Uansett årsak til beslutningen om å gå ned i vekt, er en ting klar! Du er på rett vei! Vekttap kan øke ikke bare selvtilliten din, men også forbedre din generelle helse og velvære. Imidlertid trenger du ikke å bruke mye på dyre kjeppdietter, som har flere bivirkninger enn de faktiske fordelene!

En enkel løsning kommer i form av grønnsaker, som er kalorifattige matvarer som tilfredsstiller sultnivået og fremmer vekttap samtidig.

I denne artikkelen skal vi se på noen av de beste grønnsakene for vekttap, hvorav de fleste finnes i lokale mandier og supermarkeder.

Beste grønnsaker for vekttap

Er grønnsaker bra for vekttap?:

Moren din løy ikke da hun fortalte deg hvordan grønnsaker kan være bra for kroppen din! Det er nok vitenskapelig bevis for å bestemme forholdet mellom vegetabilsk forbruk og vekttap. En bestemt studie viser at personer som økte vegetabilsk inntak registrerte redusert risiko for vektøkning og raskere vekttapresultater sammenlignet med de som ikke gjorde det. (1)

Det er mange grunner til at det å spise et grønnsakrikt kosthold fremmer vektreduksjon. Grønnsaker inneholder store mengder kostfiber som øker fordøyelsen, undertrykker appetitten og øker kroppens metabolisme. Også grønnsaker er kalorifattige, men høye i viktige næringsstoffer som vitaminer og mineraler. De kan holde deg mett i lengre tid og reduserer det totale kaloriinntaket per dag.

Topp 12 Liste over sunne grønnsaker for vekttap:

La oss nå se på listen over grønnsaker som hjelper til med vekttap og forstå fordelene i detalj:

1. grønne grønnsaker for vekttap:

Bladgrønt regnes som en av de sunneste matvarene på planeten! Greens som grønnkål, spinat, amaranthus, collard greener, microgreens, brønnkarse etc. er gode alternativer for å miste magefett og overvekt. Disse grønnsakene skaper et kaloriunderskudd i kroppen, slik at raskere fettforbrenning kan balansere energinivået. En studie viser også at økt inntak av mat med høy fiber og lav glykemisk indeks som grønne grønnsaker fører til vekttap på grunn av høyere metthet i få kalorier (2).

2. Korsblomstret grønnsaker som kan hjelpe deg å gå ned i vekt:

Blomkål, rosenkål og brokkoli er korsblomstret grønnsaker som kan hjelpe deg å gå ned i vekt raskt. Disse grønnsakene inneholder mye kostfiber og tilfredsstiller sultene dine uten å bidra til kaloriøkning. En langtidsstudie om effekten av grønnsakskost på vekttap viser at å spise betydelige porsjoner med korsblomstret grønnsaker var forbundet med redusert fedme (3). I tillegg er disse grønnsakene tette i mineraler og vitaminer som kalium, sink, B-kompleks etc., for å styrke og gi næring til kroppen.

3. Tomater for vekttap:

Tomater er en av de beste grønnsakene for vekttap, som virker ved å øke kroppens metabolisme. De inneholder store mengder kostfiber og vann, som demper appetitten og fremskynder kaloriforbrenningsprosessen. En studie fra 2015 viser at kvinner som fikk 280 ml tomatjuice daglig i 2 måneder registrerte en reduksjon i midjeomkrets og kroppsvekt. Forskere tilskriver denne effekten til et enzym kalt Lykopen som finnes i tomater som gir dem den røde fargen.

4. Chili:

Sammen med å få deg til å svette og brenne tungen, kan varm kjølig paprika også brenne overflødig fett fra kroppen din. Chili inneholder et enzym kalt Capsaicin, som brukes som en viktig ingrediens i mange vekttapstilskudd. Ifølge en studie viste personer som spiste krydret rød paprika med høy capsaicinprosent før måltider redusert appetitt og økt energiforbruk enn de som ikke gjorde på grunn av raskere fettmetabolisme (4). Du kan også prøve å inkludere ikke-krydret paprika, som inneholder Capsaicin i mindre mengder i dietten for vekttap.

5. Gresskar:

Hvis du planlegger å gå ned i vekt raskt, kan du prøve å erstatte karbohydratrike matvarer som ris med gresskar. Gresskar er fullpakket med næringsstoffer som fiber, vitaminer og mineraler, noe som gir mange fordeler for helsen vår. I tillegg tilbyr 1 kopp kokt gresskar bare 49 kalorier og 0% fett, noe som gjør den til en utmerket grønnsak for måltidserstatning (5). Neste gang du er sulten, bytt korn med Pumpkin for å tilfredsstille sulten din, uten skyld!

6. Gulrot hjelper til med vekttap:

Gulrøtter regnes som supermat for vekttap aspiranter. Disse lyse grønnsakene er tette i ernæring, vann og kostfiber, noe som gjør dem til ideelle matvarer for å gå ned i vekt. Gulrøtter har også lav energitetthet og tilbyr bare 35 kalorier per 100 gram (6). Den lave glykemiske indeksen for gulrøtter kan hjelpe til med å forbedre insulinfølsomheten hos diabetespasienter. Du kan ha 2-3 gulrøtter som et sunt mellommåltid for å kurere sultene dine midt i måltidet.

