Ukene så langt ville ha medført mange endringer. Fra å oppleve søvnløse netter til å måtte tisse ofte, er endringen mye å forstå, men det beste er faktisk å sette seg ned og forstå hva som skjer med deg når du er 28. uke gravid. Når du vet dette, vil det være lettere for deg å slite med endringene som kroppen begynner å vise.

Først begynner det hele som en uregelmessig kjøttform uten hjerte eller til og med hjerteslag for den saks skyld. De første dagene av svangerskapet regnes generelt som de tøffeste, spesielt for et første forsøk på morskap. De følgende månedene ser du lett skli inn i de nye skoene dine mens du sakte får tak i saken.

28 uker gravid

Innholdsfortegnelse:

 • Hva du kan forvente || Symptomer || Babyutvikling || Mage ||
 • Babyposisjon || Aktiviteter || Kosthold || Øvelser || Babybevegelse ||
 • Hvordan overvinne stress || Medisinske behandlinger og kontroll ||
 • Tips og forholdsregler || Sjekkliste || Risiko ||

28 uker gravid, hva du kan forvente:

Følelser er tilfeldigvis strødd rundt deg. Fra et plutselig anfall av lykke kan verden virke dyster når du vet at du ikke lenger kan merke sammen med vennene dine for en jentekveld. Neste øyeblikk tenker du på ansvaret du bærer inni deg. Det nye kjøttet du er i ferd med å gi liv til. Slik er karismaen av graviditet denne uken.

28 uker gravid er hvor mange måneder?

Du går nå inn i tredje trimester. Du er seks måneder inne i månedene dine, og du har omtrent 12 uker til for levering. Dette betyr at det er best at du begynner å fordøye mentalt det faktum at du vil gå gjennom mye.

Tilbake til TOC

28 uker gravide symptomer:

Her er mors oppdatering denne uken.

1. Graviditetsmaske:

Når svangerskapet ruller inn i 28. uke, kan det for noen være en varm glød av morskap, og for de andre vil det være mye akne i ansiktet og ryggen etterfulgt av myke brune flekker på huden eller kanskje dårlig tørt hår … Dannelsen av strekkmerker på spesielle steder som hofter eller bryster eller mer sikkert i magesekken vil være fremtredende. Dette kalles vanligvis graviditetsmaske. Det beste å gjøre er å grovt ut og holde ut med det. Hvis ting går ut av kontroll, må du snakke med legen din om ditt voksende ubehag. Masken kan beroliges ved å bruke ansiktsmasker som legen anbefaler.

2. Tretthet:

Babyen din veier nå godt 2 kilo, noe som sannsynligvis er grunnen til at babyhumpen din har fått mer vekt enn før, noe som gjorde deg litt rotete og stokkende på føttene. På dette tidspunktet forventes svimmelhet sammen med enorm utmattelse. Vær forsiktig så du ikke står opp eller går i trapper mens du føler deg svimmel. Sammen med tretthet påvirker en sterk pustefølelse deg også. For å overvinne problemet, er det meste du trenger hvile og vann selvfølgelig. Begrens stressnivået ditt, og det vil hjelpe deg med å føle deg mer energisk.

3. Strekkmerker:

I den 29. uken øker vekten rundt magen mer enn normalt, noe som fører til strekk av den elastiske muskelen under huden, noe som fører til strekkmerker. Disse strekkmerker er ikke skadelige. Tegn på strekkmerker, kløe kan bli lagt merke til rundt området, vanligvis i magesekken, brystområdet der veksten av kroppsdelen er mer. Den opprinnelige huden kan gjenopprettes etter graviditet hvis riktig kosthold opprettholdes.

