Hur glad är du som mamma nu? Dina 24-veckors graviditetssymtom skulle ha börjat sparka in och du kommer nu att vara i ett mer avancerat stadium av moderskapet. Din kropp förändras inte bara till det bästa, den kommer också att tappa dig med sina egna svårigheter. Du kommer att uppleva smärta i runda ledband, sömnsvårigheter och ibland även högar. Detta är bara en sida av det. Tittar du på den ljusare sidan är du ytterligare ett steg närmare D-dagen och din bebis är nu en liten liten människa. Enstaka sparkar betyder mycket mer än bara det vanliga. Här är en detaljerad titt på 24-veckors gravida symptom.

24 veckor gravidHela denna nio månader långa svårigheter och lycka räknas i läkarvillkor varje vecka eftersom det gör det ofta lättare att övervaka anläggningen. På så sätt kan den senaste uppdateringen tas emot med en månads varsel. För detta utgör totalt 40 veckor nio månader. Dessa 40 veckor är vidare indelade i tre kategorier, det vill säga första, andra och tredje trimestern som är baserad på utvecklingsstadierna hos barnet. I denna artikel talar vi om den 24: e veckan av fosterutveckling.

Innehållsförteckning:

 • Månad och trimester || Vad du kan förvänta? || Symtom || Fosterutveckling ||
 • Aktiviteter || Vad ska man äta? || Prenatal övning || Hur man övervinner stress ||
 • Medicinska tester och skanning || Ultraljud || Tips och försiktighetsåtgärder || Risker || Checklista ||

Vilken månad och trimester är du inne på tjugofyra veckor gravid?

Du är nu i slutet av din andra trimester och är ca 5 månader gravid. En 24-veckors graviditet baby vikt skulle vara cirka 590 gram, ungefär 25-28 centimeter. Han/hon är storleken på ett majsörat. Ja, din bebis är lika söt som den nu!

24 veckor gravid: Vad kan man förvänta sig?

Morgonsjuka avtar sedan långsamt och man tror att de illamående känslorna nu är borta för gott, men med minskande illamående kommer de större utmaningarna som enstaka humörsvängningar och monsterhunger tillsammans med depression eller sorg, vilket till och med kan vara ett resultat av din kropp producerar ett överskott av östrogen. Graviditetens vackra strålande glöd som beskrivs i tidningarna har omvända effekter som strömmar ut i form av fläckar och fläckar och akne.

24 veckors graviditets symptom:

Mamman går igenom förändringar tillsammans med barnet.

1. Expansion:

Varje morgon vaknar mamman för att se att hennes baby stöter lite tyngre och fylligare än förra gången. Detta beror på barnet som kontinuerligt genomgår förändringar. Detta orsakar en konstig stretchig känsla i magmuskeln. Detta är medicinsk term kallas Braxton Hicks sammandragning som kan göra det sträckta området kliande och torrt.

2. Diabetes:

Även om diabetes är en vanlig sjukdom, uppstår ofta ett tillstånd som kallas graviditetsdiabetes hos en gravid kvinna och det kan vara en bra vecka att kontakta din läkare angående detta.

3. Dotterbolagsproblem:

Ofta tillsammans med graviditeten kommer betydande hälsoproblem som ögonskarvhet, förkylning och frossa, halsbränna eller värmevallningar etc..

4. Morgonsjukdom:

Under andra trimestern kommer hormonerna att börja jämna ut och därför kommer det att minska morgonsjuka. Livmodern kommer att skifta uppåt och därmed kommer urineringens frekvens att sjunka under, men det har också några negativa, flatulens och halsbränna kommer att öka.

5. Chloasma:

Det kallas också “graviditetens mask” och är ett mycket vanligt symptom under graviditeten. Under denna period kanske du har märkt de missfärgade och brunaktiga fläckarna eller några andra märken på pannan, hakan och kinderna. Cirka 70% av kvinnorna kommer att möta detta problem och om du gömmer dig från solens exponering blir dessa fläckar inte mörkare. Chloasma kommer att resultera i en ökad produktion av melanin och det är inget annat än ett hudpigment som hjälper människor att skydda sig mot de skadliga UV -strålarna.

24 veckors gravid fosterutveckling:

Som 40-veckors räkning har den 20: e veckan redan nått halvvägs och när du passerar veckorna desto närmare kommer du till sista dagen. Några av de stora fosterutvecklingarna under denna period inkluderar:

1. Växande behov:

Med veckorna som gått har din bebis nu bemästrat konsten att vilja ha sina behov klarade. Det som en gång var ingenting, men en liten boll av livet nu väger en bra en och en halv kilo med nästan åtta och en halv tum i längd. Vissa barn kan dock vara över denna vikt eller under. Det finns ingen anledning att oroa sig för vikt. Nu börjar hon sakta känna sig trång eller trångt inne i moderns livmoder så förmodligen är det här tiden du kan känna en plötslig stans eller spark som är barnet och försöker få plats. Bildandet av fingeravtrycket pågår fortfarande stadigt liksom hennes hjärtslag och lungfärdiggörande. Luftsäckarna i lungorna fylls på. Hennes kropp är proportionell nu.

