Är du nervös för vad du kan förvänta dig vid 26 veckors graviditet? Vi får din känsla. Om du är gravid i 26 veckor, här är en komplett guide för din graviditet den här veckan !! Mänsklighetens största revolution är den livskedja som pågår, från en generation till en annan. Och när graviditetsprocessen börjar, händer det olika förändringar i kroppen och till och med moderns kropp. Flera förändringar sker under den 26: e graviditetsveckan. Att veta om dessa förändringar gör hela processen mycket enklare eftersom det inte finns något att oroa sig för.

En vanlig fråga som många kvinnor ställer vid detta skede är ”Jag är gravid i 26 veckor, och vad behöver jag bry mig mest om?” Det finns flera saker man måste vara uppmärksam på under denna period eftersom detta är halvvägs i graviditeten period. Dessa förändringar är nya för moderns kropp om det är hennes första barn och även för människorna runt henne som tar hand om henne. Graviditet tänder inte bara de hormonella förändringarna utan hjälper också till med andra fysiska såväl som psykologiska förändringar som en kvinna kan bevittna under detta skede !! Denna graviditetsguide för 26: e veckan hjälper dig att förstå och studera förändringarna i din kropp och känna till tips och försiktighetsåtgärder, som hjälper dig att enkelt hantera dina bekymmer.

26 veckors graviditet

Innehållsförteckning:

 1. Månader & Trimester indikerar för 26 veckor gravid
 2. Fysiska och psykologiska förändringar under en gravid gravid kvinna på 26 veckor (symptom)
 3. 26 veckor gravid babystorlek & Vikt
 4. Bebis & Magen ser ut som under 26 veckors graviditet
 5. Barnpositionering under 26 veckor av graviditeten (Fetal & Fysisk utveckling)
 6. Graviditetskost & Övningar under 26 veckor Gravid
 7. Medicinska tester & Skanna medan 26 veckor graviditet
 8. Vad är tipsen & Försiktighetsåtgärder att ta under 26 veckor av graviditeten?
 9. Vilka risker står inför under 26 veckors graviditet?
 10. Checklistor under 26 veckor gravid

Månader & Trimester som indikerar för 26 veckor gravid:

26 veckor gravid hur många månader? Att beräkna den exakta graviditetsmånaden kan vara problematisk. Liknande är fallet för gravida kvinnor i 26: e veckan. Men det är bara inte för komplicerat. Denna vecka 26 av graviditeten avser den sjätte månaden av din resa. Och du är på väg att slutföra din andra trimester. Så lycka till resten av resan!!

Fysiska och psykologiska förändringar under en gravid gravid kvinna på 26 veckor (symptom):

Eftersom du är nära att slutföra två tredjedelar av din graviditetsresa, kommer din kropp att bevittna många förändringar. 26 veckors gravid baby position fortsätter att förändras, och det kommer också att vara 26 veckor gravid baby rörelser. Några av förändringarna och 26 veckors gravida symptom beror på nedanstående saker:

26 veckor av graviditeten

1. Blodtryck:

Blodtryck är ett vanligt problem för gravida kvinnor. Det kan vara högt eller kanske lågt; det beror helt på moderns kroppstillstånd, tillsammans med produktionen av kvinnliga hormoner. Men den 26: e veckans gravida kvinnor kan också drabbas av preeklampsi, ett högt blodtryck. Dessutom kan konsumtionen av lägre saltgräns till och med förvärra din situation.

2. Trötthet:

På grund av barnets ökande vikt kommer moderns kropp också att observera trötthet. Trötthet är också mycket vanligt under detta stadium av graviditeten. Det bästa sättet att hantera denna fråga är genom att ha en rutinmässig kontroll och ta väl hand om din hälsa.

