Är det inte underbart att se hur gradvis din baby har utvecklats från bara en vävnad till en helt ny människa? Att spåra framstegen är rent magiskt. Vid 25-veckors graviditet skulle din kropp ha förändrats än tidigare. Din bebis är återigen ett steg närmare perfektion. 25 veckors gravid baby utvecklas nu snabbt för varje dag som går. Men hur är det med tecken och symtom? Vad ska du förvänta dig nu? Här är en detaljerad titt på allt som kan hända i detta skede.

25 veckor gravid

Dessa långa nio månader av graviditeten kräver att barnet övervakas ofta med strikta läkarbesök varje vecka och diagram över doser och inte. För detta räknar de medicinska medarbetarna graviditeten i veckor och inte månader. På så sätt är veckovis och frekvent övervakning enkel och tillgänglig. Därför blir nio månader till ett 40-veckorsavtal. Detta är ytterligare uppdelat i tre trimestrar eller steg. Första trimestern behandlar bildandet av barnet från en blastocyst till ett embryo och sedan till ett foster.

Innehållsförteckning:

 • Månad och trimester || Vad du kan förvänta? || Symtom || Barnets utveckling ||
 • Magen || Aktiviteter || Kost || Övningar || Medicinska tester och skanning ||
 • Hur man övervinner stress || Tips och försiktighetsåtgärder || Risker || Checklista ||

Månad och trimester som anger 25 veckor Gravid:

Du är inne på din andra trimester, ytterligare två veckor kvar från att slutföra din andra och gå in i den tredje trimestern. Du är nu 5 månader och 2 veckor gravid.

25 veckor gravid: Vad kan man förvänta sig?

De första tiderna kan vara svåra. Du skulle ofta se dig själv rusa till toaletten varje morgon för att kissa. Frekvent urinering blir nu en vanlig affär. Innan detta skulle mödrar ha haft en stark kamp mot sömnlöshet, med sömnlöshet som vann varje gång. Med förändringar i kroppen inser mamman att hon inte längre kan gå med sina vänner på en lördagskväll eller åka på vandring i helgen med sin man. Detta gör henne upprörd och bland hennes slumpmässiga känslor inser hon att hennes aptit för en viss typ av önskvärd mat har ökat. Detta är dock bara för de första månaderna tills modern sakta lättar in i sitt nya liv gör ett band med barnet som växer och blomstrar inom henne och resans magi återförs.

25 veckors gravida symptom:

Här är några symptom som du bör vara medveten om.

1. Hårvård:

Vanligtvis kan graviditeten vara ful i ansiktet eftersom det vid denna tidpunkt bildas fläckar i ansiktet. Men det som är bra under graviditeten är det långa glansiga håret. Mödrar har ofta känt att deras hår växer sig tjockare och silkeslikare mer näring och tämning än tidigare. Tricket med det är de hormonella förändringar som håret som du fäller på en vanlig dag fastnar på huvudet och vägrar släppa taget. Ditt hår kan vara en röra, men det enklaste sättet att komma runt det är att slå in håret i snygga bullar så ofta som möjligt. Att låta dem vara öppna betyder att håret faller mer. Tillsätt mandelolja till din räddningsdryck, eftersom det gör underverk.

2. Andfåddhet:

Andnöd kan vara ett problem just nu eftersom barnet ständigt växer och ger dig mindre tid att justera dina inre organ. I behov av mer utrymme skjuter hon dina inre organ åt sidan. Med mageinnehållet tryckt upp, har lungorna nu en mindre plats att expandera ordentligt vilket nu kan ge dig en kvävande känsla. Oroa dig inte; prova att ta in nässpray och vila för täppt näsa och det kommer att rensa av sig själv. Om din oroande känsla inte avtar, tala med din läkare om det.

