste lagt merke til å bruke disse kameraene. De har en perfekt utskiftbar linsefunksjon og er gode å bruke med videoopptak med en 4k supportløsning. De vanligste merkene i de digitale kameraene inkluderer Sony, Canon, Blackmagic Design, etc..

9. Handlingskameraer:

Actionkamera

De vanligste kameraene vi tenker på når vi tenker på actionkameraer er GoPro -kameraene. De er kjent for miniatyr og liten størrelse og kan passe selv i lommen. De er flerbruksfulle og kan ikke bare klikke på bilder, men også lage videoer og arbeide med time-lapse og andre kommende funksjoner. Disse er enkle å bære og montere, helt fra klær til karosseri til kjøretøyer. GoPro -kameraene har mange alternativer og teknologi de siste årene og kan til og med produsere 4K -videoer. De er perfekte for utendørs junkies, tåler vann, vær og er også holdbare. Imidlertid inkluderer ulempene en mindre sensor, dårlig batterilevetid og i de fleste tilfeller ingen søker, noe som gjør det utfordrende.

10. Brokameraer:

Bridge kamera

Brokameraene er et sted i nærheten av DSLR, men de er ikke det samme. De har et fast objektiv og dekker et teleobjektiv. For de som er involvert i sportsfotografering og dyreliv, kan brokameraene være et godt alternativ og valg med et rimeligere budsjett. De støtter RAW -formatet og er lettere å bære, lette. For de som lurer på å begynne på denne reisen, er disse gode å starte med også. De er kompakte og lettere å lære. I tillegg til deres lette og rimelige funksjoner, inkluderer spesifikke ulemper problemer med batterilevetid og lavere kvalitet. Men hvis du ikke har en tung investering som nybegynner, er disse gode å begynne med!

11. Robuste kameraer:

Robust kamera

Har du noen gang hørt om unike robuste kameraer? De er bygget vanntette og støtsikre kameraer. Alle spesifikasjonene ligner imidlertid mer eller mindre på vanlige kameraer. De er spesialiserte kameraer for allvær og terreng, og er ideelle for reisende og eventyrere. Robuste kameraer er robuste og sterke, tåler til og med store fall på land eller vann. De er også perfekte for de som ikke er vant til å håndtere kameraene og vedlikeholde dem. De mest vanlige merkede Rugged -kameraene inkluderer Olympus Tough og Fine Pix.

12. Spesialkameraer under vann:

Spesialkamera under vann

Vanntette kameraer er ikke veldig nye i kameraverdenen, og i disse dager ser vi bare på at de vokser i etterspørselssegmentet. De unike undervannskameraene kommer i en rekke størrelser og er kraftige kameraer med fast linse som kan ta perfekte bilder av undervannsverdenen din under ferier og eventyr. De fleste av dem kommer godt med som kan tas til dybder opp til 30-35 meter. De er også rimelige og har god tetting mot vannet. Imidlertid har vi også spesialiserte kameraer som er laget for dykking på dypt vann.

13. CCTV -kameraer:

overvåkningskamera

Blant typer tv-kameraer er CCTV-kameraer, også kjent som fjernsynskameraer med lukket krets, kjent for bruk av videoovervåkning. De brukes vanligvis til å jobbe med overvåking mot lukket beliggenhet eller begrenset lokaliseringsområde. De brukes til forretningsformål, statlige og andre enheter for å oppdage kriminelle aktiviteter eller trafikk eller forbrytelser.

14. Spionkamera:

Spionkamera

Spionkameraer brukes til å fange videoer eller fotografier av et bestemt sted uten at personene eller enkeltpersonene vet om det. Disse er hovedsakelig rettet mot overvåkingsformål. De fleste ganger er spionkameraer også installert hjemme for å kontrollere barn eller husholdningsforhold. De er små i størrelse og er nyttige for sikkerhet, etterforskning, beskyttelse, sikkerhetshensyn og lover.