4. Braxton Hicks sammentrekninger:

Dette er en periodisk livmor sammentrekning som oppstår under graviditet. Denne typen sammentrekning merkes vanligvis ikke i de tidlige stadiene. Den gode delen av det er at disse er smertefulle og ikke forårsaker noen bivirkninger. I løpet av tredje trimester merkes denne typen sammentrekning mer. Noen kvinner tror kanskje det er ekte arbeidskraft. Stramming og avslapping av livmor lyskeområdet oppleves vanligvis og forårsaker vanligvis ikke smerter. Følg disse trinnene når dette ubehaget oppstår: Drikk vann for å redusere dehydrering, endring i posisjon eller aktivitet, pusteøvelser som hjelper til med å takle ubehaget.

Tilbake til TOC

28 uker gravid babyutvikling:

Vanligvis oppsummeres de ni månedene av svangerskapet på 40 uker på grunn av hyppige legebesøk og overvåking av babyen. Derfor er disse 40 ukene videre delt inn i tre trimester. Første trimester viser babyens dannelse, og andre og tredje trimester er ansvarlig for utviklingen av babyen med tiden. Jo nærmere du kommer til den siste dagen, desto raskere blir utviklingshastigheten.

Tilbake til TOC

28 uker gravid mage:

En gravid gravid mage på 28 uker vil oppleve litt smerter av trykket på ribbeina og på den øvre magen. Du kan begynne å føle at ribbeina strekker seg fra innsiden og ut, men dette skjer ikke. Den beste måten å sakte føle deg lett på er å spise en mindre del av måltidene ofte. På denne måten vil fylde ikke gi deg ubehag.

28 ukers gravid babystørrelse er en kokosnøtt, som veier omtrent 2-1 / 4 pounds. Totalen målt fra topp til tå vil være 38 cm.

Tilbake til TOC

28 ukers gravid babystilling:

Babyen din forbereder seg like mye på D-dagen som du er. Han / hun er nå diagonal og hodet vender sannsynligvis mot venstre lår og ansiktet må vende mot baken din. Denne stillingen er kjent som den høyre bakhodet fremre.

Hva med de andre endringene?

1. Syn:

På de tidligere stadiene er babyen din ikke helt klar over bruken av hans / hennes øyne, men med tiden åpner babyen øynene sakte for den nye verden inne i morens mage. Irisen utvikler seg litt senere, men innen 28. uke er det en betydelig endring i øynene hennes. Hun har nå utviklet følsomhet i øynene og kan blinke skikkelig. Den ene sier at hvis du under ultralyd har lommelykten din til morens mage, kan du se babyen din skvise eller se bort fra lyset.

2. Kjennskap:

I løpet av de tidligere ukene inne i det koselige hekkeområdet har babyen utviklet sans for hørsel eller ord og setninger, musikk og stemmer. Fra og med denne uken sier legen at babyen vil kunne gjenkjenne lydens kjennskap. Kanskje favorittmusikk vil gjøre susen hvis babyen kjeder seg inne i magen. Barnet ditt kan nå høre og gjenkjenne kjente stemmer og kan bedømme omgivelser basert på tidligere erfaringer.

3. Drømmen går i oppfyllelse:

Hele denne tiden drømte du om hvordan den lille vil se ut, hvem vil han ligne på, nøyaktig hvor små hendene hans vil være mot dine og mange andre drømmer. I denne uken vil du legge merke til at barnet ditt nå også utvikler evnen til å drømme. Ofte under en ultralyd sier legene at hvis du er heldig kan du få barnet ditt til å drømme i søvne og kanskje gjøre ansiktsbevegelser som å smile.

4. Riktig pust:

Med dagene som går, vokser babyens hjerteslag sterkere og sterkere. Fra en svak dunking til en sterk takt, nå fokuserer barnet ditt på luftsekkene eller lungene. Det er forskjellige kar som danner det indre av lungene der vi bruker det oksygenholdige blodet for å kanalisere gjennom disse karene før vi reiser til de nødvendige plassene. Selv om han ennå ikke puster inn det ferske oksygenet, kanaliserer oksygenet fra mors blod seg nå til de nydannede karene denne uken. Når han er utsatt for uteluft, vil oksygenet fylle lungene og fortsette sin rette tid gjennom karene.

5. Surfaktant:

Ofte er det et stoff som skiller de to lungesekkene fra å henge sammen. Dette overflateaktive stoffet utvikler seg nå hos babyen denne uken.

