När du når 36 -veckors gravidstadiet är ditt barn fullt utvecklat och ser ut precis som ett spädbarn med rosa hud. Hans öron är extra skarpa, och han kanske kan känna igen din röst eller din favoritlåt även efter födseln. Fram till denna tid var barnet riktigt högt och det verkade som att det kommer in i munnen. Men nu i den nionde månaden kommer barnet plötsligt att falla ner när du förbereder dig för förlossningen. Vet vad som händer under 36 veckor av graviditeten, vad är symtomen på förlossning, ditt barns tillväxt vid 36 veckors graviditet och mycket mer här.

För nybörjare inser vi hur verkligt affären känns när du faktiskt måste leva de historier du har hört hela tiden. Strax efter tillkännagivandet börjar alla historier hopa sig, alla tidigare och tidigare erfarenheter samlas vid dina fötter och fortfarande i slutet av dagen kämpar du ensam i din strid.

Men när du tittar på det får några månader värd av smärta och besvär du med ännu en själsfrände i ditt liv och medan du gnäller över känslorna som sprids överallt, eller nätterna fyllda av sömnlöshet skulle du snart inse hur uppskattad en besittning du håller i.

36 veckor av graviditet - symptom och fosterutveckling

Innehållsförteckning:

 1. Månader och trimester som visar 36 veckor gravid
 2. Fysiska och psykologiska förändringar under 36 veckors graviditet
 3. 36 veckors gravid baby storlek och vikt
 4. Baby och mage ser ut som 36 veckor av graviditeten
 5. Baby positionering under 36 veckor av graviditeten
 6. Graviditetskost & Övningar under 36 veckor Gravid
 7. Medicinska tester och skanning under 36 veckors graviditet
 8. Tips och försiktighetsåtgärder att ta under 36 veckors graviditet
 9. Tips för att minska stress
 10. Checklista under 36 veckor gravid
 11. Medicinsk behandling och regelbunden kontroll
 12. Sex under 36 veckor Graviditet
 13. 36 veckor gravid smärta och besvär

Månader och trimester som anger 36 veckors graviditet:

För medicinsk hjälp och övervakning är niomånadersperioden för graviditet uppdelad i ett veckovis format på 40 veckor. Så när vi nämner den 36: e veckan vet du att trycket stiger. 36 veckor gravid betyder att du är i tredje trimestern och början av den 9: e månaden av din graviditet.

Se mer: 34 veckor gravid

Fysiska och psykologiska förändringar under 36 veckors graviditet:

1. Blixtnedslag:

Detta är den största fysiska förändringen som man upplever under den 36: e graviditetsveckan. Hela den här tiden var din bebis uppe och hängde i sitt ursprungliga läge trots att han fortfarande skulle flytta runt efter behag. Hela tiden var han uppe med fötterna mot livmoderhalsen och huvudet uppför din buk. Med början av denna vecka skulle ett fenomen som kallas “blixt” eller “tappa”, eller till och med “engagemang” kännas. Det är då barnet börjar positionera sig till det rättade läget och gör sig redo för förlossningen. Som om han var en reflexsticka med veckorna som rullade förbi skulle han vända sig upp och ner med huvudet mot livmoderhalsen och fötterna uppåt.

Den här positionen är inte obekväm för barnet eftersom han perfekt utnyttjar din päronformade äggstock. Men för mammorna kan det vara lite utmanande. Den ständiga känslan av att din baby glider förbi och tappar får dig att krypa ihop. Denna ihållande känsla kan bara gå i uppfyllelse en dag eftersom barnet nu är lämpligt att överleva utanför dig.

2. Läckande bröst:

Detta är ett av de vanligaste symptomen som alla gravida kvinnor måste möta. Detta händer vanligtvis under den tredje trimestern, vilket betyder att du är på rätt plats för att uppleva detta. Dessa näringsämnen från bröstet är näringskällan för barnet under de första timmarna efter det är födt. Detta händer för alla och är gratis. Så anta att du inte planerar att amma, du kommer fortfarande att ha läckande bröst. Amningskuddar finns alltid för att få dig ur denna pinsamma situation.

