22 veckors gravida kvinnor får ofta frågorna som “Hur mår du idag, allt bra ??” eller något i stil med “Hur mår barnet i magen?” Svar på alla sådana frågor nämns ofta som “Jag mår bra” och “Ja, jag kan nu tydligt känna barnets rörelser.” Men djupt inne vet vi alla att du är intresserad av att veta exakt vad din bebis håller på med den här veckan. Eller om du är gravid i vecka 22, vad kan du förvänta dig.

Tja, tja, kontrollera din spänning eftersom denna information kan överraska dig mer, och det kommer att göra dig mer försiktig med flera fakta och saker du kan göra och saker du bör undvika. Denna artikel kommer förhoppningsvis att tjäna dig som en kunskap eftersom vi också kommer att uppdatera dig med den kostplan som ska följas tillsammans med ett par tips och försiktighetsåtgärder som du bör ta hand om !! Så, är du redo att bli känd om barnets tillväxt den här veckan ?? Ta reda på mer genom 22 veckors gravidbilder.

Måste känna poäng i 22 veckor Pregnan

Innehållsförteckning:

 1. Månader & Trimester Indikerar för 22 veckor gravid
 2. Fysiska och psykologiska förändringar under 22 veckors gravid kvinna (symptom)
 3. 22 veckor gravid babystorlek & Vikt
 4. Bebis & Magen ser ut som i 22 veckors graviditet
 5. Babypositionering under 22 veckors graviditet
 6. Kost och träning för den 22: e veckan
 7. Medicinska tester & Skanna medan 22 veckor graviditet
 8. Tips till 22 veckor gravid
 9. Försiktighetsåtgärder vid graviditet i 22 veckor
 10. Vilka risker står inför under 22 veckors graviditet
 11. Checklistor Under 22: e veckan Gravid

Månader & Trimester som indikerar för 22 veckor gravid:

22 veckors graviditet hur många månader? Många tänker på det här sättet. 22 veckors graviditet avser det faktum att du har slutfört hälften av graviditetsresan. Denna resa föreslår också att du har gått in i den femte månaden av din graviditetsperiod, medan det i trimestern kommer att vara den sista månaden av andra trimestern. Ha en lycklig graviditet framöver.

Se mer: 20: e veckors gravid babyrörelse

Fysiska och psykologiska förändringar under 22 veckors gravid kvinna (symptom):

22 veckors graviditetsvård innebär många försiktighetsåtgärder och saker att tänka på. Man kan märka många förändringar under denna period, vilket kan stå för både fysiska och psykologiska förändringar.

 • Tjugotvå veckors gravida symptom kommer också att börja genom synligheten av bristningar. Det kan antingen vara rosa eller lila och kommer att synas på din bump, tillsammans med brösten och lårområdena. Så småningom blir de silver, på grund av de hormonella förändringar som kroppen bevittnar. Däremot kan man hitta avslappning om man försiktigt masserar in den med oljor eller krämer.
 • Graviditetsvecka 22 vad du kan förvänta dig innebär också andra tecken på svullna fötter och händer, tjockare eller blankare hårstrån, ökad kroppshår etc..
 • Svullna händer och fötter kan märkas med åtdragning av ringar eller skor. Det kan bero på att mer vätska, som kallas ödem, samlas i kroppen. Men du kan också märka plötslig svår svullnad i ansikte, händer och fötter, smärta i revbenen, problem med huvudvärk med synrelaterade problem eller kraftiga kräkningar; det föreslås att du omedelbart kontaktar din läkare för att undvika komplikationer.
 • Vad händer vidare vid 22 veckors graviditet? Dessutom kan en gravid kvinna i 22: e veckan också bevittna förändringarna som hud, inklusive mörkning av bröstvårtor och areoler, hudförändring och snabbare nagelväxt.
 • I vissa fall kan kvinnor också rapportera att de har uttalade ådror i brösten, vilket är helt normalt.
 • Å andra sidan kan din hudförändring reflektera en “speciell glöd”, vilket gör den mjukare och mjukare.
 • I undantagsfall kan kvinnor ha akne -relaterade problem, som kan lösas med användning av akne -produkter som finns på marknaden.

