Vi är säkra nu, vid 29 veckors graviditet, har din kropp börjat visa några verkliga förändringar. Veckan kan vara utmanande och skrämmande, men det finns inget att oroa sig för. Det enda bästa sättet att trösta er är faktiskt att förstå vad som händer med dig och ditt barn. Barnet kommer att börja bli mer aktivt när veckorna drar dig närmare den sista D-dagen.

Du kommer att märka hur din kropp expanderar. Gradvis når kroppen ut till rätt storlek och efter en hårt arbetande nio månader stirrar den lilla solskenet på dig med söta små knappögon. Innan detta finns nätter utan sömn och morgonsjuka sammanställda med starka känslor och ökad aptit. För vissa mödrar kan det finnas hudsjukdomar som akne eller fläckar som i folkmun kallas graviditetsmask. Men med tiden släpper modern in i sin nya kropp, och hon slappnar av i sin nya moderskapsklänning.

29 veckor av graviditeten

Innehållsförteckning:

 • Vad du kan förvänta
 • Månad och trimester
 • Magen ser ut
 • Fosterutveckling
 • Symtom
 • Aktiviteter
 • Kost och träning
 • Ultraljud
 • Tips för att övervinna stress
 • Medicinska behandlingar och kontroll
 • Försiktighetsåtgärder
 • Checklista

29 veckor gravid: vad man kan förvänta sig?

Din bebis är nu mer aktiv än någonsin. Du kommer att märka hur det börjar sparka dig väldigt ofta, och det här är säkert ett bra tecken på att din baby mår bra där inne. Börja räkna sparkarna. Faktum är att läkaren kan råda dig att göra det, bara för att du ska veta hur bra barnet mår. Det måste vara en bra tid för dig också!

Vilken månadstrimester befinner du dig i vecka 29 av graviditeten?

Du är i din tredje trimester, sex månader och en vecka in i graviditeten. 29 veckors gravid baby vikt är en pomelo, väger cirka 1,3 kg och mäter cirka 36,8 cm. Detta är den period då ditt barn kommer att få hälften av födelsens vikt.

Hur ser en gravid mage på 29 veckor ut?

Din mage är nu större och kommer att växa sig större med tiden. Det betyder att du förmodligen inte kan se dina egna fötter! Fostervattnet i livmodern är cirka 9 cm nu.

29 veckor gravid gravid position: fosterutveckling

Vid det här laget skulle hjärnan snabbt utvecklas, och därför kommer barnet mestadels att vara i vertikal position. Dess huvud kommer att vända mot livmoderhalsen. Det är också möjligt att barnet nu kan gå till sitt brottläge under denna period.

Niomånadersperioden räknas som medicinsk tid till 40 veckor. Detta för att säkerställa att barnet regelbundet övervakas av barnet. Dessa 40 veckor grupperas i första, andra och tredje trimestern varje trimester som behandlar barnet och mamman. Första trimestern behandlar barnets bildande och den andra och tredje behandlar utvecklingen. På så sätt växer barnet långsamt och ger näring åt sig inuti modern tills sista dagen närmar sig.

1. Bitande nyheter:

Vid denna tidpunkt utvecklas barnets tandknoppar till framtida permanenta tänder långsamt. Detta är höjdpunktsnyheterna i vecka 29 när tandknopparna äntligen börjar växa. Nu kan du enkelt drömma om din bebis små pärlvita och hur han kommer att se ut i den. Tandbildningen är dock ännu inte sett, och det är känt att det tar bra tid. Dessa knoppar är fortfarande känsliga och mjuka som bomull, men det här är babysteget till ett starkt tuggummi senare.

2. Hicka:

Vid det här laget har barnet lärt sig att hicka vilket är riktigt häftigt för en ofödda i magen. Hennes inre utvecklas, vilket är orsaken till hennes reflexhandlingar som att blinka eller hicka. Detta är dock inte obehag för varken mamman eller barnet.

3. Genitalier:

Vid den 29: e veckan har bildandet av könsorganen redan blivit framträdande och distinkt. För en pojke har hans testiklar nu glidit ner till pungen, som nu är klar och väntar på testiklarna. För en tjej är hennes klitoris perfekt synlig nu på grund av bristen på blygdläppar som ännu inte bildats.

4. 29 veckors graviditet babyrörelse:

Vid den 29: e veckan är din baby 39 cm lång med en ordentlig vikt på 3 kilo. Eftersom äggstockarna kan expandera så mycket, känns barnet nu lite trångt. Han är nu vuxen i sin kropp, och hans sinne har utvecklats tillräckligt för att få honom att känna sig fylld i det minskande utrymmet. Det är därför barnet nu visar många rörelser som du kan känna inuti. Det kan komma sporadiska sparkar och slag och små knackningar eftersom barnet längtar efter mer plats.

5. Binjurarna:

Den 29: e veckan markerar barnets binjursproduktion och tillsammans med det startar hormonproduktionen. Dessa hormoner, särskilt androgen och östrogen, stimulerar mjölkproduktionen i moderns kropp. Mamman vid den här tiden går också igenom förändringar.

