Mange unngår ikke-vegetariske retter hovedsakelig på grunn av religion eller helsemessige problemer. Det er mange vegetarretter som er enda bedre og sunnere enn de ikke-vegetariske rettene. Følgende er noen vegetariske oppskrifter som kan serveres som forretter, siderett og hovedrett.

1. Makai ruller:

vegetariske oppskrifter

Makai betyr mais; Det er en tallerken hvor risruller er fylt med maisfyllinger. Den serveres hovedsakelig som forretter og barn som ikke liker kylling eller eggruller kan prøve disse rundstykkene som et alternativ. Pynt med revet kokos, sesamfrø, koriander og peanøtter og server umiddelbart.

2. Thai rød karri:

Thai rød karri er duftende rett og kan gjøres mild til rødglødende karry ulmet med diverse grønnsaker. Det er et sunt og lett måltid som er glutenfritt. Den er varm, krydret og kombinerer sterkt med thai sitrongressris eller ren ris. Den inneholder ingredienser som hakket og lett dampet grønnsakskraft, tykk kokosmelk, hakkede thailandske basilikumblader, Thai rød karrypasta, sesam eller kokosolje til steking. Server den varm med dampet ris eller nudler.

3. Penne Arrabiata:

I denne italienske retten serveres arrabiata -saus sammen med penne og pyntes med hakket persille & hilste ost. Hovedingrediensene i denne retten er tomat, rød chili, hvitløk, olivenolje, penne, løk, laurbærblad, svart pepper (hel), chiliflager og salt. Denne arrabiata -sausen er så smakfull at den ofte også brukes i forskjellige retter.

4. Minestrone suppe:

Det er en tykk italiensk suppe laget med grønnsaker, ofte blir pasta eller ris tilsatt i den. Denne retten for vegetarianere er fylt med sunne og fettfattige grønnsaker. Ingrediensene er bønner, løk, nyrebønner, gulrøtter, flaskepumpe, spaghetti, erter, kål og tomater. Det er en allsidig rett da den kan tilberedes med forskjellige grønnsaker tilgjengelig i forskjellige sesonger.

5. Vegetabilsk Khichdi:

Khichdi er en næringsrik, men komfortabel mat fra indisk mat. Dette er lett å fordøye sunn mat tilberedt med en kombinasjon av ris, linser, grønnsaker og noen krydder. Det krever ris, grønt gram, spisskummenfrø, blomkålbuketter, asafetida, erter, gurkemeiepulver og vann, salt, hakkede franske bønner & gulrøtter og server den varm med en skvett ren ghee (avklart smør).

6. Vegetabilsk Biryani:

Biryani er den mest delikate og berømte retten blant mange land. Vanligvis er den tilberedt med kjøtt eller egg, men vegetabilsk biryani er også god i smaken, men gjør denne retten mer næringsrik. Det er en enkel og lett mughlai -hovedrett fylt med hakkede grønnsaker som får den til å se mer fargerik ut.

7. Handi Paneer:

Handi panner er en deilig kremaktig tallerken der panelene tilberedes i spesiell fyldig tykk yoghurtsaus. Ingredienser som brukes i denne retten er cottage cheese (paneer), fersk ostemasse (yoghurt), hakket løk og tomater. Ingefær-hvitløk, fersk krem, rødt chilipulver, garam masala, smør korianderblader, fortynnet safran og salt. Du kan pynte den med tørr frukt eller med hakkede korianderblader og servere varm med naans / parathas / chapattis.

8. Sopp Pulao:

Mushroom pulao er en smakfull rett, og den kan lages på få minutter. Den er tilberedt med lang basmatiris sammen med sopp, noe som gjør den til en perfekt rett som kan serveres som hovedrett med andre karriretter.

9. Håndvalsede sjokoladetrøfler:

Hovedingrediensene i denne retten er halvsøt sjokolade, tung krem, usøtet kakaopulver, ristede hakkede mandler og ristede hvite sesamfrø. Alle trøflene lages i hånden, slik at du også kan legge til forskjellige belegg på trøflene. Disse håndarbeidede trøflene ser deilige, vakre ut og kan lagres i mange dager. Disse trøflene er også gode til å gi andre gaver.