Jippie! 35 veckor gravid dock! Du är nästan där! Nu har din baby väldigt få dagar kvar i livmodern. Och nu är det nästan klart för livet ute i den verkliga världen. De kommer förmodligen att väga cirka 5,5 kg under den 35: e veckan och kommer att vara runt 46,2 cm (18 tum) långa.

De kommer att träna mycket med drogrörelser. Och är redo att hänga fast vid det allra första fodret efter födseln. Kommer att börja röra sig längre ner i bäckenet förberett för D-dagen.

Barnet när dagarna går förbi kräver en konstant övervakning och därför delas hela nio månaders graviditetsprocess upp i ett veckovis format där det i medicinska termer utgör 40 veckor hela graviditetsprocessen. Det är därför du vid den 35: e veckan vet att du redan är på väg mot sista dagen.

35 veckor av graviditeten

Innehållsförteckning:

 1. Månader och trimester som anger 35 veckor av graviditeten
 2. Fakta att veta om dina babyrörelser
 3. 35 veckor gravida symptom
 4. Fysiska och psykologiska förändringar
 5. 35 veckor Gravid barns storlek och vikt
 6. Bebis & Magen ser ut som om jag är 35 veckor gravid
 7. Baby positionering under 35 veckor av graviditeten
 8. Vecka Kost och träning
 9. 35 veckor gravid Viktökning
 10. Sex under denna vecka
 11. Viktips och försiktighetsåtgärder för 35 veckors graviditet
 12. Förändringar hos den gravida damen
 13. Medicinska tester och skanning under 35 veckor av graviditeten
 14. Vilka försiktighetsåtgärder ska vidtas under 35 veckor av graviditeten?
 15. Trettiofem veckor möjliga graviditetsproblem
 16. Första gången graviditet efter 35 års ålder
 17. Checklistor Under 35 veckor gravid
 18. 35 veckor Gravid smärta och besvär

Månader och trimester som visar 35 veckor av graviditetsfoster:

I slutskedet, det vill säga den tredje trimestern av din graviditet. Din baby förväntas röra sig mycket, och rörelserna kommer att bli mer och mer uppenbara för dig. När du övergår från din 7: e månad till 8: e blir din baby 14 tum lång och väger cirka 1 kg. Och det kommer att svara på stimuli, inklusive ljud, smärta och ljus. Vilket betyder att om du sjunger en vaggvisa kommer din baby att höra dig. Din kost skulle ha fungerat om ditt barn håller sig bra hela tiden. Den balanserade kosten fungerar alltid, det är vad du behöver rätt mängd folsyra, protein och kolin för att ge näring och rika vitaminer för ditt barns hälsa. Fortsätt att följa de kommande fem veckorna också.

Se mer: 32 veckor gravid fosterutveckling

Fakta att veta om dina babyrörelser:

 • Din bebis kan ha förlovat sig nu, och nu kan den ha flyttat ner i bäckenet. Andfåddheten som du skulle ha känt kommer nu att minska. Detta fenomen kallas “lightening”.
 • Din baby kommer att väga cirka 5 kilo den här veckan, och den kommer att vara cirka 18 tum lång.
 •  Baby ser nästan ut som en nyfödd nu eftersom det har utvecklat alla hans kroppsdelar. Även om de kommer att gå upp lite mer i vikt när du föder dem.
 • Din baby går upp nästan ett halvt kilo varje vecka.

35 veckors gravida symptom:

Könsigenkänning:

Du behöver inte längre vänta på att bebisnamnen samlas in. För gravida kvinnor vid 35 veckor kan du göra ultraljud och veta om du är värd för en pojke eller en flicka. Fostret i ditt livmoder som växer vid denna vecka skulle oundvikligen utveckla och mogna hennes könsorgan vid det här laget. Trots att processen började långt tillbaka, i slutet av denna vecka, skulle det perfekta dem.

För en pojke har utvecklingen av ditt fosters pung utvecklats till fullo. Och nu är testiklarna nästan där och glider bara ner och väntar på att den ska falla ner.

För en flicka skulle hennes könsorgan snart mogna med de yttre blygdläpparna som växer. Du kommer att bli förvånad över att veta att hon redan har lagring av sju miljarder primitiva ägg. Räkningen skulle då gå ner till två när hon är född.

Reflex:

Tja, hur du ofrivilligt gäspar när du är sömnig och hur du blinkar när solstrålar faller direkt på dina ögon. Tja, ingen lärde dig det, och samma sak är fallet med din lilla bebis. När du är ungefär 35 veckor gravid kommer du att märka att ditt barns lilla hjärta visar specifik gemensam reflex. Den första starten är med hicka, som är långsamma och gradvisa och kan kännas av modern. Återigen har ingen av dem några problem. Nästa reflex är att gäspa följt av att sova, vilket är när du har turen att få honom att sova i sin favoritposition.