2. Fastare åtgärder:

Huden som för bara några veckor sedan var genomskinlig och för mjuk att röra vid behärskar nu långsamt det vuxna hudformatet eftersom det får sin rätta färg och konsistens. Det fettiga vita lagret fortsätter att växa för att skydda bildandet av den här babyens mjuka hud. Tillsammans med ett stadigt bankande hjärta och fungerande lever, plockar barnets sinnen nu upp saker, som känslighet för ljus och smak och beröring. Hennes hörselförmåga blir också starkare.

3. Ansiktsbildning:

Fostertillväxt vid 24 veckor visar att processen att bilda ett ansikte och nu långsamt fullbordar sig med de perfekta funktionerna som faller som pussel i en pusselbit. Ansiktet tar nu en tydlig form med ögonbryn och ögonfransar som bildas och så är hennes vackra rosa puckers. Ögonen får sin vackra form. Håret i hennes huvud har också bildats, men det är fortfarande vitt eftersom det fortfarande inte har fått rätt pigment.

4. Fettavsättning:

Allt detta medan formationen var i sin högsta hastighet och när bildningsprocessen för barnet rundade upp till ett slut, lockar din barns magra struktur mer och mer fettavlagring för barnets rätta hälsa. I slutet av vecka 24 kan du se din baby fylligare än förra veckan och se friskare ut med de hoppiga babyröda kinderna.

5. Fostervätska:

Barnet kommer nu att kunna öppna munnen och det kommer att kunna suga fostervattnet i mammas livmoder. Lillans mun kan öppnas; hon/han kan gäspa, svälja och suga fostervattnet.

6. Rörelse:

I detta skede kommer dina barns ben och armar att bildas helt och barnet kommer att försöka gå in i en ny position.

24: e veckans aktiviteter:

För gravida kvinnor kommer det definitivt att vara en utmaning att flytta varje månad eftersom de virvlade med massor av tankar som kommer upp i deras huvud särskilt under den första graviditeten. Det bästa att göra i denna situation är att först boka in ett besök till läkaren. Nästa är att ha mer tid med familjemedlemmarna och planera för shopping för de kommande månaderna. Annat än dessa bör du behålla god sömn, kost och även träningsplanerna. När du engagerar dig i arbetet, försök att minska belastningen som orsakas av det.

Du kan få tid för förfriskningar genom att ta en promenad på kvällen eller genom att laga din favoritmat. På den 24: e veckan ska du vara avklarad med allt för att de kommande månaderna ska gå bra. Om du är en arbetande kvinna kan du hitta på att jonglera med flera saker som inkluderar dilemman, ångest och hormonella förändringar. Få en regelbunden kontroll som gör ditt föräldraskap till det bästa.

Vecka 24 graviditet: Vad man ska äta?

Kostplaner:

1. Vattennivå:

I detta skede bör du inte förbise hydratisering eftersom du behöver stödja det liv som finns i dig. Att ha tillräckligt med vatten hjälper dig att upprätthålla och få dig att hålla dig frisk under en längre tid.

2. Järn och vitamin B6:

Om du planerar för en diet, se till att den innehåller alla järntillskott med några förändringar. Du kan lägga till ägg, bönor, broccoli och potatis som ger hälsofördelar. Du kan också prova några andra alternativ som inkluderar nötter och lax.

3. Fiber:

Du bör äta en kost som har ett fiberrikt innehåll för att ha sunda tarmrörelser och förhindra förstoppning. Du kan äta frukt som granatäpple, apelsiner, ananas och vattenmeloner.

4. Kalcium:

Under detta skede kommer ditt barns ben att utvecklas och därför är det mycket viktigt att ha färsk mjölk som hjälper barnets bentillväxt. Mjölk är verkligen ett mycket viktigt näringsämne. Du kan äta mat som yoghurt, ost och krämer, men du bör bara äta detta två gånger i veckan. Ät också bananer under hela månaden.

5. Kött:

Under denna tid är det rätt val att ta kött, särskilt magert kött är det bästa för gravida kvinnor.