3. Braxton Hicks:

Folk förvirrar dem med riktiga sammandragningar. De är olika. Nu lever du en värld som är ansluten till smarta enheter. Använd din smartphone till viss del och ladda ner ett program som låter dig spåra sammandragningarna. Detta gör att du kan föra ett register. Braxton Hicks kan vara smärtsamt och passera genom det här stadiet eftersom du är nästan en månad ute till leverans, och nu har du samlat en tillräcklig mängd viljestyrka. Du kan ta med Braxton hicks kontraktionsrekord till sjukhuset, och läkarna kommer att ge dig några lösningar.

36 veckors gravid baby storlek och vikt:

Barnet kommer att växa tills det kommer ut, och det växer också nu. I själva verket är en 36 veckors gravid babyvikt någonstans runt 2,7 kilo tung och har en höjd av 46-48 cm. Detta är den grundläggande mätningen som är densamma för alla avkommor. Barnet kommer att tappa på grund av att det ökar i vikt, och det är där du kommer att uppleva ljusning enligt förklaringen ovan.

Baby och mage ser ut som 36 veckor av graviditeten:

Vid 36 veckors graviditet är barnet fullt utvecklat och ser ut precis som ett spädbarn men i miniatyr. Hans hud är rosa och öronen är så skarpa att han kan känna igen rösten från omvärlden.

Å andra sidan skiftar plötsligt magen som var så hög hela tiden och är väldigt låg. Detta på grund av blixten som 36 veckor gravid kan uppleva när som helst från och med nu. Den nedre magen indikerar att barnet förbereder sig för att komma i omvärlden.

Se mer: 38: e graviditetsveckan

Baby positionering under 36 veckor av graviditeten:

En baby i 36 veckors graviditet är ett fullt utvecklat barn och tillräckligt starkt för att överleva i omvärlden. Följande är utvecklingen hos barnet vid 36 veckors graviditet.

1. Ljuskänslighet:

Barnet först i sina tidiga dagar hade ögonen stängda eftersom de ännu inte hade bildats. Med tiden gör ögonbrynen perfekta sig själva följt av bildandet av ögonlock och fransar. Även efter att barnet fladdrar dessa peepers öppna, kommer ultraljudet att vara skrämmande som du skulle stirra på ett tomt vitt utrymme mellan ögat. Med tiden utvecklas iris och mycket senare genom pigmentering får eleverna sin rätta färg. Medan dessa pågående processer pågick utvecklade din baby hennes syn, och nu om du blinkar ett ljus på magen, skulle din baby svara på det genom att antingen titta på det sättet eller titta bort från det.

2. Interna perfekt:

I slutet av den 36: e veckan skulle du märka att ditt barn har utvecklats nästan så långt att det nu kan överleva långt utanför moderns kropp. Hans hud förlorar nu sakta den vita vaxartade substansen medan de andra mjuka babyhåren täcker hans kropp, lanugorna gör sig nu av. Barnet utvecklar nu sina öron och kan nu känna igen din röst och svara på den. Hjärtslaget har fulländat sig själv, och det är lungarbetet. Nu behöver levern inte längre filtrera bort röda blodkroppar, hennes märg har tagit över jobbet och klarar sig bra. Hon är nu klar och klar.

3. Födelsekanal:

Efter 36 veckor minskar gravid barns rörelse när barnet faller in i födelsekanalen. Barnet kommer att bli lite knubbigt, och hans hud kommer att skyddas av vätskan, som han kommer att tappa från nästa vecka och så.

4. Vägen till sammandragningar:

Det kommer att finnas några sammandragningsproblem som Braxton Hicks, som kommer att äga rum i livmodern, och du kommer att känna dem. Detta är en av de främsta problemen med spädbarn som har sammandragningsproblem. Detta kommer att resultera i vissa ryggsmärtor, och dessa smärtor kan vara svåra, och du kanske vill konsultera en läkare för just detta.