Få flabbarna:

Till en början, när barnet började växa, var det inget annat än en skelettstruktur. Med tiden växte han upp mer och mer och nu i slutet av denna vecka skulle han fyllas med knubbiga kinder och slappa armar. Långsamt som vernix caseosa börjar den mjuka ostliknande substansen som täcker hans kropp smälta bort fettlagren under och därför skulle din bebis i slutet av denna vecka vara frisk och slapp. Han växer med mer och mer vikt med tiden och väger nu lite över 5 kilo.

Svar:

Allt detta har barnet lyssnat på dig prata, lyssnat på din favoritmarmelad och bedömt omvärlden. Så nu i slutet av den 35: e veckan skulle du inse att ditt barn nu har bekantat sig med de specifika rösterna och börjat svara på det. Du kan använda din röst för att utlösa hennes rörelser i ultraljudet. Dessutom utvecklas hennes känslighet för ljus. Det är därför som om du lyser ett ljus för hennes ansikte ovanför magen, kommer det att få henne att vrida sig eller titta bort. Hon kanske svarar dig med en subtil spark eller slag.

Trolig åtgärd:

Barnet kommer att mätas så snart det kommer. Korrekt mätning av barnet krävs alltid eftersom det kommer att avgöra hans eller hennes liv. Vid de 35 veckorna väger barnet cirka 2,4 kilo och blir cirka 46 cm (från topp till tå). Detta är barnets primära mätning, och om det är mer än så kommer det att finnas några problem med förlossningsförfarandet.

Fostervätska:

Jämfört med resten av veckorna kommer det att finnas mindre fostervätska, och det kommer att finnas mer del av barnet i livmodern. Vilket innebär att du sakta går mot den sista veckan och kommer att föda några dagar senare.

Tillsammans med barnet drabbas modern också av vissa förändringar. 40-veckorsramen är indelad i tre trimestrar. Under första trimestern märks början av processen med obehag. Som långsamt lättar under andra trimestern. Den tredje trimestern ser sedan barnet och mamman återigen möta problemen.

Dålig matsmältning:

När barnet växer mer och mer kan du ganska väl föreställa dig att barnet trycker och sparkar saker för att få plats med henne. Under en sådan process skjuter barnet upp mageinnehållet som skyddar den muskulösa magpåsen. Eftersom området för påsen minskar påverkas funktionerna också eftersom magpåsen nu känner att det inte finns utrymme att bearbeta maten. Detta kan vara en ökande orsak till din svåra matsmältningsbesvär.

Vanliga badrumsresor:

Behovet av toalettresa ökar eftersom barnet nu sätter mycket större press på underlivet där urinblåsan är. På en vanlig dag, utan att vara gravid, kan kvinnan släppa in urinen tills den fylls och sedan släpps. När barnet släpper urinen och det överflödiga trycket hon skapar, förlorar modern nu förmågan att hålla i urinen och därmed är de vanliga badrumspauserna under första trimestern nu tillbaka.

Graviditetsmask:

Vid det här laget kommer du att märka att masken för graviditet blir mer och mer uppenbar. Med tiden växer barnet nu upp och med honom de andra problemen också. Akneerna i dina tonår spenderar dig nu igen tillsammans med fläckarna och fräknarna som växer för varje dag. Var dock inte upprörd över det eftersom dina graviditetsdagar tar slut, så kommer dina fläckar och fläckar också att bli.

Arbetsförberedelser:

Vid denna tidpunkt skulle Braxton Hicks arbetskraft slå av med en jämn hastighet med ökade intervall. Det här är skumma sammandragningar som din kropp praktiserar och som en del av denna ofrivilliga demo måste du anpassa dig till obehaget och få en förstahandsupplevelse av hur det kommer att se ut. Detta är bara en väckarklocka för din kropp att fortsätta träna inför den kommande åtgärden som väntar.