Andra symtom:

 • Bortsett från dessa kan andra symptom tjugotvå veckor gravid kvinna bevittna är förtäringsproblem när din baby börjar extrahera din energi för sina krav, vaginal urladdning och ömhet nära bröst, klumpighet och snarkning.
 • När det gäller vaginala utsläpp finns det ingen specifik medicin eller behandling för att stoppa det. Istället händer det av en anledning, och det indikerar att din kropp förbereder sig för ytterligare förändringar för att hantera graviditeten. Det föreslås dock att hålla området rent och torrt för att undvika infektioner.
 • Benkramper, halsbränna, förstoppning, utskjutande navel och yrsel är några andra valfria symptom, som rapporteras av några kvinnor vid 22: e graviditetsveckan. Det är också vanligt och är ett resultat av hormonella förändringar eller när din kropp fortfarande lyckas anta denna graviditet. Men det föreslås att du rapporterar varje minut eller problem du möter, för att vara säker på säkerheten för din hälsa såväl som för barnets.
 • Dessutom kommer du att märka förändringen i din 22 veckors gravid navel. Det blir mer mot yttre sidan. Det kommer mer som en inifrån och ut form !! Var inte rädd; det är ett resultat av storleken på magen. Det kommer att vara borta strax efter leveransen.
 • Dessutom rapporterade vissa kvinnor att de hade en ökad sexlust under denna fas. Det kan bero på den ökade libido tillsammans med de förändrade hormonerna i din kropp runt veckans graviditet. Det är inte bara det; det finns många fler följande saker som du bör vara medveten om.

22 veckor gravid babystorlek & Vikt:

Vid den här veckan kommer ditt 22 veckors gravida ultraljud att göras. 22-veckors gravid babystorlek kommer att vara cirka 11 tum (27,8 cm) lång från krona till häl och kommer att representera som en miniatyr av en nyfödd bebis.

Tvärtom kommer den 22 veckors gravida barnvikt att vara cirka 15,17 uns, vilket motsvarar 430 gram. Denna baby på ett halv kilo kommer att likna storleken på en kokosnöt !! Vid den här tiden har barnets ögonlock utvecklats men kommer att förbli stängda till 28 veckor. Hans haltar kommer att utvecklas och börja fungera, och mamman kommer att kunna känna hans sparkar, flexibla rörelser och knäppning av händerna som 22 veckors gravida symptom. Mamman kan också bevittna 22-veckors graviditets bebisrörelser medan hon vilar, äter och till och med sover !! Allt beror på det växande fostret, som förbereder din barns kropp.

Bebis & Magen ser ut som under 22 veckors graviditet:

Du kommer att vara angelägen om att veta vad som händer vid 22 veckors graviditet, eftersom du redan har täckt hälften av denna resa. Under den femte månaden av din graviditet kommer läppar, ögonlock och ögonbryn att bli mer distinkta. Det är förvånande att ögonbildningen är klar den här månaden, men ögonets färg, även känd som iris, saknar fortfarande pigmenteringsprocessen, vilket betyder att ögonets färg inte bekräftas.

Studier visade att ditt barn bara kommer att ha 1% kroppsfett och gradvis kommer att öka med tiden för att producera och behålla kroppsvärmen. I medicinska termer kallas kroppsfettet som finns i barnets kropp som brunt fett, som kan omvandlas till energi på nolltid.

Se mer: 21 veckor gravid

Babypositionering under 22 veckors graviditet:

Genom denna 22-veckors gravida bebisställning kommer ditt barns grepp, hörsel och syn att bli starkare. Nedan är listan över 22 veckors gravid babyutveckling som ditt barn kommer att bevittna:

1. Blodfunktioner:

Vid denna tidpunkt börjar barnets lever nu fungera fullt ut med att han producerar urin filtrerad av levern. Men veckans främsta höjdpunkt är ditt barns röda blodkroppar. Alla dessa veckor har han närat sig själv med din andel blod, och vid den 22: e veckan kan barnet producera den röda blodkroppen. Dessa röda blodkroppar som behövs för att brytas ned av enzymer som mirakulöst nu kommer att starta produktionen i ditt barns kropp. Sedan kommer frågan om energicellerna som bryts ned från de röda blodkropparna. Din baby kan nu producera bilirubin.

2. Sense Alert:

Vid den 22: e veckan har du som mamma redan passerat mittpunkten och så är din baby. Din bebis är nu halvvägs formad och fungerar som en skinande ny slant. Hans akuta nätverk av nerver inuti kroppen har byggts och vuxit. Nervkontakterna, myelin har börjat skicka snabba impulser till hjärnan, och det är därför hans sinnen gradvis utvecklas. Gäspning och ansiktsdrag, som leende, kan märkas. I de andra stora nyheterna blir greppet starkare när synen förbättras, och han blir försiktig med att din röst gör sig bekant.