Barnet och mamman måste båda gå igenom förändringar för att de ska kunna perfekta varandra. Medan barnet nästan har gjort snittet till perfektion, måste modern fortfarande bestämma sig för förändringarna. Med de pågående dagarna suckar hon av lättnad när hon slår sig in i sin tredje trimester. De 40 veckorna har kategoriserats i tre stammar- den första, andra och tredje trimestern och här är några av de förändringar hon kommer att känna den här veckan.

Graviditetskost & Övningar under 36 veckor Gravid:

Det finns inga så stora förändringar i din kost. Du kan behöva minska andelen mat du äter åt gången. Det betyder inte nödvändigtvis att du kommer att behöva äta mindre. Du kommer att kompensera för den reducerade maten genom att ha små måltider med små tidsintervaller, och denna process kommer att förbättras när du långsamt går mot den sista veckan. Att äta bra är tricket för att hålla sig frisk och hålla barnet friskt under detta skede.

Det finns några kvinnor som tänker gå på en diet under graviditeten. Det blir inte säkert. En kost kan förstöra din matintagsplan och kan göra dig svag från kärnan, vilket kan leda till en massakre under födseln. Du är i den 36: e veckan och vill nu definitivt inte ha låg folsyra, järn, etc. Du kommer också att behöva en ordentlig tillförsel av alla nödvändiga vitaminer och mineraler. Prova några olika kostmetoder, till exempel att sätta in nya sorters saker i din kost. Prova att inkludera lite frukt i din vanliga grönsakskost. Efter graviditeten är det också ibland ont i ryggen.

Om du vill prova något mellanmål som hjälper dig att upprätthålla rätt flöde av bra saker i kroppen, kommer följande matvaror att passa dig.

Blandad fruktstans:

Detta är ett uppfriskande sätt att ge din kropp rätt vitaminer och mineraler och ge tungan en annan smak.

Mocktails (friska):

Om du är villig att ta några hälsosamma drycker och samtidigt ha mocktails i dem, prova de alkoholfria. Dessa kommer vanligtvis vegetabiliska mocktails.

Hälsosamma juicer:

Om du gillar några hälsosamma smoothies eller juicer, blir tomat- och myntasaften perfekt. Detta gör att du kan ha några fördelar med juicer tillsammans med fördelarna med de goda sakerna.

Träning:

Det finns många sätt att hålla sig i form under den här veckan i trimestern. Det bästa och enklaste sättet diskuteras dock nedan.

Stretching är ett av de viktigaste kraven och bör göras noggrant för att undvika muskelspasmer och även för att hantera vissa viktbalansproblem.

Går dagligen:

Även om du tar korta promenader, sluta inte den dagliga rutinen. Daglig promenad är den enklaste övningen som gör att man kan hantera många övningar.

Sammanträde:

Tro det eller ej, sittande kan hjälpa till att placera barnet på rätt sätt, och det hjälper också barnet att resa det kortaste avståndet genom födelsekanalen. Bäckenet ska vara framåt och göra det med en träningsboll. Det ger dig rätt inriktning. Detta kommer att föra barnet tillbaka till ryggen.

Lutande:

Ibland lutar du precis så, och det hjälper. Lutande är förmodligen ett av de bästa sätten att hålla sig i form under graviditeten.

Se mer: 37 veckors graviditets symptom

Medicinska tester och skanning under 36 veckors graviditet:

Följande är de typer av graviditetstester som måste tas under tredje trimestern av graviditeten.

Grupp B streptokocker screening:

Denna screening görs mellan vecka 35 till 37 för att detektera bakterier i grupp B -strep. Dessutom kan denna bakterie hittas hos 30% av friska kvinnor, den kan visa sig vara dödlig hos nyfödda och leda till mental retardation, hörselnedsättning, nedsatt syn etc. Kvinnor vars rapporter blir positiva behandlas med antibiotika för att skydda barnet från att få sådan infektion..

Elektronisk fetal hjärtövervakning:

Denna övervakning görs när som helst efter den 20: e veckan, under förlossning och förlossning för att övervaka hjärtfrekvensen hos den nyfödda.

Icke-stresstest:

Detta test görs varje vecka i nionde trimestern för gravida kvinnor med komplikationer som högt blodtryck, bärande multiplar, diabetes etc. Det används till och med för att övervaka förfallna spädbarn.