3. Matsmältningsbesvär:

Med mageinnehållet nu tryckt mer och mer upp, närmar sig magen nu matstrupen så att maten som tappas får lite tid att bearbeta innan den faller i magen. Detta kan orsaka halsbränna eller matsmältningsbesvär. Matsmältningsbesvär är ganska vanligt nu, det är bättre att undvika maten som är sur och kryddig. Överskott av saliv kommer att göra dig irriterad att spotta hela tiden mer än normalt. Kontrollera din kost och försök att minimera maten som inducerar magsyror.

4. Depression:

Nu är det dags när allt kommer att sjunka in. Du är snart mamma. Det har visat sig att 33% av kvinnorna drabbas av klinisk depression eller ångestsyndrom. Symtomen är knepiga att diagnostisera och därför kan de överlappas med graviditetssymptom som inkluderar aptit, energinivå, koncentration och sömn. Det rekommenderas att få hjälp om du upplever ihållande symptom på depression och om du inte kan fungera normalt. Klasserna hjälper dig också att lära dig mer om barnomsorg före och efter födseln.

5. Sömnlöshet:

I det här skedet tröttnar du lätt men kommer att få svårt att somna. Det är inte bara svårare att sova utan sömnkvaliteten är inte bra. Oavsett anledning är det viktigt att veta att sömnlöshet inte kommer att skada barnet. Det är mycket normalt och drabbar nästan 78% av kvinnorna under graviditeten. Den ökade storleken på buken är en av de främsta orsakerna till sömnlöshet och det finns flera andra orsaker än den som ryggont, halsbränna, frekvent urinering på natten, hormonella förändringar etc..

25 veckor Gravidt foster: Vad är barnets utveckling vid 25 veckor?

Dessa formationer av honom, under andra trimestern, börjar utvecklas och sedan visar den tredje trimestern att perfektionen blir perfekt och klar för välkommen till omvärlden. Inom dessa tider övervakar ett ultraljud barnets tillväxt och utveckling som också kan ses och kännas av modern. I vecka 25 har du redan passerat tröskeln till halvtid sedan 40 veckor är märket. Nu är du 5 veckor före halvtid med ditt barn som fortfarande genomgår förändringar. Under denna vecka kommer de troliga förändringarna och utvecklingen att vara:

1. Svar:

Barnet i sin 25: e vecka har behärskat konsten att höra till nästan perfektion. Nu är hans öronben starka och varaktiga och nerverna i hjärnan har utvecklats tillräckligt för att han ska bekanta sig med omgivande röster. Barnet har nu utvecklat ett starkt erkännande av liknande röster eller rytmer som kanske en melodi.

2. Rörelse:

Läkare säger att när barnet lär sig nya rörelser kan han till och med svara på din röst med en spark eller ett slag. Han kanske snart kan flyta runt din säck på sin fria vilja. Oroa dig inte, det är helt säkert.

3. Hårfärg:

Med proteinet keratin integrerat i cellerna i början av denna vecka kan ditt barns hårsäckar vara med eller utan hår, nu får de rätt pigment som krävs. Så nu kan du bedöma hårets färg från barnet genom ultraljud.

4. Babyfett:

Medan bildandet pågick skapades och fulländades ditt barns inre organ. I det ruset var barnet fortfarande mager och växte bara hud över sina muskler och vener. Nu med den tunna slöjan av den så kallade huden som blir framträdande denna vecka fylls den släppande huden långsamt av ett underliggande fettlager.

5. Andning:

Hela den här tiden pratade vi om lungornas funktioner som en del av andningsprocessen och det är perfekt för barnet att andas ordentligt, men nog med munandning! Den här veckan börjar barnet med sina egna nybildade näsborrar som var inkopplade allt detta. Med näsborrarna långsamt öppna kan barnet nu andas genom näsan också.

6. Viktökning:

Med barnet växer fett i en jämn takt, växer barnets vikt nu mer och mer eftersom du också känner att din bebis blir allt tyngre och tyngre. Han väger nu lite någonstans 1-1/2 pund.

