Många människor undviker icke-vegetariska rätter främst på grund av religion eller hälsorelaterade frågor. Det finns många vegetariska rätter som är ännu godare och hälsosammare än de icke-vegetariska rätterna. Nedan följer några vegetariska recept som kan serveras som förrätter, tillbehör och huvudrätt.

1. Makai -rullar:

vegetariska recept

Makai betyder majs; det är en maträtt där risrullar är fyllda med majsstoppar. Den serveras främst som förrätter och barn som inte gillar kyckling eller äggrullar kan prova dessa rullar som ett alternativ. Garnera med riven kokos, sesamfrön, koriander och jordnötter och servera direkt.

2. Thailändsk röd curry:

Thailändsk röd curry är en väldoftande maträtt och kan göras mild till glödhet curry som sjuda med diverse grönsaker. Det är en hälsosam och lätt måltid som är glutenfri. Det är varmt, kryddigt och kombinerar starkt med thailändskt citrongräsris eller rent ris. Den innehåller ingredienser som hackad och lätt ångad grönsaksbuljong, tjock kokosmjölk, hackade thailändska basilikablad, thailändsk röd currypasta, sesam eller kokosolja för stekning. Servera den varm med ångat ris eller nudlar.

3. Penne Arrabiata:

I denna italienska maträtt serveras arrabiata sås tillsammans med penne och garneras med hackad persilja & hälsad ost. Huvudingredienserna i denna maträtt är tomat, röd chili, vitlök, olivolja, penne, lök, lagerblad, svartpeppar (hel), chiliflakes och salt. Denna arrabiata -sås är så smakrik att den ofta också används i olika rätter.

4. Minestronesoppa:

Det är en tjock italiensk ursprungssoppa gjord på grönsaker, ofta tillsätts pasta eller ris i den. Denna maträtt för vegetarianer är fylld med hälsosamma och magra grönsaker. Dess ingredienser är bönor, lök, kidneybönor, morötter, flaskpumpa, spagetti, ärtor, kål och tomater. Det är en mångsidig maträtt eftersom den kan tillagas med olika grönsaker tillgängliga under olika årstider.

5. Vegetabilisk Khichdi:

Khichdi är en näringsrik men tröstmat från det indiska köket. Detta är lättsmält hälsosam mat tillagad med en kombination av ris, linser, grönsaker och lite kryddor. Det kräver ris, grönt gram, kumminfrön, blomkålsbuketter, asafetida, ärtor, gurkmeja pulver och vatten, salt, hackade franska bönor & morötter och servera den varm med en klick ren ghee (klarat smör).

6. Vegetabilisk Biryani:

Biryani är den mest utsökta och berömda rätten bland många länder. I allmänhet tillagas den med kött eller ägg men grönsaksbiryani är också god i smaken men gör denna maträtt mer näringsrik. Det är en enkel och lätt mughlai -huvudrätt fylld med hackade grönsaker som får den att se mer färgstark ut.

7. Handi Paneer:

Handi panner är en utsökt krämig maträtt där panelerna tillagas i en speciell rik, tjock yoghurtsås. Ingredienser som används i denna maträtt är keso (paneer), färsk ostmassa (yoghurt), hackad lök och tomater. Ingefära-vitlök, färsk grädde, rött chilipulver, garam masala, smörkorianderblad, utspädd saffran och salt. Du kan garnera den med torr frukt eller med hackade korianderblad och servera varmt med naans/ parathas/ ​​chapattis.

8. Svamp Pulao:

Mushroom pulao är en smakrik maträtt och den kan göras på några minuter. Den tillagas med långt basmatiris tillsammans med svamp vilket gör den till en perfekt maträtt som kan serveras som huvudrätt tillsammans med andra curryrätter.

9. Handvalsade chokladtryfflar:

Huvudingredienserna i denna maträtt är halvsöt choklad, tjock grädde, osötat kakaopulver, rostade hackade mandlar och rostade vita sesamfrön. Alla tryfflar görs i hand så att du kan lägga till olika beläggningar också på tryfflarna. Dessa handarbetade tryfflar ser läckra, vackra ut och kan förvaras i många dagar. Dessa tryfflar är också bra att ge andra.