6. Ät rätt:

Barnets näringsbehov växer med tiden, och nu konsumerar han mer och mer av dig, det betyder också mer mat för dig eftersom nu två överlever från din kost.

7. Hår:

Nu är det dags när håret börjar växa. Naturligtvis är den till en början kort och liten. Hans ögonbryn och ögonlockshår är också mer framträdande. Lanugorna, som råkar vara det korta håret i ditt barns kropp, har börjat blekna nu och det vanliga håret har tagit fart för utveckling.

29 veckors gravida symptom och hur man kan övervinna:

Med hans växande behov är det den här tiden näringen absorberar i honom, så var extra försiktig med vad som händer i magen. Detta är den perfekta tiden för dig att äta rätt kost och i större mängd.

1. Halsbränna:

Vid den här tiden gör några av dina gamla vänner, halsbränna och förstoppning sitt utseende, och det här är en enkel graviditetsaffär och har ingenting att göra med barnet. Det är bara kroppens hormonproduktioner som måste kontrolleras. Tillsammans med detta kan det långsamma matsmältningsbesväret komma, vilket beror på graviditetshormonet progesteron. För att övervinna halsbränna och matsmältningsbesvär är det bästa att göra sig till rätt diet. Se till att du avslutar din middag väl inom 2 timmar före sömnen. Det finns ingen anledning för din kropp att bränna de extra kalorierna när du sover. Detta i sin tur gör att du känner dig tyngre och uppblåst inifrån. Ett annat sätt att undvika det är att äta lätt och hälsosamt till middag. Sallader är det bästa sättet att gå.

2. Hypotensivt syndrom:

Vid denna tidpunkt kan vissa kvinnor känna ett tillstånd som kallas hypotensivt syndrom. Ditt blodtryck varierar antingen högt eller lågt, åtföljt av dålig ryggvärk. Hemorrojder är också vanliga eftersom din nedre del av buken går igenom mycket tryck. För att undvika dessa symtom, sänk ditt saltinnehåll i maten, eftersom de reglerar blodtrycket mest bland alla tillsatser du har. Försök också att förvara mediciner för din hemorrojd runt.

3. Trötthet:

Inte bara kvinnor släpar runt några extra kilo, utan blir också trötta. Detta beror på livmodertillväxten och barnets vikt som hon bär. På grund av ökad tillgång på näringsämnen och syre blir kroppen tröttare och det bästa sättet att övervinna detta är träning, som pumpar upp syret och äter och tar av mer näringstillskott som frukt och soppor istället för ost och kakor..

4. Pigmentering:

Graviditetsmask, även kallad melasma, vilket är en mörk pigmentering runt kinden och pannan under graviditeten. Under graviditeten producerar kroppen fler hormoner, vilket i sin tur ökar produktionen av pigmentceller. Kvinnor utvecklar också mörka, fläckiga linjer nära naveln i magen som kallas Linea Nigra. Denna pigmentering försvinner efter leverans.

5. Extremt yrsel:

De plötsliga förändringar som din kropp genomgår kan vara svårare för dig att hantera under graviditeten. Det kardiovaskulära systemet genomgår stora förändringar. Pulsen höjs. Ibland tappar kroppen och nervsystemet koordinationen, och det är då kvinnor känner sig yr och trötta. Det första som ska göras under den perioden är att ligga på sidan, så att blodtillförseln maximeras.

29: e veckans aktiviteter:

De 29 veckors gravida aktiviteter inkluderar mycket påfrestningar i din vanliga livsstil eftersom den här veckan innebär många förändringar i din kropp. Du behöver mer vila än vanligt. Bortsett från det kan du också behöva besöka läkaren mer än vanligt. Sova och din träningsrutin måste också ingå i ditt schema. Sammantaget kommer det att bli en hektisk vecka för dig, men oroa dig inte. Du kommer att sväva högt som de föregående månaderna av graviditeten som du har bemästrat så bra.

Kost och träning för 29: e veckan:

29 veckors graviditetskost:

1. Vitaminer:

För den här månaden kommer dina symtom att inkludera mycket yrsel och det bästa sättet att övervinna problemet inifrån är att hålla dig stark med de bästa näringsämnena du kan. Naturligtvis är ett sätt att säkerställa det genom att äta en balanserad kost, och du kan också ta vitamintillskott om din läkare håller med.

2. Protein:

För varje graviditetsmånad är protein ett viktigt näringsämne och har en stor roll att spela i scenen. Det håller dig frisk och går och ger också din baby god energi för utveckling. Tofu och sojabönor för vegetarianer och magert kött för icke-vegetarianer är den bästa maten att ha.

3. Grönsaker:

Att äta för två är ett nervkittlande ansvar för kvinnor, men hon gör det. Att konsumera fibrös mat under graviditeten är mycket viktigt eftersom det kan förhindra förstoppning och hemorrojder. Gröna grönsaker som spenat, grönkål, schweizisk mangold är fyllda med vitamin B, A, C och K. Lagrade eller frysta grönsaker, sallader kan bäst undvikas.