Fysiska och psykologiska förändringar under 35 veckor gravid:

 • De vanligaste förändringarna som inträffar under graviditetsperioden är komplicerade att dölja för omvärlden. Fostret växer långsamt, det gör även moderns buk. Denna tillväxt beaktas från den fjärde månaders graviditet för de flesta kvinnor, och efter det fortsätter din mage att växa. Fostrets tillväxt inuti buken skapar också fysiska förändringar i kroppens inre.
 • Denna tillväxt gör att moderns kropps organ anpassar sig till ett litet utrymme. Denna justering leder till minskad aptit och ökar därmed behovet av att urinera, och minskar lungkapaciteten och orsakar smärta i nedre delen av ryggen, eftersom barnets belastning på ryggen ökar. Moderns blod matar också barnet.
 • Medan de hormonella förändringarna som uppstår i kroppen ofta anses vara orsaken till många känslomässiga förändringar, finns det en väsentlig anledning till att de gravida mammorna går igenom denna traumatiska fas och kan känna sig lite under vädret under och efter graviditeten.
 • Att hantera de känslomässiga förändringarna under graviditeten inkluderar tillstånd som möjligheten till förlossningsdepression är något förlossningsläkaren känner till.
 • Andra känslomässiga förändringar under graviditeten inkluderar känslan av att vara obekväm med att skaffa barn, känna oro för att ta hand om den nyfödda och det kan till och med finnas negativa känslor om barnet då och då som hur du ska uppfostra ditt barn, ifall du är ensamstående mamma eller hur ska du klara din postpartum-kropp och andra sådana frågor och dessutom tenderar sömnbrist också att ta ut sin rätt på den nya mamman och pappan. Dessa känslomässiga förändringar är också utbredda och bör diskuteras med förlossningsläkaren.

Se mer: 33 veckor gravid barnvikt

35 veckors graviditet och vikt för gravid baby:

Under den 35: e veckan ser ditt barn nästan ut som ett litet nyfött spädbarn – och nu är det bara några veckor tills du kan träffa din lilla! Din bebis har väldigt få veckor kvar i livmodern, och de är nu nästan redo för liv utanför livmodern! De kommer förmodligen att väga cirka 5,5 kg (5 pund) under den här veckan och kommer att vara cirka 46,2 cm (18 tum) långa.

Bebis & Magen ser ut som om jag är 35 veckor gravid:

Efter 35 veckors graviditet är barnet lika stort som en ananas. Den mäter cirka 18 tum från huvud till häl. Nu och framåt kommer han eller hon inte att bli mycket längre men fortsätter att gå upp i vikt. Ditt foster väger nu cirka 5 kilo och kommer troligen att lägga på sig ett kilo eller mer babyfett innan du föder honom eller henne.

Baby positionering under 35 veckor av graviditeten:

Babys position avser barnets placering i livmodern. Oavsett om din baby vänder mot höger eller vänster i livmodern eller om den är först eller fötterna först. Din bebis flyter i magen och ändrar ofta sin position under tidig och mitten av graviditeten. Typerna av 35-veckors graviditetsbarnställningar är:

 • Head-first position kallas vertex position.
 • Första positionen för fötterna är känd som sätesläge.
 • Liggande i sidled kallas en tvärgående vy.

Kost och träning i veckan:

Vad ska man äta ?

Korrekt kost krävs vid denna tidpunkt av graviditeten. När allt kommer omkring kommer du att få det du äter. Barnet är ömtåligt och kommer att genomgå specifika förändringar, medan det ligger inuti din mage. En av de viktigaste sakerna under denna tid är alltså kosten som gör att du kan hålla koll på de kommande förändringarna. Maten är en stor del, så låt oss diskutera det lite. Att äta bra är tricket här.

Rika och feta livsmedel:

Om du lider av matsmältningsbesvär, en maginfektion etc., sluta ha aptitretare med choklad och sluta också äta rik och fet mat. Vissa kryddstarka livsmedel hjälper inte, och undantar därför vissa kryddor, undvik resten, annars kan du bli sjuk med matsmältningsbesvär, surhet, halsbränna etc..

Blomkål:

Korrekt intag av vitamin K under den 35: e perioden krävs. Om du är villig att hålla dig frisk, ta sedan gröna bladgrönsaker som innehåller vitamin K och en av dem är blomkål. Det finns andra vitamin-K-rika livsmedel som broccoli, kål, gröna bönor, etc..

Sojaböna:

Detta är en annan fantastisk sak som kommer att hålla dig frisk. Sojabönor har rätt proportioner av vitamin K, och det kommer att vara till hjälp för dig. Om du inte vill lida av matsmältningsbesvär och fortfarande har några hälsosamma grejer, ta det. Dom är:

Träning under 35 veckors graviditet:

Den ökande vikten är ett av problemen som irriterar dessa kvinnor, särskilt de som lever en hälsosam livsstil. De kommer att behöva hantera det nu. Men du kan fortfarande hålla dig i form och smidig genom att äta hälsosam mat och göra promenader med låg intensitet på morgonen. Promenader hjälper alltid till att hålla kroppen frisk och sinnet aktivt.