3. Rörelserna:

Efter 22 veckors graviditetsbarnrörelse kan man snabbt avgöra kön på barnet, vilket helt är något som läkarna inte ska nämna. Men det som kan fångas i ultraljudet är att din baby långsamt kommer till liv. De 22 veckors gravid ultraljud kan fånga bilder av henne som rullar om att ändra position och till och med sova i sin andra favoritställning. Vissa rörelser kan märkas, till exempel att hon rör vid ansiktet eller suger tummen eller ler eller rynkar pannan osv.

4. Baby tillväxt:

Vid den 22 veckors gravida barnets tillväxt har barnet bildats till en individ som liknar en miniform av mamma eller pappa. Ansiktet är tydligt nu och tänderna och tandköttet stärks. Babys hjärtslag nu kan höras tydligt och väger bra 1 pund nu. Hans finger och tånaglar bildas, och hans ögon också; Irisen är dock ännu inte utvecklad.

5. Organ:

I detta skede kommer barnet att utvecklas i alla inre organ, och de kommer att börja arbeta nu. Leverns och njurarnas funktion kommer att startas; avfall filtreras av njurarna och levern börjar producera röda blodkroppar. Lungorna kommer att börja ta upp syre och andas ut koldioxid. Hjärtat kommer också att börja fungera; hjärtslaget hörs med stetoskopet på moderns mage. Nervsystemet utvecklas i detta skede när massanslutningen av nerver sker i kroppen. Hjärnans funktion kommer också att genereras.

6. Ben:

Det är den tid då benen började utvecklas och få en starkare struktur. Barnet får nu förmågan att röra sina organ, inte som rörelserna i det tidiga stadiet, men rörelserna kommer nu att vara annorlunda och anmärkningsvärda. När barnet har utvecklat ben och leder börjar svansbenen att försämras. Det viktigaste att tänka på för ditt tillstånd och din bebis i detta skede är bibehållet kalciumintag. Intag av mejeriprodukter och livsmedel som är rika på kalcium är viktigt eftersom barnet behöver mer kalcium för benutveckling.

Kost och träning för den 22: e veckan:

Diet:

22: e veckans graviditetskost kräver ett bra och näringsrikt intag. Detta beror på att din baby nu kan behöva sin goda mat eftersom den behöver innehålla energin från din kropp. Kvinnor känner sig mest uttorkade under denna period, därför rekommenderas det att se vatten som din bästa följeslagare. Det kommer inte bara att hålla kroppen hydrerad utan kommer att ge barnet näring också !! Den andra prioriteten tilldelas proteiner; se till att du har en proteinrik kost för att säkerställa en hälsosam och smidig utveckling inom det 22 veckors gravida fostret.

Vad ska man äta när man är gravid i vecka 22? För icke-vegetarianers mödrar kan kravet på protein täckas med intag av kött och köttprodukter, medan för de vegetariska gravida mammorna kommer involvering av pulser, tofu, sojaprodukter och andra sådana livsmedelsprodukter att slutföra uppgiften. Men för att vara säker kan du också be din läkare att ordinera ett proteintillskott av god kvalitet.

Kvinnor möter också förstoppningsproblemet under graviditeten. Se därför till att du placerar en hel tallrikssallad i din kostplan. Sallader kan vara antingen frukt, grönsaker eller en kombination av båda. Det kommer att komplettera din kropp med erforderlig mängd fibrer som löser problem med förstoppning. Glöm inte att lägga till tomater, morötter och rödbetor i detta fat med banan, vattenmeloner och äpplen.

Det föreslås också att involvera gröna bladgrönsaker i din 22-veckors graviditetskost, eftersom det hjälper tillförsel av järn. Dessutom kan du också koka dessa frukter med ett glas mjölk för att göra en smoothie för att få en förändring!!

Träning:

I allmänhet har bäckensträckor visat sig vara bäst för regelbundna leveranser. Denna övning avslappnade bäckenområdet och kan göras med hjälp av en boll, stol eller till och med en kudde !! Du kan också träna yoga för att slappna av din kropp. Det syftar också till att lugna dina nervsystem och ökar energikällan dold i din kropp. Dessutom anses promenader vara den bästa träningen under 22: e veckans graviditet.

Därför rekommenderas att ha en 30 minuters rutinpromenad regelbundet, för att vara i form och vara säker på sund hälsa. Denna vandringssession kommer också att säkerställa fostrets hälsosamma tillväxt och bekräfta de vanliga vätskeöverföringarna från moderns kropp till fostrets.!!

Dessutom kan den gravida damen också öva på att stärka hamstrings, rumpa och quadriceps, tillsammans med förbättringen av balansen. Bortsett från lager är sidliggande inre och yttre lårövning också fördelaktigt för väntande mödrar !! Och det resulterar i den starka kärnan och innerlåren. Plankövning, curl och lyft och en armrad är några av de andra aktiviteterna som kan utövas under graviditeten.