7. Løk og vekttap:

Bortsett fra å forbedre smaken på rettene dine, kan løk også hjelpe deg med å gå ned i vekt. Løkpærer inneholder en kraftig diettantioksidant kalt Quercetin som er kjent for å ha anti-fedme-effekter (7). Løk tilbyr også svært få kalorier, sammen med store mengder løselig kostfiber for å holde deg mett lenge og unngå å spise for mye. Du kan tilsette rå løk i salatene dine eller ha den i form av supper eller til og med fortynnet juice for å øke hastigheten på vekttap.

8. Søtpotet:

Søtpotet vinner popularitet som et sunt alternativ til poteter. Denne allsidige grønnsaken er full av vitaminer, mineraler og sunne karbohydrater for å støtte en aktiv livsstil uten å tilby for mange kalorier. En studie viser også at individer som spiste kontrollerte porsjoner hvite poteter som måltidserstatning for åtte åtte, registrerte en reduksjon i kroppsvekt, kroppsfett og BMI (åtte). Dette viser at søtpotet kan være en smart erstatning for korn og kaloririk mat.

9. Agurk for vekttap:

Agurk er blant de beste grønnsakene for vekttap du kan binge på uten kalori-bekymringen! Det er en vannrik grønnsak som inneholder null fett og tilbyr bare 16 kalorier i en kopp servering (ni). I tillegg til å øke mettheten, forbedrer agurker også fordøyelseshelsen din ved å forhindre lidelser som forstoppelse, oppblåsthet og surhet. Du kan ha kutte agurker med krydder av salt, pepper og sitron for bedre smak og raskere fettforbrenning.

10. Bønner og belgfrukter:

Belgfrukter og bønner kan hjelpe deg å gå ned i vekt hvis du spiser dem i begrensede mengder regelmessig. Forskning viser at folk som spiste en tre fjerdedel kopp belgfrukter per dag, gikk ned 0,75 kilo mer enn de som ikke spiste dem (ti). Dette er fordi belgfrukter har lavt kaloriinnhold, mye protein og kostfiber som kan hjelpe deg å gå ned i vekt raskere. Dessuten gjør appetittdempende effekter av belgfrukter dem til en av de beste vekttapsmatene fra planteriket.

11. Asparges:

Selv om det ikke er noen store studier for å bevise effekten av asparges på vekttap, sverger mange helseeksperter og kostholdseksperter ved denne grønnsaken for å miste vekt. Asparges er en kalori med lavt kaloriinnhold som tilbyr bare 22 kalorier per 100 gram, 8% kostfiber og 0% fett, noe som gjør den til en utmerket vektreduserende grønnsak (elleve). Aspargesekstrakt er mye brukt i vekttapstilskudd for sine anti-fedme effekter.

12. Selleri for vekttap:

Selleri er en annen kalorifattig grønnsak som har mange fordeler med vekttap. De store mengdene med kostfiber hjelper til med raskere fordøyelse, mens elektrolyttene og vanninnholdet forhindrer dehydrering i kroppen. I tillegg bekrefter en studie at å drikke en kalorifattig drink som sellerijuice kan redusere appetitten og få deg til å spise færre kalorier enn vanlig (12).

Det er noen av de beste grønnsakene for vekttap som kan konsumeres på utallige måter. Du kan ha dem i form av salater, supper, karriretter eller rå. Husk at å spise disse grønnsakene alene ikke vil hjelpe deg å gå ned i vekt! Sammen med å inkludere dem i ditt daglige kosthold, må du også nyte fysisk aktivitet og en sunn livsstil for bedre resultater!

ANSVARSFRASKRIVELSE: Innholdet som er opprettet i denne artikkelen, er skrevet og publisert på nettet kun for informasjonsformål. Det er ikke ment å være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning. Søk alltid veiledning fra legen din eller en kvalifisert helsepersonell med spørsmål du måtte ha angående helsetilstanden din.

Vanlige spørsmål:

1. Kan jeg miste ved å spise bare grønnsaker?

Svar: Nøkkelen til å gå ned i vekt er å skape et kaloriunderskudd i kroppen. Når du spiser kalorimat, som grønnsaker, reduserer du kaloriinntaket. For å skape et underskudd må du trene og brenne overflødige kalorier. Dessuten kan et strengt vegetabilsk diett føre til ernæringsmessige mangler og generell muskelmasse.

2. Er det ok å legge krydder til grønnsaker mens du lager dem?

Svar: Tilsetning av mye krydder og masalas til grønnsaker kan forårsake fordøyelsesproblemer. Disse lidelsene kan indirekte bidra til vektøkning. Prøv heller å tilsette hele krydder og mindre mengde olje mens du lager grønnsakene.

3. Hva er den beste formen for å spise grønnsaker for vekttap?

Svar: Ikke alle grønnsaker kan spises i rå form. Noen er best konsumert i halvkokte, kokte eller dampede former. Så det er ingen generell regel som sådan for å forberede grønnsaker til dietten for vekttap. Så lenge du ikke tilsetter for mye olje, salt, krydder eller steker dem for mye, kan du eksperimentere med forskjellige oppskrifter for å gjøre måltidene dine mer interessante.