25 veckor gravid baby vikt är den av ekollon squash. Barnet kommer att väga ungefär 1,7 kilo, vilket är 785 gram med ett mått på 13,1 tum. 25 veckors gravid baby position är osäker. Barnet har inte bestämt sig för att hålla huvudet nere. Huvudet ligger nära bröstet och fötterna vetter nedåt.

25 veckor gravid mage:

Din livmoder är nu lika stor som en fotboll. Du skulle ha gått upp ungefär 7-8 kg nu. 25 veckors gravid viktökning är naturlig, eftersom det är mest vatten viktökning runt denna tid. Din mage är nu bara en genomgående vägg för ditt barn. Det skulle nu svara på musik och ibland börja utföra stunts som sparkar och kullerbyttor.

25: e veckans aktiviteter:

Vid den 25: e veckan kommer din mage att vara lika stor som en fotboll. Aktiviteterna är begränsade eftersom magen kommer att göra arbetet mycket hårt. Du kommer ofta att urinera och tillbringa större delen av tiden på toaletten. Det kommer att bli mer trötthet och matsug under denna period. Fler kontroller och tester ska göras med fler övningar. Detta stadium av graviditeten bör innehålla mer sömn och vila med en regelbunden och välbalanserad kost och övningar.

Kost och träning för den 25: e veckan:

25 veckors graviditetskost:

1. Frukt och grönsaker:

Under veckan kommer barnet att vara ganska stort och behöver fler näringsämnen och vitaminer för att utvecklas. Du måste äta mycket mer av färsk frukt och grönsaker som är rika på kalcium och D -vitamin. Fruktdieten bör innehålla bananer, apelsiner, äpplen, broccoli etc. grönsakerna som bönor och spenat bör tas.

2. Rå livsmedel:

Näringsämnena bevaras i allmänhet mer i råvarorna än maten som kokas. Matlusten uppfylls genom att ta mer frukt och livsmedel som kan konsumeras råa.

3. Vatten:

Vattnet är en viktig vätska som måste tas upp under denna period eftersom du måste konsumera allt för barnet också. Det hjälper dig också att hålla dig i form och hjälper till att minska övervikt.

4. C -vitamin:

Näringsämnena absorberas dessutom av kroppen med hjälp av vitamin C. Citrusfrukterna är rika på C -vitaminförbrukning av citrusfrukter som citron och apelsiner kommer att vara bra. Det bör noteras att överdriven konsumtion av C -vitamin leder till för tidig födsel.

5. Kyckling:

Under graviditeten kan magert kött tas för att få fler proteinbehov och hjälper oss att förbättra vår ämnesomsättning och energihastighet. Fläsk och skaldjur är skadliga för barnet, därför ska de undvikas.

25 veckors gravida övningar:

1. Magsäck:

Andningen medan du drar in magen och sträcker ut kroppen blir bra och enkel träning. Det bör upprepas 5 gånger om dagen.

2. Full Ben Stretch:

Övningar för ben är mycket viktiga eftersom de måste bära vikten av både mamman och barnet inom sig. Böj höger knä och höger fot bakåt och upp till skinkorna. Håll i 10-30 sekunder. Upprepa det med det andra benet.

3. Sov:

Under graviditeten kommer det ibland att vara svårt för dig att hitta en bekväm sovplats. Den vanliga sovställningen kommer inte att vara till hjälp under graviditeten. Den bästa hållningen för god sömn är att böja knä och ben och lägga en kudde mellan benen.

4. Cykling:

Under den 25: e graviditetsveckan börjar vikten snabbt öka vilket leder till bristningar. Cykling som en del av viktminskningsregimen hjälper till att motverka bristningar.

5. Promenader:

De mest pålitliga övningarna under graviditeten är promenader. Det hjälper dig att hålla dig aktiv hela dagen.

Sex under graviditeten i 25: e veckan:

Ingen bebis skadas när hennes mamma och hennes partner älskar. Barnets livmoder skyddas av starka livmoderns muskler som tätar livmoderhalsen och skyddar barnet. Det är inte att föredra att engagera sig i sexuella aktiviteter eftersom det kan vara obekvämt och kan leda till vaginala infektioner.