3. Dotterbolagsbekymmer:

Under denna fas av graviditeten kommer kvinnan också sannolikt att möta några sidoproblem som halsbränna och andfåddhet. När det växande barnet gör sitt rum genom att skjuta dina organ i sidled. Detta tryck kan också orsaka lung- eller livmoderskada. För att klara denna situation bör mamman äta en hälsosam kost tillsammans med mycket vattenintag.

4. Falska sammandragningar:

Från och med denna vecka kommer den gravida damen sannolikt också att möta falska sammandragningar. Bli inte förvånad eftersom dessa sammandragningar är mycket vanliga och ansvarar för att förbereda din kropp med leveransprocessen. Men om den 26: e veckan gravid känner mycket smärta, rekommenderas det att konsultera en läkare omedelbart.

5. Snarkning:

Snarkning är en annan vanlig men ändå graviditetsrelaterad fråga, som mest bevittnas av kvinnor. Din kropps förändrade hormoner får enbart klandras för detta tillstånd. Men om din snarkning är ett problem för din partner, föreslås det att du använder en näsband för att kontrollera eller undvika snarkning.

6. Benkramper:

Gravida damer är också benägna att kramper i benen ;, särskilt under nattimmarna. Det kan bero på det ökande trycket från barnet på din kropp. Det rekommenderas därför att massera fotleden försiktigt och vaden för att lindra smärtan. Du kan dock också placera varmvattenpåsen eller den heta silikonpåsen på det drabbade området för att lindra smärtan!!

7. Sovproblem:

De 26 veckors gravida symtomen redogör också för sömnstörningar. Det är en annan mycket standardfaktor som bevittnats under graviditeten. Detta tillstånd kan behandlas med mjuka övningar och användning av extra kuddar för att få tillbaka din goda sömn.

8. Svullnad:

Vattenretention i kroppen kan leda till att ansiktet, handen eller fötterna svullnar. Det bör inte undvikas; istället kan det vara ett tidigt stadium av preeklampsi. Bättre att konsultera din läkare omedelbart för att minska komplikationer.

9. Huvudvärk:

Det är ett annat tillstånd som damerna bevittnar på grund av hormonella förändringar i kroppen. Detta tillstånd botas med meditation och yoga. Dessutom kan du också välja akupunkturbehandling eller andra biofeedbackterapier för att lindra detta tillstånd.

10. Minnesförlust:

De hormonella förändringarna i din kropp kan också resultera i minnesförlustfaktor. Således anses det vara en bra vana om du börjar utveckla en skrivvanor. Det kommer att påminna dig om de saker du måste utföra under din dag!!

26 veckor gravid babystorlek & Vikt:

Vid denna tid av graviditeten kommer ditt ofödda barn att observera många förändringar, med dess ökande längd från krona till häl, hans höjande vikt i kombination med utvecklingen av hans organ. 26 veckors gravid mage kommer också att öka i storlek och utvecklas som det händer med varje framsteg. I genomsnitt är din 26 veckors bebishöjd cirka 14 tum eller 35,6 cm lång i höjd; medan 26 veckors barnvikt kommer att vara cirka 760 gram. Till dags dato kommer din baby att kunna öppna ögonen och svara mer på ljudet. Dessutom kan du också märka en ökning av rörelser den här gången. Fram till slutet av denna vecka kommer din baby att motsvara storleken på zucchini.

Bebis & Magen ser ut som under 26 veckor graviditet:

I slutet av 26 veckors graviditet förväntas den gravida kvinnan gå upp i vikt på cirka 16 till 22 pund vid ett ensamstående barn. Medan det gäller tvillingar kommer din vikt sannolikt att öka med 27 till 42 pund. Barnets tillväxt vid 26 veckor kommer också att vara förutsägbar med den ökande storleken på babybumpen. Men i magen kommer din 26-veckors graviditet att leda till att livmodern ökar med cirka 2,5 tum över naveln. Men din mage fortsätter att växa ungefär en halv tum varje vecka. Alla dessa förändringar är helt normala med den nuvarande graviditetsperioden. Glöm inte och oroa dig eftersom saker och ting kommer att återgå till det normala strax efter leveransen!!