35 veckor gravid Viktökning:

Viktökning kan vara en verklig oro för den gravida kvinnan. Dessutom, barnets extra vikt, de flesta kvinnor verkar lägga på sig några extra kilo under graviditeten och med stora mängder hälsosam mat kan kallas ansvarig för detta. Om du har några allvarliga måltidsproblem, försök sedan att minska fuskmåltiderna eftersom du har några ohälsosamma saker ibland också eftersom ingen kan äta hälsosam mat direkt på många veckor.

Kontakta en expert om du har problem med att ordna din kost. Ibland kan sådana problem med övervikt uppstå på grund av mindre träning. Även när du är gravid bör du försöka hålla dig i form så mycket som möjligt. Du behöver bara bära dina överflödiga kilo och ingen annan kommer att göra det. Att hålla sig hydrerad hjälper också till att hålla sig i form och minska mat. Att äta små måltider inom kortare tidsintervaller hjälper också till att behålla rätt vikt under graviditeten

Ömma bröst:

Ett av de vanligaste symptomen på graviditet är ömma bröst. Om du har att göra med ömma bröst- och bröstsmärtor, finns det inte mycket att göra förutom att konsultera en expert (läkare).

Å andra sidan har vissa saker inte den typen av långvarig lättnad. Men du kan prova dem.

Sex under denna vecka:

Du kan säkert njuta av sexuella aktiviteter den här veckan. Under den här veckan är sex OK, och om du inte gör det ganska intensivt kan du säkert ha lite sex. Att ägna sig åt kärlek kommer inte att skada barnet, och det finns alltid utrymme för några nya knep som kan lätta upp kvinnan. Alla män bör anse att detta är ett exceptionellt tillfälle att glädja sin kärleksfulla fru under denna tid, eftersom de har gått igenom mycket de senaste veckorna. Som sagt, du är nästan där och så var bara försiktig och försiktig eftersom ibland en grov sexuell aktivitet kan leda till för tidigt arbete.

Viktips och försiktighetsåtgärder vid graviditet i 35 veckor:

 • Du skulle vilja förbli upprätt och hålla kroppen i en lutad position framåt men böj inte så mycket att du faller. Detta kommer att minska allvarligt tryck som gör att barnets huvud automatiskt och smidigt kan röra sig nerför livmoderhalsen.
 • Du kommer att testas med närvaro av några farliga bakterier under denna tid, och detta är en allvarlig försiktighetsåtgärd. Denna bakterie kan överföras till barnet, och du bör bli av med det genom att ta lite medicin efter att ha fått diagnosen för en 35-veckors graviditetsguide.
 • Om du upplever några förändringar kommer vissa punkter inte att få dig att känna dig ensam. Eftersom många kvinnor kommer att möta dem och information om hur man kan övervinna finns också här.

Förändringar hos den gravida damen:

Under tredje trimestern skulle du känna dig upphetsad och otålig för att äntligen få träffa din bebis. Samtidigt genomgår din kropp enorma fysiska förändringar. Här har vi listat några av dem:

 1. Bristningar på buken, låren och brösten.
 2. Torr och kliande hud.
 3. Muskelkramper i benen, särskilt på natten.
 4. Värm bränna.
 5. Andnöd.
 6. Hemorrojder.

Under din tredje trimester kan du känna tvivel eller rädsla för arbete. Du bör prata med din vårdgivare om dina bekymmer och planer för arbete. Du bör också försöka gå på prenatala lektioner och utveckla en födelseplan och lära dig mer om förlossning och födelse, så att du vet att dina alternativ också hjälper till att lindra dessa känslor.

Medicinska tester och skanning under 35 veckor av graviditeten:

Under den här graviditetsveckan kommer din läkare förmodligen att testa dig för grupp B -strep för att se till att ditt barn inte alls utsätts för det. För detta test torkar de din ändtarm och slida, och sedan undersöker de pinnarna för bakterierna. Om testresultaten är positiva får du antibiotika före din förlossning för att se till att ditt barn inte utsätts för grupp B -strep..

Vilka försiktighetsåtgärder ska vidtas under 35 veckor av graviditeten?

