Den 33. uken av svangerskapet og de kommende 4 ukene er ekstremt avgjørende for både mor og baby, ettersom babyen bare vil få maksimal masse i denne perioden. Samtidig vil kroppen din også oppleve mange endringer. Maten som passet deg lenge, kan plutselig begynne å forårsake oppblåsthet og halsbrann, og det kan være lurt å unngå det før du leverer. Her er alt du vil oppleve i løpet av 33 uker med graviditet.

33 uker gravid

Innholdsfortegnelse:

 1. Måneder og trimester som indikerer den 33. uken av svangerskapet
 2. 33 uker gravide symptomer
 3. Fysiske og psykologiske endringer i 33 uker gravid
 4. 33 ukers gravid babystilling
 5. Graviditetskosthold og øvelser i løpet av 33 uker Gravid
 6. Trettitre uker gravid mage
 7. 33 uker gravid ultralyd
 8. Tips og forholdsregler å ta i løpet av 33 uker av svangerskapet
 9. Risiko og komplikasjoner møtt i løpet av 33 uker av svangerskapet
 10. Sjekkliste for en 33 ukers graviditet
 11. 33 uker graviditet med tvillinger

Måneder og trimester som indikerer den 33. uken av svangerskapet:

Den 33. graviditetsuken betyr at du for øyeblikket er i tredje trimester av svangerskapet og har fullført 8 måneder og 1 uke.

33 ukers gravide symptomer:

Følgende er symptomene eller plagene ved 33 uker som er gravid

 1. Overoppheting – Dette skyldes at stoffskiftet er for høyt.
 2. Hodepine – Hormonelle svingninger ved 33 ukers svangerskap kan forårsake alvorlig hodepine.
 3. Gjesper etter luft – Nå kan det være at du hiver etter pusten da du ikke kan puste helt. Du vil merke forskjellen når babyen faller og membranen frigjøres.
 4. Glemsomhet samt klønete – Dette fenomenet har ingen bevis, men det er hovedsakelig forårsaket på grunn av angst for å få barnet om mindre enn 2 måneder. Det kalles også “babyhjerne”.

Fysiske og psykologiske endringer i 33 uker gravid:

1. Reflekshandlinger:

Med den 33. uken som ruller inn nå, fungerer fosteret mer og mer som en baby med egenskapene som matcher opp til en hver dag som går. Refleksene, en gang kjedelige, har nå modnet. Den aller første av refleksnervene som begynner å virke er gjesping. Barnet har nå perfeksjonert gjespingen sammen med å sove. Ultralyd kan få ham til å sove, og det beste er at han til og med kan ha en favorittposisjon. Den neste reflekshandlingen han nå har perfeksjonert er lysfølsomheten som han nå har blitt vant til. Høringen og gjengjeldelsen i henhold til dette kan også fungere.

2. Svar:

I den 33. uken ville babyen tydelig motta stemmen din eller en bestemt type støy som han har vært vant til å lytte til alt dette. Dette kan omfatte musikk eller en tone, en bestemt stemme som din eller en bestemt historie som har blitt lest om og om igjen. Høydepunktet i denne uken er at babyen din nå vil reagere på den kjente lyden siden hun nå kan kjenne den igjen. Senere sier legen at akkurat denne tonen eller musikknoten kan hjelpe deg med å roe ned den lille.

3. Vektøkning:

Nå har babyen fått en betydelig vekt og det har du også, men halvparten av babyens vektøkning er fettlagene som nå nesten dannes under huden hans. Gapet mellom musklene og huden har nå fylt bort babyens skjelettstruktur og rynkete, slappe hud. En gravid gravid vekt på 33 uker er omtrent 4,2 kilo med en høyde på 17,2 tommer.

4. Fostervann:

Nå vil ultralyd- og urinprøvetestene avsløre at babyen din har drukket en halvliter fostervann hver dag, grunnen til at væskenivået går sakte og sakte ned. Den samme mengden fostervann blir senere presset ut av systemet gjennom urin, som deretter blandes med morens og til slutt slippes ut av kroppen. Faktisk sier statistikk at babyen bare kan puste inn litt av det fostervannet, som bare er en praksisdemo for lungene hans.

5. Hudpleie:

Lanugos ved slutten av denne uken vil rydde bort og avsløre fostrets myke babyhud. Med avtagende fostervann, osten som en voksaktig hvit substans, vil vernixcaseosa også slites bort.