Barnpositionering under 26 veckor av graviditeten (Fetal & Fysisk utveckling):

Din graviditetsresa kan delas in i tre trimestrar. Första trimestern är där barnet helt enkelt i en blåscystform fäster sig och fortfarande är i en främmande form. Under veckorna förvandlas han till ett embryo och sedan till ett foster. Andra och tredje trimestern markerar barnets framsteg. Den 26: e veckan är den sista veckan i ”guldtiden” som är ett annat namn för andra trimestern. Några av förändringarna som ses hos din baby den här veckan kommer att innehålla:

Under sin 26: e vecka rundar barnet nu upp till drygt två kilo i vikt och ett 23 cm långt mått. När det utvecklas, stärker sinnena ryggraden, vilket ger en fri chans att röra sig efter behag. Dessa rörelser är nu med veckorna som går mer och mer framträdande. När greppet stramas kan han eller hon nu leka med sig själv- rulla runt eller tumla i magen eller leka med sladden. Därför kan du ibland känna 26 veckors gravid smärta. Följande är utvecklingen hos ett 26-veckors foster.

A). Hud:

Lanugorna i hennes kropp blir nu sakta mjukare och försöker ta bort. Med detta börjar ett tunt fettlager också att avsättas i kroppen, vilket ger henne en perfekt bebisform.

B). Ögon:

Höjdpunkten i den här veckan är att barnet nu äntligen kan anpassa ögonen efter synens gåva när hon äntligen öppnar ögonen för att se omgivningen runt henne. Hon blinkar och rensar ögonen och kan nu se vad eller var hon har växt hela tiden. Barnet i sina tidiga stadier har ögonen stängda men upplever långsamt ljuskänslighet på grund av utvecklingen av iris. Här är den 26: e veckan, ultraljudet kan få henne att blinka inuti och mysigt när hennes ögon ser sig omkring. Ögonen är dock ljusare i färg på grund av bristande pigmentering i iris som förändras efter födseln.

C). Könbestämning:

Vid det här laget är barnets kön framträdande och tydligt. Innan detta var könet något tydligt genom vilket läkarna kunde se skillnad, men nu har de blivit framträdande. För en pojke den här veckan kommer hans testiklar äntligen att falla ner till hans nu fullt bildade pungen, och för tjejerna har deras tunnlar till äggstockarna nu etablerats som redan rymmer sex till sju miljoner primitiva ägg. Räkningen går dock ner till två när barnet är fött.

D). Hjärta:

Nu kan en av dina släktingar eller vänner lägga örat på din mage och höra barnets hjärtslag eftersom det har blivit starkare för varje vaknande ögonblick. Nu pumpar hjärtat blod in i hennes kropp och kan också skapa röda blodkroppar.

E). Andning:

Under denna vecka har lungorna och näsborrarna hos barnet börjat utvecklas, i slutet av veckan kommer det att slutföra deras tillväxt. Näsor är viktiga, och så kommer det att slutföras snart, men lungorna är inte så snabba på grund av alveolerna, det börjar pälsa på lungorna. Lungor hjälper ditt barn att andas bra och friskt.

F). Vikt:

Din baby har fortfarande inte vuxit till en fullvärdig människa som de kommer att komma ut som och fortfarande är i tillväxtprocessen. Han kommer att väga var som helst under ett kilo, men oftast är det 900 gram eller så. Han kommer att röra sig och leka, och därför är det normalt att känna 26 veckors graviditet, fosterrörelse. Det finns fortfarande en lång väg för honom i scenen, men det mesta av din oro kommer att ta slut vid slutet av denna vecka.