15. Drone -kameraer:

Drone kamera

Droner er ganske populære i disse dager for sin aktivitet og evne. Dronen er et ubemannet luftfartøy som styres gjennom en fjernkontroll. De tar med flyfoto og luftbilder og får et fugleperspektiv direkte fra luften. De er utfordrende å betjene og krever skikkelig opplæring for å håndtere dem. Både enkeltpersoner, så vel som regjeringen, bruker droner til sine egne formål. Oftest ser vi droner for militære eller overvåkingsformål. Oftest i disse dager har selv filmer brukt droner. Stor bryllupsvideografi med et høyere budsjett inkluderer også dronekameraer. Det er forskjellige typer kameradroner avhengig av kravet.

16. Webkamera Kamera:

Webkamera kamera

Webkameraet, også kjent som et webkamera, er et digitalkamera som våre datamaskiner og skjermer har. De hjelper og hjelper til med å sende inn levende bilder og videoer fra vårt sted til det andre stedet via en internettforbindelse. Selv om webkameraer tidligere er tilgjengelige separat for å bli koblet til skrivebordet eller den bærbare datamaskinen, har de siste datamaskinene dem hovedsakelig innebygd. Disse webkameraene er nyttige for videosamtaler.

17. Hjelmkamera:

Hjelmkamera

Hjelmkameraer, også kjent som mikrovideokameraet, er en type lukket krets som er festet til hjelmen for å gjøre et visuelt eller videoopptak. Disse hjelmkameraene er nyttige for å holde håndfri og ikke bære dem under opptak. De er mye brukt under sport, spesielt sykling og paragliding. De er raske til å fange kameravinklene og er flinke med sensorer. I de siste dagene brukes også hjelmkameraer av militærer og soldater i sikkerhetsøyemed.

18. 3D -kamera:

3D -kamera

Som navnet antyder, er 3D -kameraer nyttige for å fange og visualisere de tre dimensjonene. De bruker mer enn to objektiver for å registrere det tredimensjonale synspunktet, mens de vanlige kameraene bruker et enkelt objektiv for å forskyve det visuelle. På denne måten hjelper linsen med å kombinere forskjellige perspektiver på en gang.

19. Kompaktkameraer:

Kompakt kamera

De kompakte kameraene, også kjent som punkt- og skytekameraer, var ganske populære noen år tilbake før det ble lagt inn profesjonelle digitale kameraer. De er nyttige for de som ønsker enkelhet i å ta bildene. Ethvert enkelt bilde kan enkelt tas for øyeblikkene uten tung fotografering og kunstnerisk vinkel i dette kameraet. Objektivet er festet i kompakte kameraer. Brennvidden er imidlertid variabel. De kommer med batterier, er lette og kan lett bæres når som helst.

20. pistolkamera:

Pistol kamera

Blant typer kulekamera er pistolkameraet en spesiell enhet som opererer med et maskingevær eller en automatisk kanon. Hver gang maskingeværet avfyres, gir pistolkameraet eksponering for målets bilde ved synet. De er elektrisk drevet og brukes tungt under skyte- eller treningsfly for nøyaktighet.

Typer kameralinser for minneverdige fotografier:

Her er noen ting du trenger om det grunnleggende om et kamera.

1. Prime Lens:

Prime -objektiv

Et prime -objektiv er kjent som det faste objektivet. Det er kjent som det faste objektivet fordi brennvidden i et prime -objektiv er fast og ikke kan endres. Dette betyr at du ikke kan zoome inn og zoome ut, og dermed bare ta bilder fra en sidevinkel. Dermed vil det å legge til eller fjerne et objekt i bakgrunnen bety at du må flytte nærmere eller kanskje langt unna til det tjener formålet. Disse er billigere og lette og kompakte. De ses også å prestere bedre under dårlige lysforhold. Den største ulempen kan være at du ikke kan zoome inn og zoome ut,

2. Zoomobjektiv:

Zoom linse

De fleste har en tendens til å tro at zoom og prime er det samme. Men nei! det er de ikke. Et zoomobjektiv er et paraplybegrep for alle objektiv som lar deg ha variabel brennvidde, slik at du kan zoome inn og zoome ut, i motsetning til hovedobjektivet. Disse kan også erstatte to eller flere hovedlinser. De vil imidlertid ikke fungere like bra som hovedlinsen i mørket. Et zoomobjektiv er også dyrt og skarpheten i bildet blir kompromittert. De er også klumpete og tunge sammenlignet med et førsteklasses objektiv.