6. Neglepleie:

Neglene til babyen, tåen og fingrene ville nå nå opp til spissen og kan til og med vokse utover det grunnen til at han kan trenge litt trimming etter fødselen.

7. Graviditets flekker:

På dette tidspunktet ville den glade gløden hos de blanke gravide damene i bladene gjøre deg sjalu siden svangerskapsmasken vil tilsløre deg med visse uønskede elementer. Overskuddsproduksjonen av kvinnelige hormoner må klandres for avtalen. Uønsket ansiktshår, flekker og fregner, flekker og flekker er noen av uregelmessighetene du må håndtere.

8. Déjà vu:

Husk de søvnløse nettene og det hyppige behovet for å avlaste deg selv i de merkeligste tider du møtte de første ukene av svangerskapet. Når den siste tiden ruller inn, er sjansen stor for at noen av de samme følelsene vil hjemsøke deg tilbake. Hyppig vannlating er et vanlig symptom stablet av monsterlyst. Frykten for at prosessen ikke skal gå som du drømte i hodet ditt, kan være en sterk paranoia som kan føre til andre følelser depresjonslignende. De søvnløse nettene ruller snart inn. Imidlertid vil det ikke være noen bekymring for morgenkvalmen siden det er gjort med.

9. Nummenhet og smerte:

Med dagene som går snart vil du finne deg selv å waddle, og med det ekstra trykket på de nå fire kiloene du bærer rundt, ikke bli overrasket hvis du føler litt vondt i føttene eller håndleddene. Noen ganger sannsynligvis på grunn av det overdrevne trykket, kan moren til og med føle seg nummen i visse deler av kroppen. Dette er et vanlig symptom, så ikke bekymre deg. Det beste du kan gjøre er å beholde medlemskapet til de gravide treningskursene og opplæringsarbeidene.

10. Braxton Hicks sammentrekninger:

Dette er slags sammentrekninger som du kan føle i løpet av denne tiden. Dette er kroppens måte å fortelle deg at forberedelsene er i gang. Disse sammentrekningene er vanligvis ikke smertefulle, men de gir litt ubehag sammen med førstehåndsopplevelsen av arbeidsdagene.

33 ukers gravid babystilling:

Denne uken veier babyen litt over 4 kilo med en høyde på omtrent 17,2 tommer. Det rynkede, fremmede utseendet til babyen er fortid da han raskt mister den og skjelettet hans stivner. Selv om beinene i skallen hans fortsatt ikke er smeltet sammen, og de lett kan overlappe hverandre. Dette vil hjelpe barnet til å komme i form i fødselskanalen raskt.

De forskjellige mulige babyposisjonene i løpet av 33 uker av svangerskapet er som følger:
 1. Fremre – I denne stillingen er babyen med hodet ned, og ansiktet vender mot ryggen din. Babyens hake er nær brystet, og de er klare til å gå inn i bekkenet. Dette er den sikreste posisjonen for normal levering.
 2. Posterior – Dette er akkurat det motsatte av Anterior. I denne stillingen er babyen fortsatt opp ned, men hodet vender mot magen din i stedet for ryggen. I første fase av fødselen er 1 av 10 babyer i denne posisjonen. Imidlertid vender de fleste av dem seg spontant til å se seg selv i riktig retning. Imidlertid øker tilfellene der barnet ikke roterer, arbeidstiden så vel som alvorlige ryggsmerter. En epidural er nødvendig for å lindre smerten.
 3. Brudd – Ved brudd er babyen plassert med baken mot bekkenet. Dette er ikke en ideell posisjon for levering. Det kan danne en sløyfe i navlestrengen og øke risikoen for å føde babyen vaginalt. Legen kan foreslå ECV endre posisjonen til babyen, som har en suksessrate på bare 50%. En setebaby kan trenge C-seksjon for sikker levering.
 4. Tverrgående løgn – I en tverrgående løgn ligger babyen horisontalt i livmoren. Dette er en ekstremt sjelden posisjon, ettersom de fleste babyene vil snu posisjonen nedover før fødselen.

Graviditetsdiett og øvelser i løpet av 33 uker Gravid:

Du bør ikke endre graviditetsdietten som den du har spist de siste 8 månedene. Imidlertid, med babyen vokser hver dag nå, kan det bare gjøre det vanskelig å spise hele måltidet om gangen. Prøv å spise i mindre porsjoner ofte.

