Å finne ut at du er gravid er en vakker opplevelse. Etter 6 uker er du fortsatt ny på ideen om graviditet og morskap. Selv om de fleste sier at det er en gledelig opplevelse, kan den fysiske tollen din kjære baby gir deg være overveldende. Her vil vi hjelpe deg med å overvinne denne overveldende følelsen og innse at det er veldig gjennomførbart å erobre den en uke om gangen. Her er all informasjonen du trenger for din sjette graviditetsuke som vil hjelpe deg med å slå frykten din for å være klar for tiden da den bunten med glede blir lagt i hendene dine!

6 uker gravid

Hvilken måned og trimester er du i uke 6 i svangerskapet?

Dette er ditt første trimester, du vil ikke vise støt eller til og med ha en gravid mage. Seks uker gravid indikerer generelt at du har vært gravid i en måned og en uke. Graviditet beregnes vanligvis fra det tidspunktet du savnet den første menstruasjonen.

6 uker gravid baby størrelse, vekt og form:

Babyen din, på denne tiden av svangerskapet, er på størrelse med et granateplefrø eller på størrelse med en søt ert. Dette betyr at babyen din vil være omtrent 0,2 tommer. Ja! Den lille! Hjertet slår nå med en hastighet på 110 slag i minuttet. En transvaginal ultralyd lar deg høre dette. Armene, neseborene og øynene deres tar nå form.

6 uker gravide symptomer:

Det er mange oppturer og nedturer kroppen din går gjennom på denne vanskelige tiden. De fleste endringene du føler vil være hormonelle og kan forårsake mye ubehag. Her er noen av symptomene på å ha vært gravid i seks uker

1. Tretthet:

Dette er et av de vanligste symptomene der tretthet vil ta over raskt. Dette er hovedsakelig på grunn av endringene i hormoner og kroppen din er ikke vant til noe av det! Få ekstra hvile hvis du føler behov for det.

2. Sår bryst:

Dette er tiden da brystene dine begynner å bli tyngre og føles litt ømme. Dette er hovedsakelig på grunn av økningen i blodstrømmen. Det vil også være synlige endringer i området av brystvorten der areolaene blir mørkere og større.

3. Oppblåst med gasser:

Hormonelle endringer i kroppen din vil også resultere i oppblåsthet med gasser. Dette er riktig tidspunkt for å gjøre endringer i kostholdet ditt og spise et fiberrikt kosthold for å unngå forstoppelse. Med alt annet du går gjennom, er forstoppelse noe du vil unngå!

4. Emosjonelle / humørsvingninger:

sammen med tretthet og ømme bryster med mulighet for forstoppelse, vil du også befinne deg konstant i ekstremer, følelsesmessig. Å ha humørsvingninger er helt normalt gitt de hormonelle endringene i kroppen din. Du kan prøve å hvile ekstra, sørg for at du har et følelsesmessig støttesystem som er sterkt tilstede for å hjelpe deg på noen måte og spise mat som både er sunt og hjelper deg med å holde deg stabil og glad.

5. Kvalme:

Selv om det oftest kalles morgenkvalme, kan det oftest skje hele dagen. Dette vil være på tide å huske all maten du har funnet beroligende før og gi etter for suget. Det er helt nødvendig å fortsette å spise regelmessig da tom mage bare betyr mer kvalme.

6. Hyppig vannlating:

Du vil føle behov for å urinere mer enn vanlig, og dette er helt greit. Dette skjer vanligvis på grunn av hormonet HCG som leder mer blod til bekkenområdet.

7. Kramper og flekker:

Det er helt normalt for litt krampeaktig følelse og noen få flekker blod. Men hvis dette øker og du føler mye magesmerter sammen med kraftigere blødninger, kan dette være et tegn på abort eller til og med ektopisk graviditet. I dette tilfellet er det å oppsøke lege den første virksomheten!

Vær oppmerksom på hva kroppen din forteller deg, og dette er på tide å ta alt det sier på alvor. Vær ekstra oppmerksom på tegn som kroppen din gir ut til deg. For eksempel, hvis du føler at du må urinere, men ikke klarer det, kan dette ganske enkelt være et tegn på en UVI, en risiko som vokser høyere med graviditet, spesielt i seks ukers svangerskap.