3. Blenderåpning:

Blenderåpning

Blenderåpning er ganske enkelt åpningen av linsens membran, noe som letter lysets passering. Du kan se noen tilfeldige tall skrevet her hvis du observerer kameraet nøye. Tall som 1.4, 2, 2.8 etc. er kjent som f-stoppene. De nedre stoppene på kameraet gir mer eksponering ettersom de er kjent for å representere større blenderåpninger. De øvre stoppene gir mindre eksponering da de er kjent for å representere mindre blenderåpninger. Å få riktig mengde lys for fotografering er viktig, og derfor er tommelfingerregelen å forstå og analysere hvor mye lys det faktisk mottar, før du velger kameraet ditt eller til og med smarttelefonkameraet.

4. Teleobjektiv:

Teleobjektiv

denne typen linser er enormt populære og brukes både av amatører og profesjonelle. Siden de har lang rekkevidde, lar den deg klikke på bilder av dem på en veldig avstand. Et objektiv sies å være telefoto hvis det har en brennvidde på 60 mm eller enda lenger. Den største fordelen med et teleobjektiv er at objektene ser nærmere ut enn de faktisk er. Du kan også gjøre bakgrunnen din uskarp. Du pleier å få de beste portrettbildene ut av disse.

5. Vanlig kameralins:

vanlig linse

det vanlige kameralinsen er også kjent som standard kameralinsen. Disse har en brennvidde på 40 mm til 60 mm. De kalles “normale” av en grunn. Det vanlige kameralinsen er de beste utøverne og fanger nøyaktig det menneskelige blotte øye kan se. De har heller ikke mange forvrengninger fordi de har vidvinkel og er dermed et utmerket valg for gatefotografering, lage dokumentarer og portretter. Fleksibiliteten og nytten er en solid grunn for mange fotografer til å velge dem.

6. Vidvinkelobjektiv:

Vidvinkelobjektiv

disse linsene har en brennvidde på 17 til 40 mm. De er i stand til å gi deg et bredt eller bredt syn på målet, og er derfor ideelle for fotografering av landskap eller mindre interiører. En stor ulempe er imidlertid forvrengning den kan forårsake ved å utvide fokuset og få dem til å se større unødvendig ut. Dermed er de kanskje ikke ideelle i alle situasjoner.

Tips for å velge det beste kameraet:

Før du investerer pengene dine i et kamera, må du sørge for at kameraet passer til din bruk og dine behov:

  • Forstå formålet ditt. Er det til profesjonell bruk eller bare for å fange øyeblikkene dine?
  • Hvis du er proff, kan du sjekke ut de forskjellige objektivene som passer for din sjanger som dyreliv, utendørs, makro osv.,
  • Hvis du er en amatør, kan du bare få et fint digitalkamera som passer budsjettet ditt
  • Deretter definerer du budsjettet og stiller spørsmål ved deg selv om det er verdt å strekke den ekstra øre.
  • Kameraet må være det nyeste på markedet for optimal bruk. Ikke gå for eldre modeller
  • Sørg alltid for at kameraet kommer med et selskapets garantikort
  • Oppbevar kameraet i en pose eller veske av god kvalitet for å holde lenge

Vi håper du likte å utforske og kjenne de forskjellige kameraene som finnes overalt. Enten det er en fotografentusiast eller ikke, vi alle elsker denne teknologien for å hjelpe oss med å fange vårt daglige liv. Hvilket kamera bruker du mest? Gi oss beskjed om tankene dine i kommentarene? Vi elsker å høre fra deg!

Ansvarsfraskrivelse:

All informasjon om forskjellige typer kameraer er bare gitt fra kildene som finnes på internett og utdanningsnettsteder. Denne informasjonen skal kun brukes til kunnskapsformål. Vi er ikke ansvarlige for eventuelle feil.