Som oftest brenner småbarn flere kalorier enn de kan beholde. Og det er ikke deres skyld, som er deres alder for å leke. Små barn blir også ofte høyere allerede før de faktisk kan begynne å gå opp i vekt. Som en konsekvens av at de vanligvis ender opp med lavere kroppsvekt enn normalt. For å unngå slike omstendigheter er det best å gi dem ernæringsmessige matvarer for at de skal få de nødvendige næringsstoffene som kreves av kroppen. Hvis du vil ha hjelp til å bestemme barnas diett, er det kanskje på tide at du rådfører deg med en diettist for å vurdere deg gjennom prosessen bare for å være sikker på at du er på rett side.

hvordan gå opp i vekt for barn

Men hvis du er en mor som liker å forske i stedet for å bare stole på hva den profesjonelle mentoren har å si, kan du alltid sjekke artiklene i bladene eller bla gjennom barnas helserelaterte artikler på nettet. Denne artikkelen vil hjelpe deg med å analysere metodene og trinnene du kan ta for å øke barnets vekt.

Hvordan gå opp i vekt for barn?:

Her er noen av initiativets beste og sunne matvarer for barn for å gå opp i vekt som du kan ta.

• Kaloritette matvarer:

sunn mat for barna å gå opp i vekt

Hvis du vil at barnet ditt skal få noen ekstra kalorier, bør du inkludere matvarer med høyt kaloriinnhold i det daglige måltidet. Et sunt barn på 2 til 3 år bør konsumere minst 1000 kalorier per dag, mens barn i alderen mellom 4 og 8 år bør konsumere omtrent 1200 til 1400 kalorier per dag. Hvis du legger til omtrent 500 kalorier mer i barnets diett hver dag, vil han kunne gå opp omtrent 1 kilo vekt per uke. Matvarer som inneholder høyt kaloriinnhold er kanskje ikke veldig ernæringsmessige, men det vil på en eller annen måte tjene formålet ditt. Noen av barnets vektøkning matvarer som har høyt kaloriinnhold er rømme, lønnesirup, gravies, majones, smør og mer. Meieriprodukter som helmelk og ost har også et høyt kaloriinnhold.

• Proteinrike matvarer:

beste maten for barn å gå opp i vekt

Protein er et essensielt næringsstoff som er nødvendig for å forbedre barnets muskelutvikling og også den generelle utviklingen av barnet. Protein finnes ofte i animalske produkter som kalkun, kylling, fisk, storfekjøtt og egg. Andre matvarer som inneholder mye protein er bønner, nøtter, frø og peanøttsmør.

• Karbohydratrik mat:

vektøkning mat for barn

Selv om karbohydrater ikke inneholder ekstremt mye kalorier, har det fortsatt omtrent 4 kalorier for hvert gram tilsatt mat. En måte å introdusere karbohydrater i barnets diett er ved å tilby karbohydratrik mat som tørket frukt, rosiner og granola. En annen måte å øke karbohydratinntaket er ved å tilsette honning eller fruktnektar til fersk frukt, kokt frokostblanding som hvetekrem eller havregryn eller eplesaus.

• Øk kalorier i drikkevarer:

diettdiagram for barn for å gå opp i vekt

Mødre klager ofte over at barnet deres ikke er en veldig stor eter. Selv i slike tilfeller kan du bidra til å legge til kalorier i barnets diett ved å øke kaloriinnholdet i drikkene. Fruktjuicer, hundre prosent melk og yoghurtbaserte smoothies inneholder alle omtrent 100 kalorier. Og plusspunktet med dette er at disse også inneholder vitaminer og mineraler. I tillegg til dette kan du også kjøpe sjokolade eller vaniljebaserte drikkevarer fra dine lokale dagligvarebutikker som er veldig nyttige for å øke barnets vekt.

Utarbeid det beste diettdiagrammet for barn for å øke mengden karbohydrater i dietten er sannsynligvis den mest praktiske måten å øke kroppsvekten på. Men mens du endrer kostholdet, må du sørge for at det ikke blir fratatt andre næringsstoffer, ellers kan barnet lide på grunn av det senere.

Bildekilde: Shutter stock