Øvelser i løpet av 33 uker av svangerskapet:

Kvinner som trener regelmessig under graviditeten har vist seg å høste mange helsemessige fordeler sammenlignet med de som ikke gjør det. Noen av de viktigste fordelene med å trene under graviditet er:

 • Kardiovaskulær kondisjon
 • Opprettholde blodtrykket
 • Vekt styring
 • Kontroll på humørsvingninger
I tredje trimester anbefales det å unngå følgende øvelser:
 1. Hopping
 2. Hopping
 3. Hoppe over
 4. Spretter
 5. Vekttrening
Følgende er noen av treningene som kan gjøres trygt i 3. trimester:
 • Gå eller på mest jogging
 • Svømming og vannaerobic – Det er terapeutisk for de som opplever intense smerter i bein og rygg. Det forhindrer også overoppheting.
 • Laveffektøvelser som yoga, pilates, barre og sykling er en annen sikker treningsform.
Vekttrening i 3. trimester kan vise seg å være farlig, spesielt hvis du ikke er vant til å løfte. Gå i stedet for styrketreningsøkter som:
 • Knebøy
 • Push-ups på veggen
 • Modifiserte planker
Unngå øvelser som må gjøres liggende rett på gulvet, for eksempel abs. I stedet går du for sideleie treningsøkter som:
 1. Glutes
 2. Ytre hofter
 3. Indre lår
 4. Hamstrings
Armetrening med veldig lette vekter som:
 • Bicep krøller
 • Triceps fungerer
 • Løfte i sideretningen

Trettitre ukers gravid mage:

Etter 33 uker legger du på omtrent 22 til 28 kilo totalt. Noen gravide mødre ser ekstra sexy ut med kurvene. Husk at det er trygt å ha sex frem til leveringsdatoen, forutsatt at du har bekreftet det med legen din. Hvis du kan føle at magen strammer, kan du oppleve Braxton Hicks sammentrekning.

33 uker gravid ultralyd:

Hvis du får foretatt ultralyd i den 33. uken av svangerskapet, kan du være heldig å se babyen din med øynene åpne hvis han er våken. Dessuten sees babyen koordinere suging med pusten – Dette er en viktig ferdighet som kreves for å overleve i omverdenen. De 33 uker gravid ultralyd utføres som en del av BPP som er Bio-Physical Profile. Dette er en test utført for høyrisikopasienter i tredje trimester. Ultralydet vil måle den 33 ukers fosterbevegelsen, muskeltonen, pusten, mengden fostervann og også babyens puls.

Tips og forholdsregler å ta i løpet av 33 uker av svangerskapet:

Å gå inn i siste trimester av svangerskapet er virkelig veldig avgjørende. Når leveringstiden nærmer seg, øker ikke bare det fysiske ubehaget ditt, men også angsten din. Her er noen tips som kan lette ubehaget og også forholdsregler du må ta nå:

 • Det blir vanskelig å sove nå. Hold en behagelig temperatur i rommet og hold det mørkt og stille.
 • Tren regelmessig, men unngå å trene 2 timer før du legger deg. Dette vil gjøre søvn lettere.
 • Prøv å komme i en behagelig soveposisjon. Vanligvis kan det være behagelig å sove på begge sider med beina og knærne bøyd.
 • Utdann deg selv. Å gå på fødselstimer vil gi deg verdifull innsikt i hva du kan forvente og hvordan du skal håndtere ting.
 • Diskuter alle dine bekymringer og spørsmål med legene dine.
 • Spis bare sunn mat.
 • Unngå all slags søppelmat som kan forårsake deg syk og skape komplikasjoner i svangerskapet.

Risikoer og komplikasjoner under 33 uker av svangerskapet:

Tredje trimester er hjemmestrekning for vordende mødre; Dette er imidlertid tiden da komplikasjoner kan oppstå i svangerskapet. Følgende er risikoen som står overfor i løpet av 33 uker av svangerskapet:

1. Svangerskapsdiabetes:

Dette skjer ettersom hormonelle endringer i kroppen under graviditet gjør det vanskelig å bruke insulin. Denne tilstanden, selv om den er vanlig under graviditet, vil forsvinne etter fødselen. Endring i livsstil, kosthold og lett trening kan hjelpe til med å kontrollere diabetes.

