Kanelruller er deilige, aromatiske og en godbit for deg selv. De kan spises til frokost eller bare som snacks når som helst på dagen. Den beste delen er at de kan være selvlagde, ettersom det er mye enkelt å lage din egen, og det tar heller ikke mye tid og krefter. Det kan være gal på mange måter, som vanlig tradisjonell kanelrulle, eller du kan velge å legge til noen nøtter osv. I dette innlegget leser vi noen enkle trinn for å forberede kanelrulle og hva alle variasjoner kan legges til.

Slik gjør du oppskrift på kanelrulle:

Kanelbolle

Du trenger følgende til retten:

 • Mel- 600-700 gram
 • Fem til seks teskjeer fersk gjær
 • Smeltet smør nesten 5 spiseskjeer
 • To egg
 • Klype salt
 • 1 spiseskje full kanel
 • 200 gram brunt sukker
 • Tre fjerde smørpinne, ved romtemperatur
 • Ett egg slått med to spiseskjeer melk
 • Ha en håndfull mel for ekstra støv

Kanelbolle 2

 1. Ta nå mel, egg, gjær, salt, smør, melk og sukker i en bolle og bland det med en skje. Bland det nå i mikseren til det blir en fin deig. Du kan bruke mikseren ved lav temperatur. Hvis du tror at røren til deigen er for våt eller for flytende i konsistensen, tilsett litt mer mel etter behov, slik at du får en fin deig med nødvendig konsistens. Slå av mikseren når den er ferdig, og ta ut deigen.
 2. Legg deigen i en bolle og elt den med tilsett fire tørre om nødvendig, og fortsett å elte den ved å legge den på seg selv så mange ganger som nødvendig.
 3. La deigen stå og dekk den til den hever.
 4. La deigen stå i minst en time slik at den hever dobbelt.
 5. Mens dette holdes til side i en bolle, ta brunt sukker, kanel og smør og bland godt med en ikke-metallisk skje for å slå det godt til det er helt blandet og sukkeret er oppløst. Limen er nå klar.
 6. Når deigen har hevet seg i mellomtiden, forvarmer du ovnen til omtrent 190 grader.
 7. Dryss litt tørt mel på et rent bord eller en tallerken med flat overflate. Nå sprer deigen som er tilberedt den ved å rulle den til minst en halv tomme tykkelse slik at deigen ikke fester seg til bordet eller fatet. Påfør nå kanelpastaen i den øvre delen av rullen for å spre den godt og jevnt.
 8. Rull deigen forsiktig til tømmerform slik at det er en pause i mellom. Nå kan du kutte rullene i skiver på omtrent 3 til 4 tommer. Legg de skivede rundstykkene i et smurt brett eller et ark og lag dem i spiralform. Sørg for at mellomrommet mellom de to rullene er nok til å la det heve.
 9. Dekk dette til igjen og la det heve i 15-20 minutter til. Fjern dekselet. Nå er det på tide å male rundstykkene med en konditorpensel og litt eggevask til pynten! Gjør det samme og hold det til side og legg brettet i forvarmet over i ca 15-20 minutter. Imidlertid må du sjekke innimellom for å sikre at rullene ikke blir brent.
 10. De velsmakende kanelrullene er nå klare til å spise! Nyt dem varme eller kalde som du har lyst til. Men varmt er verdt innsatsen!