Graviditetskost & Övningar under 26 veckor Gravid:

Det finns alltid 26 veckors graviditetskomplikationer. Därför är att behålla en riktig kost under graviditeten en annan viktig faktor som bör tas om hand under perioden. Hädanefter är det nödvändigt att bibehålla god hälsa eftersom det är det enda möjliga sättet att mata ditt foster. Därför är det obligatoriskt att din goda och 26-veckors graviditetskost består av följande saker:

Diet:

1. Frukt och grönsaker:

Frukt och grönsaker anses vara en viktig del av din kost. Eftersom de är rika på vitaminer och mineraler. Fruktfatet bör bestå av äpplen, apelsiner, bananer, vattenmelon och andra frukter som passar dig. Tvärtom bör grönsaksdelen fyllas med gröna bladgrönsaker, som spenat, bönor, morötter, blomkål, etc..

2. Rå livsmedel:

26-veckors gravid kvinna bör undvika att äta rå mat. Alla frukter eller grönsaker ska blancheras i varmt vatten innan de konsumeras. Även färsk kyckling bör behandlas och tillagas väl innan du äter!!

3. Vätskaintag:

Vatten eller vätskor bör vara lämpliga för att bekämpa uttorkningsfaktorn. Det återfuktar också din hud och reglerar kroppstemperaturen. Vätskekonsumtionen säkerställer också fostrets korrekta näringsintag!!

4. Kosttillskottens roll:

Det är viktigt att komplettera din kropp med viktiga näringsämnen. Men läkarna kommer att ordinera dig med de viktigaste under det tidiga graviditetsstadiet. Men det rekommenderas ändå att lita på de naturliga källorna till dessa tillskott, eftersom det kommer att gynna din kropp på ett bättre sätt!!

5. Kycklingkonsumtion:

Om du är en kycklingkonsument eller en kycklingälskare bör din kost bestå av magert kött. Eftersom det är hälsosammare än jämfört med andra. Konsumtionen av kyckling i din kost kommer att underhålla din kropp med en riklig mängd proteiner och därmed minska behovet av sådana proteinrelaterade kosttillskott. Istället för att köpa billiga köttprodukter rekommenderas det dock att köttprodukterna kommer från en autentisk källa, eftersom köttprodukter listas i kategorin mycket lättförgängliga livsmedel.

Övningar:

Dessutom är det viktigt att en 26 veckors gravid kvinna tränar dagligen, för att vara stressfri och fri från muskelspänning. Om du inte kan träna regelbundet eller om du känner dig lat rekommenderas det att du anmäler dig till närmaste gym eller yogacenter. Eftersom de kommer att se till att du följer träningsrutinen regelbundet. Den 26-veckors gravida träningen kan bestå av följande för en sund tillväxt av barnet.

A.Mageexpansion:

Sitt med benen överlappade och nedre delen av ryggen stödd och praktiskt på magen. Håll ryggen och axlarna andas in gradvis över näsan när du förstorar din mage. Gör det i 5-10 minuter på en dag.

B. Knäböj:

Knäböj är den bästa övningen, eftersom detta hjälper till att förbättra din hållning och göra mer utrymme för ländryggen för expansion. Det finns flera varianter av knäböj, och den stora knäböj kommer att antas ditt tillstånd.

C. Sträckning:

På det här stadiet kommer det att vara utmanande att sova i din normala position, du måste stretcha lite under graviditeten, och det kommer att ge dig flexibilitet, och det stärker också dina ben och muskler.

D.Promenad:

Att gå under graviditeten hjälper dig att minska andningsproblemen och all stress, promenader kommer att bibehålla din kropp och ditt sinne. Det kommer att hålla dig och ditt barn lika bra som friska om du går regelbundet.

E. Magejustering:

Försök att behålla din tyngdpunkt, så det blir bekvämare att arbeta med din position och prova några övningar.

Det förväntas att denna regelbundna träning kommer att lindra din stress och fräscha upp dig för nästa dags uppgift!!

