Ramdev yoga for vektøkning? Mens de fleste jeg ser rundt er opptatt av å gå ned sine ekstra kilo ved å tilpasse seg den ene eller den andre måten, er det enda en klasse med mennesker, spesielt tenåringsgutter og jenter som er selvbevisste om utseendet sitt fordi de er undervektige. Markeder er bokstavelig talt oversvømmet med alle slags kosttilskudd som proteinshakes, proteinpulver og gud vet, hva alle og hva ikke! Ungdommer ser ut til å glemme de naturlige måtene å legge på seg.

Baba Ramdev Yoga for vektøkning

Viktigheten av et næringsrikt kosthold og Yoga for å gå opp i vekt på en sunn måte kan ikke ignoreres. Sikkert, disse metodene tar mer tid å vise resultater sammenlignet med hurtigreparasjon, kunstige midler, men i det minste skader de ikke kroppen din.

Nedenfor vil vi i denne artikkelen snakke om visse som Baba Ramdev yoga for vektøkning anbefaler til personer som gleder seg til å gå opp i vekt på en trygg og sunn måte. La oss først snakke om hva alle Yoga Asanas du kan øve på å sette på litt vekt:

Fantastisk Baba Ramdev Yoga for vektøkning:

1. Bhujangasana (The cobra Pose):

baba ramdev yoga for vektøkning

Denne asana hjelper deg med å tone og styrke musklene i mage- og ryggområdet.

2. Vajrasana (diamantstilling):

ramdev yoga for vektøkning

Dette regnes som veldig bra Yoga for vektøkning, da det hjelper til med å forbedre fordøyelsen, spesielt og assimilering, det vil si absorpsjon av næringsstoffer, spesielt. Så det hjelper i utgangspunktet kroppen din med å ta opp ernæringen bedre og bruke den til vekst i muskelmasse. Det er også kjent under navnet thunderbolt asana.

3. Sarvangasana (The Shoulder Stand Pose):

ramdev yoga for vektøkning

Dette hjelper mennesker med hypertyreose og hjelper til med å redusere vektreduksjonen som er forbundet med denne hormonelle lidelsen.

4. Pavanmuktasana (vindutløsende pose):

Baba Ramdev Yoga for vektøkning

Dette hjelper på å lindre forstoppelse, fordøyelsesbesvær og oppblåsthet. Så, i hovedsak, improviserer fordøyelsen som hjelper deg med å gå opp i vekt, til slutt.

5. Matsyasana (The Fish Pose):

vektøkning av baba ramdev

Dette igjen forbedrer næringsopptaket fra deler av tarmen.

6. Savasana (Corpse Post):

ramdev yoga yoga Asanas for vektøkning

Savasana, som navnet antyder, er en kombinasjon av Shav – Dead body or lik og Asana -øvelse. Legger seg som et lik. Når du legger deg rett på ryggen og normaliserer pusten, absorberes alle næringsstoffene ordentlig i kroppen, og dermed går barna opp i vekt.

7. Surya Namaskar (Sun Salutations):

suryanamskar

Disse gir hele kroppen en intens trening og hjelper i bedre kroppsprosesser og funksjon for å gå opp i vekt. En annen form for yoga som er viktig for å få er Pranayama som er dyp & kontrollert pust.

8. Kapal Bhati Pranayama:

Kapalbhati.jpg

Å gjøre kapal bhati er gunstig for din generelle helse på flere måter enn én. Det er veldig nyttig for å kurere magen & Fordøyelsesrelaterte lidelser. Det hjelper med å forbedre funksjonen av bukspyttkjertelen, og hjelper i naturlig sekresjon av insulinhormon. Og det hjelper med å rydde ut giftstoffer fra systemet, og hjelper derfor med å opprettholde en ideell kroppsvekt.