6 uker gravid mage: Hvordan ser det ut?

Det er virkelig ikke tiden da kroppen faktisk vil vise frem den lille støten. Det embryoet i ertstørrelse vokser bare og tar langt fra plass i livmoren.

Endringer i gravid kropp etter 6 uker:

Bortsett fra de fysiske endringene, vil kroppen din oppleve andre endringer. Her er det noe.

1. Forstoppelse:

dette kommer til å være der under hele graviditetsreisen. Husk å spise mye fiberrik mat som muliggjør enkel fordøyelse.

2. Dehydrering:

du vil se deg selv føle deg dehydrert. Skyll kroppen din med mye vann og andre essensielle juicer for å holde deg aktiv hele dagen.

3. Humørsvingninger:

du vil oppleve betydelige humørsvingninger på grunn av hormonell ubalanse i kroppen. Det beste vi kan tilby er å be deg om å gjøre ting du liker, se på favorittserien din eller lese en bok. På denne måten vil du føle deg litt bedre. Musikk kan også skape underverker!

4. Sløvhet:

Sløvhet og tretthet er andre vanlige ting kroppen din vil begynne å oppleve. For å holde deg aktiv må du spise på nøtter og andre energirike matvarer.

Fosterets og fysiske utvikling av babyen:

Sammen med deg vokser babyen din også dag for dag. Her er 6 ukers gravid babyutvikling du kan forvente.

 • Barnet har nå sitt eget sofistikerte sirkulasjonssystem.
 • Du vil legge merke til at babyen har begynt å vrikke med hans / hans paddelignende hender og føtter.
 • Øyne, nese, hake og ører spirer ikke bare, noe som får babyen til å se søtere ut.

Utviklingen er nå mindre. Du kan egentlig ikke se dem. Du kan imidlertid være overbevist om at noen av de avgjørende delene av menneskekroppen nå begynner å utvikle seg.

Graviditetskost: Hva du skal spise og hva du ikke skal spise:

Det er veldig viktig å spise sunn mat i denne perioden. Her er noen tips som kan hjelpe deg –

 1. Prøv å spise flere små måltider i løpet av dagen.
 2. Ha alltid maten tilgjengelig; det er ikke noe å si når alvorlige sultpest slår til, og det er alltid bedre å føle seg godt næret i løpet av seks ukers gravidperiode.
 3. Det er ikke en god idé å spise krydret mat av noe slag. Gitt kvalme som vil plage deg, vil vanlig mat gjøre det lettere å holde seg inne lenge.
 4.  Unngå lukt og lukt som kan starte følelsen av kvalme. Det er en glatt skråning derfra!
 5. Drikk mye væske, spesielt vann, da det holder deg hydrert. Hvis du har kastet opp mye, vil dette komme godt med.
 6.  Aldri unne deg alkohol, tobakk eller andre rusmidler. De har veldig skadelig langsiktig implikasjon for babyen.
 7.  Gå ut på små spaserturer. Gå på en slik måte at du ikke synes oppgaven er tung på deg.

Øvelser å gjøre i 6 uker gravid:

Som en del av 6 ukers graviditetstjeneste, her er øvelser du kan gjøre.

1. Knebøy:

Knebøy under graviditet kan bidra til å styrke lårmusklene. Dette vil spesielt være nyttig under arbeidet.

2. Planker:

Planker anses å være de sikreste under graviditet. De bidrar til å styrke bein og mage og legger mindre press på ryggraden, i motsetning til andre dynamiske øvelser.

3. Turgåing:

en god spasertur kan også hjelpe. Husk å slutte hvis du begynner å oppleve pusten.

Øvelser som yoga er også veldig nyttige gjennom hele svangerskapet. Nøkkelen er å identifisere den rette, en som vil hjelpe deg på graviditetsreisen.

Smerter og helsemessige problemer å møte i seks uker av graviditeten:

Du vil egentlig ikke oppleve smerter i denne perioden. Det er imidlertid noen ting du kan passe på.

1. Spotting:

Vaginal flekkdannelse er vanlig i denne perioden. Det er ingenting å være bekymret for. Men hvis du synes det blir for mye, må du besøke lege.