Medicinska tester & Skanna medan 26 veckor graviditet:

Läkarens roll är avgörande under hela graviditetsfasen. 26: e graviditetsveckan kan leda till förändring av läkemedel. Dessutom kan läkemedel konsumeras efter samråd med en registrerad läkare för att behandla några av de medicinska tillstånden som astma och högt blodtryck. Vissa läkemedel som rekommenderas för att undvika hosta, allergi, magont, värk kan inkludera följande:

 • Aches- Acetaminophen. Skäm bort dig inte med Ibuprofen och Naproxen.
 • Allergi- om du är allergisk under graviditeten, antihistaminer eller en antydan till loratadin. Undvik användning av pseudoefedrin och avsvällande medel, till exempel fenylefrin.
 • Hosta- för kraftig förkylning, prova Dextromethorphan.
 • Magproblem-Undvik laxermedel och mineralolja.
 • Hjärtbränning och sår – undvik hjärtbränning, prova antacida sirap och tabletter.

Se till att allt du tar ska kontrolleras med din läkare igen.

Vad är tipsen & Försiktighetsåtgärder att ta under 26 veckor av graviditeten?

Det är viktigt för den gravida kvinnan att ta hand om din hälsa. Under den 26: e graviditetsveckan bör kvinnor dock ta hand om följande tips och försiktighetsåtgärder:

1. Säg hej till hälarna:

Fokus för en gravid dam bör ligga på gravitationen med den växande 26 veckors gravidmagen. Därför rekommenderas att bära platta skor under graviditeten, och damen bör vara borta från hälarna under denna tidsperiod!!

2. Övervakning av kosten:

Det är viktigt att följa intaget av den 26: e veckans gravida dam eftersom hon kan klaga på symptomen som surhet, halsbränna eller gasrelaterade problem. Undvik också skräpmat eller snabbmat för tillfället!

3. Öka vätskeintaget:

Det föreslås att öka vätskeförbrukningen under denna graviditetstid. Graviditetsdieten på 26 veckor måste anges med tillräcklig mängd vatten, soppor, shakes, juicer, kokosvatten, etc..

4. Tillräcklig sömn:

Gravida kvinnor rekommenderas att sova ordentligt i 8 timmar. Men hon kan också underhållas med power naps under dagtid. Det kommer också att hjälpa henne att hantera problem med morgonsjuka.

5. Medicinsk konsumtion:

Det rekommenderas att endast konsumera förskrivna läkemedel, eftersom intag av onödiga läkemedel kan vara hälsofarligt. Hoppa aldrig över att konsultera din läkare innan du tar sådana läkemedel.

6. Börja planera saker:

Shopping är den bästa stressavlastande behandlingen för kvinnor. Och du känner likadant; då kan du börja handla efter din ofödda hjälte !! Denna shopping kan täcka köp av söta små mjuka leksaker, tröjor, strumpor etc. Detta kommer att ge enormt nöje och öka din eviga kraft att hantera 26 veckors graviditet.

De sista veckorna av graviditeten kommer att fortsätta påminna dig om de kommande ansvarsområdena, vilket kommer att bli en lyckligare tid för dig med den nuvarande 26 veckors gravida fosterrörelsen. Din bebis kommer att fortsätta påminna dig om hans eller hennes existens. Din lycka, kärlek, sorg, sorg kommer också att bevittnas av barnet, och därför rekommenderas det att vara glad och fri från stress. Det förväntas att dessa tips som nämns ovan kommer att vara fördelaktiga för dig och kommer att hjälpa dig med dina befintliga graviditetsproblem. Hoppas du gör det från sida till sida nästa trimester lika smidigt som den här. Och önskar dig lycka till i framtiden!!

Vilka risker står inför under 26 veckors graviditet?