9. Anulom Vilom Pranayama:

Ramdev

Bortsett fra å hjelpe deg med å gå opp i vekt, hjelper Practice of Anulom Vilom pranayama med å gjøre tankene dine mer rolige og fokuserte. Det hjelper også med å øke kroppens generelle energinivå, forbedrer stoffskiftet og effektiviserer det. Dette gir bedre fordøyelse og utnyttelse av næringsstoffer i kostholdet ditt.

10. Dhanurasana (bueholder)

Å utføre Dhanurasana forbedrer appetitten og fjerner giftstoffer fra kroppen. Dette hjelper i riktig fordøyelse av mat som hjelper til med å gå opp i vekt. Legg deg ned på magen og brett bena fra knærne. Hold ankelen med hendene og løft opp kroppen så mye du kan som vist på bildet.

11. Chakrasana (hjulstilling)

I Chakrasana blir både magen og ryggmuskulaturen strukket og forbedrer derved mages indre funksjon, så vel som andre indre organer i magen. Appetitten er forbedret, noe som hjelper til med å gå opp i vekt på riktig måte uten å utvikle dekk rundt magen.

Yoga asana fokuserer i utgangspunktet på interne helbredelser. Alle indre organer er rene, og effektiviteten blir bedre. Imidlertid er det viktig at du må ha en diett som er rik på vitaminer, fibre og mange sunne proteiner, i tillegg til å utføre ovennevnte. Øk inntaket av melk og melkeprodukter, fersk frukt, fruktjuice og nøtter. For å holde stoffskiftet aktivt, ta et lite måltid etter annenhver til tre timer. Hold måltidene lette og næringsrike i stedet hvis de er tunge og fete, selv om du prøver å gå opp i vekt. Unn deg en form for lett trening for å aktivere stoffskiftet. Bortsett fra alt dette, er det virkelig viktig å konsultere legen din og ta hjelp av ham eller henne for å finne ut den eksakte årsaken hvis den er lav kroppsvekt. Yoga kan fungere som en kraftig følgesvenn i din vektøkningsplan.

Ofte stilte spørsmål og svar:

Spørsmål 1: Hvilken yoga er best for å øke vekten?

Svar 1: Trening i noen form er alltid bra for helsen og må være en del av din daglige rutine, enten du er på en vektøkning eller ikke. Yoga og vekttrening er imidlertid de to beste treningsformene når du ønsker å gå opp i vekt. Dette er fordi yoga helbreder kroppen din internt og renser den, noe som hjelper til med riktig vektøkning. Følgende er de forskjellige asanaene som kan hjelpe deg med å øke vekten:

 • Bhujangasana
 • Vajrasana
 • Pavanamuktasana
 • Matsyasana
 • Sarvangasana
 • Shavasana
 • Dhanurasana
 • Chakrasana

Spørsmål 2: Går du opp i vekt ved å gjøre yoga?

Svar 2: Yoga er en sunn øvelse, og den hjelper alle med å nå sin ideelle vekt. Hvis du er overvektig og gjør yoga og følger en diett, kan du gå ned i vekt samtidig. Hvis du spiser riktig sammen med yoga, kan du til og med gå opp i vekt. Faktisk helbreder Yoga kroppen din internt og fjerner de forskjellige giftstoffene fra magen som hemmer din vektøkning. Når du gjør yoga, blir kroppen din helbredet internt og å kombinere den med riktig inntak av kalorier vil definitivt hjelpe til med vektøkning.

Spørsmål 3: Hvordan kan jeg øke appetitten og gå opp i vekt?

Svar 3: Følgende tips vil hjelpe deg med å øke appetitten og hjelpe deg med å gå opp i vekt.

 • Øk antall måltider til 3 fulle måltider og 2 – 3 snacks.
 • Ikke kontroll over sultfølelsen din, og adresser dem umiddelbart.
 • Tren regelmessig og yoga. Dette vil øke appetitten og redusere giftstoffer fra kroppen.
 • Spis tett energimat som nøtter, ost, meieriprodukter.