Hvis du er en ivrig drikker av svart kaffe, er det på tide å glede deg! Det er mange fordeler for kroppen og sinnet som tilskrives din favorittdrikk. Mange studier har vist at svart kaffe er effektivt for vekttap sammenlignet med andre koffeinbaserte drikker.

Hvis du tenker, hva er svart kaffe? Og hvordan er det forskjellig fra vanlig kaffe? Svart kaffe er en drikke som er et preparat som ikke tilsetter tilsetningsstoffer eller melk. Sammenlignet med andre varianter med koffein, er det vanligvis bittert og kalles også Espresso.

La oss gå gjennom denne artikkelen for å vite mer om hvordan du kan bruke svart kaffe for vekttap, fordeler, doseringsgrenser per dag og bivirkninger.

svart kaffe bra for vekttap

Hvordan hjelper svart kaffe i vekttap:

Svart kaffe vinner raskt popularitet blant helseentusiaster, og det er en god grunn! Sammenlignet med varianten tilberedt med melk og sukker, har svart kaffe et lavt antall kalorier. Når svart kaffe er koblet til en riktig treningsrutine, kan du raskt brenne alle de ekstra kiloene.

Forbruk av koffein fremmer bedre vektreduksjon og styring, ifølge forskning (1). De store mengder koffein er knyttet til en økning i stoffskiftet, noe som hjelper til med vekttap.

Forbrenner svart kaffe fett?

Mange studier tyder på at koffein har en fettforbrenningsrolle, selv om det ikke er noen solid empirisk bevis for å støtte det samme. Store mengder koffein i kroppen din kan øke varmegenerering, som også kalles termogenese, og det brenner fettceller mye raskt (2). Koffein reduserer også overflødig masse i kroppen ved å hjelpe til med lipolyse, og omdanne fettforekomster til energi.

Fordeler med svart kaffe for vekttap:

Her er noen av de andre fordelene med svart kaffe som fremmer vekttap raskt:

1. Metabolisme:

Svart kaffe øker metabolsk aktivitet og øker energinivået i kroppen din siden den består av koffein. Du vil få bedre vekttapresultater med en høyere metabolsk hastighet. Sørg for å tilberede en kalorifattig drink ved ikke å tilsette søtningsmidler. Du kan forbedre smaken av den svarte kaffen din ved å tilsette nøttemelk, honning eller jaggery.

2. Reduserer sultutskjæring:

Svart kaffe virker på sentralnervesystemet og reduserer ønsket om overdreven spising. Koffein hjelper til med å undertrykke peptidet YY, som er sulthormoner som får deg til å unngå mat som går opp i vekt.

Stimuleringen av metabolsk aktivitet og økning i energinivå undertrykker sult med koffein i svart kaffe.

3. Reduserer det ekstra vanninnholdet i kroppen:

Overflødig vann i kroppen din er en av hovedårsakene til økt vekt hos mange mennesker, og svart kaffe kan være et perfekt middel for å behandle det. Svart kaffe hjelper deg å tisse ofte; y ved å skylle ut ekstra vanninnhold fra kroppen din. Selv om vekttapet er midlertidig, har denne måten ingen bivirkninger. Hvis du har vannvekt og ønsker en rask løsning, er dette alternativet et perfekt valg.

4. Hjelper deg med å brenne kalorier:

Å drikke svart kaffe holder deg aktiv, og brenner flere kalorier ved å stimulere metabolsk aktivitet effektivt. På denne måten hjelper svart kaffe deg med å gå ned i vekt ved å brenne flere kalorier. Svart kaffe er en kalorifri drink og har kun 5,4 kalorier. Den beste måten å brenne flere kalorier på er å drikke denne drikken før en treningsøkt.

5. Redusere produksjonen av glukose i kroppen:

Klorogensyre er en antioksidant som finnes i svart kaffe som hjelper deg å gå ned i vekt og bremser glukoseproduksjonen i kroppen din, noe som reduserer risikoen for diabetes. Denne antioksidanten forbedrer insulinfølsomheten og hemmer intestinal glukoseopptak. Selv om det er behov for mer forskning, øker koffein epinefrin, som er et stresshormon. Det lar ikke cellene dine behandle for mye sukker.

Beste tid å drikke:

Selv om mange tror at å drikke svart kaffe brenner fett, hovedsakelig når det spises tidlig om morgenen, kan det forårsake flere bivirkninger som for eksempel mageforstyrrelser, sure oppstøt hvis du gjør det på tom mage.

Dette er grunnen til at eksperter anbefaler å konsumere svart kaffe for å miste fett når kortisolnivået er relativt høyt, i tidsrammen 10 til 12 og 14 til 17.