Biofysisk profil:

Detta test görs helt enkelt med ultraljudet eller med en kombination av icke-stresstest och ultraljud.

Tips och försiktighetsåtgärder att ta under 36 veckors graviditet:

Följande är de vissa tips och försiktighetsåtgärder som man måste vidta under 36 veckors graviditet:

 • Undvik allergier eftersom det kan skapa problem under amning. Varje typ av matallergi bör lösas direkt.
 • Nu när du kommer att besöka din vårdgivare varje vecka från och med nu, använd din väntetid genom att investera i en bra bok.
 • Få inte panik om ditt barns rörelser och sparkar har minskat. Förstår att barnet har mycket mindre utrymme för rörelsen nu.
 • Var beredd på att se dig själv förlora din slempropp. Det är en tjock gul urladdning med en gnutta blod. Det kan hända veckor, dagar eller till och med timmar innan du börjar arbeta.
 • Planerar du att skicka ut födelsemeddelanden? Gör dina förberedelser nu och håll kuverten redo. En sak mindre måste du göra när barnet kommer, eftersom du har mycket lite ledig tid efter det.
 • Välj din barnläkare om du inte har valt en än.
 • Håll din födelsväska redo – Packa alla nödvändiga saker som du kan behöva när du går i arbetet inklusive din försäkringsinformation, bekväma kläder, tidning, kamera, laddare, hörlurar och alla andra saker som du tror kan vara nödvändiga.

Tips för att minska stress:

Depression och stress under graviditeten kan vara en av de vanligaste sevärdheterna eftersom alla kvinnor möter dem. Stress kommer från att följa samma rutin under de senaste 7 eller 8 månaderna, och när kvinnorna äntligen är i den sista månadsperioden slår stressen ner det och förstör stämningen. Du kan göra följande saker.

Prata med folk:

Att prata med andra om ditt psykiska tillstånd och känslomässiga problem hjälper säkert till att minska dem. Denna typ av självutförd terapi kommer alltid till nytta.

Korrekt träning:

Ibland hjälper träning att minska stressen. Gör några samarbeten med dina vänner eller din partner, så kan du hantera stressen ganska enkelt.

Förberedelser inför födseln:

Om du förbereder dig för födseln tidigt, kommer det att minska spänningen och hjälpa till med att minska stressrelaterade problem som depression. Många kvinnor är stressade när de tänker på hur de kommer att kunna prestera när den verkliga perioden av förlossning kommer. Om du är en av dem, tänk inte på det eftersom det kommer att gå bra om du redan har gått igenom denna punkt.

TOC

Checklista under 36 veckor Gravid:

Veckans aktiviteter är nästan desamma, och kvinnorna med sitt barn i magen kommer att kunna gå igenom dessa få förändringar ganska enkelt eftersom hon redan har gått igenom mycket. Det kommer att bli förändringar i den veckovisa träningsrutinen som att du inte kommer att prata långa promenader från och med nu. Så läsningen leder till mer latskap tills du äntligen föder. Barnet utvecklas långsamt och i sin högsta fas av fosterutvecklingen. Rummet i tarmen är begränsat, och vissa sparkar kan erbjudas. Du måste också utesluta alla typer av magövningar från din träningsrutin eftersom du är i trimesterstadiet. Det kommer också att bli några små kostförändringar.

Medicinsk behandling och regelbunden kontroll:

Det kan finnas vissa medicinska tillstånd, för vilka du måste använda mediciner och för att lösa den här typen av medicinska tillstånd hjälper under födseln. Säkra läkemedelsprocesser bör användas under den 36: e graviditetsveckan. Vissa medicinska tillstånd och deras väsentliga läkemedel diskuteras nedan.

Förstoppning:

Om du lider av förstoppningsproblem kan Metamucil vara det perfekta för dig. Läkare ordinerar också en gravid kvinna med detta läkemedel som har att göra med förstoppningsproblem.

Halsbränna:

Detta är förmodligen en av de mest synliga medicinska tillstånden bland gravida kvinnor. Matsmältningsbesvär och halsbränna kan åtgärdas med hjälp av Tums.