2. Preeklampsi:

Preeklampsi er en alvorlig tilstand, og det gjør det obligatorisk å ha hyppige prenatalbesøk. Symptomene på preeklampsi er høyt blodtrykk, plutselig vektøkning, protein i urinen, hevelse, etc. Å ignorere preeklampsi kan være dødelig for både mor og barn.

3. Tidlig arbeidskraft:

Tidlig fødsel er en tilstand når du begynner å få sammentrekninger før 37 uker – kvinner med multipler eller med overflødig fostervann har større risiko for prematur fødsel.

4. For tidlig brudd på membranen:

Ruptur av membranen er en normal aktivitet som skjer på leveringstidspunktet. Men hvis det samme bryter tidlig, kan det føre til alvorlige komplikasjoner som kalles PROM eller for tidlig brudd på membranen.

5. Placenta previa:

Morkaken er et organ der babyen får næring gjennom livmoren. Denne morkaken leveres vanligvis etter babyen. Imidlertid, hvis morkaken kommer først, blokkerer den åpningen av livmorhalsen, som kalles placenta previa. Placenta previa øker risikoen for kraftig blødning under og før levering.

6. Placenta abruption:

Placenta abruption er en sjelden tilstand hvor morkaken skilles fra livmoren før levering. Det er en alvorlig tilstand og kan til og med føre til fosterdød eller alvorlig blødning hos mor.

7. Intrauterin vekstbegrensning (IUGR):

Dette er en tilstand der babyen ikke vokser i henhold til standardnormene for de ulike stadiene av svangerskapet. IUGR kan resultere i asymmetrisk vekst der babyen har et vanlig hode, men en mindre kropp.

8. Etter graviditet:

Enhver graviditet som varer mer enn 42 uker er kjent som graviditet etter graviditet. Tilstanden kan forårsake eldre navlestreng på grunn av hvilken størrelsen reduseres og oksygenforsyningen til fosteret reduseres. Plutselig fosterdød kan være forårsaket etter graviditeten.

9. Meconium aspirasjonssyndrom:

I dette er det en føtal tarmbevegelse i livmoren. Dette er vanlig under post-term graviditet. Stort sett er det ikke noe problem, men hvis det stressede fosteret inhalerer mekonium, kan det forårsake en alvorlig type lungebetennelse og til og med død.

Sjekkliste for en 33 ukers graviditet:

Følgende er sjekklisten for å unngå panikk -situasjon i siste øyeblikk.

 • Pakk kofferten med sykehusutstyr
 • Bilde -ID
 • Forsikringspapirer
 • Mobiltelefon og lader
 • Sokker
 • Genser
 • Barsel -bh og ammeputer
 • Toalettsett
 • Løse, lette klær
 • Begynn å lese om hvordan du kan ta vare på nyfødte
 • Forbered deg på post-partum omsorg
 • Spør om sykehusrekvisita

I de 33 ukene av svangerskapet må du bruke mer tid på å slappe av og lese om den nyfødte omsorgen din. Dagene kommer til å bli vanskelige herfra, og du vil få flere og flere søvnløse netter. Men alle disse smertene er verdt, ettersom bare mindre enn 2 måneder din lille munchkin vil være i armene dine.

33 ukers graviditet med tvillinger:

På 33 uker begynner overlevelsestendensene til tvillingene dine å få et søkelys. På dette tidspunktet vil det ikke lenger være et stykke kake å bære multipler. Nå hadde magen din vokst seg stor nok til å gjøre jevn navigasjon vanskelig.

Ofte stilte spørsmål og svar:

Q1. Hvordan ser 33 ukers baby ut?

Svar: Etter 33 uker veier babyen din 4 kilo og er 17,2 tommer høy. Du kan forestille deg at den er lik en haug med selleri eller av størrelsen hvis en ananas.

Q2. Kan du få en baby i 33 uker?

Svar: Jo mer tid babyen bruker i livmoren, desto større er sjansene for sunn overlevelse. Selv om babyer med 33 uker i svangerskapsperioden kan puste uavhengig og ha en god sjanse til å overleve, da de vil støte på relativt få utfordringer.

Q3. Hvordan kan du se om babyen din har falt etter 33 uker med graviditet??

Svar: Følgende er endringene du vil legge merke til hvis babyen din faller:

 • Du vil finne lettere pust
 • Det vil være en økning i hvit utslipp
 • Du kan oppleve mye press i livmoren
 • Antall turer på do øker
 • Du har økt bekkenpine