Graviditet är en av de viktigaste faserna i en kvinnas liv, och det är nödvändigt att ge den näring med god hälsa tillsammans med en riktig kost. Det kommer att säkerställa en sund hälsa för modern och barnet. Det finns dock några risker som måste tas om hand. Dessutom bör kvinnorna också vara försiktiga med många hälsotillstånd, på vilka hon kan skynda sig till läkaren. Sådana omständigheter beror på 26 veckors gravid smärta i buken och om du märker vätskeläckage eller vaginal blödning.

Om de gravida kvinnorna märker dimsyn eller andra 26 veckors graviditetskomplikationer rekommenderas det att utan dröjsmål konsultera en läkare för bättre säkerhet och försiktighetsåtgärder. Dessutom märker du några symptom på feber eller andra sådana tillstånd; det rekommenderas att fråga en läkare innan du tar någon oral dos!!

Checklistor under 26 veckor Gravid:

Din lista för veckans graviditet inkluderar rundtur på din förlossningsavdelning, för att vara säker och i tid för oväntade saker. Det rekommenderas också att föranmäla sig till sjukhuset; detta kommer att underlätta din rusning i sista minuten. Försök att kommunicera med din baby, eftersom barnets hörselkänslor utvecklas vid denna tidpunkt. Spela också några religiösa bhajaner eller rim för barn !! Som senare kommer detta att vara fördelaktigt för att låta ditt barn sova, eftersom det blir benäget för rytmen du spelar regelbundet.

Tillbringa också tid med din partner, dela dina känslor och se till att du meddelar honom om de problem du möter under denna period. Din partners omsorg och tillgivenhet är också fördelaktigt för att stödja din graviditet. Det kommer också att lindra din graviditetsstress och minska dina ångestnivåer under vecka 26 av graviditeten.

Dessutom är det viktigt att fokusera på din kost. Försök att dricka den mängd vatten som krävs, med 8-10 glas vätska, inklusive juice, soppor, etc. Fokusera också på att äta en hälsosam kost. Och glöm inte att involvera övningar i din dagliga rutin, från mild träning och avsluta dagen med en 30-minuters promenad. Börja förbereda ditt barns rum, och det rekommenderas att övervaka din mammas hälsa också!!

Graviditet är en viktig och viktig fas i kvinnans liv. Upprätthållandet av en korrekt kostplan tillsammans med övervakning av din hälsa bör vara ett måste att göra på din lista. Var också intresserad av att veta mer om ditt 26-veckors fosters hälsa och planera ditt läkarbesök i enlighet med detta. Inte bara detta, kom ihåg att ta dina läkemedel i tid tillsammans med andra väsentliga vätskor för att hålla din kropp hydratiserad och redo för graviditeten !! Ha en lycklig graviditet!!

Vanliga frågor och svar:

Q1. Min bebis position är att inte gå ner. Ska jag oroa mig för tillfället?

Sv: Inte alls, efter 26 veckor är det i de flesta fall ganska normalt att barnet befinner sig i ”tvärgående lögn”. Här är barnets huvud nära mammas sida och botten placeras mot buken på andra sidan. Barnet kan få huvudet ner när som helst senare före 30 veckor, så oroa dig inte.

Q2. Jag hade inte morgonsjuka från de senaste veckorna, och nu ser jag illamående komma tillbaka. Är det normalt?

Sv: Ja, totalt många lider och klagar över morgonsjuka trots att de är 26 veckor gravid. Medan de flesta gravida kvinnor återhämtar sig från illamående efter första trimestern, lider fortfarande vissa och det är normalt.

Q3. Jag kan se många falska larm och sammandragningar som händer vid graviditetsvecka 26. Hur skiljer jag mig från normala och är det normalt att ha sammandragningar vid denna tidpunkt?

Sv: Detta kallas Braxton Hicks -sammandragningar som är vanliga från tredje trimestern men fortfarande kan börja så tidigt som under din andra trimester. Dessa är inte smärtsamma och är inte vanliga, och det är så du skiljer dig från kramper och värkar. Om du känner dig ganska stark och händer kontinuerligt, bör du kontakta läkare.