6. Reproduktivt system:

Utviklingen av reproduktive systemer starter i løpet av den femte uken med dannelsen av en gonadalrygg. Mannlige fosters testikler faller ned i pungen og med hunnfosterets klitoris er relativt fremtredende. Når Y -kromosomet befrukter egget, er det en hann, og når X -kromosomet befrukter egget, er det en hunn.

7. Nyrer:

Utvikling av nyrer eller nefrongenese. Den nephric strukturen utvikler seg i trinn: Pronephrons, mesonephros og metanephros. Nyre hjelper til med å opprettholde et stabilt miljø med metabolsk aktivitet i celler og vev.

Tilbake til TOC

28. uke aktiviteter:

For 28. uke er du godt fremme i tredje trimester nå. Denne uken kan aktiviteter få det til å virke som om alt er på plass. Du kan selvfølgelig føle deg mer sliten, men det er omtrent naturlig. Noen få ting som imidlertid må overvåkes er blodsukkernivå og hemoglobinprosent. Bortsett fra det, bør den konstante endringen i vekt og trykk i ditt tilfelle holdes i sjakk hele tiden. Nå som babyen din vokser, vil også hjerterytmen og din generelle helse bli sjekket. Du har ingenting å bekymre symptomene dine, så lenge alt virker bra.

Tilbake til TOC

Kosthold og trening for 28. uke:

28 ukers graviditetskost:

1. Folatrike matvarer:

I likhet med de første ukene, er de siste få avgjørende for babyens utvikling av blodceller, og jerntilskudd i seg selv vil ikke være nok. Prøv å spise mat som egg, bananer, spinat og papaya.

2. Vann:

Vann er en viktig kilde til å få kroppen vår hydrert, og for gravide er det veldig viktig siden de trenger å balansere vanninnholdet i kroppen. Frukt som vannmelon, sitrusfrukter eller gjennom supper kan tas. En tanke er at “dehydrering kan fremme frigjøring av antidiuretisk hormon fra nyrene for å bevare utskillelse av vann, noe som igjen fremmer oksytocin, noe som fører til for tidlige sammentrekninger.

3. Smoothies:

Matlysten din må ha dødd nå, men helsemessige fordeler med smoothies har ikke gjort det. Hver gang de samme gamle fruktene kan gjøres om til smoothies, kan babyen din overraske. Du vet aldri om han kan sparke for å gi deg beskjed om hans godkjenning.

4. Fiber:

Fiberrik mat hjelper til med å forhindre glukoseintoleranse, en tilstand som fører til svangerskapsdiabetikere og riktig avføring for moren. Forbruk av fullkornsbrød, fullkornskjeks, Quinoa som har en mindre glykemisk indeks sammenlignet med ris, hvetebrød som har høy GI-verdi, noe som øker sukkernivået. Fiberrike nøtter som mandler, valnøtt som kan spises som en matbit enn popcorn eller risprodukter

5. Salater:

Det gjør magen lett full på grunn av høyt fiberinnhold. Salater kan være grønne salater, fruktsalat, bønne og korn salat, kjøtt og sjømat salat. Vi kan bruke kikerter eller soyabønner sammen med grønnsaker. En viktig ting du må vurdere før du spiser salaten er hygiene. Alle grønnsaker og frukt må vaskes godt, da skitt også kan være dødelig for fosteret.

Tilbake til TOC

28 ukers gravide øvelser:

1. Yoga:

Du må holde deg kald og forbedre din utholdenhetskraft på dette stadiet, og yoga og meditasjon gjør underverker for det samme.

2. Sove:

Vanlig 8 timers søvn er obligatorisk for enhver person, og det samme gjelder for gravide damer også. Uforstyrret søvn er veldig viktig både for moren og for fosteret. Soveholdning spiller en viktig rolle og liggende rett må unngås, siden hele livmorvekten legges på ryggraden, ryggmuskulaturen og arteriene. Dette vil føre til en nedgang i blodtilførselen til kroppen og til babyen. Anbefalt holdning ligger på den ene siden med bøyde knær og puter kan brukes som støtte.