Hvordan bruke svart kaffe for vekttap?

Her er noen av måtene du kan inkludere svart kaffe i rutinen for effektivt vekttap:

1. Svart kaffe med honning:

Hvis du leter etter et alternativt søtningsmiddel for sukker i svart kaffe, kan honning være en utmerket erstatning. Antioksidantene som finnes i honning, gir smak til kaffen din og øker stoffskiftet som brenner fett raskt, noe som bidrar til vekttap. Selv om noen kanskje ikke liker smaken, er det et sunt alternativ når du blir vant til smaken.

2. Svart kaffe med Ghee:

Selv om svart kaffe har flere fordeler, har noen forstyrrelser i magen, så mange foretrekker å ikke drikke denne drikken på tom mage. Du kan nøytralisere den sure effekten av kaffe ved å legge Ghee til den. Det opprettholder også tarmhelsen og metabolismen med tilstedeværelse av omega-3 og smørsyre. Prøv denne fantastiske kombinasjonen hvis du har magen til det.

3. Svart kaffe med sukker:

Hvis svart kaffe er din strategi for å gå ned i vekt, kan tilsetning av sukker gjøre mer skade enn godt. I det moderne kostholdet regnes sukker som en av de verste ingrediensene når det tas i store mengder. Sukker er også knyttet til mange sykdommer som fedme og diabetes på grunn av de store mengdene fruktose.

Du kan erstatte sukker med et naturlig søtningsmiddel som stevia hvis du ikke kan spise svart kaffe uten søtning.

Bivirkninger av svart kaffe:

Hvis du tror at svart kaffe bare er full av helsemessige fordeler, kan du ta feil, spesielt hvis du spiser det for mye. Her er listen over noen av bivirkningene av svart kaffe:

  • Å drikke for mye svart kaffe kan føre til angst ved å frigjøre høyt stresshormoner i kroppen din.
  • For mye koffein kan gi deg en nervøs følelse.
  • Det er stor sjanse for å ødelegge søvnrutinen din hvis du spiser for mye kaffe. Derfor anbefales det å unngå å drikke svart kaffe før du legger deg.
  • For høyt forbruk av koffein, som har saltsyre, noe som kan forårsake magekramper og surhet.
  • Noen ganger kan absorpsjon av mineraler bli problematisk hvis du spiser for mye kaffe.

Overflaten av helsemessige fordeler med svart kaffe, for eksempel lavere risiko for å utvikle kreft, lever og hjertehelse, øke hukommelsen, etc. Svart kaffe for vekttap er den største fordelen du må se etter, og det er lett å inkludere i din daglige rutine. Selv om det er gunstig for vekttap, kan inntak av for mye av det forårsake flere bivirkninger enn fordeler. Nyt derfor en kopp med denne magiske drikken i moderate mengder og dra fordelene av den.

Ansvarsfraskrivelse: Innholdet i denne artikkelen er kun til informasjonsbasis og ikke til erstatning for medisinsk råd. Sørg for å konsultere lege før du prøver noe nytt. Nettstedet er ikke ansvarlig for eventuelle bivirkninger det kan ha på kroppen din.

FAQ:

1. Hvor mye er svart kaffe trygt å drikke per dag?

Svar: En av de aktive ingrediensene i kaffe er koffein, og det er et av de sterkt forbrukte stoffene over hele verden. Vanligvis kan du finne 100 mg koffein i en 8-unse kopp. Ifølge flere kilder er fire kopper kaffe per dag trygge for de fleste voksne, og inneholder 400 mg koffein per dag.

2. Er det trygt å drikke svart kaffe på tom mage for vekttap?

Svar: Saltsyre i de riktige nivåene hjelper til med å fordøye maten i kroppen din. Å drikke svart kaffe på tom mage øker produksjonen av saltsyre, noe som skader tarmens foring og forårsaker ubehag. Magesår, IBS, halsbrann er noen av problemene de kan forårsake.

3. Er det mulig å få fett ved å drikke svart kaffe?

Svar: Det er flere fordeler med svart kaffe som hjelper til med vekttap, men det er også en sjanse for vektøkning hvis den ikke tas riktig.

Hvis du spiser koffein sent på kvelden, kan det forstyrre søvnmønstrene dine ved å blokkere adenosineffekter. Utilstrekkelig søvn kan øke suget etter bearbeidede matvarer, noe som igjen resulterer i vektøkning.

Flere kaffedrikker er fullpakket med kalorier og sukker, så unngå slike kaffedrikker og hold deg til vanlig kaffe hvis du vil gå ned i vekt.