2. Kramper:

Milde kramper oppstår nå og da. Dette skjer fordi livmoren din ekspanderer for å imøtekomme den økende størrelsen på embryoet.

6 ukers gravid skanning:

I din 6 ukers gravide skanning vil legen legge merke til fosterpolen eller det som er kjent som fosterets hjerterytme. Dette er en sikker faktor for at babyen din virkelig vokser. 6 ukers gravid foster av tvillinger viser deg to svangerskapssekker i kroppen din.

Hva du skal gjøre og hva du ikke skal gjøre når du er 6 uker gravid:

Hva å gjøre:

 1. Hold deg fysisk aktiv. Du kan oppnå dette ved å gjøre små øvelser eller bare gå en tur hver dag.
 2. Drikker mye vann. Det er viktig at du holder deg hydrert i løpet av denne tiden.
 3. Følg graviditetskosten nøye. Du må huske at du er den eneste leverandøren av ernæring til babyen din.

Hva du ikke skal gjøre:

 • Alkohol og tobakk. Ikke nyt dem, da det kan skade nervesystemet til babyen alvorlig.
 • Ligg lavt. Prøv å skape en følelse av positivitet rundt deg ved å gjøre ting du liker. Hvis du føler deg for deprimert eller stresset, kan det påvirke din mentale helse negativt, og dette er ikke bra for babyen.
 • Koffein. Begrens inntaket av koffein.

Ytterligere tips i løpet av 6 uker gravid:

 • Bruk en støttende bh for å hjelpe med det ømme og litt smertefulle brystet.
 • Drikk mye vann og inkluder fiberrik mat for å hjelpe mot forstoppelse.
 • Det hjelper å bære snacks som saltkjeks, søte kjeks. Denne kameraet hjelper deg med å lindre kvalme.
 • Øk inntaket av juice og andre essensielle væsker.
 • Ta mindre måltider flere ganger om dagen. Unngå fet og fet mat. De har potensial til å utløse halsbrann.

Sjekkliste i sjette graviditetsuke:

 1. Planlegg din første prenatal avtale med legen din.
 2. Vær mentalt og fysisk forberedt på å oppleve en rekke nye endringer i kroppen og livsstilen din.
 3. Ha alltid med deg en flaske vann.

Graviditet er en viktig tid for kvinner, og de bør sørge for at de tar vare på seg selv. På den tiden du er seks uker gravid, er alt nytt for deg. Gi deg selv den tiden og egenomsorgen du åpenbart trenger på dette tidspunktet. Seks uker graviditet er en fantastisk tid, og det er viktig å slappe av og lese seg opp på den nye reisen du begynner i livet ditt.

ofte stilte spørsmål & Svar:

1. Reiser trygt i løpet av seks uker med graviditet?

Svar: Selvfølgelig. Det er trygt å reise og fly i løpet av seks ukers svangerskap.

2. Kan 6 ukers graviditet avbrytes?

Svar: Abort er mulig innen seks uker etter graviditet. Det er imidlertid sterkt anbefalt at riktig egenomsorg tas. Det er viktig å være forsiktig med fysisk helse og psykisk velvære. Abort kan utføres gjennom tre metoder – abortpillen, vakuum aspirasjon, utvidelse og evakuering (D&E). Etter abort er omsorg avgjørende og sørger for at ordentlige emosjonelle støttesystemer er på plass.

3. Er det trygt å ha sex under graviditet i seks uker?

Svar: Ja, det er trygt å ha sex når som helst under graviditeten til vannet går i stykker. Det er også nødvendig å være sikker på at du er komfortabel med ideen om sex. Hvis du har uvanlige komplikasjoner som kramper, er det bedre å vente til du føler deg bedre. I mellomtiden, ikke glem å konsultere lege.

4. Når bør du konsultere lege i seks ukers graviditet?

Svar: Det er viktig å planlegge ditt første møte med legen ved seks ukers svangerskap. Få all helseinformasjon du trenger, og forbered deg på hva som kommer neste gang. Det er også nødvendig å få foretatt din første ultralyd mellom seks til åtte uker med graviditet.