4. Vatten:

Det är en nyckelfaktor för friska blodkroppar, håller kroppen hydrerad, och den viktigaste viktiga faktorn för vatten är att det hjälper till att amma under amningsfasen. Vattenhydrering är en väsentlig faktor under tredje trimestern eftersom det hjälper till med för tidig förlossningsvärk. Regelbunden dricksvatten förhindrar morgonsjuka, matsmältningsbesvär, kramper. Effekterna av uttorkning kan vara huvudvärk, illamående, kramper och ödem. Varje dag rekommenderas 12 glas vatten plus ett extra glas efter träning

5. Frukt:

Frukt är definitivt en form av vattentillskott som förhindrar uttorkning. Nyckelfaktorer för fruktintag är reglering av blodtryck genom kaliuminnehåll i frukterna, vitamin C, som reglerar fostrets bentillväxt. Betakaroten för fostrets vävnadsutveckling och syn.

29 veckors graviditetsträning:

Den här kallas tyngdpunktsjusteringsövningen och är avgörande för de senare månaderna. Dessa är sträckor och övningar, som hjälper till att hitta en balans genom vilken den främre bäckenlutningen kan kontrolleras något. Övningar som sidobandsprång, statiska utfall med sidhöjning eller gå så mycket du kan tills du blir trött. Denna övning är fördelaktig för alla månader; eftersom det håller dig mer aktiv och kan ge dig ensam tid att analysera din graviditet.

29 veckors gravid ultraljud:

Din bebis är förmodligen riktigt trång där inne. Du kan ibland känna en mild ryckning. Detta är inget annat än bara hicka av barnet. Ultraljudet visar att barnet börjar utveckla vita avlagringar under huden.

Sex under graviditeten 29: e vecka:

Nu har ditt barn utvecklats mest under alla dessa veckor. Du kan ägna dig åt sexuella aktiviteter eftersom din säck kommer att hålla barnet säkert ändå. Men din trötthet, yrsel och halsbränna kommer att tänka på andra saker. Men om du och din partner pratar om det och båda verkar med, finns det ingen anledning att förneka din rättvisa andel av intimitet, särskilt eftersom det är viktigt i detta skede.

Tips för att övervinna stress under graviditeten:

 • Öva på att säga NEJ för ansträngande arbete; Be istället dina vänner eller familjemedlemmar om hjälp.
 • Om du känner till ditt barns kön, börja sakta köpa kläder och andra behov. Detta hjälper till att undvika extra krångel under de senaste veckorna.
 • Undvik överbelastning av information om graviditet och bli rädd och stressad.
 • Gå med i ett kvinnoprogram relaterat till graviditet, där både kvinnor och män får information om vad man inte ska göra.
 • Du går och lägger dig tidigt.

Medicinska behandlingar och kontroll:

Grundlig hälsokontroll mycket månad och låta din läkare veta om det finns några onormala förändringar kvar under perioden före det planerade läkarbesöket Några läkemedel att ha vid din säng är:

 1. Värk och smärtor– Acetaminofen. Undvik ibuprofen och naproxen.
 2. Allergi– Antihistaminer och Loratadine. Undvik pseudoefedrin och avsvällande medel som fenylefrin.
 3. Hosta– Dextrometorfan och Guaifenesin.
 4. Förstoppning– Metamucil och Colace. Undvik laxermedel och mineralolja.
 5. Halsbränna– Antacida och famotidin.

Tips och försiktighetsåtgärder: 29 veckors gravid foster:

 • Håll din hållning bra för att ge mer utrymme till din växande bebis.
 • Undvik att använda krämer som orsakar allergi eller klåda
 • Du är nu i den 29: e graviditetsveckan. Strålningsexponering bör helt undvikas
 • Ingen invasiv tandbehandling som rotfyllning eller tanduttag.
 • Undvik att använda antibiotika av någon anledning. (penicillin, cefalosporin, Clindamycin) som kan passera blod-hjärnbarriären och leder till hjärnskador.
 • För magen kan upprörd yoghurt tas eftersom det är ett naturligt probiotikum.

Det finns inga större risker att möta under denna period, förutom de vanliga humörsvängningarna och järnbristanemi. Järnbristanemi är ett vanligt problem under graviditeten. Förvara bönor, nötkött, kalkon och linser för extra fördel.

Checklista:

 • Sluta inte dina prenatala vitaminer
 • Börja träna Kegel -träning dagligen.
 • Drick mycket vatten, minst tio glasögon, om du inte har något annat förslag från en läkare.
 • Börja handla blöjor och bekväma kläder.
 • Det är dags att du pratar med din chef om din mammaledighet.

Kom ihåg att prata med människor om du känner dig stressad. Att läsa och lyssna på musik kan hjälpa till i stor utsträckning. Prata med barnet. Det är nu möjligt att känna igen din röst. Du är bara några veckor till från D-dagen. Andas igenom. Det finns ingenting att oroa sig för.