Dessutom bör varje dag 22 veckors graviditetsövningsrutin också innehålla 25 knäböj, 25 bordsskivor, 25 armhävningar, 25 förlängningsben, 12 sido-triceps-armhävningar per sida, 12 gungande utfall per ben och snedbenlyft per sida varje!! Man bör bara utöva denna övning under överinseende av en expert. Du kan också gå med i yogaklasserna eller gymmet nära dig för att uppfylla detta kriterium.

Se mer: 29 veckors fosterutveckling

Medicinska tester & Skanna medan 22 veckor Graviditet:

Tjugotvå veckors graviditetsvård innebär också några rutinmässiga kontroller och tester. De flesta av kvinnorna kommer att ha sina ultraljud planerade denna månad. Dessutom kommer du också att ordineras med ett urintest, blodprov och ett glukostoleransprov. Läkare kan också föreslå några andra tester baserade på moderns hälsa, tillsammans med hennes medicinska historia. Vikten och blodtrycket måste dock kontrolleras varje gång för att övervaka hälsan hos den väntande mamman tillsammans med hennes bebis. Vid lågt blodtryck kan modern rekommenderas med substitut som kokosnötvatten eller socker-saltblandning för att bibehålla BP. Du kan också rekommenderas med ett trippelskärmstest eller trippelmarkörstest, blodprov tillsammans med sexuellt överförbara infektioner eller STI för att skydda ditt ofödda barns hälsa.

Vad är tipsen & försiktighetsåtgärder under 22 veckors graviditet?

Först och främst, grattis till ett lyckat slut på halv graviditetsresa !! Men kom ihåg att loppet är igång !! Så var medveten om några viktiga tips och försiktighetsåtgärder om 22 veckor gravid vad du kan förvänta dig, som är nödvändiga för dig såväl som för barnets sunda tillväxt och utveckling.

Tips till 22 veckor gravida:

1. Var alltid avslappnad och glad och undvik att ta stress för någonting; detta kommer att stimulera barnets tillväxt!!

2. Ha en rätt balanserad kost för att berika din kropp med alla viktiga näringsämnen för att tillgodose kroppens behov. Men undvik att äta för mycket; istället kan du fokusera på några små måltider.

3. Håll koll på barnets rörelser eftersom det är viktigt att bedöma fostrets utveckling. Om du inte kan känna något länge, kontakta omedelbart en läkare.

4. Försök att ta några tupplurar istället för att sova länge under dagtid. Det kommer att hålla dig uppdaterad och kommer att hålla stressen borta.

Försiktighetsåtgärder vid graviditet i 22 veckor:

5. Försök att genomföra rutinmässiga kontroller, utan långa mellanrum. Dessa kontroller meddelar dig om den korrekta och korrekta tillväxtinformationen för barnet.

6. Undvik bantning under graviditeten, eftersom det är naturligt för varje kvinna att ha 22 veckors gravid viktökning under denna period. Du kan dock minska din vikt om du är överviktig efter förlossningen.

7. Undvik att konsumera oönskade tabletter eller mediciner. Om det behövs kan du konsultera en läkare innan den används för att vara på en säkrare sida.

8. Börja dagen med milda övningar. Och glöm inte att involvera ca. Trettio minuters promenad i din rutin !! Denna vandring säkerställer din kropps kondition!!

9. Prova att dricka rätt mängd vätska under dagen !! Det kan vara i form av kokosnötvatten, fruktjuicer, soppor, shakes, mjölk, etc. Du kan också prova några hemlagade limonader, sammansättningen av salt och socker kommer att balansera elektrolytinnehållet i din kropp och kommer att vara fördelaktigt i 22 veckor gravid foster också!!

Dessutom är det nödvändigt att upprätthålla samma kärlek och tillgivenhet med din partner. Humörsvängningar är naturliga och ökar under graviditeten hos kvinnor. Men håll alla klagomål åt sidan och njut av kärleken igen !! Det är också nödvändigt att informera din partner om alla möjliga förändringar du märker i din kropp, oavsett den fysiska, psykologiska och emotionella stressen. Denna delning och omtanke kommer också att resultera i att främja skapandet av lyckliga hormoner i kroppen, lindra stress och ångest.

Vilka risker står inför under 22 veckors graviditet?

