I en verden besatt av “vekttap”, lever det mange mennesker i den motsatte enden av vektspekteret. Tynne, tynne mennesker som alltid har drømt om å ha en muskuløs kropp, lever veldig mye i samfunnet. Til tross for at de spiser et kaloririkt kosthold, synes de det er vanskelig å gå opp enda en kilo. Yoga for vektøkning er en velsignelse for slike mennesker, da det kan hjelpe med å snu kroppsstrukturen. Sammen med å forbedre massen, kan Yoga også hjelpe til med å styrke kroppen og bringe en positiv endring i deres liv. I denne artikkelen skal vi lære fordelene med Yoga for å øke vekten, sammen med detaljerte Yoga -trinn for vektøkning!

Yoga stiller for effektiv vektøkning

Yoga for vektøkning med bilder:

1. Bhujangasana eller Cobra Pose:

Også kjent som Bhujangasana Pose, er Cobra positur en av de effektive yogastillingene for vektøkning. Det er en ryggbøyende yogastilling, som styrker ryggraden og forbedrer pusteevnen. Det må utføres hver dag for synlige resultater.

yoga for vektøkning

Slik gjør du:

 • Vi må ligge på forsiden og løfte opp overkroppen og holde den der ved hjelp av hendene.
 • Innåndings- og utåndingsprosessen fortsetter deretter.
 • Dette er den mest grunnleggende yogastillingen for behandling og toning av magemusklene.
 • Det må gjøres i sett på 15 sekunder hver med en ti sekunders pause i mellom.

Fordeler:

Cobra Pose forbedrer blodsirkulasjonen i kroppen din, sammen med fordøyelsen. Det kan også holde skjoldbruskhormonene i kontroll.

2. Sarvangasana Yoga:

Sarvangasana, også kjent som skulderstående stilling, er en snarvei til fordeler som å optimalisere funksjonen til skjoldbruskkjertlene, rense blodet. Det er en av de avanserte yoga -asanasene for vektøkning, som kan utføres hver dag på tom mage.

yoga for vektøkning

Slik gjør du:

 • Liggende på ryggen blir den nedre delen presset oppover og holdt i den posisjonen ved hjelp av skulderblad.
 • Skulderen bærer hele byrden for resten av kroppen.
 • Hendene brukes til å støtte livet.
 • Dette forenkler vektøkning hvis et riktig kosthold følges sammen med yoga asana.

Fordeler:

Denne posen gir mange fordeler for kroppen vår. Det fremmer god blodsirkulasjon til magen og hjelper til med bedre fordøyelse. Det reduserer også stressnivået i kroppen, noe som indirekte bidrar til vekttap.

3. Vajrasana Yoga:

Lurer du på hvordan du går opp i vekt med yoga? Prøv Vajrasana! Også kjent som diamantposisjonen eller tordenbolten er en annen av yogateknikkene for vektøkning. Det er en enkel nybegynnerpose som kan utføres etter et måltid for bedre fordøyelse. Øv det i 5 til 10 minutter om dagen for å merke forskjellen.

yoga for vektøkning

Slik gjør du:

 • Knel på gulvet sitter på hælene, ryggraden er oppreist og håndflatene hviler på knærne.
 • Pust inn og pust ut luft gjøres sakte.

Fordeler:

Vajrasana virker direkte på fordøyelsessystemet og fjerner magesykdommer som forstoppelse, oppblåsthet eller mangel på matlyst. Det kan også styrke underkroppen som lår, leggmuskler og hofter.

4. Pavanamuktasana:

Den vindavlastende posen er veldig nyttig når det gjelder toning av kroppen og tilrettelegging for vektøkning. Et sunt kosthold ved siden av denne asanaen vil sikkert gi deg de resultatene du trenger desperat. Det må øves på tom mage hver dag i omtrent 5 minutter. Dette er en av de effektive yogaøvelsene for å øke vekten!

yoga asanas for vektøkning

Slik gjør du:

 • Ligg flatt på ryggen og hold føttene sammen.
 • Legg armene ved siden av kroppen din.
 • Pust dypt og ta knærne nær brystet mens du puster ut.
 • Hold knærne tett under prosessen.
 • Pust nå sakte inn og slipp grepet.
 • Gjenta 5 til 10 ganger.

Fordeler:

Det lindrer deg fra ryggproblemer, sammen med å redusere oppblåsthet i magen. Posen skyller ut vinden fra magen og forbedrer stoffskiftet. Du vil også oppleve reduserte sure oppstøt og brennende følelse.

5. Matsyasana Yoga:

Matsyasana eller fiskestilling er en annen flott yoga hvor personen sitter med beina sammen og deretter bøyer seg bakover i en bue støttet av albuene mens hånden er gjemt i hoftene. Hodet går mer bakover til det berører bakken. På denne måten åpnes blodsirkulasjonen i hodet og hjelper i bedre hårforhold.

Matsyasana Yoga

Slik gjør du:

 • Ligg flatt på magen og ta bena sammen.
 • Legg håndflatene under hoftene og albuene vinkelrett på bakken.
 • Pust sakte inn og løft midjen og hodet mot bakken.
 • Pust ut og slipp det med hodet tilbake til normal posisjon og ryggen til bakken.

Fordeler:

Matyasana lindrer spenningen i ryggen og stimulerer fordøyelsessystemet. Det kan også forbedre balansen og holdningen. Du kan også oppleve fleksible nakke- og skuldermuskler i kroppen.