Medicinska tester och skanning: Hur ser ultraljudet ut?

Denna vecka kommer du att ha ett glukosutmaningstest. Detta hjälper till att utesluta eller upptäcka risken för graviditetsdiabetes. Annars skulle du inte ha ett ultraljud planerat den här veckan. Endast om din läkare schemalägger och behöver noggrann övervakning, skulle det behövas ett ultraljud den här veckan?

Hur man övervinner stress under graviditeten:

 • Du kan vara stressad över många saker den här veckan. Fortsätt prata med din läkare hela tiden för att hålla dina känslor under kontroll. Ytterligare påfrestningar och besvär begränsas genom att dokumentera rapporten.
 • Ha en gemenskap som kan diskutera och konsultera om stress och saker du går igenom.
 • Vila väl förutom träningen eftersom det här är det bästa sättet att stressa bort gravida kvinnor.
 • Att diskutera med en partner hjälper dig att stressa ner dig och få dig att må bra och må bra.
 • Tänk på mer positiva saker som får dig att känna dig trevlig att övervinna stress.
 • Medicinska behandlingar och kontroll

Tänk på och var beredd att ha fler medicinska behandlingar och kontroll eftersom det är 25: e veckan. Avvikelserna hos fostret kontrolleras av spinal- och HCG -vätskor.

1. Värk och smärta– Acetaminofen. Undvik ibuprofen och naproxen.

2. Allergi- Antihistaminer och loratadin. Undvik pseudoefedrin och avsvällande medel som fenylefrin.

3. Hosta– Dextrometorfan och Guaifenesin.

4. Förstoppning- Metamucil och Colace. Undvik laxermedel och mineralolja.

5. Halsbränna- Antacida och famotidin.

Tips och försiktighetsåtgärder för tjugofem veckor gravid:

 • Fortsätt använda solskyddsmedel för att hålla ditt barn borta från hudproblem.
 • Använd mycket munhygien nu för att förhindra dåliga anfall av infektioner i ditt tandkött, som kan passera genom mat och skada din lilla.
 • Mammakläder ska bäras
 • Sovställningen, gång- och sittställning bör upprätthållas noggrant för att undvika värk
 • Håll dig väl hydrerad genom att dricka mer vatten än vanligt.

Vilka risker står inför vid min graviditet vid 25 veckor?

1. Karpaltunnelsyndrom: Några av symptomen inkluderar vätskeretention, hormonella fluktuationer med en tendens att leda till ödem. Det kan också finnas en nervöverkänslighet och din glukosnivå kan variera. Behandling krävs egentligen inte i de flesta fall.

2. Hemorrojder: När magen växer, sätter den press på bäckenvenerna, vilket orsakar hemorrojder.

3. Uppblåsthet: Under din graviditet kan hormonella förändringar påverka matsmältningen och saktar ner den, vilket leder till uppblåsthet.

4. Halsbränna: Halsbränna uppstår på grund av att barnet sätter press på matsmältningskanalen och trycker därmed syra upp i matröret.

Checklista vid 25 veckor gravid:

 • Börja handla efter babyartiklar. Gör detta nu för när barnet stötar ökar kan du ha obehag med att handla eller göra något.
 • Om du är en blivande förstahandsmamma hjälper det att läsa om nyfödda barn. Detta kommer att förbereda dig för alla utmaningar du kan komma att möta.
 • Din leverans är inte för långt. Det kommer att hjälpa till att hantera din stress och ångest.

Allteftersom graviditeten fortskrider med tiden sker många förändringar. Vad som dock kan orsaka obehag är oro för leverans. Du kan känna dig stressad och orolig för det mesta. Detta är vanligt. Det är också den tid som du hanterar dina stressnivåer och håller den under kontroll. Du kan lyssna på musik eller titta på din favoritprogram för att lindra stressen lite.