3. Sykling:

Det er enten sykling eller svømming nå. 28. uke er her, og det gir en ekstra trang til å holde seg i form. Veier er kanskje ikke så trygge som det var før, men svømming kan også være en preferanse.

Magejustering: Når dagene teller under svangerskapet, øker magen i størrelse. Riktig klær hjelper til med mindre trykk på magen.

4.Squat:

Den siste bevegelsen for kroppen er på huk, da dette hjelper på avslapning av bekkenmusklene og bekkenbeinet også blir styrket. Avslappet sittestilling bør følges og den periodiske pausen mellom øvelsene.

Tilbake til TOC

Sex under graviditet i 28. uke:

Sannsynligvis ikke den beste uken for å gi liv til din seksuelle aktivitet på dette stadiet, med alt på tallerkenen din, men trygt samleie kan bare utføres med gynekologens råd.

28 ukers gravid babybevegelse:

Så, hva tror du ultralydet ditt nå vil avsløre? Babyen din er en stor baby nå. Soveposisjoner er spesielt vanskelige på grunn av størrelsen på magen. Men hvis partneren din skulle legge hodet på magen din, ville han kunne høre pusten veldig tydelig.

Tilbake til TOC

Hvordan overvinne stress under graviditet:

 • Gå på shopping og prøv å få en endring i humøret ditt med positivitet. Denne uken er du enda et skritt nærmere morskapet, og dette tipset vil holde sin plass de neste månedene som kommer.
 • Nå er det på tide å bestemme navn på barnet ditt, og ikke å stresse over dette ansvaret.
 • Å tilbringe tid med dine nærmeste er veldig viktig, og fosteret får også gode vibber som trengs for utviklingen.
 • Tren godt, siden det kan forbedre humøret ditt. Du kan også nyte yoga og meditasjon hvis stresset ditt er alvorlig.
 • Bli påmeldt strikkeklasser, og lær å sy nydelige klær til babyen. Denne følelsen av nytelse får stressfaktoren til å gå ned.

Tilbake til TOC

Medisinske behandlinger og kontroll:

Månedlige kontroller og konsultasjoner er viktige for å overvåke fostrets vekst og utvikling. Periodiske blodprøver for sukker og skjoldbruskkjertel bør utføres.

 • Sårhet– Acetaminophen. Ikke nyt deg ibuprofen og naproxen.
 • Allergi- Antihistaminer og Loratadine. Unngå bruk av pseudoefedrin og decongestants som fenylefrin.
 • Hoste- Dekstrometorfan.
 • Forstoppelse- Metamucil. Unngå mineralolje.
 • Halsbrann- Antacida.

Tilbake til TOC

Tips og forholdsregler:

 •  Se hvert trinn mens du går, for å forhindre ulykker og kjøring kan unngås, siden det kan føre til stress.
 •  Interaksjoner med medisiner kan være skadelig i din situasjon. Ikke glem å konsultere legen din før du tar noen medisiner.
 • Unngå eksponering for stråling
 •  Anbefales å ikke bruke parfymer eller kremer duftende.

Tilbake til TOC

Sjekkliste ved 28 ukers svangerskap:

 • Forstå hva postpartum utvinning er.
 • Det er på tide at du planlegger svangerskapspermisjon.
 • Sorter opp hushjelpene og finn noen som vil være der for å ta seg av.

Hva er risikoen å møte?

Den største risikoen er postpartum utvinning. Snakk med folk du føler deg komfortabel med, og graviditeten din vil snart slutte, og dette kan være litt overveldende. Alt dette kan føre til unødvendig spenning og angst.

Denne perioden trenger mesteparten av tiden din. Husk å ta god hvile og rikelig med vann. Hold deg opptatt med å lese eller gjøre ting du liker å gjøre. På denne måten vil du være stressfri og også være mindre engstelig for hva som vil skje med deg. Ha det fint!