6. Savasana:

Savasana er en annen flott måte for vektøkning, da den gir deg resten du trenger. Det er en lett positur og kalles ofte likestillingen der en perfekt må ligge i en posisjon med lukkede øyne. Det er en stor stressbuster som lar deg gå opp i vekt over tid.

Savasana

Slik gjør du:

 • Legg deg ned på ryggen.
 • Plasser håndflatene ved siden av kroppen din, oppover.
 • Slapp av kroppen og lukk øynene.
 • Meditere en stund.

Fordeler:

Denne asanaen kan hjelpe deg med å gi deg en total fysisk og mental avslapning. Ved å lindre stress kan asanaen forbedre appetitten og søvnkvaliteten, noe som igjen bidrar til vektøkning. Det hjelper også med maksimal absorpsjon av ernæring fra maten din for et sunt velvære.

7. Uttasana Yoga:

Uttasana er en bøyning fremover som kan stimulere fordøyelseskjertlene og øke appetitten. Det styrker også ryggraden og strekker lemmer for et avslappet fysisk jeg. Dette er en grunnleggende bøyestilling og er en del av Surya Namaskars. Dette er den beste yoga for vektøkning for mannlige og kvinnelige utøvere.

Uttasana Yoga

Slik gjør du:

 • Stå oppreist med føttene faste på bakken
 • Pust nå ut og bøy sakte fremover til håndflatene dine berører føttene
 • Hold posisjonen i 5 sekunder
 • Pust sakte inn og gå tilbake til opprinnelig posisjon

Fordeler:

Du vil legge merke til bedre fordøyelse og utnyttelse av næringsstoffene i maten. Posen forbedrer også balansen og holdningen. Det kan også styrke kjernen din og holde deg aktiv.

8. Kapalbhati Yoga:

Denne formen er kjent som kapalbhati eller renseteknikken foran lobben der pustebevegelsene bekreftes med magemusklene for å trene pusten. Når luften pustes inn blåses magemusklene opp mens utpusten fører til tømming av magemusklene. Denne posituren blant andre fordeler bidrar til å lette stoffskiftet slik at vi enkelt kan gå opp i vekt.

Kapalbhati -yoga

Slik gjør du:

 • Sitt i en korsbeinet stilling og legg håndflatene på lårene, oppover.
 • Pust dypt og fortsett å puste ut med makt.
 • Lag en hvesende støy for å tvinge ut giftstoffene.
 • Gjenta hvert 5. minutt.

Fordeler:

Denne stillingen forbedrer respiratorisk helse ved å øke lungekapasiteten. Det kan også forbedre fordøyelsessystemet og holder hormonene i sjakk. Det gir også en indre ro og fyller kropp og sinn med positivitet.

Selv om yoga vanligvis er forbundet med vekttap, er det også like nyttig for vektøkning. Yoga hjelper til med vektøkning ved å øke appetitten og kroppens metabolisme. Dessuten styrker det også musklene og gir fleksibilitet i kroppen. I stedet for å bekymre deg for ditt tynne jeg, kan du prøve disse øvelsene for å oppleve resultatene selv. Gi oss beskjed om din reise for å gå opp i vekt med Yoga.

ofte stilte spørsmål & Svar:

Q1. Hva er det beste kostholdet med Yoga for raskere vektøkning?

Svar: Selv om Yoga sikkert forbereder kroppen din på en raskere vektøkning, er det kostholdet ditt som gjør den viktigste forskjellen. Du må sjekke BMI og beregne nødvendige kalorimengder per dag. Unn deg et sunt, høyt kaloriinnhold, i stedet for søppelmat som potetgull. Husk at mer enn tallene på skalaen, betyr din generelle helse mye.

Q2. Kan yoga få deg til å gå opp i vekt ved å øke appetitten?

Svar: Ja! En av de viktigste bidragsyterne til en langsom vektøkning er redusert appetitt. Faktorer som dårlig fordøyelse, magesykdom eller mangel på nok fordøyelsesenzymer fører til dette problemet. Yoga kan stimulere magesekken og fordøyelseskjertlene. Enkelte stillinger reduserer også oppblåsthet og gasser fanget i magen, sammen med å forbedre sulten.

Q3. Hvordan skal jeg planlegge kostholdet mitt for effektiv vektøkning?

Svar: Kostholdet ditt må aldri være et tungt måltid om gangen. Dette kan forårsake alvorlig press på magen og til og med leveren. Del i stedet måltidet i flere elementer og nyt god mat hver 2-3 timer. Nøkkelen er å holde magen aktiv og frigjøre enzymene på en regulert måte for bedre fordøyelse og absorpsjon av næringsstoffer.

Q4. Sammen med Yoga, hva er de andre øvelsene for vektøkning?

Svar: Yoga har noen utrolige øvelser som kan føre til en god vektøkning. Mens yoga asanas, hvis du utfører kan nyte jogging og rask gange, for å forbedre stoffskiftet. Det kan også forbedre immunsystemet og øke appetitten for å legge på deg noen kilo.

Q5. Hva er bivirkningene av Yoga for vektøkning??

Det er ingen store bivirkninger av å praktisere yoga for vektøkning. Det sies imidlertid at folk som utførte Yoga en stund vanligvis får uventet vekt etter å ha sluttet. Dette er på grunn av høyt kaloriinntak med lite eller ingen trening. Dette kan vise seg å være gunstig for de som ønsker å gå opp i vekt. For et sunt velvære er imidlertid yoga et must!