Nu om dagen är det inte möjligt för oss alla att få en enorm egendom, särskilt om du bor i en storstad. De flesta av stadslägenheterna låter dig inte ha ett gigantiskt vardagsrum i budget. Men att inte ha ett stort vardagsrum betyder inte att du inte kan ha ett vackert vardagsrum. Du behöver bara vara kreativ när du väljer dina små vardagsdesigner, möbler och färgschema.

Bästa små vardagsrumsdesigner i Indien:

Här är våra 15 enkla och moderna små vardagsrumsidéer som illustreras som du kan anpassa för att förvandla ditt lilla och klumpiga vardagsrum till en mysig och fantastisk plats.

1. Små vardagsrumsmöbler:

design av små vardagsrum

Hur möblerar du ett rum som tar slut? Få ut det mesta av det tillgängliga utrymmet du har. Det första och främsta viktiga är att använda snygga möbler. Detta är den främsta vardagsrumsdesignen för små utrymmen. Skrymmande möbler gör ett litet vardagsrum mer överbelastat. Inred ditt vardagsrum med möbler med tunnare stativ eller ben, vilket ger plats för mer bottenyta.

2. Vit vardagsrumsdesign:

Subtilt färgtema

Ljusa färger får alltid ett skuggigt hörn att se ljust och luftigt ut. Prova att måla ditt vardagsrum med ljusa färger och ljusa möbler. Monokrom av ljusa färger som vitt eller beige ger ditt rum en sammanhållen och organiserad känsla, förutom att det ser mer rymligt ut. Detta är en listig vardagsrumsinredning för små utrymmen.

3. Litet vardagsrum med gardiner:

Lägg försiktigt gardinerna

Att ha ett mindre vardagsrum eller små fönster betyder inte att du behöver ha små gardiner. Försök att lägga gardiner till fönstren som hänger från taket. Detta ger känslan av att ha större fönster och gör det övergripande utseendet på ditt vardagsrum mer attraktivt.

4. Små vardagsrumsmöbler:

Bryt ner dina möbler

Det låter konstigt och besvärligt men är oerhört användbart. När varje kvadratmeter räknas, slösa dem inte. Ha två mittbord istället för att ha ett mittbord i ett stycke. Detta ger mer likviditet och är också lättare för dig att flytta möbler. Utrymmet ser elegant och modernt ut, ett bra sätt att symmetrisera din lilla vardagsrumslayout.

5. Litet vardagsrum med speglar:

Fler speglar

Speglar på sistone har börjat bli en trendig möbel att ha i ditt hus. Om de är placerade på ett intelligent sätt kan speglar förbättra ljusflödet i rummet och samtidigt vara slående snygga. Prova att ha en stor spegel eller flera mindre speglar och se de underverk den reflekterar över hela din matsal med avseende på att ge rummet mer utrymme.

6. Färgglada Small Living Room Design:

Få ut det mesta av dina möbler

Om du inte kunde passa fler möbler, försök att ha flerfunktionsmöbler. Detta sparar dig inte bara mycket utrymme utan gör också ditt vardagsrums övergripande utseende väldigt modernt. Den här är en bra liten vardagsrumsidé.

7. Design för små vardagsrum med skåp:

När du bor i ett litet utrymme lär du dig att få ut det mesta av ditt tillgängliga utrymme. Om du inte har stora konstverk eller fotografier som ska visas kan du försöka lägga till hyllor i de outnyttjade väggutrymmena. Tänk på temat i vardagsrummet medan du väljer hylldesignen (viktoriansk, modern, monokrom etc.) kommer att vara supersmart inredning för litet vardagsrum.

8. Litet vardagsrum med popfärger:

Lek med popfärger

Det är sant att ljusa färger hjälper dig att andas in och hjälper till att förstora den plats du har. Men det ska inte hindra dig från att ha kul med dina favoritfärger. Prova att experimentera med ljusa färger och cool grafik. Inred med lämpliga möbler och tillbehör med coola artiklar.

9. Små vardagsrumsdesign med soffa:

Blomstra golvet

Ibland dödar ett trägolv eller annat sådant mörkt golv mycket utrymme. Du kan prova att täcka golvytan med mattor du väljer. Traditionella mattor ser alltid bra ut om det överensstämmer med ditt rums väsen. Prova att lägga till mattor över hela golvet, särskilt under mittbordet och sidoborden.

10. Vacker liten vardagsrumsdesign:

Djärv och vacker

Det är sant att djärva och mörka färger ibland kan få ditt bostadsutrymme att se tunnare ut än det är. Men om det används intelligent kan det också göra samma utrymme extremt mysigt och moderiktigt. Se till att du håller tillräckligt med solljus för att ta sig fram och använda glansiga möbler.

11. Litet vardagsrum med TV:

Ränder är på mode

Är ditt bostadsområde extremt smalt? Prova att använda ränder och använd dubbla färger för att få det att se bredare ut. Placera din TV och andra möbler listigt med långa gardiner och underbara speglar monterade på väggen.

12. Små vardagsrumsmöbler med förvaring:

Möbler med förvaring

När du lider av rymdkramp upptäcker du de mest innovativa sätten att lagra föremål. Lägg till dolda förvaringsenheter under din soffa i vardagsrummet eller andra möbler. Det hjälper dig att justera ditt värdelösa skräp.

13. Litet vardagsrumsgalleri:

Vardagsrumsgalleri

Dekorera väggen noga med fotografier och bilder, från topp till botten, organiserande på ett innovativt sätt. Detta ger rummet en mysig och rustik känsla med förbättrat avstånd, en fantastisk liten vardagsrumsdekoration.

14. Design för litet vardagsrum:

Låt solstrålarna genomborra

Blockera inte fönstren i ditt vardagsrum. Att ha ett stort fönster som täcker större delen av väggen är att föredra framför att ha flera mindre fönster. En viktig design för ett litet vardagsrum.

15. Mörkfärgat litet vardagsrum:

Tänd rummet smart

Att tända ett rum är en annan extremt viktig aspekt för att få ditt lilla bostadsutrymme att se större ut. Försök alltid att använda eleganta belysningsalternativ. Prova att hänga bordslamporna på väggarna strategiskt; detta kommer att spara utrymme på din bordsskiva. Belys också de delar av rummet som kan få rummet att utstråla mer glöd och extrahera mer utrymme.

Någon kanske tror att de inte kan göra så mycket med ett litet vardagsrum. Det är delvis sant. Ett litet vardagsrum kan vara extremt bekvämt och tilltalande. Denna effekt är ett litet vardagsrum som är ordentligt möblerat och inrett i enormt.