Många gravida mammor har frågor relaterade till smärtan i ryggen på grund av graviditetshormonerna. Men vi borde veta att det är normalt, så medan du diskuterar för att hitta det perfekta namnet som ni båda är överens om kan du be din partner om ett meddelande. Se till att du alltid håller en värmedyna eller en iskudde redo. Här har vi listat några saker att göra och inte göra under graviditeten, som hjälper dig och ditt barn att hålla sig friska och säkra:

 1. Ät en hälsosam kost under graviditetsperioden, inklusive frukt, grönsaker, baljväxter, fullkorn, nötter, baljväxter och magert kött.
 2. Drick tillräckligt med vatten för att hålla dig återfuktad och för att stödja barnet inuti dig.
 3. Ta dina folsyra- och järntillskott regelbundet. Rådgör med din läkare ordentligt innan du bestämmer dig för att ta näringstillskott.
 4. Rådgör alltid med din läkare innan du börjar eller slutar använda något läkemedel. Intag av läkemedel/ näringstillskott eller naturläkemedel utan recept kan vara skadligt för dig och ditt barn.
 5. Försök att hålla dig aktiv och följ regelbundna övningar som håller dig i form. Det kan också förbättra din förmåga att klara av värkarna.
 6. Du måste se till att du får en god sömn i minst 7 till 9 timmar varje natt. Du bör försöka få en vana att vila på din vänstra sida eftersom det är känt för att vara till hjälp för blodflödet och förhindra svullnad.
 7. Blivande mödrar bör undvika att röka, dricka alkohol och ta olagliga droger eftersom det är för barnets hälsa.

Trettiofem veckor möjliga graviditetsproblem:

Flera faktorer kan göra graviditeten mycket riskfylld, inklusive vissa befintliga hälsotillstånd, till exempel moderns ålder, livsstil och hälsoproblem som händer före eller under graviditeten. Några av fakta listas nedan:

Befintliga hälsotillstånd som

 • Högt blodtryck
 • Diabetes
 • Fetma osv.
 • Ålder:
 • Ung ålder.

Gravida tonåringar har stor sannolikhet att utveckla graviditetsrelaterade problem som högt blodtryck och anemi, som är en allvarlig sjukdom som orsakas av brist på friska röda blodkroppar i blodet, och de kan till och med behöva genomgå tidigt arbete och förlossning än kvinnor som är äldre.

Första gången graviditet efter 35 års ålder.

De flesta av de äldre förstagångsmödrarna har friska graviditeter, men forskning visar att äldre kvinnor löper mycket hög risk för specifika problem än yngre kvinnor. Några av dem listas nedan:

 1. Graviditetsrelaterat högt blodtryck som kallas graviditetshypertoni.
 2. Graviditetsrelaterad diabetes som kallas graviditetsdiabetes.
 3. Långvarigt arbete som kan pågå mer än 20 timmar!
 4. Måste göra kejsarsnitt (kirurgisk) förlossning.
 5. Ektopisk graviditet är det tillstånd där embryot fäster sig utanför livmodern, detta tillstånd kan vara livshotande för både mamma och barnet.
 6. Leveranskomplikationer, såsom överdriven blödning kan hända.
 7. Genetiska störningar, såsom Downs syndrom, hos barnet.

Livsstilsfaktorer:

Alkoholanvändning– Att ta alkohol under graviditeten kan öka barnets risk och kan leda till fostrets alkoholspektrumstörningar.

Tobaksanvändning– Rökning under graviditeten sätter fostret i fara och kan resultera i specifika medfödda funktionshinder, för tidig födsel och plötsligt spädbarnsdödssyndrom.

Läkemedelsanvändning– Forskning visar att rökning av marijuana eller intag av droger under graviditeten också kan skada fostret och påverka barnets hälsa.

Checklistor Under 35 veckors graviditet:

Saker att göra vid 35 veckors graviditet är:

 • Köp dig en barnbok.
 • Granska checklistan för ditt babyregister för att se vilka saker du fortfarande behöver köpa innan barnets födelse.
 • Om du har planerat att försöka amma, försök sedan få numret på en rekommenderad amningskonsult.

Se mer: 37: e graviditetsveckan

35 veckor Gravid smärta och besvär:

Vissa människor kan känna sig mycket trötta, främst på grund av Braxton-Hicks sammandragningar som fortsätter med en högre frekvens och din kropp och leder, särskilt, är mer utmattade. Andra kvinnor rapporterar att de känner sig lite kraftiga vid 35: e veckan och kan vara motiverade att hantera sina sista dagar före barnets födelsedatum.

Så nu när du har en 35 veckors gravid baby som ligger bekvämt i livmodern. Och det har mycket mindre tid kvar att spendera i ditt livmoder innan det skapar sin egen identitet i denna värld. Det finns många saker att göra och inte göra som vi har listat ner i den här artikeln så att du kan ta hand om dig själv och ditt barn på ett riktigt sätt. Ta hand om din hälsa först, och vi hoppas att du får en frisk och glad baby!