Det är viktigt att vara medveten om sådana komplicerade förutsättningar för en normal leverans; dessa risker kan skada dig eller ditt barn under 22: e veckans graviditet !! Förutom de allmänna testerna bör den gravida kvinnan vara medveten om missfall och deras möjligheter. Missfall hänvisar till förlust av graviditet under de första 20 veckorna. Det kan märkas med vaginal spotting eller blödning. Det föreslås att om du ser att detta händer dig, skynda dig till en läkare omedelbart.

Konsumtionen av koffein är fortfarande ett tveksamt faktum. Vissa studier gynnar konsumtionen av koffein medan andra rapporterar att det har hänt fel med konsumtionen av koffeinhaltiga produkter. Så begränsa användningen av koffeinhaltiga produkter i din kost. Kvinnor kan också märka regelbundna sammandragningar, före 37 veckors graviditet, på grund av för tidig eller för tidig förlossningsvärk. Barn som levererats före den här veckan erkänns ofta som en för tidig bebis.

Ett litet antal gravida kvinnor är också benägna att drabbas av preeklampsi, vilket är korrelerat med de höga blodtrycksnivåerna i kroppen. Dessutom kan proteininnehållet i lever, njure eller urin också gynna detta tillstånd.

Checklistor under 22: e veckan Gravid:

Din checklista med 22 veckors gravid kvinna bör vara medveten om följande kriterier:

 1. Drick mycket vatten för att hålla din kropp återfuktad. Håll dessutom ett skarpt öga på färgen på din urin, eftersom det kommer att informera dig om behovet av vatteninnehåll i din kropp.
 2. Var inte lat och börja dagen med några bekväma och lätta övningar. Du kan också börja med att gå och stretcha. Denna träning kommer att förhindra muskelstramning och kommer att slappna av sinne och kropp.
 3. Ät hälsosam mat och fortsätt mumsa hela dagen. Undvik överätning och öka antalet små måltider per dag, inklusive konsumtion av hälsosamma mellanmål.
 4. Undvik att sova länge, föredrar istället att sova under dagen.
 5. Bevara dina graviditetsminnen med skrivningar och foton. Kanske en dag kommer de att vara en godnattsaga för ditt barn.
 6. Börja planera för en baby shower party och välj några attraktiva namn för din baby !! Denna planering kommer att bevara dina 22 veckors gravidbilder på ett mycket kreativt sätt.
 7. Planera en resa före graviditeten före förlossningen. Denna resa uppdaterar inte bara ditt humör utan täcker också avståndet mellan dig och din partner, som uppstod på grund av dina humörsvängningar.

Sist men inte minst, njut av din graviditet till fullo !! Denna period är en minnesvärd upplevelse för livet som kommer att muntra upp dig när du ser ditt barn skratta!!

Vanliga frågor och svar:

Q1. Vad ska vara den faktiska storleken på bumpen under 22: e veckans graviditet?

Sv: Din bebis kommer att öka sin storlek dag efter dag till förfallodagen. Denna tillväxt är tänkt att vara bra 22 veckors gravida symptom, eftersom den kan användas för att förutsäga barnets tillväxt. I allmänhet kommer babybumpen att vara cirka 20 till 24 cm längre mätt från bäckenbenet till livmodern, under denna graviditetsperiod.

Q2. Finns det någon specifik takt med vilken barns rörelser kan beräknas under 22: e veckans graviditet?

Sv: Nej, det finns ingen sådan beräkning för att bedöma barnets rörelse. Det beror helt på fostrets tillväxt. Dessa rörelser kommer dock att bli starkare när tiden går. Det är inte specifikt för graviditetsvecka 22 vad du kan förvänta dig, men din kost spelar också en avgörande roll för fostrets utveckling.

Q3. Är det något specifikt jag behöver bry mig om under 22: e veckans graviditet?

Sv: Nej, det är inget specifikt som bör göra under denna period. Men du måste övervaka din kost korrekt för att bibehålla barnets sunda hälsa. Glöm inte heller att besöka din läkare regelbundet !! Håll din kropp uppvärmd med mild träning och promenader. Och administrera en tillräcklig mängd vätska i kroppen.

Tjugotvå veckor av graviditeten är en mellanliggande milstolpe under din graviditet och kommer att påminna dig om resan du genomförde med kärlek och tillgivenhet. Du måste vara förberedd för resten av turen. Det kan finnas många upp- och nedgångar under denna period, men kom ihåg om det lilla livet som tränger in i dig. Trots allt kan ditt barns leende inte jämföras med sådana graviditetsvärk vid 22 veckor. Fokusera bara på en hälsosam kost, ordentlig sömn, rutinmässiga kontroller och testa, träna yoga eller träna och du är ett steg närmare att hålla din baby i dina armar.