Prenatal övning:

 • Graviditeten är inte rätt tidpunkt för att försöka gå ner i vikt, men övningar kommer att lindra din graviditetssmärta.
 • Promenader och prenatal yoga kommer att förbättra din hållning och som kommer att övervinna lidandet av extra vikt på magen. Dessa övningar kommer också att öka blodcirkulationen.
 • Promenaden kommer också att lindra din stress och ge energi åt din kropp.
 • Det stärker också musklerna under förlossningen. Prenatal träning kommer också att göra dig mer självsäker vid leveransen. Det ökar chanserna att gå ner i vikt efter graviditeten och gör det enklare.

Sex under graviditeten i 24: e veckan:

Att ha sex i detta skede kommer att vara bra först efter att ha fått en läkarkonsultation. Om det inte finns några problem kan du fortsätta eftersom detta är det sätt som återför den intimitet som du har tappat under de senaste veckorna. Prata gärna med din partner eftersom delning och stöd är mycket viktigt för dig i detta skede.

Hur man övervinner stress under graviditeten:

 •  Försök att hålla dina känslor under kontroll i detta skede. Detta kommer att rädda dig och ditt barns hälsa också.
 •  Att gå och gå på prenatala klasser kommer att vara den bästa idén eftersom det skulle hjälpa dig att gå smart vidare.
 •  Under detta skede rekommenderas läkaren starkt att ha tillräckligt med tid för vila eftersom det hjälper dig att bli botad mot stressen.
 •  Försök dagligen att gå en kort promenad med din partner, vilket kommer att förbättra din mentala hälsa genom att minska stressen.
 •  Diskutera med din partner om framtidsplaner som att köpa de viktigaste sakerna för din baby beroende på din ekonomiska situation.

Medicinska tester och skanning under 24 veckors graviditet:

Kom ihåg att göra din rutinkontroll. Detta är mycket viktigt, eftersom det hjälper dig att veta om din barns rätta tillväxt. Du måste följa samma procedur som du har genomgått under de senaste sex månaderna. Försök att undvika de läkemedel som kan skada ditt barns hälsa och gå med de bästa medicinerna som din läkare föreskriver.

 • Feber- Paracetamol eller acyklovir
 • Halsbränna- Antacida
 • Förstoppning- Undvik användning av laxermedel och mineralolja. Du kan ta droger som Metamucil
 • Hosta- Dextrometorfan

24 veckor Gravid mage: Vad säger ultraljudet?

Han/hon skulle ha utvecklat starkt grepp nu och kommer att fortsätta ta tag i allt runt livmoderväggen.

Öronen skulle ha blivit extremt känsliga för ljud inuti livmodern och kan nu känna igen moderns röst.

Han/hon kommer också att börja öva på andning och lungorna kommer också att fungera.

Tips och försiktighetsåtgärder:

 • 12 gram lagad mat dagligen borde vara din servering nu.
 • Håll dig strikt borta från alkohol. Alkohol under graviditeten kan orsaka fetalt alkoholsyndrom. Spädbarn som har det syndromet kan växa långsamt och få inlärningsproblem och onormala ansiktsdrag.
 •  Håll din hormonella galenskap under kontroll. Arbeta med en hälsoexpert för att hålla din vikt under kontroll.
 •  Se till att du kan gå bra eftersom detta är mycket viktigt för dig.
 • Undvik att äta rå mat och försök att äta skaldjur. Var noga med att undvika nötkött och försök att äta ägg och proteinsubstanser.

Vilka är riskerna vid 24 -veckors graviditet?

Tja, vid 24 veckors graviditet är barnets vikt över 1 kilo och har mer än 50 procent chans att överleva på intensivvården, även om du levererar i förtid. Det finns verkligen ingen större risk, även om du kan uppleva följande.

 •  Du kommer att märka att din hud förändras vid 24 veckors graviditet. En mörk linje kommer att löpa från din navel till könsbenet. Sådan hudpigmentering kommer att blekna med tiden.
 • Du kan få problem med att sova. 24 veckors gravid mage är säker stor och du kommer inte att kunna räkna ut en bekväm position för att sova. Prova att använda kuddar mellan benen.
 • Du kan uppleva runda ledbandssmärtor. Du kan känna kramper i ljumsken under 24 veckor av graviditeten. I allmänhet blir det inte intensivt, men om det gör det, tala med din läkare.

Checklista under 24 veckor Gravid:

Här är några saker som är värda att hålla som din checklista under denna period.

 •  Sök omedelbar medicinsk hjälp om du märker vätskeläckage från slidan.
 •  Lär känna tecknen på för tidigt arbete.
 •  Att registrera dig för graviditetstips hjälper dig att förstå din och din partners roll.

Graviditet kan tyckas vara en svår tid för dig nu, men det är verkligen inte det svåraste. Läs böcker och håll dig glad genom att göra saker du gillar. På så sätt kommer du att känna intensiteten lite mindre. Låt ingenting skrämma dig och håll dig på den positiva sidan, för säker och spänningsfri leverans.