Regelbunden kontroll för att spåra rörelserna bör användas vid denna tidpunkt.

Sex under 36 veckor Graviditet:

Många människor, oavsett om det är säkert eller inte att ha sex, när du är 36 veckor gravid. Det är säkert. Sex hjälper till att föda. Det handlar om inducerad arbetskraft, vilket i sin tur gör att kvinnan kan gå in i arbetet snabbare. Barnets huvud kommer att röra sig långsamt mot livmoderhalsen och det sista du vill att barnet ska förflyttas. Således kan du få en trygg kärlek även när du är 36 veckor gravid.

36 veckor gravid smärta och besvär:

Ryggont:

Plötsligt en morgon vaknade du med allvarliga ryggont och undrar varför det är där. Dagen går, och igen nästa morgon känner du att smärtan intensifieras. Här är vägen till det. Hela den här tiden har du sovit på din rygg, vilket får barnet att känna platsbrist. När du fortsätter att sova gör barnet det också, och medan han växer i sömnen, skulle du bli förvånad över att inse hur han driver dina ryggmuskler och märg för att få plats för sig själv. Försök att sova på dina sidor och se hur smärtan rinner bort.

Kontraktion:

Barnet är nu redo att lämna sin vistelse, och det är därför som kroppen med tiden varnar dig om de kommande händelserna. Detta är vanligtvis i form av falska sammandragningar som du känner. Detta kanske inte är smärtsamt men kommer att vara lite obehagligt eftersom din kropp ännu inte är redo eller van vid dessa. Denna sammandragning kallade Braxton Hicks sammandragningar att börja långsamt och med tiden växer sig mer intensiva.

Häckande:

Vid denna tidpunkt skulle det bli en sista brådska att gå över de beslutade bebisnamnen och måla färdigt barnkammaren. Spjälsängarna och leksakerna ska vara klara, och det bör även babytäcket som du en gång brukade bära med dig som barn. Den plötsliga bråttom att inreda och förbereda platsen kan spola ut dig trots att du plötsligt känner den starka energin rinna genom dina ben. Detta brukar kallas för ‘häckande’, en känsla som mamman skulle uppleva. Gå bara med flödet och gör vad som krävs för att göra dig lycklig.

Så du är gravid i 36: e veckan, och du har det bra tills nu. Bara en månad till och du kommer att vinna med din vackra och friska bebis i handen. Om du lider av några allvarliga hälsoproblem är de också på rätt plats eftersom vi har diskuterat några av de troliga symptomen och tipsen för att övervinna dem. Och om inte, luta dig sedan tillbaka, slappna av och tacka gud för varje extra dag du får en hälsosam kost som hjälper till att göra ditt barn friskare och fylligare.

Vanliga frågor och svar:

Q1. Vilka är de 36 veckors graviditetsbesvär?

Sv: Följande är några av de 36 veckors graviditetsbesvär:

 • Halsbränna
 • Förstoppning
 • Sömnlöshet
 • Ödem eller svullnad
 • Höftsmärta
 • Vaginal urladdning
 • Viktökning

Q2. Vilka är de olika 36 veckors gravida smärtorna?

Sv: De olika typerna av smärtor som du kan uppleva under 36 veckors graviditet är:

 1. Sammandragningar
 2. Hjärta bränner
 3. Braxton Hicks
 4. Smärta i nedre delen av ryggen
 5. Trötthet

Q3. Är det säkert att förlossa 36 veckor gravid?

Sv: I fall där ett tillstånd som preeklampsi är inblandat är tidig leverans det säkraste alternativet. Men det finns fortfarande risker för de barn som föds före hela terminen. Vid 36 veckor anses dock barnet vara sent i förtid, och risken är mycket lägre än de barn som levereras på 35 veckor.

Q4. Hur ser min bebis ut i livmodern vid 36 veckor?

Sv: Efter 36 veckor är barnet fullt utvecklat i livmodern och hans hud är rosa. Barnet är 18 tum långt och väger nästan 6 kilo i vikt. I slutet av denna vecka kommer ditt barn att betecknas som tidigt, klart för förlossning med mycket liten risk.